FOTOT/ Masoneria dhe “Dora e fshehur”, sekreti i lidërve që sunduan botën…

Vërtet rrjedha e historisë është drejtuar nga një grup i vogël njerëzish me interesa të përbashkëta?

Pikturat dhe fotot e njerëzve të mëdhenj gjatë shekujve të fundit tregojnë një fill  të përbashkët që i lidh ato. A është kjo një rastësi që shumë prej tyre e fshehin njërën nga duart e tyre, teksa kanë pozuar për të bërë foto?

Kjo duket e pamundur por ne do të shohim origjinën masonike të “dorës së fshehur” dhe të njerëzve më të  fuqishëm që e kanë bërë këtë gjest nëpër pozat e tyre të famshme.

A ka një forcë e fshehur pas ngjarjeve botërore të shekujve të kaluar?A është rënia e monarkive evropiane, ajo që ka sjellë me radhë Epokën e Iluminizmit dhe rrugën tonë drejt demokracisë botërore drejt një plani  ‘Dora e Fshehur”?

Para zhvillimit të medias, portretet e udhëheqësve paraqiteshin në një pozë madhështore. Por lind pyetja a kishin këto poza një kuptim okult?

Një prej tyre është edhe “dora e fshehur”.

Kërkohej shpesh shpjegim se pse Napoleoni , sa herë që pozonte  e mbante njërën dorë të brenda këmishës.  Disa thonin se ai kishte ulçer në stomak, se kishte dorë të deformuar, se mbante qese parfumi në jelekun e tij , se piktorët nuk i pëlqenin t’i pikturonin duart etj…. Ndërsa disa të tjerë shpreheshin se në epokën e tij cilësohej si veprim primitive nëse i fusje duart në xhepa.

Por të njëjtat arsyetime nuk mund të thuhen për të gjithë individët e përmendur në këtë artikull pasi jo të gjithë mund të kishin ulçer në stomak apo dorë të deformuar.

Gjesti i “dorës së fshehur” ka një kuptim të veçantë.

Është zbuluar se shumica e njerëzve e përdorin këtë gjest  për të treguar se janë anëtarë të Masonëve.

Duke marrë parasysh rëndësinë e madhe të këtij gjesti në ritualet masonike dhe faktin se gjithë elita ishin ose jo  pjesë e masonerisë,  është thjesht e pamundur që përsëritja e kësaj shenje mund të jetë një rastësi.

“Dora e fshehtë” mund  të gjendet në ritualet e  Masonerisë dhe udhëheqësit e botës  e përdorin këtë shenjë për të treguar se janë anëtarë të Masonerisë dhe që punojnë për llogari të saj.

Rituali imitues i kësaj shenje miraton kthimin në Jeruzalem të tre masonëve më të njohur të cilët u mbajtën rob në Babiloni.

Edhe pa u marrë me simbolikën , thuhet se atyre iu kërkohej të mësonin një fjalëkalim sekret dhe një shenjë dore në mënyrë që të kalonin në masterin e dytë e quajtur Veil.

Ata nuk mund të ngjiteshin më lart pa patur këtë fjalëkalim dhe këtë shenjë.

Ps: Fjalët e mia janë Semi, Jafeti dhe Adoniram; shenjë im është kjo: (futje e dorës në gji )

Ky veprim është një imitim i dhënë nga Perëndia e Moisiut që urdhëroi që ai ta fuste dorën e tij në gji dhe pasi e nxori atë jashtë, ishte bërë e bardhë  si bora.

Shpjegimi i kësaj shenje  gjendet në shkrimet e Moisiut, dmth, në  kapitullin e katërt të Eksodit “:

“Dhe Zoti i tha Moisiut: Tani vër dorën në gjirin tënd. Ai vuri dorën e tij në gji dhe kur ai e mori atë, dhe ja, dora ishte zbardhur si bora “ 

Napoleon Bonaparti

Napoleon Bonaparti (1769-1821) ishte një udhëheqës ushtarak dhe politik i Francës .

Pesë nga gjashtë anëtarët e Perandorisë së Napoleonit ishin masonë të lirë.

Edhe prova të tjera favorizojnë idenë e anëtarësimit të Bonapartit në Vëllzërinë e Madhe të Masonerisë. Madje thuhet se ai pati n jë influencë të madhe në historinë masonike.

Karl Marx

Karl Marx është i njohur sot si themeluesi i komunizmit modern. Përkundër duke u mohuar nga disa masonë, Marksi është thënë se ka qenë në shkallën e 32-të Orientit të Madh të Masonëve. Marksi u bë zëdhënësi ateist dhe i lëvizjes socialiste të Evropës. Ai planifikoi zëvendësimin e monarkive me republikat socialiste, me hap konvertimit ardhshëm në republikat komuniste.

George Washington

George Washington ishte një nga  Themeluesit e Shteteve të Bashkuara dhe është konsideruar të jetë  amerikani më i rëndësishëm i Masonëve.

Charles Willson e ka analizuar një foto të  Uashington kur ai ishte  52 vjeç. Vini re pozicionin e këmbëve të Uashingtonit: ato formojnë një katror  të zgjatur. Pozicioni i këmbëve ka shumë rëndësi  në simbolikën masonike.

Wolfgang Amadeus Mozart

Ai ishte gjithashtu një mason dhe e nisi  në shtëpizë austriake Zur Zur Ëohltatigkeit në dhjetor 14 1784. Në krijimet e Mozart shpesh janë përfshirë  elemente të rëndësishme masonike. Për shembull opera “The Magic Flute” është bazuar kryesisht në parimet masonike. 

Joseph Stalin

Mbretërimi i Stalinit në terrorit e Bashkimin Sovjetik  çoi në vdekjen e miliona bashkatdhetarët e tij. Ai është treguar shpesh në foto duke përdorur gjest të dorës fshehur. Ka të dhëna zyrtare që dëshmojnë se  Stalini është pjesë e Masonerisë. Natyrisht, diktatorët si Stalini kontrollonin fort të gjitha informatat në lidhje me veten  dhe punët e tyre, duke e bërë të vështirë për të provuar ndonjë gjë në një mënyrë apo tjetër. Por fshehja e dorës, ofron  provë çelës për besnikërisë e tij të mundshme në një vëllazëri okulte.

Emra të tjerë: 

Simon Bolivar

Marquis de Lafayette

Salomon Rothschild

Papa Francesku

Barack Obama

Rihanna

Edhe shumë personazhe shqiptarë janë përfolur se janë pjesë e Iluminatit, por deri më tani nuk cilësohen publikisht.

Konkluzion:

Masonët e Lirë

Një nga kushtet që të bëhesh pjesë e masonërisë është edhe të mos kesh lidhje me komunizmin.

Ato janë aktive në çdo qendër të  pushtetit në botë. Ata kërkojnë qasje dhe kontroll të çdo agjencie të inteligjencës dhe çdo qeverie. E kanë futur veten në çdo organizatë fetare të çdo madhësie. Në fakt, çdo organizatë e çdo madhësi është infiltruar nga Masonët e lirë.

Siç shihet më sipër, tek të gjithë  udhëheqësit,  përdorja  e gjestit të “dorës së fshehtë” kishte një ndikim të madh në historinë e botës dhe  u konfirmua  edhe nga masonët. Ky gjest është një detaj i dukshëm edhe pse ende neglizhohet gjerësisht. Duke kuptuar këtë fakt dhe duke njohur ndikimin e madh që këta lidera kishin në rrjedhën e historisë, ne mund të fillojmë të kuptojmë forcën e fshehur e cila aktualisht drejton botën drejt demokracisë ndërkombëtare, raporton INTV.

Sigurisht, çdo studiues serioz tashmë është i vetëdijshëm për rolin e Masonerisë në shpalosjen e historisë botërore. Gjesti  “dora e fshehtë”, e përdorur shpesh nga figurave historike është thjesht shprehje e jashtme e këtij fakti pak të njohur. Ashtu siç Konfuci ka thënë: “Shenjat dhe simbolet sundojnë botën, jo fjalë e as ligjet.” Fjalët dhe politikat e këtyre njerëzve në fund do të harrohen, por imazhi i tyre do të mbetet nëpër breza.

REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d1-138-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d1-138.jpg","attachment_id":"564196"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d2-135-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d2-135.jpg","attachment_id":"564197"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d3-150x150.gif","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d3.gif","attachment_id":"564199"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d4-128-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d4-128.jpg","attachment_id":"564200"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d5-115-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d5-115.jpg","attachment_id":"564201"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d6-97-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d6-97.jpg","attachment_id":"564202"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d7-93-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d7-93.jpg","attachment_id":"564203"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d8-81-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d8-81.jpg","attachment_id":"564204"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d9-73-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/d9-73.jpg","attachment_id":"564205"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/Obama-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/Obama.jpg","attachment_id":"558342"}]

6 komente në “FOTOT/ Masoneria dhe “Dora e fshehur”, sekreti i lidërve që sunduan botën…”

 1. eri says:

  Te Rihana ja keni fut pak pordhes kot se ajo eshte tu kap cicat dhe jo tu mcef doren

 2. ABC says:

  Duket paster qe Rihanna eshte kunder tyre. Kur te gjithe keta paskan fshehur doren. Rihanna i paska treguar pothuajse te gjitha.

 3. ABC says:

  Duket paster qe Rihanna eshte kunder tyre. Kur te gjithe keta paskan fshehur doren. Rihanna i paska treguar pothuajse te gjitha.?

 4. PidhiISateme says:

  Neqoftese nje nga kushtet qe te behesh pjese e masonerise eshte te mos kesh lidhje me komunizmin, atehere si dreqin edhe Marx-i edhe Stalini ishin masone?

  1. Arturi says:

   … edhe Lenini! 😉

 5. Moni says:

  Rihanna ka kap cicen or taj ca shenje thua? Edhe puna e ketij kushtit qe mos me qene komunist sikur nuk qendron. Baballaret e komunizmit i ke i ne foto me doren fshehur, Marksi si ideator dhe Lenini e Stalini si zbatues.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *