Rrëfehet nëna e Sokol Olldashit:Orët e fundit me tim bir

kozetaKozeta Mamaqi nëna e Sokol Olldashit rrëfen jetwn e saj që nga internimi, vitet e vështira në punë krahu, ndarja nga djemtë, rehabilitimi, deri tek ajo ditë me shi nëntori, kur vdekja i mori një nga njerëzit e saj më të shtrenjtë.

Shtatëmbëdhjetë vjetët e kaluara në internim, peripecitë e përjetuara, vuajtjet për të atin, malli për të bijtë, Ardianin dhe Sokolin, këtë grua e bën akoma më të qëndrueshme, që diti t’i përballonte stuhitë e jetës. Pas mbarimit të universitetit dhe kursit të gazetarisë, edhe pse i doli emërimi për të punuar në Radio Televizionin Shqiptar, Kozeta, tanimë e fejuar, do të shkonte të punonte pranë gazetës “Adriatiku” në Durrës, ku jetonte bashkëshorti i saj i ardhshëm. Në këtë gazetë, Kozeta punoi nga viti 1967 gjer në vitin 1974. Atje në Durrës u bë nënë me dy djem, Ardianin dhe Sokolin.

NJOLLOSJA E NJERIUT ME PERSONALITET

Kundër Dashnor Mamaqit, njeri me funksione të larta politike, shumë shpejt luhet karta e rrezikshme: “Babain e arrestuan për miqësi me Beqir Ballukun, e akuzuan se së bashku kishin dashur të përmbysnin pushtetin popullor… etj. etj, pa fakte e argumente, sikurse bëhej për të gjithë në atë kohë dhe e dënuan me 15 vjet burgim! Kur shkonim dhe e takonim në burg, ai na thoshte: Mbajeni kokën lart, se unë s’kam bërë asgjë!

NË EMËR TË PARTISË GODITEJ FAMILJA

Me transferimin e të shoqit të Kozetës në Tiranë, në Ministri të Mbrojtjes, gazetarja fillon punë në revistën mujore “Ylli”, mirëpo pikërisht në këtë kohë (1975) nisën problemet e të atit. Për Kozetën, kjo do të thoshte edhe mbarim i karrierës së gazetarisë. Fillon një periudhë e rëndë për familjen Mamaqi, ashtu sikurse po u ndodhte edhe shumë familjeve të tjera në Shqipërinë e asaj kohe!

“Atëherë siç thashë, unë kisha dy fëmijë, Ardianin dhe Sokolin. Me dënimet që po bëheshin, dihet ç’i priste familjet tona. Mua e motrën, Sonjën, na lanë burrat. Motrën tjetër, Yllkën, edhe ajo gazetare, e la i fejuari, ndërsa vëllain që ishte student në vitin e fundit, e lanë pa diplomë… Sonjën, që punonte në Kinostudio, e çuan në Tepelenë, me gjithë fëmijët e vegjël dhe me burrin, i cili pas dy ditësh ia ktheu shpinën familjes dhe u kthye në Tiranë. Familjen e babait e çuan në Burrel, kurse unë me familjen time isha akoma në Tiranë. Ndiqja fshehurazi fatin e tyre. Dëgjova se familjen e babait e patën çuar nga Burreli në Selenicë të Vlorës. Më pas dëgjova që babain e kishin arrestuar. Isha në merak dhe në ankth. Duket, ishte ky shkaku që në 13 tetor të 1975-s më thërritën në këshillin e lagjes, dhe më dhanë urdhrin që do të internohesha të pasnesërmen, më 15 tetor. Pyeta për arsyen, por më thanë se do merrja vesh atje ku do të çonin, madje nuk më treguan as se ku do të më çonin. O Zot, ç’kohë të këqija që ishin! Bëra përçapjet që të merrja vesh pse, si, qysh, por ishte e pamundur se të gjitha dyert ishin të mbyllura për mua. Madje, dy ditët e fundit unë ndiqesha. Kisha dy burra nga mbrapa, në çdo lëvizje, ashiqare, dhe dy i kisha te porta e pallatit, domethënë i shihnin gjithë dynjaja. Tani duhej të bëhesha gati…

ISHTE NJË NATË SHUMË E TMERRSHME PËR MUA

Sokoli ishte me temperaturë të lartë dhe atë natë kam qarë shumë, shumë…. Burri ishte me shërbim ne det, sepse ishte shef i radiolokacionit në flotën e Durrësit. Tërë natën i qepa plaçkat qe duhej të merrja me vete, më duhej t’i mbështillja në dengje. Të vetmin njeri nga farefisi që arrita të njoftoja ishte xhaxhai,Rahmi Mamaqi,që mu ndodh në ditën e fundit të asaj kohe të mbrapshtë, të rrezikshme, se nuk ishte e kollajshme të quheshe armik. Edhe xhaxhai Rahmiu nuk hipte në katin e dytë ku banoja, po më thërriste nga poshtë. Unë zbrisja shkallët dhe së bashku shëtisnim e bisedonim. Ai shante Enverin, shante qeverinë, i kishte paraparë prej kohësh që do të mund të ndodhnin këto gjëra. Në ato biseda, xhaxha Rahmiu me jepte kurajo të mbahesha. Kështu që, i vetmi njeri që arrita të merrja në telefon nga çerdhja ku kisha vajtur për të marrë Sokolin ishte xhaxhai. I thashë shkurt: – Xhaxhi mos më kërko më, unë po internohem. Kaq.

Për nisje më sollën një kamion të madh me njerëz të sigurimit dhe me një polic me automatik. Plaçkat i ngarkoi e gjithë lagja. Kamioni ishte i zbuluar, ndërsa oficerët ishin përpara në kabinë. Sokoli ishte ende me temperaturë 39. I luta ata në kabinë, nëse kishin mundësi, të ma mbanin djalin Brenda. E morën. Sokoli ishte më pak se 3 vjeç, ndërsa i madhi, Ardiani, ishte shtatë vjeç e gjysëm. U ula në një deng plaçkash mbi karrocerinë e kamionit, e mora djalin e madh pranë, ndërsa përballë meje qëndronte polici me automatik. Kur u nisëm, u mblodh e gjithë lagja, populli. Kështu bëhej në të tilla raste. As qava, as e dashë veten fare në sytë e tyre. Shtrëngova fort Ardin, tim bir, dhe u nisëm. Fillimisht, na shëtitën nëpër rrugët e Tiranës, që të na shihnin mirë qytetarët. Kjo pamje do t’u thoshte atyre: shikoni, në qoftë se dhe ju do të bëheni armiq si këta, kështu do ta pësoni! Sapo dolëm nga Tiranë, kamioni u mbulua nga të katër anët, që unë të mos merrja vesh se do të më çonin”.

Ku do të më çojnë”,- pyeste veten Kozeta atë ditë të 15 tetorit të vitit 1975. Mbuluar mbi karrocerinë e atij kamioni, duke shtrënguar fort Ardianin, asnjë intuitë e saj s’e kapte dot enigmën, që u zgjidh veç në të ngrysur, kur kamioni ndaloi diku dhe, pasi u zbulua nga mushamaja e rëndë, ajo pa gjyshen, nënën, motrën dhe vëllain. E kishin çuar në Selenicë. Po babai ku ishte? Ndërsa po e kërkonte me sy, i vëllai ia mori vështrimin dhe i tha që atë e kishin arrestuar. O Zot, çfarë dhembjeje!

INTERNIMI NE SELENICË

“Unë e dija se mamanë, gjyshen, Yllkën dhe Gëzimin i kishin çuar nga Burreli në Selenicë, një qytezë minatorësh (në Vlorë), që mbas saj nuk kishe ku të shkoje. Duhet të kapërceje lumin, Vjosën, që të mund të shkoje nga Mallakastra, Fieri e tutje…. filloi për mua një jetë e re tanimë pranë familjes atërore. Mungonte babai, që e kishin arrestuar, por ende nuk e dinte kush se ku ishte e sa ishte dënuar. Asnjë lajm. Kjo situatë zgjati për gati dy vjet, për aq kohë sa babain e kishin mbajtur në hetuesi. Mbas dy vitesh arriti një telegra,, nëpërmjet të cilit babai na lajmëroi se ishte dënuar 15 vjet dhe se ndodhej në burgun e Ballshit. Nga një anë u mërzitëm, sepse na u duk dënim i rëndë, po nga ana tjetër u gëzuam që mund të komunikonim e shiheshim me të”.Në Selenicë, Kozeta mbush 29 vjet jetë. Për gazetaren e re filloi një jetë e mundimshme. Në punë të ndryshme bujqësore, në fermë, së bashku me të motrën Yllkën, ndërsa i vëllai, Gëzimi, punonte minator në minierën e qymyrgurit. Tregon se atje e njohu tamam jetën e popullit nga afër. Lë këpucët dhe mbath çizme minatorësh, të cilat, pasi i shqyheshin të vëllait, që ia jepnin në minierë, i mbanin Kozi dhe Yllka, u vinin pulla dhe i përdornin. Orari i punës do të zgjaste 8-10 orë, duke llogaritur hera-herës dhe gjashtë kilometra rrugë vajtje-ardhje, ndërsa verës punonin nga 10-12 orë, me orar të zgjatur. Ajo tregon se në ato kohë të vështira, edhe ekonomikisht, i vëllai punonte shumë, aq sa i bënte 2-3 norma në ditë, që të mund të mbaheshin nëna dhe gjyshja, që rrinin në shtëpi, por edhe babai që e furnizonin me ushqime rregullisht, tanimë në burg.

NDARJA ME TË BIJTË, DITA KUR QAU E GJITHË SELENICA

I shoqi i Kozetës, edhe pas dy gjyqeve në Tiranë, që ia lanë fëmijët për rritje dhe përkujdesje nënës, vazhdoi t’i kërkonte ata edhe në Selenicë. U caktua dita e gjyqit. Ai u bë në një sallë të madhe me qëllim që të merrnin pjesë shumë njerëz, populli, që duhej të dëgjonte se si, ajo, armikja e klasës, nuk duhej të kishte të drejtë as të rriste fëmijët e saj. Argumenti i babait të fëmijëve, që kërkonte t’i merrte ata, ishte se Kozeta nuk plotësonte kushtet politike për t’i rritur e për t’i edukuar. Trupi gjykues e mbështeti dhe i dah të drejtë atij!

“Unë isha ballë për ballë me ish-burrin tim, u ngrita atë moment në këmbë e protestova, duke thënë se kisha dashurinë e nënës për ta, se kisha kushtet shpirtërore, morale dhe gjithçka për t’i rritur fëmijët e mi! Por, më kot, sepse guximi im bëri që dikush nga trupi gjykues të më thoshte se, po të flisja, do të më nxirrnin jashtë!”.Gjyqi i Selenicës ia dha të drejtën e rritjes dhe edukimit të fëmijëve babait të tyre. Ishte një goditje e fortë shpirtërore për Kozetën. Ajo e apeloi atë vendim pranë Gjykatës së Vlorës dhe shpresoi… Por gjyqi i katërt nga rradha, që bëhej për fëmijët, tanimë në Vlorë, u bë me një prokuror ushtarak. A mund të ishte e drejtë që ai gjyq civil të zhvillohej me prokuror ushtarak?! Gjyqi e kishte paracaktuar vendimin. Asaj do t’I merreshin fëmijët… Mori të zbriste shkallët e drunjta asaj godine, por u këput nga dhimbja dhe mori rrokullimën e shkallëve. E rrëmbeu në krahë I vëllai, I cili u mundua ta qetësonte. Më pas të dy u kthyen shpirtvrarë e të dërrmuar në Selenicë. Ç’do t’u thonin fëmijëve? Po të tjerëve, gjyshes, nënës, Yllkës, që prisnin zemërdridhur? Mbas disa ditësh do të ekzekutohej vendimi. Ajo do të ishte dita më e tmerrshme për Kozetën.

Rrëfen: “I përgatita fëmijët shpirtërisht. Në qendër të Selenicës priste makina e policisë dhe një taksi që do të merrte fëmijët. Gjithashtu, kishin ardhur, i ati, gjyshi, xhaxhai dhe disa kushërinj të tyre. Në shesh kishte dalë gjithë gjindja, populli i Selenicës, burra e gra, pleq e fëmijë. Kishin dalë për të bërë sehir. Ishte shfaqje, që hynte te demaskimi që u bëhej të deklasuarve…. Unë nuk dola fare nga shtëpia. Fëmijët erdhën dhe i morën me dhunë përfaqësues të lagjes dhe të policisë. I morën me zor, ndërsa ata qanin, duke shkelmuar, e duke thirrur mami, mami…!! I shoqëroi vëllai im gjer te makina ku i futën. Ata kundërshtonin, ulërinin e përplasnin këmbët, por vendimi u zbatua. Ata i mbyllën në makinë, duke i larguar dhimbshëm nga unë, nëna e tyre. A mund të ketë monstruozitet më të tmerrshëm?”,– pyet Kozeta. Më pas shton: “A e beson se fshehurazi e gjithë Selenica kishte qarë për atë skenë?”.

Jeta e Kozetës në Selenicë kaloi plot peripeci, por ajo do të vazhdonte kërkesat e nënës për t’i rimarrë të bijtë! Gjyqi i kishte dhënë mundësinë që me të bijtë të takohej tri herë në vit. Gjithashtu, ata mund t’i kalonin pushimet verore pranë nënës. Në këto takime, fëmijët ia sillte vjehrri o në Vlorë o në fier. Në këto raste, Kozetës I duhej që në orën 2 të pasmesnatës të zonte rradhë tek agjencia për të marrë biletë, që të mund të shkonte t’I merrte fëmijët. Megjithatë, ato ishin ditët më të bukura, për të e për familjen e saj, shtëpia e Selenicës mbushej me gëzimin e tyre. Kozeta, së bashku me të motrën Yllkën, e të vëllanë, Gëzimin, nga Selenica, rregullisht vizitonin babanë në burgun e ballshit, të dielave, një herë në muaj.

SOKOLI DHE VIOLINA

Kozeta kujton se si një herë, kur djemtë e saj po i kalonin muajt e verës pranë të ëmës, i mori ata me vete për të vizituar gjyshin në burg. Sokoli, i cili atëherë po ndiqte shkollën e muzikës në Durrës, kishte marrë me vete edhe violinën e vogël për të studiuar në verë. “A nuk marrim edhe violinën me vete që ta dëgjojë dhe gjyshi se sa bukur i bie?”,- i kishte thënë djalit e ëma dhe ai ishte treguar i gatshëm. Gjatë asaj rruge të gjatë e të vështire deri tek burgu i Ballshit, fëmijët nuk ishin ankuar për lodhje, e madje Sokoli nuk kishte dashur t’ia jepte kujt tjetër violinën oër t’ia mbajtur. Takimi ishte mes hekurave, me policinë pranë. Babai e gjyshi u kënaq kur pa fëmijët e aq më shumë nipërit. “Ke një surprizë”,- i pati thënë Kozeta të atit. Në atë moment, Sokoli hapi violinën, e vendosi mes supit dhe mjekrrës, në dortën tjetër mori harkun dhe filloi të luante mbi telat e instrumentit, “Katër stinët e Vivaldit”. Gjyshi u mallëngjue shumë, sytë iu mbushën me lot, e puthi nipin mes hekurave dhe i tha: “Rrofsh o bit. Ma ke shtuar ymrin me dhjetë vjet, të faleminderit shumë”. Mirëpo, Dashnor Mamaqi, nuk arrin t’i mbarojë 15 vitet e dënimit, vdes në burgun e Zejmenit, Lezhë, më 1984-n, kur kishte bërë vetëm tetë vjet atje.

LOTËT E KOLIT NGA MBIBUNKERI

Mbas 11 vitesh jetë dhe punë në Selenicë, më 26 dhjetor 1986, Kozeta mbas shumë e shumë lutjesh për t’u afruar pranë fëmijëve vendoset në Shijak. Tashti ishte 40 vjeçe. Aty fillon punë në rrobaqepësi, në repartin e hekurosjes. Ndërkohë, Kozeta kishte fituar edhe gjyqin e gjashtë, të drejtën që t’u afrohej fëmijëve. Djemtë i shkonin përditë në shtëpi, nga Durrësi në Shijak. Ardiani edhe flinte me të ëmën derisa shkoi ushtar në Lezhë. Atëherë, Sokoli, gjimnazisti ishte më shpesh pranë të ëmës. Megjithatë, Kozetës nuk i hiqet nga mendja një përjetim i dhimbshëm nëne. Pas një takimi me fëmijët në durrës, kur ajo u vinte nga Selenica, Sokoli i vogël shkoi për ta përcjellë të ëmën për te stacioni i trenit. Si u përqafuan dhe Kozeta zuri vend në vagon, djali hipi mbi një bunker që ishte aty pranë, e filloi të qante, të qante… Kur treni u nis, ai valëviste dorën, duke e ndjekur me sy, derisa treni humbi në largësi…

Në rrobaqepësi në Shijak, Kozeta punoi për katër vjet e gjysëm. Më pas, pas shumë përpjekjesh ia dhanë të drejtën e diplomës. Filloi punë si mësuese në gjimnazin e fshatit Luz i vogël të kavajës, që ishte në të njëjtën kohë edhe shkollë bujqësore. “Eh kujtimet më të bukura i kam nga Luzi i vogël”. Në Luz të vogël, Kozeta punoi vetëm një vit shkollor. Ajo atje kishte nën përgjegjësi edhe bibliotekën e shkollës. Një ditë, në bibliotekë hyn një koleg i saj, që ishte vendës nga Luzi e që gjithashtu jepte gjuhë-letërsinë. Kozeta ngriti kokën nga libri që po lexonte, u ngrit në këmbë dhe ftoi Beqir Curumin të ulej. Ai i tha se nuk do të rrinte, por se kishte vajtur atje për t’i dhuruar një gazetë, të cilën sapo e kishte lexuar. Ishte “Zëri i Popullit”. “E kam sjellë për ty”,- i thotë dhe ia zgjat. Kozeta e merr disi e çuditur atë gazetë. Sipër, në faqen e parë, lexon mbishkrimin që kolegu kishte bërë për të: “Me respekt Kozetës, që meriton gjithçka!”. Beqiri i thotë:

“Babai yt ëhstë rehabilituar. Lexojë! E lexon në heshtje atë shkrim. E kishte shkruar Spiro Dede (shok i saj i Fakultetit dhe i kursit të Gazetarisë). Argumentonte rehabilitimin e të atit, publikisht:

– Dashnor Mamaqi del i pafajshëm! Këtë pafajësi e kishte shpallur edhe Gjykata e Lartë e Shqipërisë. “E lexova disa herë atë shkrim, e lexoba dhe qava, qava për fatin e tij dhe të gjithë familjes, por natyrisht edhe u gëzova, sepse siç thotë populli, e drejta vonon por nuk harron. E, si të thuash, figurës së babait i sihte hequr ajo damkë që i kishin vënë”.

Viti 1991 Kozetës i solli edhe një tjetër përjetim jo të lehtë nëne. Pas gjithë atyre heqjeve në jetë, ajo tregon se si një ditë marsi, kur po kthehej nga Luzi i vogël, te stacioni i autobusit po e priste Sokoli.

“Më dha një copë letër, që unë edhe sot e kësaj dite e mbaj me vete, ku djali i madh, Ardiani, më kishte shkruar: “Mami, më fal, unë po iki”. Kaq. U nisa me Sokolin që ta kërkoja dhe ta ktheja, po në portin e Durrësit nuk kishe ku të hidhje mollën. Kishte edhe të shtëna armësh. Nuk e gjetëm! Hipëm në taracën e një pallati dhe pritëm atje gjer në të gdhirë, kur vapori i fundit që kishte mbetur në port mori rrugën drejt detit të hapur. Ardiani po ikte në Itali… ishte një kohë shumë e vështirë për ne, mes ankthit, pritjes dhe shpresës gjer në momentin e telefonatës së parë të Ardit, që lajmëroi se ishte mirë me shëndet. Në ato kushte, ai ishte lajmi më i mirë për mua, Sokolin dhe gjithë familjen”. Kështu u rrit Koli im.

DASHURIA QË I MUNGOI GJITHË JETËN

Me përmbysjen e sistemit të diktaturës, Kozeta më në fund kthehet në Tiranë (1991). Pas 17 vitesh internim, ajo punësohet në Radio Tirana, te departamenti i bashkëatdhetarëve, ku punoi 10 vjet, deri në vitin 2001, vit kur doli në pension. “Në gazetari i bëra 17 vjet. Këtë profesion e përfundova aty ku dhe isha caktuar të punoja, fill pasi mbarova universitetin, në Radio Tirana. Me dhimbje. Faktikisht, gazetari më ka pëlqyer gjithmonë, sepse më bënte të mësoja në çdo moment një gjë të re, të njihesha me një njeri të ri, ishte me dinamizëm dhe nuk ishte punë monotone. Sinqerisht, kam punuar me pasion”. Jeta i kishte rezervuar edhe çaste të bukura. Gëzim i madh pas shumë heqjeve ishte për Kozetën lindja e mbesës dhe nipërve. “Ata më japin aq shumë dashuri, sa më ka munguar në tërë jetën!”.

SOKOL OLLDASHI FATKEQËSISHT NUK ËSHTË MË

Jeta e tij u përmbyll një natë me shi, në moshën më të mirë dhe me përvojën e pasur në politikë. Goditje e rëndë për nënën, nusen e re, fëmijët, për vëllain, Ardin… Për nënë Kozetën, që i bëri ballë gjithë stuhive të jetës, po këtij fataliteti?

“Mbrëmje e 20 nëntorit 2013: koli atë pasdite, pasi drekoi, ra të pushonte. U zgjua dhe me të bijtë kaloi atë ndajnatë. Me njërin ushtroi matematikën, me tjetrin biologjinë… Ndërkohë bie telefoni: Takohemi për 10 minuta”,- i përgjigjet asaj telefonate. Doli! Doli dhe s’u kthye më! Kjo ishte ndarja dhe përshëndetja e fundit… e humba Kolin!” Është rrëfimi i nënës, që provon të gjejë fuqi për të përballuar sulmin më të rëndë të jetës… Si të ngushëllohet kjo zemër NËNE, ç’shprehje t’i thuhet mikes sime të shtrenjtë, për këtë përfundim enigmatik të të birit!?/Revista “Teuta”

 

REMOTE_ADDR:[]

84 komente në “Rrëfehet nëna e Sokol Olldashit:Orët e fundit me tim bir”

 1. Populli says:

  Nuk na tregove sa pare kishte bere Koli duke qene ne pusht-et?
  Makinen qe i hengri koken me c’fare e kishte blere?
  C’fare tha se do bente ne 21 Janar? Sa vete do vriste?

  1. Ver Llapa says:

   Popull hajvan. Po flet nena e tij more derr, nuk po flet Makbule Ceco.

   1. LORA says:

    Djemte e Makbule Cecos nuk kane vrare njeri.

    1. Sokrati says:

     as sok0li nuk ka vrare,tjeter gje jane llafet.
     Djali i Luize Xhuvanit po ka vrare me gjakftohtesi .Djemte e Arte Dades kane vrare,djali i Gramos Rucit,
     kane vrare babai i Edi Rames,babai i Ilir Gjonit.
     babai i Ditmir Bushati,
     ka vrare Saimir Tahiri,vrau ne Durres te arrestuarin Marku ,po po me se e vertete e kane arrestuar e me pas e kane vrare sikur u vra ne perpjekje me policine e pastaj Tahiri hyri ne histori -bravo cuna-…asnjehere nuk thuhet bravo kur i merr jeten nje njeriu.Kjo shprehje do e bej Tahirin borxhli ndaj familjes Marku,jeta eshte e gjate dhe me plot te papritura,…ketu po komentojme per sokol olldashin qe askush se mendonte para disa vitesh qe do katandiset jo vetem ne opozite por edhe krejt i pafuqishem…………

    2. Ver Llapa says:

     Ti e mere vesh ce cfare dua te them apo, po ja fut si kau peles? C’hyn Makbule Ceco me cunat ketu? Emri i saj eshte perdorur pasi eshte emer hajvanesh.

   2. london says:

    Po ato nena qe u jane vrare djemte, po ato nena qe i kane femijet larg neper rruget e europes sepse ketu keta politikane vetem kane vjedhur, po ato nena ku jane. Apo ato skane ze, ska gazeta per ato. Hipokrite te ulet. Pse vetem kjo eshte nene. Ku ishte kjo nene dhe dashuria prinderore e kesaj nene kur djali i vet pasi kishin VDEKUR 4 bij nenash premtoi qe do vriste akoma me shume. PLERA

    1. Ashtu LONDON fjalet e verteta jan te hidhura por jan ato qe qdo stuhi e qdo barrier do qajne dhe do depertojne,ato nana qe mbeten pa bijte e tyre me 21 janar,ato nuk kan gazeta nuk kan para,nuk kan makina te shtrenjeta,pra sipas ketyre malokeve dashka te shuajne te vuajn akoma,kurese kjo qe ka para na qane per djale,edhe ne gazeta,se ky djal na paska qen alamet djal,qe i ka thyer nenes zemren,po ky djal theu shum zemra te nenave shqipetare,duke marre pushtetin ne dore sikur zeusi rrufen,dhe shkaterruan gjithe qka ishte e perbashketa e shqiperis,sot gjithe nenat shqipetare vuajn qajne per bijte,bijat,burrat mbesat,qe vrahen qdo dit neper rruget e Olldashit,qe qka do munde ti quash por rruge smunde ti quash,ai beri para me ndjersen e popullit,me kujtohet kur qirrej para fevzos se po te ishte ai ne detyr si minister i mbrendshum do vriste dhe me shum,thone ke ne ne kosove mos i mbaro dikujt paradite kungja se pas dite dote kthehen ne prapanicen tende.

     1. Realisti says:

      Ik or Rrahman Morina i Millosheviqit.Cke ti qe lendon nenen e Sokolit trim dhe inteligjent.Nuk sulmohet shteti me te gjitha mjetet nga huliganet e 21 janarit.Jo,as atehere e as tani nuk veprohet ashtu or shpellare Kosove,poqese je andej pari.Kur te komentosh,numero separi deri ne dhjete,atehere shkruaj,por mos lendo nenat qe kane humbur me te shtrenjtit mos i lendo.Ti je nje trafikant ose expert tritolisti,i pa ndjenja per te kuptuar troc gjerat ashtu si jane.Ekseset e trafikut mund ti ngjajne cdo kujt,andaj ruaju edhe ti!Shume komentues,injorat,shpellare tritoli qe abuzojne edhe nenen,motren,femijet etj.nuk ia vlene as tu lexohen komentet as te jipen opinione per keto jashteqitje Janulle.Legenet bolshevik te ish Partise se Punes,ne vend qe te merren kunder vrasjeve me tritol dhe krimeve tjera nga jugu misterioz i Shqiperise,keta trushperlare,fyejne nenen e Sokolit te ndjere qe vuan nga humbja tragjike e djalit te saje.Njerez te pashpirte,te pandjenja,bajga qe kenaqen ne fatkeqesine e tjetrit.Mallku qofshi per jete ju dhe familja e juaj!

      1. N Shabani says:

       Kush e thirri Sokolin ne telefon moj nena e Sokol Olldashit? A nuk ju be ekspertiza telefonit qe te zbulohej ai dikushi qe e mori ne telefon? Ai qe e mori ne telefon duhet ta dije se si vdiq Sokol Olldashi.Keq na vjen per vdekjen e tij, nuk duhet ti behet qefi asnjeriut, nuk vriste njeri Sokol Olldashi, ato qe tha tek Fevziu per 21 Janarin ja donte puna qe ti bente qefin Sali Berishes qe i beri gropen Sokolit. Po qe per te vjedhur te gjithe kane vjedhur sa i kane luajtur zotin, qe tek Sali Berisha si familje qe kane pasuri perrallore, Jozefina Topalli, Majlinda Bregu, Ilir Meta, Lulzim Basha e shume e shume te tjere. Pse si thoni ju keta te PS i kane vene grucken? Do vjedhin dhe keta sa te cuditeni, mjere populli i varfer ne duart e kujt ka rene.

   3. Populli says:

    O Ver Llapa,

    Populli ca pyetje te thjeshta beri, perse te dogji. Perse, s’ka te drejte ai te beje pyetje, por vec te haje sapunin per djathe?

    Beji popullit cfare pyetjesh te duash, e ai do te te pergjigjet pa perdorur fjale ofenduese.

    1. Ver Llapa says:

     Asaj i ka vdekur djali more TARALLAK. Mua sme djeg asgje, por me sa di une, populli yne mgjs popull jevg, e respekton vdekjen. Per cfare populli e ke fjalen e per cfare pyetjesh behet fjale? Tani i behen pyetjet tjetrit, pasi ka vdekur? Kush mutin pret ti qe te jape xhevap fytyres tende?
     Ti jegv nuk qenke, ndoshta hyn tek hienat, pasi vetem ato kur vdes nuk te lene rehat.

     1. Populli says:

      O Ver Llapa, n.q.s. ajo plaka e qan djalin ne shtepi te vete apo ne varreza, nuk e ngacmon kush. Por kur na prrallis neper gazeta, populli nuk ka vetem te drejte te lexoje, por edhe te beje pyetje. Ai djali i plakes kur deshi te vriste edhe me shume ne 21 Janar, perse nuk pati rrespekt per te vdekurit, qe ishin (fillimisht) 4? Sipas analizes tende i bie qe i biri i plakes te ishte hiene madje e urritur qe nuk linte rrehat jo nje, por 4 te vdekur. T’ia bej edhe une plakes si ja u beri i biri plakave te te tjereve kur i kishte hypur gomarit? Ku te le Ver Llapa! Per mua, popullin, mbuloi balta balten.

  2. eni says:

   Po nuk ke pak turp ?????!!!!!!!!!!!!Injorant !!!!!!

   1. Populli says:

    Populli injorant eshte e pyetjet i ben ashtu, si prej budallai. Hajd jepu pergjigje po deshe. Na mbyten inteligjentet.

  3. Epiriiiiii says:

   Normal qe gjith Selenica ishte me Ju Znj Kozeta. Ji ishit pjese e Atij Komuniteti VLLEH qe e donin Respektonin njeri tjetrin, Selenica ju NDENTE Pjes te Saj te Historis Kultures Tradites Vllahe. Mbaj mend qe sa her Sokoli vinte dhe takohej ne Selenic me Dajon tim uleshin dhe Flisnin gjate shpesh kujtonin edhe Vitet e Kaluara ne Selenice, Mund tju them edhe per 1 PREMTIM qe Sokoli i kish dhene Dajos tim dhe Selenicarve, te Lidhte te Ndertonte Uren mbi Vjose qeshtuqe Selenica per 5min lidhej me Atostraten Levan-Tepelene.

  4. Sokrati says:

   Ne fcb komentoj ne faqen e Olldashit se si femijet kalonin lumin me eskavaror se nuk kishte ure.pikerisht ne ate vend nje zetor qe po kalonte ca fshatare u permbys e nga kjo gjeten vdekjen dy gra.Policia vrapoj e arrestoj shoferin e fshataret protestuan ,donin lirimin e shoferit,lirimin e kerkonin edhe familjaret e viktimave.Keto dy ngjarje me shtyne qe ti drejtohem ministrit te asaj ceshtje,sokol Olldashit.I postova videon ku kalonin femijet dhe shifni komentet i mia,Sokrat Panajoti e Sokol Olldashi.Videon e femijeve nuk po e postoj mbasi mund ta gjeni ne youtube por po postoj pergjigjet qe me kthen Olldashi:http://oi59.tinypic.com/2reiihk.jpg

  5. socialisti i vicitolit says:

   Okej , nje drame njerezore dhe te vjen keq kur e lexon, po per ata mijra te tjere qe kaluan disa here me keq se keta, shkaktare te vuajtjeve te tyre ndermjet te tjereve ishte dhe familja mamaqi, e cila ne fund te fundit korri ate qe mbolli vete
   Keta jane bashkepuntoret me te afert te “demokratit”komunist sal rame, sheqere vicitoli
   Kjo eshte tragjedia e vertete e shqipetareve

 2. vlora.aj says:

  Populli ka gjithmone te drejte nene, nuk ishte dhe aq Engjell per ne , per ty po.

 3. LINDA says:

  Zemres se Nenes ja kerkon keto . po si spo ndryshojne shqiptaret ore .

  provivincialet provinciale mbeten nuk ndryshojne kure ju rikthehen origjines .

  1. akjhuzsxyv anticensurë says:

   linda këto do ti kërkonin dhe djalit të enverit,dhe nënës së tij këto i kërkojnë dhe nexhmijes për të!!personi i afërt me ne,sidomos pas vdekjes,është një ëngjëll!
   kësaj nëne i dhëmb njëlloj si iu dhëmbi atyre katër nënave,grave dhe fëmijve të 21 janarit!!
   i vetmi ndryshim ishte se sokoli vdiq në një aksident,kurse ata të katërt mud të ishin më shumë!”po ta kishte ai në dorë”si e tha ai vetë!për këtë shkoi të bënte stërvitje të nesërmen!!
   para se të flasër për provincializmat e të tjerëve fillo e ndjej dhimbje dhe për tjetrin!atë që ja morën jetën duke ndenjur me duar në xhepa!!mos ha nga një anë!

   1. Era says:

    Me falni po cfare faji e pergjegjesie ka nena e Sokolit per veprimet e Sokolit ?! Se me kaq tru e llogjike sa kam nuk arrij ta kuptoj…Mund t’me argumentoje dikush pergjegjesine qe ka nena e te ndjerit Sokol pse nuk eshte ndertuar ura, rruget, pse ka folur ashtu Sokoli per 21 Janarinn etj, etj?! Cfare faji ka nena une kete nuk arrij dot ta kuptoj…

    1. Populli says:

     Ne populli kemi pyetje. Per ne mbuloi balta balten. Nena ta qaje ne varreza, jo ne gazete po deshiron ta leme te qete.

     1. ij says:

      o njeri pa tru: po flitet pe rte jemen e olldshit se jo vetem ai ihst enjeri publik po edh ekjo zonja ..eshte dh edo jete !! po nuk ju preket sado pak zemra se cfare ka hequr kjo zonje qe i ndane femijet nga vetja kur i kishte te parritur?qe ni ngelen me dh epa prinder? qe cuni e shihte nene tek ikte dhe e pershendeste duke qare? qe ja morren dh efuten me dhune ne makine sikur te ishin me kolere kur ishin vec dy cunaker ??? po shkruhet ore per ket ase jane dera e dashnor mamaqit qe vdiq burgjeve te diktatures, qe ishte njeri me dinjitet, qe nena e olldashit eshte nje femer e perparuar dhe e mancipuar me shkolle ..ohhh more shqiptare lerini inatet e shihni ne sy realitetin ! bejuni Nje dh emos krijoni grupe e nengrupe edh ene raste dhimbjesh.po sikur olldashi ende te ishte gjalle atij vec vuajtjet e rritjes dhe persekutimit kur e kishte mendjen plot i shtojne vlerat….lerini inatet e qetesohuni se behemi q ete gjithe te vegjel perpara ketij shrimi jete ku te pakten syte duhet te na mbushen me lot.Respekte nga Toronto e dashur zonja Kozete !!!!

      1. Rapiqetahapi says:

       nuk n’a vjen keq per nena qe pjellin monstra. kaq

  2. Populli says:

   Mezi pres te ngushelloj edhe Sheqeren ne intervisten e saj.
   Eh, kur do vije ajo dite!

   1. ti sje popull says:

    …dhe ne pas teje do ngushellojme tet teme per ty o njeri I ndyre

    1. populli says:

     Me gjithe deshiren e madhe, nuk e ben dot, se une kam qene, jam e do mbetem thjesht popull.

 4. Teta says:

  Me vjen keq per te jemen se mezi i ka rritur femijet por nje fjale ja kam – e dashur nene ti e humbe Sokolin qe ne momentin qe ai u bashkua me Sali Berishen.Po keshtu edhe e shoqja dhe femijet.Rruga qe kishte nisur nje fund te dhimbshem do te kishte,nje kafke e thyer eshte shume domethenese.Vec nje gje me habit, si ka mundesi qe nuk e kishte parashikuar fundin e tij,meqenese e njihte shume mire dhe e dimnte se cishte ne gjendje te bente Saliu per pushtetin e tij, e thene ndryshe ne momentin qe planifikoi te ndaje PD,duhej te kishte marre ne sy rrezikun.

  1. Era says:

   Cfare duhet te bente Kozeta qe u bashkua Sokoli me Berishen?! Ta mbyllte brenda? Ta lidhte?! Po degjoni cfare shkruan znj. Kozeta per regjimin komunist?! I kane nxire jeten, e kane privuar nga c’do e drejte per te patur nje jete…normal qe ajo do ishte e para qe do perqafonte c’do force qe dilte kundra atij regjimi, e mbase nuk do ta shihte me syrin qe e shikon nje tjeter. Ju i degjoni fjalet e saj? Arrini pak te futeni ne boten e saj shpirterore?!

   1. Rapiqetahapi says:

    nuk n’a vjen keq per nena qe pjellin monstra. po e perserit

 5. shqiptari says:

  Me vjen shume keq per Nanen e Sokolit. Por duhet me ba dicka. Duhet me protestue ne grup para PD, duhet me i kerkue Sali Berishs qe aj mos rije indiferent per ceshtjen e djalit tand o Nan e Sokolit. Sala u interesue me varos shume shpejt sokolin. Sala e di qe vendi ku u aksidentue u dogj me humb gjurmet, etj etj. Duhet me i ba presion saliut, bashes, etj qe keta te kerkojne hetim nderkombetar per vrasjen e tij e mos pyesin ramen dhe ilir meten qe jane ne pushtet e rijne indiferent per ket cashtje. Sala interesohet per protestat e furgoneve, doli ne protest per armet kimike etj pse nuk po interesohet per t gjet shkaqet e vdekjes se sokolit ?! Ket duhet me ja kerkue atij duke shkue me protestue para pd dhe para zyres se tij qe meret me shume gjana por jo me ket rast. Nqoftesesala nuk don atheri duhet mendu se asht perzi dhe ky ne ket pune……..

  1. BEN says:

   Me dhinset kjo nene paska vuajtur shum neper internime si shum SHqiptar .Por kur ka lexuar ne gazeten ZERI I POPULLIT se I ati paska marre pafaqsine,thoshte se e drejta do dal dikur.Por sa mijra SHQIPETAR ATDHETAR u pushkatuan pa bere as nje gje me te vogel dhe nuk moren kurr pafaqesin.Por I biri Sokoli duket se I paska ngjare te atit I pa shpirt,me gjitha ato poshtersira qe ka bere ne Pushtet me Salitropojen.

 6. greqofagos says:

  ky vend i ha njerezit per se gjalli?

  1. eni says:

   Sa te drejte ke …………….

 7. miri says:

  qe e vrane kolin kjo nuk diskutohet,por na helmuan dhe ish zevendesministrin nandin e shkret po tani kush e ka radhen xhozi apo kamarieri i rinasit lulushi i vocer

 8. Kruja says:

  JO moj Linda nuk eshte pune ‘elite’ apo ‘provincialiteti’. A lexon se ka qene nje familje e privilegjuar e sistemit socialist?!

  Pa dashje Kozeta tregon nje proces, Procesin e Rehabilitimit pra te Ri-edukimit ne sistemin socialist. Lexo te kuptosh se perseri Koli perfundoi ne Tirane dhe mesoi t’i binte violins!!!… Pra e hoqen femijen nga Selenica sepse atje femijet nuk kishin mundesi te shkonin ne shkolle muzike. Pra Kozeta dhe familja e saj ishte nje produkt I sistemit socialist bile produkt I privilegjuar.

  Ata shqiptare qe jetonin ne Selenice atje ishin dhe atje I la kjo Kozeta. Po atyre nuk ju degjua zeri dhe vuajtjet.

  Kam shume ndroje se ju nuk kuptoni c’fare ka ndodhur.

  Ketu nuk behet fjale per ‘tragjedine’ e nje familje qe transerfohet me internim per tu ri-edukuar ne Selenice. Ketu behet fjale per jeten e nje populli te dale nga erresira mesjetare, popull I cili kishte hyre ne nje rruge mbijetese pas luftes se dyte boterore.

  Po ku shkuan te drejtat e ketij Populli pas vitit 1990?! Ato te drejta per aresim, punesim, dhe mireqenie te njerezve te thjesht shkuan ne ‘xhepat’ e Olldasheve.

  A kupton o Linda?! “Elitat” nuk lindin te tilla por behen ne kushte dhe kohe te caktuara. Por zhvillimi nuk vjen permes ‘vuajtjeve’ te ketyre ‘elitave’ por permes edukimit qytetar dhe garantimit te te drejtave njerezore te cdo individi ku secili te kete shanse te barabarta suksesi.

  A punoi Olldashi per kete emancipim shoqeror apo beri pikerisht te kunderten?! Une te garantoj se veprimtaria e tij beri te kunderten duke thelluar hendekun e pabarazise social-ekonomike ne favor te ‘elitave’ te ish-sistemit socialist. Dhe keto ‘elita’ ne sistemin e kapitalit nuk treguan Humanizem, Vellazerim, Barazi (trekendeshi I Revolucionit Francez me elitat e tij si Volteri, Dideroi, Zhan-zhak-russo etj etj). PERKUNDRAZI! Klani I te ‘privilegjuarve’ tregoi MEDIOKRITET fatal per t’u pasuruar ekonomikisht permes thellimit te metejshem pabarazise sociale.

  REzultati I sotem: “Internimi” I mijra e mijra familjeve shqiptare te varfra nen nivelin jetik te jeteses kudo ne Shqiperi.

  Prandaj Kozeta nuk duhet te mburret por te mendohet, te futet ne mendime.

  1. Era says:

   C’fare te mendoje me shume Kozeta se na habite? C’fare te mendoje me Kozeta? Si ja moren rinine, femijet, familjen, babain? A e kuptoni qe flisni pa u menduar? Po si mund te flitet keshtu per nje njeri qe ka vuajtur kaq shume?! Jeni shume kontradiktore, apriori ju dhimbsen familjet shqiptare, nderkohe qe konkretisht kjo zonja qe tregon cfare ka kaluar nuk ju dhimbset…

   1. Uji says:

    Si mundet. o zot si mund te flitet keshtu. Dmth sipas jush veprimet monstruoze te Olldashit shfajsohen nga qe ka hequr.
    Ik moj mutacion gjenetik i shpifur

 9. Megjithese kam lexuar te gjithe artikujt dhe kryeartikujt
  kushtuar te ndjerit ,Olldashi ,por sa here i lexoj me
  rrenqethet mishi me peripecite qe kane vuajtur ne
  kohen diktatoriale . Kam pasur mendimin se komunisti
  servil dhe i pafytyre ,Sali Berisha , ka vepruar tamam
  si vepronin ne kohen e sigurimit te shtetit ,me Olldashin !
  Eshte teper e sigurte ,se do te degjohen shume deklarate
  dhe fakte per vrasjen e tij prej kriminelit Sali.
  Sokolot i takonte te ishte kryetare ne ate organizate
  qe rralle munde te gjeshe njerez si ai,te persekutuar
  dhe njerez qe mendojne per demokraci.
  Mendoni , qe ne ate lloj partie, ti themi,sa njerez kane
  vdekur !? Pse keta te PS se ,nuk jane njerez !?
  Pse nuk vdesin keta ,per politikanet e larte e kam fjalen.
  Vetem nga kjo lloj partiekane vdekur mbi 10 politikane
  qe kane qene drejtues te ndryshem , pse ?
  Dikush jua merr dhe do tua marrin jeten ,po nuk e
  varen te gjalle kete hanibal !

  1. Daja pri Krrabe says:

   1- Vetëm i persekutuar nuk ishte dhe vetëm për demokraci nuk mendonte Koli i Mamaqkave. Ishte i privilegjuar (në të dy kohët) dhe antidemokrat.
   2- Pse nuk po vriten në PS?.. Ta them unë, me anë të kësaj anekdode: Pyeti njëri: Pse nuk bëhen revolta në Amerikë? Tjeri iu përgjigj: Sepse në Amerikë nuk ka ambasador amerikan. Pra: në PS nuk vriten sepse aty nuk ka S. B.

 10. redisheheri says:

  Me vjen keq sinqerisht,qe paske vuajtur kaq shume,por Sokoli yt nuk dukei kaq i vuajtur,bile kur e kam pare te marre nen hetim Ramen mu duk si ata prokuroret e diktatures.Ku e kishte mesuar cinizmin e xhelatit,ne internim?Neper tavolina e shihje me lloj lloj banditi,mos ja mesoi vuajtja kete zanat?Saliu nuk mban prane vetes violiniste me shpirt artistik,por kriminele sadiste,sic ishte e gjithe ceta e partise demokratike.Edhe Haidrih luante ne piano dhe ndiqte rregullisht koncertet sinfonike,por dergoi drejt furrave te djegjes 6 miljon cifute.

 11. borobojka says:

  mos mbaj ‘pseudonimin’POPULLI’ eshte turp.

  1. Sulo says:

   Ne Permet deri ne vitin 1946,nje zotni burre,ipasur,ndinmonte edhe njerzit qe luftonin per clirimin e vendit(PErmet),me pare dhe me dy djem paertizane.Dashnor Mamaqi ishte i punesuar ,ne firmen e tij.Jo vetem dashnorin,por te gjithe puntoret i trajtonte sh. mire.Kur u clirua shqiperia dhe Dashnori u be ” i madh”,te parin qe futi ne burg ishte punedhenesi i tij.Ai vdiq ne burg i torturuar nga Dashnori me shoket e tij.Ky ka qene krimineli Dashnor mamaqi.Kozeta nuk i kujton vuajtjet e viktimave te babait te saj,prandaj ne kete bote lahen te gjitha mekatet.
   SULO PERMETI

  2. Populli says:

   Perse kush me ndalon mua te jem popull e te bej pyetje si prej populli?

 12. Reflektimi says:

  Te drejtosh sot ne Shqiperine informale nuk eshte pune e lehte. Nuk mundesh te ringresh partine duke shkelur me kembe mbi gjakun e njerit nga lideret kryesore te saje. Dhe ne anen tjeter nuk mundesh te ndertosh shtet duke bere pakt me krimin e kriminelet.
  Nuk eshte hera e pare qe pushtetaret bejne pakt me krimin. Dikur e nje kohe jo ne kohen e mbretit Tut para 3 mije vjetesh por ne kohen e Fatos Nanos para dhjete vjetesh gazetat opozitare e ne ate kohe Berisha gumezhinin per nje njeri me emer e mbiemer adres e shtepi qe ish Kryeministri Nano e kishte shtypur me makine e hedhur ne kanal. Te shtypesh njeri me makine pamvarsisht se kush e ka fain eshte fatekeqesi e madhe per drejtuesin e mjetit por ta hedhesh ne kanal e te ikesh eshte nje krim i rende. Po ashtu per Berishen eshte shkruajtur e folur shume per Remzi Hoxhen por socialistat qendruan 8 vite ne pushtet dhe nuk zbardhen asgje . Vazdojme m akuzat e ndersjedhta mbi vrasjen e Azem Hajdarit e nja 30 vete te tjere me se pakti qe e pasuan . Per tete vjet Berisha heshti dhe as qe e zuri me me goje.
  Tani kemi nje vrasje te nje figure te larte te opozites e antar te Parlamentit te Shqiperise dhe per cudi heshtin te dyja palet edhe mas nje ekspertize alternative profesionale edhe pas djegjes se vendit te “aksidentit” e gerryerjes se vendit me fadrome.
  Te jeni te sigurte se Kryeministri Rama edhe nese nuk ka qene peng i krimit gje qe ka pak gjasa te jete e vertete heshtja ndaj vdekjes se te ndierit Olldashi e ben ate direkt ortak ne krim megjithse nuk ka marre pjese se paku drejteperdrejte.
  Nuk po flasim per Berishen e klanin e tije pasi vrapimi ne vendin e “aksidentit” ate nate me shi se bashku me te birin per tu siguruar per vdekjen e sigurte te Olldashit e heshtja kriminale e tije deri sot flasin vete.
  Te jeni te sigurte tej tifozllekut te semure apo idoligjizimit kriminal se Edi Rama mbas paktit me krimin mbi jeten e te ndierit Olldashi e doren ne qafe te Krebashkiakut te Vlores Shpetim Gjika vetem sa do te numroje ditet qe i kane mbetur per te qendruar ne pushtet pa e ditur a do i shkoje mandatit ne fund apo jo?
  Shikoni rritjen e vetegjygjesise me tritol e mjete te tjera pasi eshte rritur mosebesimi tek vendosja e shtetit ligjor. Krimi eshte eksperti dhe analisti me i mire i skanimit te forces se shtetit.
  Ne anen tjeter opozita as qe e ka vene ne “zjarr” opsionin e reformimit e afrimit te figurave dhe potencialeve te reja pasi jane te bindur se Rama do mbytet ne dhumin e vete e rotacioni i pushtetit synohet te realizohet mbas kater me pak apo me shume sic eshte realizuar pergjate 23 viteve te fundit duke zgjedhur ndermjet mutit e kakes.
  Nuk po futem ne analize per te vertetuar kete konkluzion pasi mundem te sjelle shembuj sa te duash por ju bej thirrje shiptareve qe te mos i japin mbeshtetje politikes riminale pamvarsisht ngjyres se vellos qe kane hellur supeve pasi ne permbajte kane ngjyre te njejte ngjyren e zeze te krimit.
  Te mbeshtetesh politiken kriminale te jeni te sigurte se ja keni prere bileten per ne boten tjeter edhe mijra shqiptare te tjere ku nuk ben perjashtim koka e gjithsecilit apo njerzve tuaj te afert e te dashur.
  Zgjidhni bijte e bijat tuaja qe i njihni dhe mos zgjidhni me voten tuaj antarete bandave respektive. Shikoni si nuk i ze me kush ne goje ndryshimet kushtetuese te 2008 qe me to konsoliduan pushtetin e bandave ne politiken e shtetin shqiptar. Ku eshte zyra e Toni Blerit ne Tirane perse askush nuk e ze me goje. A pyet kush perse u largua Toni Bler dhe u distancuan Institucionet Amerikane nga Edi Rama?
  Shume gjera do dalin por ju ftoj qe mos e provoni te keqen deri ne fund. Shikoni pushtetin e ri demokratik e patriot te Ukraines qe ka thirrur ekspertet e FBIse per te kapur te korruptuarit e zbuluar vjedhsit e parase publike. Cfare e pengon z Rama ta beje nje veprim te tille ? Perse nuk e pyet kush?

 13. Vojsava says:

  Ishte një intervistë e shpifur, hipokrite dhe idiote. E para për fëmijët, po të isha unë do ia jepja vetë tim shoqi (ex), që të shpëtonin nga kushtet e internimit e të kishin një perspektivë, por mbase nuk do të kenë qenë aq të “tmerrhsme” këto kushte për zonjën nënë. Për rehabilitimin e Mamaqit të madh: sa u gëzua zonja nënë që iu rehabilitua i ati Dashnori, edhe pse pas vdekjes! Sa do të dëshironte që ai ta kishte përjetuar. Dmth ai nuk paskesh qenë armik e Hoxhës (xhanëm këtë e dimë). Atëherë çfarë pozite mbajnë Mamaqë-Olldashët? Oborrtarë të kujt janë? Të Hoxhës, apo të Berishës? Asnjëri oborr nuk i bën fisnikë.

  1. mirditori says:

   rurp shumë turp, e gyjnah. si mund një shqiptar të thotë fjalë të tilla një nëne për djalin e saj të vdekur.
   nuk gjej fjalë të them. personalisht jam i majtë por Sokol Olldashin e kam pëlqyer që kur mundi Dukën, në shijak, më irë me thanë u tregua “Cub” sikur i themi ne mirditorët. jo se kishA QEJF TË FITONTE SOKOLI porse u trgua trim dhe kurajoz. sdu të flas më.

 14. redi says:

  Nuk e di se pse mu kujtua intervista, qe dha nene a shefit te droges Kolumbiane. Ajo me te drejte ( ishte nene ) tha se ai ishte djali me i dashur ne bote, m.gj.se kishte vrare me mijra vete.
  Nga ana tjeter mua me habit fakti, qe kjo nene ne vend qe ti linte femijet me te jatin qe te jetonin normalisht ne dürres dhe te benin shkolle, u tregua egoiste dhe deshi ti kishte prane, duke pranuar vuajtjen e tyre dhe kenaqjen e egoizmit te saj. E kuptoj ishte nene, por me sa di une nenat vene me pare interesin e femijeve se sa egoizmin per ti patur ata prane.

  Une mendoj se ne shqiptaret kemi memorje te shkurter. Harruam ne se ne nje intervist te fundit te Olldashit ai tha :
  – Ne se do te isha ne 21 janar do te vrisja me shume se kater vete.
  – Genjeva me vetedije per gjoja futjen ne Kryeministri me 21 janar te nja makina plot me tritol.

  Per mua ky tipi me emrin Olldashi ishte nje monster dhe jo politikan. Une kam dyshim se ate e çduku Berisha.

 15. Vera says:

  Interesante në atë intervistë është vetëm pohimi: e thirrën në telefon dhe ai tha “për 10 minuta jam aty”. Ku shkoi? Për gjueti? Tamam si me Trebickën, që e thirrën për zogj. Natyrisht ajo nuk di gjë, ose nuk “duhet të dijë”. Njerëzit që hyjnë e dalin atynë atë shtëpi thonë se ky është një “merak” i madh i tyre, por… Ja që fati i kësaj familjeje paska qenë të kruhet me lisat e gjatë e ta pësojë prej “hijes” së tyre.

 16. Milo Koka says:

  Ti LINDA mos je ndonje konviktore qe ky plehu qe vdiq te ka futur sekretare

 17. tanino says:

  saliu e vrau rilindja mbylli gojen. ky eshte vendi ne te cilin jetojme

 18. Holta Kellezi says:

  Lexova te gjitha komentet dhe dua Tju them vetem nje fjale disave|

  sa turp! Sa turp! Kush jeni ju qe hidhni I balte mbi nje grua qe vuajti pjesen me te madhe te jetes se saj,kush jeni ju qe thoni qe eshte hipokrizi te rrite sh femijet ne interim? Sic e shifni e kam shkruajtur emer e mbiemer dhe nuk fshihem pas pseudonimeve,une jam nje vajze qe jam rriturit ne internim dhe nena ime Ishte trime e qendroi ne internim me babin po sikur te pyesni sot mbas gjithe a tyre cfare kaluam une perseri zgjedh te jetoj ne internim me nenen…….

  Jam larg atdheut dhe me merr malli shpesh here por kur lexoj keto komente mendoj,bera mire qe ika larg jush,njerez te vegjel ,njerez pa zemer,

  Une e njoh personalisht kete nene te shumevuajtur dhe te degjoj ju mizantrope te flisni ne kete menyre dua Tju them vec nje gje,ju duhet te lani gojen dhe mendjen perpara se te flisni.

  Turp turp,gjykoni kete doni,gjykoni te birin nese doni po mos e prekni kete nene qe eshte nje njeri nga ata te rrallet,po ta kishit njohur do ishit bere njerez se me keto komente qe beni vetem njerez nuk ju quaj……

  1. mikel says:

   z.Kellezi edhe une jam larg atdheut dhe me vjen keq per vuajtjet e te internuarve dhe per me teper per ato qe humben edhe jeten, ajo eshte nje ne nene e vuajtur dhe e pavajshme por qe rriti nje djal qe i krijoj shume vuajtje dhe hidherime shume nenave te tjera me bij te pavajshem , me falni qe po ju hidheroj por kane vdekur shume njerze qe nga 97,gerdeci,21 janari ,dhe te tjera qe ndodhin cdo dite ,me vjen keq per ate nene , dhe shpresoj shume qe edhe ti te gjeshe ate qetesi shpirterore dhe te vij keq per te gjithe ato nenat qe humben bijte e tyre per faj edhe te sokolit.

  2. Jani Barxo says:

   Holta Kellezi —

   Pak me vones po dhe une i lexova te gjitha komentet dhe me shume me beri pershtypje komenti yt.
   Ne se je vajza ose nga fisi i Abdyl Kellezit ,nuk me bejne pershtypjet internimet tuaja ,se duhet te dishe qe nje monedh ka dy faqe dhe ju jetuat te dy ekstremet ,ate te PARAJSES dhe ate te FERRIT.

   Sa turp ! Sa turp ! Nuk kini ju te drejte morale te flisni per internimet tuaja ,per FERRIN ,se me pare duhet te flisni per PARAJSEN qe jetuat dhe ate nuk e zini ne goje kurre.

   Kozeta u emerua ne Radio Tirana si vajza e Dashnor Mamaqit ,kurse shoket e saj shkuan ne veri si arsimtare.

   Po te regoje ato qe kam pare dhe jo degjuar nga te tjeret.
   Ne 1973 ne Mamuras benin stervitjen ushtarake dy gjimnazet e Tiranes “I.Qemali” dhe “P.Nini” .Te shtune e te diel vinin “Mercedesat” per te sjelle ushqime femijve te rangut tend dhe te Kozetes e me larte.

   Bashkimi ,djali i M.Shehut nuk beri asnje dite stervitje dhe ne find te stervitjes mori “Flete-Lavderimi” si shembullor ne stervitje.

   Besoj se duhet te kesh degjuar per skandalin e djalit te Piro Dodbibes qe pine nje shishe konjak dhe ishin bere tap dhe shkolla bente mbledhje pas dreke se nuk i perjashtonin dot se nena e tij ishte dhe drejtoresha e ‘I.Qemalit”

   Pra ,keto ditet e PARAJSES ju nuk i zini ne goje ,por ju kujtoni vetem ditet e FERRIT qe njerzit t’ju meshirojne.

   Edhe une jetoj larg Atdheut dhe u detyrova te largohem kur komunisti Sali Berisha “eprori”i Sokol Olldashit e shkatroje Shqiperine.
   Mua me vjen ndot kur lexoje komente hipokrite si ky yti. Keta njerez te vegjel dhe pa zemer siç i quan ti jane produkt i familjeve Hoxha , Kellezi, Mamaqi e Berishajve.

  3. Nje Selenicas i merguar... says:

   Ke te drejte Holta,
   dhe te gjithe do duhet t’ju lexojne me vemendje e urtesi.

   Perderisa ishte DIKTATURE, te gjithe e kane vuajtur, kush me shume e kush me pak. Nje pjese, e vuajten si HELL, si Tmerr…

   Por asnjeri nga keta nuk besoj se do shkonte ndermend te gjente kete rast per te lenduar shpirtin e nje nene…

   Ne Selenice ata gjeten pergjithesisht njerez qe, edhe pse e dinin te shkuaren e tyre, i respektuan si njerez, edhe pse politika kerkonte t’i fyenin e t’i mundonin sa me shume.

   Kozeta iu nenshtrua fatit, por nuk eshte ajo qe duhet te pergjigjet edhe per PPSH-ne edhe per PD-ne, ta marre dreqi kete pune!

   Eshte nje nene qe humbi djalin ne aksident dhe duhet ngushelluar…

   Por eshte “Njeriu i Ri”, Holta, eshte ai NJERI qe ne kushtet e shpengimit shfaq pamjen tjeter.

   Por as keta njerez nuk duhen bere me faj. Jane pasoja. Thjehst Pasoja e asaj qe ndodhi dhe vazhdon te ndodhe ne ate vend, ku jemi te gjithe me shpirt e shprese se me ne fund do hyjme ne rrugen e Zotit…

 19. dol says:

  Histori shume e dhimbshme.Nuk ndahet femija nga nena.Edhe ai burri i vet nuk duhet te ishte ndare, une per vete kisha pranuar internimin mbas gruas dhe femijeve te mije.Sokoli po te ishte rritur me nenen e vet mbase nuk do ishte ky qe po e shani.

 20. lali says:

  Sokolin e kam pas kundershtar politik,Ai meriton respekt.Dikush thote jemi ne albanistan”me 1000 ralitete kontraditor te antishqiptarise, te ngulitur ne mendje nga politikat, shoviniste e anarshiste.

 21. mazllemi says:

  Edhe ata qe vrane me 21 janar kishin nene gra the femije apo ata nuk ju kujtohen se nuk ishin miljonere apo hajdut te popullit si ky qe shkoi

 22. ben says:

  Sokol Olldashi ishte nje njeri i mire.
  Fatkeqesi qe shkoi shpejt.
  Kuptohet qe ka ndarje ne vleresim,por te pakten ai ishte nje nga ata njerez qe gjithcka e arriti me forcat e veta dhe skishte frike te shprehte mendimin e vet.
  Momentet e fundit ishin nje reflektim dhe perpjekje per te ndryshuar PD dhe politiken shqiptare ne pergjithesi.
  Kur sheh grupe te tera politikanesh servile,qe altoporlajne zerin dhe deshirat e kryetarit ne te dy krahet,kupton se sa shume do i nevoitej politikes shqiptare tani.

  1. Sokrati says:

   Ishte vetem nje PLEHRE dhe ashtu iku.
   Ju djegte shperti ne FERR.

 23. E dua Shqiperine says:

  Sa keq qe sistemi korruptiv ne Shqiperi ne te cilen njerezit pasurohen nje dite kthehet kunder vet atyre. Eshte njelloj si Akrepi qe vret veten e tij. Ne Bibel eshte shkruar ” Cdobi ka njeriu kur fiton gjithe boten dhe pastaj humbet shpirtin e tij?”. Duajeni Shqiperine dhe do te kemi nje shqiperi te bukur dhe nena te lumtura.

 24. elinor says:

  Duke u nisur nga vuajtjet e nje nene, une e simpatizoj ate. Te gjitha vuajtjet e saj bashke me familjen kane qene te padrejta. Por, atehere, a nuk i tregon kjo qe ata nuk kane qene kundershtare te sistemit komunist por thjeshte eshte bere nje gabim ne lidhje me ta? Ata ishin te persekutuarit e sistemit por jo si antikomuniste.
  Sa per Olldashin, le te themi qe mori ate fund qe meritoi. Biles shume me teper nga c’meritoi se u nderua me ceremoni shteterore. Olldashi beri nje jete shume me te mire se nje individ i thjeshte dhe kjo ne saje te mpleksjeve te tij politike me nje individ si Berisha. Se sa eshte pasuria qe la Olldashi, kete nuk mund ta di por di qe ai vdiq brenda nje makine 100 mije euroshe. A thua e bleu ate makine duke kursyer nga rroga?!! Pervec kesaj edhe nga goja ishte shpuze, sidomos kur fliste per te masakruar protestuesit kokepalare.
  Asnjefar respekti dhe dhimbshurie per Olldashin!

  1. Reflektimi says:

   Duhet te keshe respekt frike dhe dhembeshuri per veten tate. Nuk mendoj se ka kush nevoje per respektin e nje injoranti qe shikon vetem deri tek hunda e tije.

   1. elinor says:

    Kushdo qe i ka shkuar Berishes mbrapa si zorre nje PLEH ka qene! Kurse ju shkerdhatat keni surrat e na i nxirrni per burra te mire!

 25. Reflektimi says:

  Dua tju kujtoj fjalen e te ndierit Olldashi ne Parlament bi vjedhjen e votes. Olldashi leshoje kushtrimin per vazhdimin e vjedhjes se vullnetit te popullit nga te dy krahet gje qe nuk e kishte bere sakush per 23 vjete.
  Nuk besoj se eshte e nevojshme se pa vote te lire nuk ka demokravi dhe pa vote te lire pushteti eshte i mafies e jo i popullit.
  Ne fund tha se ne Parlamentin Shqiptar nuk duhet te kete vend per te dy palet edhe per ata qe vijne me vota te vjedhura e te blera dhe ata qe vijne me voten e popullit.
  Koha tregoje apo me mire te themi mafia ja mohoje Olldashit jo vetem karrien e deputetit por edhe jeten. Nuk ka rendesi se i cfare krahu politik je de cfare krahu politik ka qene Olldashi pasi duhet te reagojme te tere se bashku kunder krimit ne tersi e atij politik ne vecanti pasi krimi nuk ka ngjyren e bindjeve tona por ka ngjyren e zeze te ferrit.
  E vecova krimin politik pasi aji jo vtem ka fuqi te beje krime makabre por edhe te mbrohet me gjygjetare e prokurore qe kane bere vila milionshe dollari.Besoj i shikoni cdo dite.
  Mundet mos ta keshe dashur apo simpatizuar te ndierin Olldashi apo nenen e tije por te fyesh sot te vdekurin e ndjenjat e nje nene nuk i sherben askujt as atij qe me mendjelehtesi shkruan.
  Nje qe eshte e qarte tashme si drita e diellit se politika kriminale ne nison te plote sic ka qene gjithnje e nisi si shume te tjere edhe te ndierin Olldashi. A u dha lajmi nje here se Olldashi ishte ne Audi7? Pastaj Audi u be benx e nje djale 120kg apo me shume nuk kishte qitur asnje pike gjak tamam si Mehmet Shehu.A ka akoma ndonje shqiptar pervec atyre qe ne nje menyre apo tjeter kane marre pjese ne krim se Mehmet Shehun nuk e kane vrare.
  Mbase shume kujt i duket paradoksale kjo lidhje por nese nuk zbulohet banda qe vrau Mehmet Shehun shume politikane kane per ti shkuar mbrapa ashtu sic i kane shkuar edhe gjer tani.
  Krimenel ka qene Mehmet Shehu por ishte kryeministri i Shqiperise e figura numer dy e regjimit pra duhej organizim e potence per ta hequr qafe.
  Te jeni te sigurte qe banda qe ka vrare Mehmet Shehun ka kontrolluar politiken, financat, dhe jetet e shqiptareve ne 30 vitet e fundit.
  Nese shqiptaret nuk ndergjegjesohen per kete realitet tradegji te tjera kane per ti ndjekur pas edhe ne te ardhmen.
  Perse politika, pozita e opozita heshtin e nuk therrasin per ndihme FBIne , strukturen me te specializuar ne luften kunder krimit????? Kriminelat ndihen te fuqishem se ne vazhdojme te flejme pasi diten per diell dogjen dhe shkaterruan me fadrome vendin e “aksidentit” .
  Shqiptare mos u merrni me viktimat Arbenin, Azemin, Olldashin,Trebicken, Ponin tani se fundi e qindra te tjere me pare e te tjere do kete , por kuptoni reaitetin pertej perdes se gjyrosur politike por reagoni te tere bashke kunder kriminelve politike qe ju kane kapur per fyti e po ju marrin gjithcka keni para e pas shpirtit e ne fund edhe spirtin kur nuk ju hyni me ne pune apo si individe shnerroheni ne rrezik per kupolen e mafies.
  Nese jeni partiake te thekur por gjithsesi e doni drejtesine e Shqiperine detyroni partiaket e qeveritaret tuaj te kerkojne ndihmen e institucioneve Amerikane te zbatimit te ligjit per te hetuar krimet dhe korrupsionin. Nuk ka nevoje per fale por ti paguajme pasi fitimi qe marrin shqiptaret eshte marremenes dhe i shumefishte nga zbulimi dhe ndeshkimi i krimit dhe korrupsionit. Shikoni lideret e rinj te Ukraines qe vertete e kane deshiren per te bere shtetin ligjor.
  Nese kuptoni dhe reagoni do kuptoni friken qe ka mafia nga reagimi i popullit e shpagimi por jo vetem kaq por do gjeni bijte e bijat e Shqiperise qe me guxim do e pastrojne ate toke te bekuar nga “ferrat” e “gjarperinjte” dhe do shihni se si do lulezoje ajo toke per nje perijulle mjaft te shkurter pasi i ka tera resourset qe i ka falur Zoti e njerzit qe munden dhe dine ti vendosin ne sherbim te Shqiperise e shqiptareve.
  Nese nuk e keni guximin te dilni ballas se paku ne forume shqiptaresh shkruani dhe kerkoni ate qe vertete i sherben Shqiperise e Shqiptareve.
  E kuptoj se politika kriminale ne fillim do tju injoroje e do beje si moskokecarse per zerin tuaj por kure zerat te shtohen e ingranohen edhe institucionet perendimore do shikoni se si do vrapojne te fshehin koken. Rrjetet sociale arriten te permbysin diktatura mbi 30 vjecare ne afriken e veriut dhe shemben diktatore qe nuk arriten ti fshihnin as parate e vjedhura.
  Shqiptare koha ka ardhur qe te zgjohemi pasi kemi ne krah demokracine me te madhe e me te fuqishme qe ka njohur njerzimi, Shtetet e Bashkuara te Amerikes. Ta ngreme zerin te tere bashke sot ne rrjetet sociale e neser ne sheshet e Shqiperise nese vertete duam qe Shqiperia dhe jetet e shqiptareve te kursehen e te behet me e mire pamvarsisht se ku jetojme e punojme pasi gjithsecili nga ne ka njerz te afert ne ate toke e fundi i fundit te gjithe deshirojme me zemer qe Shqiperia te perparoje.
  A nuk do ishte me mire qe cdo shqiptar ti shpenzonte ato dy jave e ata dy leke ne detin e bukur te Shqiperise e femijte e cdonjerit ti shnderronin pushimet edhe ne kurse gjuhe per te perfeksionuar e mesuar gjyhen e te parve.
  Te jemi te bindur se koha e moralit dhe thirrjeve patriotike ka kaluar me kohe pasi po ben vite thirrja e inicuar e Shtepise se Bardhe e Departamentit te Shtetit per shqiptaret e proklamuar per nga Ambasadori Amerikan ne Tirane Honorable Arvizu “ACT NOW” Veproni Tani.

 26. ben says:

  O Nena ime me Shqiperin me ngjane.
  Diten e prillit Nene linde, me lulet e maleve u pagezove,
  Diten e ditlindjes Nene memedheut ju bashkove,
  Nene e dashur Nene memedheu te larteson,
  Se ti per memedheun Nene na edukove te punojme.

  Nene per ne punove dhe shume mundesi na krijove,
  Nene ti respektoje dhe vetem qetesi buroje,
  Nene me dinjitet qendrove dhe ne na lartesove,
  Nene e urta Nene per bashkime perparim jetove.

  Nene s’mundem ti harroj dimret e ftohte,
  Kure ti heret ne mengjes shkoje ne pune,
  Kishte dite vecoheshe nga shoqet kur hanin buke,
  Se ne canten tende kishte vetem uje dhe gure.

  Kure brigadieret e sistemit me fjale villnin vrere,
  Kulake, kete fjale te huaj nofk na e vune,
  Nene me urtesin e Nenes mire u thoje,
  Une pata c’fare ti jape Shqiperis tone.

  Dhimbja vuajtjes perball kur I qendron,
  Dhe kurajon kure e jepe vetem Nena e di,
  Jepe shpirtin djalit I thote,
  Femijet do ti rrisim ne per ty.

  Niperit edhe mbesat me shume te donin,
  Kure filluan te njihnin njerezin,
  Ti moje Nena ime me memdheun u ngjasoje,
  O e dhemshura Nene, u jepje ngrotesi me dashuri.

  Flamurin Teteja e kishte ruajtur si syte,
  Kur erdhi koha e nxorri shqiponjen pa ylle te fluturoj,
  Ne dore ja dha Presidentit te vendit,
  Flamuri e ndjeu doren e semure dhe vetem valoj.

 27. Labi says:

  histori e dhimbeshme,po jo tragjike.Kejo zonje eshte larguar nga tirana me makine,eshte strehur,punesuar,sigurisht ne pune buqesore ku punonin me mijera gra e vajza,ishte e pa prekeshme,mjekohej falas etj.Sigurisht kesaj i ben pershtypeje se nuk e kishte njohur jeten e popullit po jetonte ne bllok.Imate ra deshmor gjat luftes dhe mema ime ka punuar si koperativiste ne buqesi per 30 vjet.Une nuk zgjodha po me cuan ne shkolle ushtarake e dola oficer.Doja per mjek po ketu me cuan.Aty ishim kryesisht nga zona rurale dhe nga nomeglatura nuk kishin djem.Sot dramat familjare jane shume me tragjike.Mos eshte e paket qe mema vret tre vajzat e saj per mungese garancie ne jete.Koli vete,qe nuk paska vuajtur ne jete se eshte rritur jo i interrnuar si genjente,po ne durres,cuditerisht kishte elemente kriminale ne ndergjegje.sigurisht qe vdekjen fizike nuk ja desheroja,por qe shtetit,popullit,politikes nuk se ju be dem.Familejen e la miljonere duke vjedhur,kurse e pa kjarte eshte vrasja.Vetem aksidentale nuk ishte.Ose eshte vrar nga konkruenca politike brenda partise te tij si u likujdua Azem Hajdari,ose per ceshtje morale,per te cilet boset politik dhe ekonomike jane te implikuar totalisht.

  1. elinor says:

   Ti do jesh ndonje lab katolik shkodre 😀 😀 meqe perdor “kjarte” ne vend te “qarte”.
   Gjithsesi jam dakord me sa shkruan.

   1. J. N. B. says:

    elinor —

    Profesioni yt eshte polic rrugor ?

    Detyra epolicit rrugor eshte te gjobit drejtuesit e mjeteve rrugore kur shkelin Kodin Rrugor,kurse ti pergjon shkrimet se kush “shkel” kodin krahinor.

    O i uruar elinor ,ajo te beri pershtypje te Labi ,jo shkrimi i tij realist nga nje njeri i thjeshte dhe me kulture dhe jo shkrime ekstremiste e analfabetesh siç jane me te shumtat e komenteve.

 28. Putini pri Pekini says:

  Paska punu n ministri t mbrojtes kjo.
  Ai Beqir Balluku ishte Minister atje.
  I paska zgjedh bashkpuntoret ai,si Ahmet Zogu qe zgjidhte shoferet qe kishin gra t bukra
  Prandaj edhe Sokoli i ngjante shum Beqirit
  Ishte kopje…. Edhe Beqiri ishte thuthuq kur fliste….dhe ishte i zoti ne luft….atentator i grupeve komuniste te tiranes ne koh te okupimit ka qen…

 29. sel dushku says:

  Degjova sot se nuk ka vend me per te vdekurit ne varreza , ky Olldashi vodhi me te dy duart dhe beri miliona dhe na u varros te varrezat e deshmoreve

 30. dikush says:

  po kur ky ishte minister transporti dhe nxorri me mjera te pastrehe ne rruge.. sa nena qane..?? po per disa te moshuar te pastrehe qe vdiqen neper parqe kush qau? thjesht mori ate qe i takon si rrugac!

 31. Era says:

  Te nderuar komentues, behet fjale per rrefimin e nenen se te ndjerit Sokol, ajo meriton respekt! Se pari per jeten e veshtire qe ka kaluar me vuajtje te shumefishta qe zor mund t’i kaloje nje grua e re ne ate moshe! Eshte vrare shpirterisht disa here; prej vuajtjeve e merakut per te atin, prej ndarjes nga bashkeshorti, per marrjen e femijeve, per rinine e mohuar, memesine e mohuar, per punenen e rende, per vdekjen e dhembshme te te atit, per mjerimin shpirteror ne familje dhe te tjera dhembje qe vetem zonja Kozeta mund t’i di! Ju lutem respektojeni kete nene te lenduar, per me teper qe i ka humbur i biri! Eshte rrefimi i nje nene qe ka kaluar kaq shume dhembje dhe po kalon ende me tragjedine e fundit qe i ndodhi, prandaj pertej c’do bindje politike, nese nuk e ngushelloni dot ju lutem te mos hidhni as nje grimce rere per ta lenduar me shume! Nga thellesia e zemres me vjen vertet keq per kete zonje te nderuar qe ka dhe guximin t’i ndaje te gjitha keto me te tjeret! I uroj jete sa me te gjate Znj.Kozete dhe te dashurve te saj e dashuria per njeri tjetrin ua lehtesofte dhembjen!!!

 32. L.Itali says:

  Zemra e nenes dhemb! Ajo flet per jeten e saj dhe bijtë! Dhe padyshim une e mirkuptoj, sepse si nene, nuk ka faje crruge mori Sokoli qe u bashkua me Berishën! Ajo nuk mund të gjykohet, pasi ka vuajtur vet dhe tregon jeten e saj qe iu bë skëterrë!… Ishte koha, natyrisht, por dhe reabilitimin e të atit ajo e pranon! Pra Sokoli dhe djali tjeter jane dhimbja e saj! Tjeter gje cberi Sokoli dhe nuk kam kundershtim, per difektet korrupsionin, perjashto vdekjen qe nuk ja doja! Por ketu nuk flet Sokoli, por nena! Ajo ende nuk di gje per vdekjen me 15 të panjohura! Ajo nuk e di se serish, per mua e vrau sigurimi i shtetit, krahu i UDB, sepse Alia,Saliu pa me të voglin dyshim personal, jane të Beogradit dhe Katovica e veshi me pardesy të bardhë Berishen dhe të tjeret. Po perse? Sepse!… Ndaj nese flasim se Berisha u vesh me pardesy të bardhë, si mos të flasim se serish Sokolin e vrau (nese) sigurimi i shtetit, krahu i Beogradit qe burgosi dhe gjyshin, nje ish komunist atdhetar dhe luftetar i paepur qe fitoi dhe reabilitimin, nepermjet krahut moderator ne PPSH ku Spiro Dede,Abdyl Pilafi,etj…u ndeshën ne fundkohe per moderacion! Dhe dicka bene, por Ramizi,M.Elezi,Saliu bandë e Veriut kishte detyre shkaterrimin e Shqiperise, qe Kosova kur të kujtonte Shqiperi të puthte Titon-Milloshevicin! Nga kjo pikpamje dhe i ndjeri Olldashi kuptoi, por mjerisht teper vonë kush ishte Berisha dhe banda e veriut! Ai kundershtoi, ndaj dhe u ekzekutua(nese)…sepse pas Saliut dhe tani qe nuk denohet per krimet rri ish sigurimi i shtetit, krahu i Beogradit, të cilit i sherbeu dhe tha ato fjalë kriminale dhe Olldashi! Nena është shenjteri dhe Kozeta si gazetare duhet të hetoje, momentin e fundit të jetes se djalit, pasi ja kane manipuluar me “skemë” sigurimsat antishqiptare të gjithe sot ne PD! Ajo nuk mund të paragjykohet sepse po të ish gjallë Sokoli do denohej(nese) nga rilindja pasi ishte i korruptuar, megalloman,servil me Berishen(gjer kur ndjeu thiken e votimit pas shpine)dhe harbut me kundershtaret! Por fundi i tij tragjik, na ben të analizojme jo nenen, (të mjeren nënë!) por veprimin e paqarte dhe kriminal të vrasjes qe nuk ja donim dhe pse nuk e donim si karakter, politikan llapaqen dhe here i neveritshem! Kozeta duhet meshiruar, per jeten plotë peripeci dhe duhet të jemi të ndjeshem per kete vuajtje nëne! Enigma Olldashi duhet zhbiruar! Separi nga familja! Hapi i parë i rendesishem i nenes Kozeta qe duhet thelluar!…Respekt per Kozetën!

 33. KUJTESE says:

  Shqiptare mos u merrni me viktimat Arbenin, Azemin, Olldashin,Trebicken, Ponin tani se fundi e qindra te tjere me pare e te tjere do kete e aq me teper per me njerzit e tyre te afert, por kuptoni reaitetin pertej perdes se gjyrosur politike. Reagoni te tere bashke kunder kriminelve politike qe ju kane kapur per fyti e po ju marrin gjithcka keni para e pas shpirtit e ne fund edhe spirtin kur nuk ju hyni me ne pune apo si individe shnerroheni ne rrezik per kupolen e mafies.

 34. Mazllemi says:

  Nje femije zoteri qe rritet me dhemshurine e nenes se tij ka te pakten pak respekt ose shpirt te mire siç i themi ne per njerezit e thjeshte , ky qe iku bashke me te tjeret politikane nuk e njohin fare fjalen respekt apo dhembshuri per popullin

 35. /65'; kusari hajn says:

  Shikoni fotografinë=!
  A nuk ngjan si një foto e shkëputur prej nji çfaqjeje teatrale, ne skenën e teatrit popullor te kohes se Dull Komunizmit? Shum lot,ndjenja, mallngjime, vuajtje….dhe te gjitha kto shum teatrale,tamam nji çfaqjeje e realizmit socjalist, me luft kllasash,me hero pozitiv,me frymen e partis,dhe sigurisht ne qender te skenes, ne ball te “masave popullore” eshte patjeter “sekretari i partis”…..
  Gallat shqiptare..,si ato skenat tribu arixhinjshe, gabelçe,..me keng vaji tip “vare veten ne litar o Dino!…”

 36. toke nasari says:

  KOZETE moj ta zhduku Saliu djalne moj qyqe.

 37. Loreni says:

  Turp per disa njerez ketu qe tallen me vuajtjet e nje nene, me lotet e çunit.. Nuk besoj se jeni njerez por kafsh , ose mbetje tokesore , te ishe regjimit komunist.. Turp keta gazetar qe botojn te tilla komente, dhe ishalla lotet e kesaj nene shum shpejt bien ne familjen tuaj

 38. Milo Koka says:

  Loren ishallah lotet e vuajtjet e shqiptareve per keto 23 vjet te bien mbi llojin tend dhe ketyre politikanve qe i kishim dhe i kemi akoma dhe shkofshi te gjithe si ky haleja qe po komentojme d.m.th honkshi kokat e njeri tjetrit e mos gjetshi rehat as ne dynjone tjeter

 39. adrian says:

  kesaj nje djal I vdiq duke vjedhur ne pogradec vdiqen 3 djem te nje nene duke nxjer buken e gojes

 40. valter says:

  TI moj nene e Sokolit mos rri duke u qare per vuajtjet e tua ne “internim” se 95 % e popullit ishte ne internim nese ti i thua selenices apo tepelenes vende internimi, POR, shko kerko DREJTESI tek ai qe ta vrau, shko dhe merr hak per djalin po te jesh nene burrneshe, ndryshe qaje ne heshtje siç qajne me mijra nena per shkak te ketyre 23 vjet kriminelokraci te pushtetit ku tet bir bente pjese!

 41. Fjalim @Trishtim says:

  Kujt i plasi, barkun plot e kishte qe iku keq me vjen per popullin per politikanet tane ne s….me te gjithe nuk me behet vone hic. Kjo nena e tije po e donte kaq shume djalin le te mbyllej te vetvetja e sja qysh bejne gjithe nenat edhe ta qep gojen. Vet e reklamon te dekurin e koruptuar pergjigjen time e meriton. Qysh ma hedh ne surat ta kthej. Hajde pirdhu ti edhe i dekuri ti dhjeses mu ne varrez.

 42. Loreni says:

  O milo apo pillo si quhesh ti , nese cfar te them ty un ti qenke kok e byth i pallumun dhe i pilumun.. Per ta mbyllur dua te them nese ke ndonje grua te bukur se ju gekfolesit i keni grat e bukura, ma sill njeher nga trojet tona , nga shqiperia te shkerdhej, mos harro pilo im i dashur , me respekt shqiptari qe te qi dhe gocen po deshe ti, me mir un se nje grek andej

Lini një Përgjigje te /65'; kusari hajn Anuloje përgjigjen

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *