VIDEO/ “Shpresa tek njerëzimi nuk ka vdekur ende,” eksperimenti social që po bën xhiron e rrjetit

393D9C4000000578-3829288-image-m-62_1476015764516Një blogger i njohur mysliman në Londër, ka vendosur të realizojë një eksperiment social në rrugët e qytetit.

Me një veshje karakteristike islame, ai qëndron i ulur në rrugë me një shënim ku shkruhet “Jam i pastrehë.” Ndërsa një pjesë e madhe e kalimtarëve i kalojnë pranë duke e injoruar, ai vazhdon të qëndrojë gjersa dikush afrohet dhe i ofron ushqim.

Menjëherë pas kësaj, edhe tri vajza të tjera afrohen për t’i dhënë një kartëmonedhë 50 paundëshe, ndërsa në fare pak kohë duket se të gjithë kërkojnë ta ndihmojnë.

“Ishte një ndjesi, të cilën nuk arrij ta shpiegoj dot,” – thotë bloggeri – “fakti që disa të panjohur po ndihmonin një tjetër të panjohur.”

Ai shton se: “Qëllimi i këtij eksperimenti social, nuk ishte të fitoja para, por të shihja nëse humanizmi vazhdon të ekzistojë në këtë botë. Besimi, apo ngjyra e lëkurës nuk duhet të kenë rëndësi kur është fjala për të ndihmuar.”

REMOTE_ADDR:[]
                 Loading...