Berat Buzhala: Letër miqve në Shqipëri, Edi Rama nuk është Shqipëria

buzhalaNga Berat Buzhala

Janë disa forma se si ne duhet të njihemi me mirë me njëri tjetrin. Njëra prej tyre padyshim qenka edhe kjo e ditëve të fundit. Kjo nuk është e vetmja mënyrë, e as më e mira, por është njëra prej tyre. Pak brutale, por efikase.

Si filloi e gjitha?

Çështja është shumë e thjeshtë: Vizita e Ramës në Beograd, si dhe ideja e tij, modeste, për t’i dhënë fund armiqësisë shumë shekullore serbo – shqiptare. Rama po mendon që e ka gjetur çelësin (jo atë të Bregovicit) e pajtimit, për konfliktin që zgjat qe disa shekuj, e që ka lënë prapa qindra mijëra viktima, në mos miliona.

Ndoshta ai tash edhe po e sheh veten, bashkë me Vucicin duke e ndarë Nobelin për Paqe në Stockholm, vitin e ardhshëm. Në fakt edhe do ta meritonin, sepse po i bëjnë bashkë dy popuj, e bashkë me të ndoshta edhe krejt Ballkanin. Rama, po ta arrinte këtë do ta meritonte Nobelin jo vetëm për paqe, por, nëse ka një të tillë, edhe për Biologji. E ka zbuluar kodin human të politikës serbe. Kuptohet këto çmime do t’i fitonin po të kishte mundësi të korruptimit.

Pra kjo është çështja. Këtu edhe filloi. Te deklaratat e Ramës për pajtimin historik të serbëve dhe shqiptarëve.

Kjo u përsërit në takimin e tyre të fundit.

Dhe pastaj thanë, gati si me humor se ishin pajtuar që për një gjë nuk mund të pajtoheshin: Për çështjen e Kosovës. Se Vucic thoshte se Kosova është krahinë e Serbisë, kurse Rama se Kosova është shtet i pavarur.

Më falni?

Pra, të dashur miq në Shqipëri, nëse Rama dhe Vucici nuk u pajtuakan për Kosovën, atëherë për çfarë pajtimi po flasin ata? A nuk ishin të pajtuara Serbia dhe Shqipëria? A nuk njihen si shtete në mënyrë reciproke? A nuk kanë ambasadorë në vendet reciproke? Shqipëria, pas vitit 1999, as që kufizohet me Serbinë. Madje as që kanë luftuar ndonjëherë me njëra tjetrën, këto 100 vitet e fundit.

Serbia ka qenë dhe është në armiqësi me shqiptarët, por me ata të Kosovës. I ka vrarë mbi 10 mijë, gjatë viteve 1997-99. I ka dëbuar mbi një milion gjatë kësaj kohe, një pjesë të madhe në Shqipëri, por për hir të së vërtetës edhe në Maqedoni, Mal të Zi dhe gjetkë.

Jo vetëm kjo: Serbia, ose ish-Jugosllavia, gjatë kohës së komunizmit, i pati dëbuar gjysmë milioni shqiptarë të Kosovës për në Turqi.

Jo vetëm kjo: edhe para Luftës së Dytë Botërore, në kohën e Jugosllavisë së vjetër, Serbia ka dëbuar shqiptarë nga Kosova, ka realizuar pastrim etnik, të përkrahur, në mes tjerash, edhe prej titanëve të saj të letërsisë, si bie fjala Ivo Andric, që u citua me dashuri nga Rama në Beograd, por për të cilin bien në dy gjunjë edhe gazetarë të shquar në Tiranë, të cilët kanë arritur ta bëjnë dallimin prej Andricit njeri dhe Andricit shkrimtar. Bravo që e keni bërë, nuk ka qenë punë e lehtë. Por mos harroni, sikur të mos ishte Andrici shkrimtari i madh, as që do të flisnim për Andricin njeriun e keq. Ishte shkrimtari fillimisht që e bëri njeriun e keq.

Sa e kemi mësuar nga historia, kontakti kryesor i Shqipërisë dhe Serbisë gjatë kësaj kohe ka qenë në kohën e Mbretit Zog, kur ky i fundit ishte kthyer në pushtet me ndihmën e serbëve, që si shenjë falënderimi pastaj filloi t’i vrasë patriotët nga Kosova. Pastaj gjatë Luftës së Dytë Botërore, përpara hundëve të forcave të Enver Hoxhës (jo ministrit tonë) forcat serbe kishin kryer masakra të papara në territorin e Kosovës. Të mos flasim pastaj për tri vitet e arta të raporteve Shqipëri – Jugosllavi, Enver – Tito. Dhe edhe kur ndodhi prishja, kjo nuk u bë për Kosovën.

Këtë digresion historik bëra, jo për të nxitur animozitete të tjera, por për t’u përgjigjur në konstatimet paushall se Kosova është ndihmuar shumë këto 100 vite nga Shqipëria. Kjo nuk është gjithaq e saktë. E kundërta është më e saktë: Kosova ka bërë shumë për Shqipërinë këto 100 vitet e fundit. Ka qenë për të mburojë e mishit dhe e gjakut. Dhe kush ishin agresorët? Ishin serbët pra.

Të dashur miq nga Shqipëria, kjo është esenca: Për çfarë pajtimi po fliste Rama? Dhe çfarë është tepër e rëndësishme, madje në mënyrë kritike e rëndësishme: A e ka marrë Rama pëlqimin e Prishtinës për të na pajtuar me serbët? Ose a i ka kërkuar Kosova atij që të na pajtonte me ta, apo i ka kërkuar Vucici që të na pajtojë, ose çka dreqin po ndodh kështu? Në mes të dy qeverive, kësaj të Kosovës dhe asaj të Shqipërisë, ekziston edhe një protokoll bashkëpunimi, për të informuar njëra-tjetrën për takime të rëndësishme. A ka ndodhur një gjë e tillë? A ka biseduar Rama me dikë në Prishtinë për këto iniciativa?

I lexova këto ditë me vëmendje edhe Mero Bazen, edhe Blendi Fevizun, edhe Andi Bushatin. Për të tre ata e kam respektin maksimal. Madje u gëzova që këta më në fund janë në një mendje për diçka. Nuk ju ka ndodhur një gjë e tillë këto 20 vjet. Mirëpo ajo çfarë nuk më gëzoi ishte tendenca e tyre për t’u rreshtuar krah Ramës pa kushte. As edhe një fjalë të vetme për iniciativën e tij megalomane për pajtime historike. Asnjë fjalë për vizitat e tij të njëpasnjëshme në Beograd. Asnjë fjalë për citimin që ai i bëri Ivo Andricit, njërit prej strategëve serb për politikat antishqiptare. Jahudinjtë edhe sot e kësaj dite kanë probleme serioze me muzikën e Wagnerit, e cila ishte përdorur, pa dijeninë e tij, sepse ai kishte vdekur, për tortura dhe për fushatë naziste.

Prandaj, për të gjitha këto arsye, si është e mundur që të insistoni në nënvizimin e faktit se Kosova po e dëbon Shqipërinë nga e ardhmja e saj. Kjo nuk është e vërtetë. Kosova nuk dëshiron ta pranojë vizionin e Edi Ramës, për të ardhmen e saj. Deklarata e tij sterile, madje në formë batute, se nuk u pajtuakan me Vucicin për Kosovën nuk do të thotë asgjë. Është e dëmshme.

Në biseda private, disa prej miqve të mi në Shqipëri, po më thoshin se “Rama është idiot” është “mashtrues”, dhe epitete tjera anatomike. Sipas tyre nuk duhej t’i kushtonim vëmendje se çfarë thotë ai. Unë mendoj që Rama është fillimisht Kryeministër i Shqipërisë, dhe në këtë cilësi ishte edhe në Beograd, e jo në atë të epiteteve të mësipërme.

Nacionalistët primitivë në Kosovë, por edhe këta në Shqipëri që sapo e kanë zbuluar dashurinë ndaj Kosovës, më akuzuan që i thashë Ramës mos fol në emrin tim në Serbi. U sulen të thoshin “Po në emrin tim”, sepse Rama qenka kryeministër i të gjithë shqiptarëve. Në të gjitha format dhe trajtat kjo është e pasaktë. Rama nuk është Kryeministër i të gjithë shqiptarëve. Sepse ne nuk e kemi një mbiqeveri dhe një mbikryeministër dhe pastaj edhe disa miniqeveri për punë lokale. Tek e fundit, shtrohet pyetja, a kishte folur në emrin tim (tonë) edhe Kryeministri i Shqipërisë, ose i shqiptarëve, Fatos Nano, në Kretë, kur kishte takuar Milloshevicin. Edhe Nano ishte Kryeministër, sikur që është Rama tash. Kosova e kishte refuzuar fuqishëm qëndrimin e Nanos se Beogradi është kryeqyteti i shqiptarëve të Kosovës.

Pra, nuk është në pyetje pozita e Kryeministrit. Në pyetje është se çka thotë ai Kryeministër.

Sigurisht që në Shqipëri thonë se “Nano ishte karagjoz dhe i papërgjegjshëm”. Kjo edhe mund të jetë e vërtetë, por, prapë, dëmi është i njëjtë.

Në disa shkrime të mia e kam thënë se Rama është i fundit që duhet të flasë për Kosovën, tash jo si Kryeministër i Shqipërisë, por si një individ krejtësisht naiv për zhvillimet në rajon. Ai bashkëpunimin rajonal e kupton si një ekspozitë artistike. Si art bashkëkohor. Ai nuk e ka asnjë referencë tjetër. Krejtësisht i papërgatitur. Ai është lideri i vetëm në rajon që i beson Vucicit, i cili me ngulm po kërkonte partner në Ballkan. Këtë mundësi nuk ia dha Kroacia, por as Greqia. Për çudi, po ia jep Edi Rama, duke e lavdëruar Serbinë për sjellje shumë evropiane, madje më evropiane se shtetet evropiane, kur është fjala për refugjatët. Jashtëzakonisht korrekte si deklaratë, por cila është nevoja të thuhej? Pse duhet që shqiptarët ta ngrenë Vucicin në pishtar të sjelljeve evropiane?

Pra, miq të dashur, reagimet që vijnë nga Prishtina duhet t’i kuptoni si reagim ndaj Ramës, e jo reagim ndaj Shqipërisë.

Ju me të drejtë mund të thoni se edhe liderët e Kosovës po takohen me ata të Serbisë. Kjo është shumë e saktë, por takimet e tyre janë sipas detyrës zyrtare, të detyruar nga Bashkimi Evropian dhe SHBA. Sigurisht që i kemi pikëpyetjet tona për këto takime. Këta liderë edhe do ta paguajnë çmimin për çdo gjë që bëjnë ditën kur mbahen zgjedhjet. Por cila është përgjegjësia e Ramës? Çfarë përgjegjësie ka ai? Ose çfarë zori ka ai? Pse po i duhet me kaq ngulm t’ia tregojë botës fytyrën tolerante të Serbisë? Rama ka mjaft opsione për t’u takuar. Askush nuk pret nga ai që të marrë barrën e Ballkanit mbi supet e tij. Ai nuk mund të jetë më i afërt me Serbinë, sesa, ta zëmë Millo Gjukanovic i Malit të Zi.

Miq të dashur në Shqipëri, për fund, unë besoj që ne mund të bëjmë shumë më shumë për njëri-tjetrin. Mund të ndihmojmë njëri tjetrin, pa pasur nevojë që këtë ta bëjmë nga Beogradi, e as me një lloj pajtimi me Vucicin. Duhet të shikojmë shembujt e mirë. Kosova kurrë nuk do ta harrojë ndihmën që dha Shqipëria gjatë kohës së luftës. Qeveria shqiptare e vitit 1999 do të mbetet përgjithmonë në memorien tonë si shpëtimtarja e popullit të Kosovës, në orët e tij të liga. Ndihma e Mejdanit, Majkos, Berishës, Metës ishte vendimtare për Kosovën. Dhe mbi të gjitha ndihma e popullit shqiptar, i cili hapi dyert e tij për të pritur vëllezërit e tyre.

Shqipëria nuk është Edi Rama.

REMOTE_ADDR:[]

119 komente në “Berat Buzhala: Letër miqve në Shqipëri, Edi Rama nuk është Shqipëria”

 1. #Thetruth says:

  …yes buzhala you are right. Edi rama is not Albania, he is much ire then that ..he is the leader of albanians sonething that your little brain can not perceive. But do us all a favour shut up and stop pretending you are Kosovo….

  1. Jurentedamllaja says:

   Une Ramen nuk e kam per ndonje burr te zotin,por edhe ti o Buzhale,je nje cope inferiori e katnari qe se ke shoqin!!

   1. Argita_B says:

    Nuk besoj se Buzhala shkruan per nje teme te tille prej ndjenjes se inferioritetit! Ne nje kohe qe ne Tirane debatohet ashper per votimin dhe hyrjen ne fuqi te reformes per drejtesi, reforme e cila i hap thuajse dyert shqiptareve per negociatat per dosjen e hyrjes ne BE, qarqet anti shqiptare prodhojne nepermjet agjenturave te tyre “konflikte” shqiptaro – shqiptare per te sherngulur vemenvjen e opinionit shqiptar si dhe per te ngadalesuar proçesin e integrimit ne BE.
    Nuk e di se kush prodhon keto lajme nepermjet disa “opinion beresve” ne te dyja trevat shqiptare, po kjo situate nuk me duket aspak rastesi!!
    Dikush ndesi zjarrin dhe nje pjese e mire e gazetareve, me apo pa dashje hedhin benzine qe te perhapet ky zjarr!!

  2. €piriiiiii says:

   Zt Buzhala. Rama foli PËR Kosovën dhe JO NE EMËR te Kosovës. Rama bëri GABIM qe nuk foli në emër te Kosoves pasi Kushtetuta Shqiptare Libri Themelor i Shtetit e DETYRON Ramën te mbroj gjith Shqiptaret kudo në bote. Shumë gjera shum luftra vrasje djegje shkatrrime prdhunime kan ndodh ndermjet Serbëve dhe Shqiptarve vec Ne numërojme te tonat pa dëgjuar te tyret as e kemi idene se cmund te kene bëre Shqiptaret kur u bënë bashk me Otomanet Turq dihet vetem 1 Shqiptar beri Gjenocidin e 1.5milion Armenëve dhe tjetri Pushtoi Persinë duke vra Shaun e tyre dhe ku u tjetersoi fene zakonet e gjithcka kishin. Kështuqe edhe Ne Shqiptaret nuk kemi qënë Ëngjej jo pavarsisht se namin e ka mar Sulltani. Ne gjith kete Helm Tëndin nuk është Fajtor Rama për këtë gjëndje. Uji që rri ne vend Qelbet thotë populli keshtu ka ndosh edhe ndermjet Serbisë dhe Shipërise. Ka ardh koha te Fjalosemi tja themi njeri tjetrit ne sy cfar nuk shkon, Kosova e ka tashmë drejtimin saj i pëlqen apo jo Serbisë. vec tipa si ti Buzhala nuk duhet te ngrene Gracka rrugës së Shqiptarve

  3. tan_tironci says:

   And you mother fucker are not Kosova!!!

   1. krysho ludovik says:

    u lumte kosovareve
    ata nuk jane socialistet qe e lane edi ramen ta mbushi partine me halldupe gjyleni e kurva sorosi
    kane luftuar edhe kane derdhur gjak per te pasur te drejte te vendosin per jeten e tyre!

  4. Artion says:

   Ndihma e Berishes ne kohen e luftes nuk do harrohet. Me kete i dhjeve te gjitha Buzhala. Me te vertete e ke qe Berisha mbrojti kosovaret gjate luftes se 1999? Kjo do te thote qe qenke tradhetar me gjithe Bershen e kompani. Mesa duket shoket e tu ne Tirane qe flasin kunder Rames dhe qe ti u shoqeroke dhe i degjoke jane miqte e Sali Pashe Toptanit qe kane bere e bejne vetem politiken e Serbise dhe Greqise dhe nuk ju pelqen qe Rama thote qe Serbia ta njohe Kosoven. Ti Buzhala i bie rreth e rrotull e nuk thua nje fjale qe cfare te keqe tha Rama? Qe ju tha te gjitheve ne Beograd qe ta njohin Kosoven sa me shpejt dhe qe Trepcen nuk mund ta transportojne ne Beograd. Eshte e qytetareve te Kosoves. Kaq, Edi Rama nuk nderhyri ne punet tuaja. Prandaj mos grij mishb e pordhe per te na bindur ne qe ti ke te drejte. Edi Rama eshte i vetmi qe kerkon te integroje Kosoven e Shqiperine por eshte e qarte qe politikanet e Kosoves dhe gazetare si puna e juaj nuk ju perlqen nje gje e tille. Kosova nuk ka nevoje te njhet nga askush nese i bashkohet Shqiperise, si pjese e saj qe ka qene. Perse po perpiqeni te njiheni si hajvane ne gjithe boten kur mund ti bashkoheshit Shqiperise dhe ishit te njohur automatikisht!?

   1. borobojka says:

    buzal kisha krijuar idene se ishe dicka e zgjuar por me nderhyrjen qe bere me rastin e deklaratave te kryeministrit shqiptar me duket se e shumezove me zero vehten tende ose je bere vegel e ndonje thacushi,mustafushi ose me e keqja e ndonje udb-ushi.

  5. racionali says:

   O Bukshkala ( Buzhala) ka nje shprehje ne Shqiperi qe thote : ” Beji nenen te thote babe” kete ju ka bere Berisha -Bisha me furnizimin e makinerise Serbe per tju dermuar,sic ju dermoj prandaj e ndihmoni dhe e doni.Po si more faqezi injoron Edi Ramen , ne nje kohe qe e vlerson Angela Merkel per kontributin ne rajon.Kosova ka nevoje qofte edhe per nje individ te “rendomte” te promovoje dhe te lartesoje Kosoven.Cfare mendon ti se je ??!! Apo te jepet nje mundesi per te shkruar apo per te folur ne Televizor dhe kujton se mund te injorosh Edi Ramen me parate qe te ka paguar Berisha per te ulur punen e Edit !!! Ti akoma nuk ke mesuar te shkruash Shqip – Shqip – Shqip. Nuk e kupton kerkush fjalen (Paushall) (Pauschal eshte fjale gjermane qe do te thote : gjitheperfshirese -inkluzive ,a kuptove o bukshkale.Po kur nuk paska Edi te thote , kush atehere ??!!! Edi Rama eshte institucion , o ti njeri i paguar nga Berishet per te bere diversion dhe te relativizosh dhe injorosh punen e Edit. Nje gje mund te them se ti dhe shume te tjere jeni te “sinqerte” ne poshtersine tuaj dhe kjo e larteson me shume Edin , o Bukshkala i Berishes .

  6. Kujtim says:

   Ky Buzhala nje kar e gjysem ik or Legen u bere ti te gjykosh RAMEN apo te ka dben Saliu nonje koske ta lepis dbe leh si Qen yt o LLAPAQEN

  7. Kujtim says:

   Ky Buzhala nje kar e gjysem ik or Legen u bere ti te gjykosh RAMEN apo te ka dben Saliu nonje koske ta lepis dbe leh si Qen yt o LLAPAQEN…….

 2. Fredi says:

  Ik mor idiot se ti nuk je Kosova,po vetem pjese e nje minorance inferioresh qe duheni peshty ne surrat.

  1. Kosovari,ama ai i verteti says:

   Berat,trgoju per Andriqin,por,sma ha mendja se te kuptojne,sepse nuk kan tru per ket pune ,jane total te retarduar nga komunizmi Enverian!

   Berat edhe ti katunar si jusufi je,por,se paku e pranon dhe mundohesh te qyterohesh,prandaj,ti ketu edhe e ben diferencan me Jusufin!

 3. gramos says:

  Nuk ja vlen te meresh me njeres te tille cinike te poshter e te poshteruar nga serbet

 4. Shpellari says:

  Bravo Buzhel, bukur e ke qendise kete leter!
  Postscriptum: Kur po e hape prap portalin per komentus n´Express?

 5. gjergji says:

  E Para o Berat, duket nga lloji i miqve qe ke se nga te anon kandari. Ata miq qei thone nje kryeministri idiot, budall apo ku di une dhe ti i nxjerr ne faqe te pare si miqte e tu, ti kesh me jete, por mos i ngaterro keta lloj me idete e tua se te bejne pis. E kur rreshton Berishen me Majkon, Mejdanin etj, duket se sa realist qe je. Dihet boterisht se Berisha i ka futur Kosoves thiken pas shpine, qe nga thyerja e embargose, tek spiunimi i luftetareve tek UDB-ja, e deri tek arrestimi i tyre ne burgjet e Gazidedes. Po ti po perpiqesh qe ta mbulosh mootin me shurre ndaj po perpiqessh ta justifikosh thirrjen tende antikombetare me armiqesine qe ke me Ramen.

 6. Ti vecse se je nje zog gomari e asgja ma teper.Gazetar jo e jooooo kurre.

 7. Elbasani says:

  Kosovaret turqit e pabese jane dhe do ngelen perjete Primitive

  1. Dervish Malluta says:

   @ El Hajvan, Ela ela, ec shpejt dhe thithma pak ok?
   Hahahahahaha, ta futa!

 8. Toni says:

  O bukeshkale, politika eshte per njerzit nuk eshte per ty qe akome je pjesetar kopeje dhe leh gjitmione pa e ditur se cfare thua e cfare kerkon.

 9. Byrazer Kosove says:

  O byrazer! Kot meresh me llafe. Rembe pushken dhe mos i ler kusur Serbit, me mire me thane: Koja nanen, vecse ki parasysh dicka: Ne qofte se mos e dhente Zoti ju ve perpara Shkjau me tanke, saken se kapercen nje pellembe ne shtetin qe ti e quan Shteti Shqiptaf, saken se i lepihesh Amerikes dhe NATOS per ndihme. Pra rembe armet Bukshkal dhe dil ne mal lufto dhe ne hallexhinjve te Shqiperise qe nuk po don me na qujt “ame” mos ns caj bythen me. Dhe ti Mero mos ndyej gazeten me pacavure te tilla. Sa per ndihmen e Kosoves per Shqiperine mjafton te permendim Xhelal Mitrovicen dhe Xhafer Deven dhe batalionin SS Kosovar ne Shqiperi qe nuk lane sendyq robash pa plackitur deri sa dilnin ushtaret Gjermane dhe i gjuanin me shkelm. Megjithate nuk besoj se Kosovaret mund te jene kaq te ndyte si ky Bukshkal mbasi ky eshte super i ndyte.

 10. Meleq Frasheri says:

  I ke perdredhur argumentet o Berat per te mbrojtur tezën tende se me Serbine Kosova duhet te jets gjithmone NE konflikt . Kjo per te mbrojtur kasten politike te korruptuar te Kosoves te cilet Jane te nevojshem ne syte e Evropes vetem pasi mund te bejne leshime ndaj Serbise. Akti i Rames ua heq nga duart kete vegel te cilen vetem ata duan ta kene. Nuk eshte shume e veshtire per te kuptuar qe pas teje fshihen keto interesa. Ne fund te fundit te gjithe kemi nevoje per miq, por ata te tute jane ne Prishtine te frikesuar se epokes se tyre po i vjen fundi ndaj nuk u vjen mire kur dikush ua merr te vetmen arsye per te qene ne krye te Kosoves. Kjo eshte loje per mbijetese, dhe nuk dihet per cfare arsye dhe ti je bere pjese.

  1. Arturi says:

   Bukur ia ke thene, atij Bukeshkales! 😉

 11. Kosova është Shqipëri says:

  Kur bën si i zgjuar ky Berat veshllapushi Kosovës i bie që çdo injorant i kësaj toke të jetë akademik,
  O veshllapush, Kryeministri i Shqipëris e obligon kushtetuta të interesohet për shqiptarët jashtë Shqipëris,
  dhe nuk do marë leje nga ty idiot me dipolomë serbe !

 12. Zamo says:

  Ti nuk ke miq NE shqiperi.fuck off

 13. Gramoz Harizaj says:

  Berat,
  nuk je me shume se nje bastard.
  Nuk kam asnje dobesi per kerkend politikan , por po te kujtoj ( mbase nuk te kujtohet se mund te kesh qene i vogel ) : gjate luftes se Kosoves ishte Edi Rama qe ne cdo televizion ka perkrahur luften qe eshte bere ne Kosove nen udheheqjen e UCK -se.
  Po te kujtoj se shume te rinj nga ne luftuan ne Kosove se e kemi ndjere dhe e ndjejme akoma se Kosova eshte Shqiperi.
  Ishte populli qe hapi dyert per vellezerit e tyre dhe ndane dhimbjen sebashku.
  Ju dhe disa si puna jote dhe atij ministrit te jashtem nuk jeni gje tjeter por vetem tradhetare te idealit te shume atdhetareve qe dhane jeten per bashkimin kombtar.
  Ne i thurim lavde Isa Boletinit , Hasan Prishtines, Mic Sokolit dhe shume e shume atdhetareve te tjere qe sakrifikuan : pasurite, familjet dhe jetet e tyre per idealin dhe Flamurin me shqiponjen dykrenare.
  Ju dhe disa si puna jote mos harroni se jeni nje pakice qe nuk mund te vendosni kufinj ndares mes nesh, sepse do te damkoseni nga kombi yne me damken e tradhetareve te idealeve kombetare.
  Po te citoj disa fjale te Hymnit tone kombetar : Nga lufta vec ay largohet qe eshte i lindur tradhetor ……., mos valle ju dhe nje pakice e vogel si puna e juaj jeni te tille qe gjithmone dilni si flamurtar i ndarjes ?
  Ju lutemi shume mos i fryni zjarrit te ndarjes, se mjaft na kane ndare dhe percare duke shfrytezuar dhe paguar disa bastarde per te arrirre qellimet e tyre karshi nesh.
  Mos harroni ju dhe cilido si puna e juaj qe mes nesh ( popullit ) ka mirkuptim, harmoni dhe respekt gje e cila shfaqur ne te gjitha takimet kulturore e sportive mes popujve tane.
  Jeni shume te paperfillshem sado qe te jeni.
  Urugani kombit ju mbyt vetem me peshtyma.
  Ky shekull eshte shekulli i bashkimit kombtar doni apo s’doni ju filoserbe, filogrek, filomalazez & filomaqedonas.
  Qofte sa me e afert dita e bashkimit.

  1. Diana says:

   Gramoz,
   te bukur e ke emrin ,malin tone Gramoz me kujton . Bukur ia ke qendisur tradhetarit Berat( nuk e meriton emrin e qytetit mijra vjecar te shqiperise kosovese gjithe trojeve shqipetare.
   Keta letyra qe zoti i mallkofte …..
   Shqiperia rron e do te rroje sa toka te kete jete…..
   Paftyresia nuk brire thone ….por ky i paftyre harron se cfare ka bere krimineli,multispiuni Sali Berishovici kunder popullit the causes clirimtare te kosoves….dhe me paftyresine me te madhe e permend rendit me Pandeli Majkon, Rexhep Mejdanin…
   ndihem krenare per popullin tim vella kosovar….

   1. suzana says:

    He moj Diana, po ti cfare deshe te thoshe, po ik moj andej nga Rashka se ka akoma shume plec becar serb.
    Berati mund te jet i shemtuar, katundar, sido qe te jet ai e ka thene te verteten e MADHE qe juve nuk ju vjen mire ta degjoni, njesoj sikur serbet qe nuk e pranojne kurre se kane vrare gra dhe femije ne Kosove. Dhe neve andej nga Kosova themi: mos mallko te tjeret se mallkimi te kthehet ne koke dhe shume e vertete se me te mallkuar se ju nuk gjene ndonje vend tjeter. Edhe neve i lutemi Zotit qe te rroje Shqiperia, por mos ke frike se edhe Kosova do te rroje, nuk do te zhduket. Kosova ka nje popull bujar, elita eshte e korruptuar por edhe kesaj do ti vie fundi njeher.
    Mallkimi im eshte per te gjithe gjithe ata (serb e shqiptar) qe e urrejne dhe ia duan te keqen Kosoves dhe popullit e saj, nje popull qe eshte masakruar per 500 vjet me radhe…ikni ore kopil serbe e grek…

    1. Diana says:

     Suzane, po ti c’pate mo suzane ? Cfare te pickoi?
     Lexoje mire e me vemendje komentin tim pastaj shkruaj ato brockullat e
     tua….

    2. Diana says:

     Suzane o zane mali,
     Lexo komentet e bashkeardhtareve te tu dhe do ta kuptosh se sa gabim i je kundervene komentit tim. Shqiperia per mua qe jetoj larg shume larg ne emigrim eshte i gjithe kombi shipetar brenda dhe jashte kufijve te tokes meme shqiperi. Dhe pleqt e meshkujt e serbise ketu ku jam i shaj dhe i ofendoj si te me doje qefi . Dhe jua kam perplasur ne fytyre se cfare makabrash kane bere ne shekuj jo vetem popullit heroik te kosoves por gjithe shqiperise. Gjyshja ime nga dibra madhe me ka treguar skena rrenqethese qe kurre nuk i harroji ndjeste pasi deri sa vdiq…
     Beratit tuaj tradhetar e llfazan po ia nxjerrin bojen dhe marrin erzin ju te kosoves e ne te shqiperise. Toka meme e mallkon …..

     1. suzana says:

      Diana, me fale qe te kam ofenduar, gjithe jeten time kam dashur Shqiperine, te gjithe ne Kosove e kemi dashur…Por ne keto kohe moderne te portaleve po shof nje urrejtje teper te madhe per shqiptaret e Kosoves nga ata te Shqiperise, do te ishte mire qe te thoje ndonje fjale per kete “fenomen”.
      As une nuk jam adhuruese e Buzhales, por ne kete shkrim ka thene te verteten e madhe, prandaj une nuk e kuptoj pse gjithe kete urrejtje.
      Per Fat te keq, mund te jene nja 10 analist e politikan nga Kosova qe trumbetojne per nje “popull kosovar” por shumica absolute e popullit nuk i perkrah, por ju me gjithe keto komente shoviniste, urrejtese per nje popull te tere, po ju ndihmoni shume qe keta 10 analist tia arrijne qellimit te tyre. Te pershendes zonje…edhe njeher te kerkoj falje, dhe ju deshiroj gjithemone gezime ne Jete…nga nje “kocevare”…hahaha.

      1. Diana says:

       Susane,
       Natyrisht snkembejme mendime e japim opinione pa menduar qe edhe ofendojme apo prekim ne seder…..
       Une i takoj brezit te Enver Hoxhes. E shajne apo e lavderojne mua aq me ben. Cdo njeri ka opinion e tij. Jemi edukuar me dashuri per popullin vella kosovar. Nuk ishte kjo urretje e ky fjalor i rende karshi njeri tjetrit. Nje nga miket e mija me te mira eshte kosovare e lindur dhe e rritur ne tirane. Miq te familjes time jane nga familja Gervalla.
       Ketu larg ku jam ne emigrim takoj plot njerez nga kosova i kam miq. Por takoj dhe serbe qe kur me pyesin nga jam u them nga kosova . Me thone epo e jona je. JO u them jam shqipetare nga kosova ti je sllav nga serbia.
       Keshtu te uroj gjithe te mirat . Dhe nga,zemra kombit shiptar kudo ku jane harmoni dhe te mos e ofendojme njeri tjetrin . Kjo eshte loje e serbise dhe armiqeve shekullore te tokes meme shqiperi.

    3. ABC says:

     Suzana edhe ti je e mendimit se Berisha ju ka ndihmuar me shume sesa Rama, si ky Beratcuku? Pohoje pra atehere, dhe tregon fytyren e vertete. Grek e serb me te madh sesa baca Berishe, qe ju jeni gati ti pini shurren nuk ka patur ndonjehere ky vend!

    4. Votren says:

     Suzane,nuk thuhet”..neve andej nga Kosova”por ”neve ketej nga Kosova”.Pse don ta besh veten me zor koqevare?Nuk kam agje me Berat Buzhalen pos qe nuk e duroj dot se eshte kastravec dhe gati anti-shqiptar.Nuk ka asgje shqiptare ne ato qe shkruan Buzhala e as ne ato qe deklaron Hoxhaj.Dhe as ne ju qe hani pa dit se cka po hani.Ne mos dora e serbeve,ne kete kundershti kaq banale eshte meraku juaj se mos po ua merr kush serbet.Une e di se ne Kosove disa(nuk e di sa),nuk jetoni dot pa ta.Ndoshhta ti duhet te jesh njera(apo njeri).Me thjeshta;hyr ne te gjitha dyqanet apo marketet e Kosoves,mall serb do te gjesh,miell serb do gjesh,teknik serbe do gjesh dhe me e forta eshte se shitesit te thone:-”Avavaaa,mall i fort dhe i mire,asht i ktyne,shkieve”.Po te ishit(ti dhe ata qe vetquhen kosovare)kaq te lenduar nga vrasjet serbe ne Kosove,te paret duhej te bojkotonit mallrat e atije vendi,por jo,jini ju te paret qe mbani Serbine .Llogaritet nje tregeti jo me miliona por me miliarda.Lobi serb(lexo,sherbimi i fshehte),ne Prishtine po ja del me se miri te perqaj shqiptaret nepermjet Buzhalave,Matosheve e pse jo dhe Hoxhajve.Keta jane(dhe ata qe i porosisin te lehin),partneret e marrveshjeve te asosacionit”zajednicave”,demarkacioneve etj.Per here te pare jam ne VV.

     1. suzana says:

      Zoteri, them neve andej nga Kosova pasi qe vet jam nga Kosova por jetoj ne emigrim. As une nuk e pelqej Buzhalen, por fakt eshte se kete shkrim e ka bere te drejte dhe te vertete. Me sa kuptoj une, juve nga Shqiperia, nje shumice e madhe e percmoni Kosoven, sipas jush Kosova eshte Krahine e Shqiperise, mire shume, por tani per tani nuk eshte dhe cfare te bejme? Nese mendoni se Kosova (si Krahine e Shqiperise) do te ju sherbej per fucizim ekonomik te Tiranes, ateher ketu nuk jemi dakord, nese mendoni se kosova eshte e Shqiperise por shqiptarete Kosoves i quani kocevar, turq, islamik…ateher Kosova kurre nuk do te behet e Shqiperise, nese e duani Kosoven, duhet te duani edhe popullin e saj, me te mirat dhe te keqijat qe ka, nese nje futbollist i mire nga Kosova, nje kengetare apo artist nga Kosova neper portale e quani shqiptar, ndersa ata qe bejne gjera jo te hijshme sic jane “islamiket”..i quani “kocevar”…pra ketu eshte problemi.
      Neve nuk mund te bashkohemi deri ateher kur Shqiperia te shpalose “dosjet” per Kosoven, cfare beri keq dhe cfare beri mire, si ndodhi qe 5-6 mije shqiptar Kosove u masakruan ne Tivar te Malit te Zi ne kohen kur Shqiperia ishte aleate e Jugosllavise!!! Si dhe opse lejoi Shqiperia te ndodhe kjo? Pra Kosven nuk mund ta duani deri sa popullin e saj e urreni, une ne kete gazete ndjej nje urrejtje shumeee te madhe per Kosovaret shqiptar, dhe me vjen shume keq por keso lloj komentesh nuk lejohen as ne portalet serbe.
      Sa i perket ushqimit qe vjen nga Serbia, te bej nje pyetje: po ju nga Shqiperia pse nuk prodhoni dicka dhe te shisni ne Kosove, apo nese edhe prodhoni dicka duhet te jet edhe e lire edhe e mire, ateher pa kurrfar problemi do te bliheshin prodhimet shqiptare. As mua nuk me vjen aspak mire qe ne Kosove konsumojne prodhime serbe, por dicka duhet te hane. Kosova nuk ka mundesi te permbushe nevojat e tregut te brendshem me prodhimet e veta, ti blej nga Kroacia apo Bullgaria, jane te shtrenjta…vetem kjo eshte arsyeja se blihen ushqimet serbe.

  2. Aso says:

   NE kete shkrim, mor Buzhala, je sjell si “pordha neper breke”, sic I themi ne nga jugu. Ke dash me na sqaru por me teper je ngatrru. Dhe je ngatrru sepse nuk je as I sinqert e as me kohen.

 14. edi says:

  O berat leshi t psh………ngoj

 15. ilir fetahu says:

  Ky pozicionim i berat buzhales eshte vetem e vetem loje llogarish per mbarvajtjen e portalit te express dhe une vetem keshtu po pranoj qe eshte I zoti punes vet.nese e ben per protogonizem puritan prape e mirekuptoj ama nese e ka se keshtu mendon them vetem se ti je njeri i keq mor zotni …se budalle sigurisht qe nuk je ti

 16. Labi Vlore says:

  Z.Berat Buzhala.Pike se pari mendoj se shkrimet e tua po faktojne se nuk e meriton emrin Berat.Shkrimi jot ka mllefe dhe inate personale me Ramen.Nuk eshte shkrim profesonist.Ti po na thua se politikanet Kosovare po dialogojne me Vucicin sepse i detyron Brukseli dhe Washingtoni.Edhe Rama me Vucicin nen presionin e Brukselit dhe Berilinit po detyrohen te normalizojne mardheniet dhe te dialogojne.Nder te tjera thua se Shqiperia nuk ka qene ne konflikt me Serbine ne keto 100 vite??Po at’here perse asnje Kryeminister i Serbise fillimisht, ish-Jugosllavise me mbas dhe me vone perseri i Serbise nuk ka kryer kurre nje vizite zyrtare ne Tirane??Vucic ishte Kryeministri i pare Serb qe vizitoi zyrtarisht Tiranen.Pse Beogradi ka mbajtur kete qendrim armiqesor me Shqiperine??Ne nuk kemi qene kurre ne lufte me Serbine!!Nese nuk e di po ta them une.Per shkak te Kosoves.Per sa i perket vitit 1999-te as Maqedonia dhe as Mali i Zi(aso kohe pjese e Serbise) nuk pranuan refugjate Kosovare.Besoj se te kujtohen skenat e krejt qytetareve te Prishtines te grumbulluar rreth gardhit me tela me gjemba ne kufirin me Maqedonine,ngjashem me Sirianet e sotem ne kufirin Greko-Maqedonas??Me thuaj pak te lutem,sa Kosovare shkuan ne Maqedoni dhe Mal te Zi dhe sa prej tyre u strehuan ne Shqiperi??Besoj se shifrat do te ndihmojne te kthjellohesh.Per sa i perket Sali Berishes po shtoj vetem nje koment.Kur gjithe bota i vendosi Embargon e Naftes ish-Jugosllavise se Milloshevicit do ishte vetem nje udheheqes ne bote qe do thyente ate embargo.Presidenti i Shqiperise,Sali Berisha.Pyet pak djalin e Remzi Hoxhes se kush ja ka zhduk Baben??Nese nuk je ne dijeni,po ta them une.Bashkim Gazidede me urdher te Berishes.Por per siguri,shko tako djalin e Remzi Hoxhes dhe pyete pak.

 17. Emil says:

  O zotri cfare beri kryeministri i shqiperise ma shpiegon dot se nuk kuptoj ….pervecse interessat e kosoves dhe shqiptareve une nuk pash ndonje te keqe kerkoi qe Serbia ta njoh kosoven ku eshte e keqja ketu se po’ Luaj mensh …..qeveria e kosoves Po i lutet hundurasit pakistanit e ku di une sa shtet e te tjera qe ta njofin Ju flisni x kryeministri ne shqiperise se nuk duhet te nderhy ….ore jeni mire Ju apo jo ..jemi shqiptare e duhet te bejme x kombin se eshte edi rama o ilir metà x mua ska rendesi….mblidhni mendjen o njerez e mos u percani se kjo nuk na vlen u intereson atyre qe se duan bashkimin……..edhe nje gje…..se Ju kosovaret nuk doni nderhyrje nga shqiperia mos na quani me vendi meme….ose beni referendum e ta shikojme c duan kosovaret se x mendimin Tim jeni te shitur

 18. kombi says:

  Berat Bubazheli !mjaft na bere histori ,qe tashme e kemi degjuar dhe mesuar se kush jane Serbet ,Greket ,Maqedonasit dhe sa shume ka vuajtur populli Shqipetar nga keta fqinje gjakatar . Shqiperia nuk jeton cdo dite me te kaluaren e hidhur , duhet ti hedhim mbrapa dhe te ndertojme urat . Ballkani duhet te ndertoj nje klime paqe . Ashtu si ju i merrni porosite nga Europa ,po ashtu i merr dhe Rama nga Europa dhe Amerika . Kosova tashme eshte e panvarur , por perseri duhet te kete mardhenie te mira me Serbine ,sic duket Kosova nuk e njeh diplomacine . Rama ishte dinjitoz ne viziten e tij , por ceshtjet nuk zgjidhen menjehere . Kritika e juaj ishte shume ambicioze ,me keto kritika po krijoni nje rryme antishqipetare ,antikombetare . Mos harroni qe keto cic mice ,gezojne armikun dhe demtoni veten

 19. Bledi says:

  Hajde gazetar hajde.

  Se par:i Edi Rama munde te mos jet burr i mire per ty, mua a shume te tjere, por ne Serbi prezantoi Shtetin Shqiptar, me pak fjal gjith ate milet qe e quan veten Shqiptar ose me orgjin shqiptare ( perfshi edhe ti Berat) te pelqen apo ste pelqen.

  Se dyti: Kushtetuta edhe ligjet e Shqiperis ja japin ate te drejt eksluzive deri sa te jet Kryeminister i Republikes se Shqiperis tete perfaqesoj edhe ti si kombas Shqiptar Berat me Shtetesi Kosovare.

  P.S
  Mose ngatroni kombesin me Shtetesin, se jo pergje epara do ti apo sdo te bie ne iso e nuk ndrohet, te dyten e zgjedh vete si te dush, Serbe, Kosovare apo Shqiptare.

  Tung

  1. pfff says:

   ne emer te kujt Rama perfaqesoi {quote”gjith ate milet qe e quan veten Shqiptar ose me origjin shqiptare}, se qeveria e Kosoves po e kundershton nje gje te tille?! Kete po thot edhe artikullshkruesi per te cilin jo se kam ndonje simpati, por faktet qe ka renditur jane politikisht shume korrekte. Interpretimi eshte e drejta e gjithkujt, pasi perceptimi i njerezve eshte i ndryshem, por fatkeqesia eshte kur nuk kuptohet esenca.

   1. Shqiperi e Madhe says:

    Po pse more Kosovar-Buzhale doren e kujt duhet te marre Kryemistri Shqiptar qe te flas per Shriptaret ne Bote (perfshire edhe ju te Kosoves). Ndadale njehere se e keni marre me shume vrull kete shtetesine Kosovare. Kur ishit gjer dje ju? Apo tani qe hyte ne UEFA ju ngriten puplat juve?

    1. pfff says:

     Kosova eshte shtet I pavarur (fjala e Z Kryeminister) dhe si I tille “duhet te marri doren” e personave per te cilet flet apo pretendon qe perfaqeson. Ka ca rregulla shteterore/protokollare/ligjore etj, qe bejne rregullatorin ne kete rast. Sa per UEFA, as me rruhet as me digjet e as me piqet, ky eshte problem I ceketirave si puna juaj. Po me ke flas dhe une…..

 20. astrit says:

  Une nuk jam miku yt. Ti je filo serb.

 21. timo says:

  Po ti mor zotëri përse flet në emër të Kosovës! Mos kujton se je Kosova??? Shko, se nuk kemi ndërmend të të pysim ty se çdo të themi ne për për Kosovën dhe shqipëtarët. Mos harro: Kosova është një krahinë e Shqipërisë siç është Mirdita apo Labëria , do opo sdo ti dhe Sërbia.Hajt, mbeç me shëndet.

 22. Tërci e vërci says:

  Ka te verteta ne ato qe thote autori.

 23. luani u.s.a. says:

  Komentues te nderuar eshte primare dhe e vertet se gjate luftes ne Kosove,nga forcat speciale policore te UCK -se eshte zene rob Babai i Berat Buzhales dhe ne dergimin ne Shtabin e Pergjithshem te UCK -se nga eproret e larte ushtarake eshte marre vendim qe Babai i Berat Buzhales te burgoset me kete nga njesia speciale policore ushtarake e UCK- se Babai i Berat Buzhales eshte mbajtur per disa dite ne pus (bunar) per arsye se ka qene bashkpuntor i regjimit serbe,per kete eshte ne dijeni edhe Berat Buzhala,poashtu edhe qytetaret e Kosoves…

 24. Xhaja says:

  Je nje person shume i urryer. Zoti te ndihte

 25. artan says:

  Ne shqipetaret e shqiperise e kemi si tradite,-Qe vellai i madh e mbron vellain e Vogel,dhe nuk ia fut atij,e kunderta ndodh me ju,qe na e keni fut dhe ia fusni si vellait te madh dhe atij te voglit…e nxorre koken me citatin e fundit se kush vrime te pelqen…..ajo e saliut…

 26. MJAFTE ME says:

  o Berat Buzhala:Ti perseri po i “Bie Fyellit me nje Vrime”::::themi ne Shqipetaret e Jugut….perkthyer ne Shqipe -Kosovarce:Ti po i bie nje Daulleje te Cpuar…
  1-Berat Buzhala , para do Kohesh ti u “Kritikove” nga Turqia…per nje apo Disa “Arsye”…kjo nuk ka Rendesi:POR E RENDE$SISHME ESHTE SE TE GJITHE SHQIPETARET Ose se paku ata qe JANE SHQIPO te VERTET…u ngriten dhe te moren ne MBROJTJE..akoma edhe ne Komentuesit e shumete nga te gjitha Krahinat Shqipetare…
  2-Ti je Hedhur ne nje “Lufte” TE PAKUPTIMTE ME Shkrimet e tua, kunder z.Edi Rama..a thua se ky i Fundit te ka Bere Nenen..apo edhe me tej???
  Berat Buzhala, ti po na “Perpiqesh” te na Beshe “Analiza”..dhe po kthehesh Mbrapa ne Histori te Ahmet Zogu…Enver Hoxha e te tjere duke “AKUZUAR” ne Pergjithesi Gjithcka Shqipetare..dhe kerkon me kete te “NDASHE” Kosoven nga Shqiperia..thua se te gjitha te Keqijat qe ka Kosova jane nga Shqiperia…TURPE A KE???A TE KA MBETE NJE FARE CIPE NE FYTYRE MOR BURRE???BURRE??I PA-BURRE do te thoja..Se keto “Sulme” te Peshtira dhe Ndyra qe ke Ndermarre ti Duke permendur Shqiperine per 100-te Vjete me radhe.Keshtu sikurese shkruan ti Berat Buzhala NUK PO SHKRUAJNE GAZETAT SERBE Apo edhe ato Greke…
  3-Ne Shqipetaret e Shqiperise “Londineze” e dime mire se kush jane “Miqete” apo “Armiqte” e Shqiperise..dhe Kosoves???
  @@@Kthehemi Mbrapa ne Histori Berat Buzhala: Ahmet Zogu Mbreti i Shqipetareve erdhi VERTET NE PUSHTET me Ndihmen e Serbeve..Dhe a e di se si i Tha athere Pashici Serbe Ahmet Zogut:Mirupafshim miku ime i tanishem..dhe ARMIKU IME I ARDHSHEM…e Kuptove Berat Bukshkala???
  Ahmet Zogu shume shpejte Dihet HISTORIKISHTE Qe U ktheu Shpinen Serbeve::Se e Kuptoj se serbet kerkonin VASALITETIN E MBRETERISE.
  4-Enver Hoxha,me Luften NACL-re,Berat Bukshkala me AQ SA FUQI QE KISHTE ,kerkoj edhe Krahinen e Kosoves..per kete KEMI EDHE KONFERENZEN E BUJANIT…KONFERENZE qe theksonte se PAS LUFTES SE DYTE-BOTERORE..KOSOVES DO TI JEPEJ MUNDESIA TE BASHKOHEJ ME SHQIPERINE AME….
  5-Akuzon si nje “Zgjebarak” qeverine e Enver Hoxhes…per VRASJET QE U BENE NE TIVARE te Malit te zi..kur HARRUAT TE NA THONI PER @FADIL HOXHEN..ose me mire do te ishte te mos permendje FARE , keso lloj GJERASH..sepse FUQIA E SHTETIT KOMUNIST SHQIPETARE ATE KOHE AS qe merrej ne Konsiderat fare para Jugosllavise shume-Miljoneshe, dhe BENI GABIM Perseri …ENVER HOXHA jA kerkoj TITOS Bashkimin e Kosoves me Shqiperine…Shiko edhe ARKIVAT SERBE ..Berat Bukshkala…
  Hidhesh TANI Dhe na Permende edhe TAKIMIN E FATOS NANOS Me Miloshevicin ne Kreta te Greqise, dhe na DEKLARONI Se c´fare i paska Thene Fatos Nano Miloshevicit???Po mor BERAT Bukshkala..po…e dime se c´fare tha FATOS NANO, por nuk e tha ne EMERIN TIME:::nuk e tha ne Emer te Krahines sime, nuk e tha ne Emer te “Shqipetareve” e tha si nje njeri i thjeshte si Fatos NANO…nuk e tha si nje QEVERITAR SHQIPETARE…Nuk Lezuam “DEKLARARATEN E NANOS” as ne Gazetat Shqipetare ato Kosovare apo Greke dhe Serbe..Deklarata e Nanos na Dolen me Vone..dhe se sa e VERTET ESHTE Mbetet per tu Hulumtuara…
  POR Ti “Kalemxhiu” Berat Bukshkala Duhet te dish nje gje:NUK MUNDE TE GJYKOJME SOTE TE TJERET PER ATE C´KANE THENE APO BER NE 100-te vite apo edhe 10-te…Ne duhet te Mesojme nga Gabimet e te tjereve..por Gjykimi yne i sotem NUK NDRYSHON ASGJE…
  @@Po te ishit njeri i “Zgjuar” Berat Bukshkala nuk do te na “CITONIT” se c´fare paskane thene “Miqete” e tu ne kafenet e Tiranes…???
  DHE NESE JENI GAZETARE ME PRINCIPE KOMBETARE Nuk do ta HAPNIT kete Histori Shkrimesh Banale…qe me shume te bejne INFERJOR-ANADOLLAK, se sa nje Gazetare BASHKEKOHORE..per tu Respektuar dhe Lexuar….Ti Berat Bukeshkala …PO KERKON ME KETO Shkrimet e tua, te NDASHE Kosovaret nga “Shqipetaret”..duke gjykuar “Shqipetaret” si “Fajtore per te gjitha te “Keqijat” qe i kane Ndodhur Kosoves…TI SHKON SHUME LARGE,DUKE Kerkuar Distancimin e QEVERISE SHQIPETARE NGA “Kosovaret”…nuk na thua :Te pagoj Isa Mustafa..Hashim Thaci apo Enver Hoxhaj?????apo Shkrimi juaj eshte thjeshte n je Deshtim Hartimi ne Klasen e 5-ste Fillore???
  PO UNE :Nje Shqipo i Thjeshte DHE QE NUK KAME POSTE QEVERITARE NE SHQIPERI, por Jetoj Ne SHQIPERI:A kame te Drejte te Shprehem per Probemet e Shqipetareve ne Presheven e Pushtuar nga Serbet…??Po a kame te Drejte te shprehem per Kosovaret??He me “Fale” Berat Bukshkala ju jeni Kosovare..per juve….”As me rruhet Fare”..theme per SHQIPETARET E KOSOVES A KAME TE DREJTE TE SHPREHEM…PO OR PO DHE AS TE “DHJESE” Fare ty dhe “Miqete” e tu:::KAME TE DREJTE TE BISEDOJ DISKUTOJ Per gjithcka Shqipetare..POR NUK DUAT TJA DI PER Berat Buzhalat per Halil Matoshet..dhe soj e sorollopin tuaj….JU Berat Buzhala ME Shkrimet tuaja “Ja keni thyer KKKK…..in..Serbeve”…jeni ju ai qe jeni kthyer ne nje “Kosovare”-Antishqipetare:::Duket se “Zogjete” qe la Pase Miloshevici ne Kosoven Shqipetare Filluan te “Cicerojne”….Dhe ju Berat Bukshkala jeni nje “Zoge” I TILLE….NJE SHQIPETARE I VERTET NUK BENE SHKRIME TE TILLA…Turpe….Legen:::Hale-Serbe::::

  1. epiriiiii says:

   MJAFT ME…… Ja paske Shkoqit Faktet, thashethemet e tij Bukshkales, por sbesoj se te kupton se ai flet e shkruan Kosovarce JO Shqiptarce

 27. Jeronim de Rada says:

  Te gjithe ata qe do ta lexojne me vemendje dhe pa emocione shkrimin do te verejne qe edhe z. Buzhala ka te drejte!

  1. owl says:

   Sidomos per “ndihmen” (shqelmin dmth) qe I dha Saliu Kosoves.

 28. aqif tahipi says:

  Ti mor budall nuk e meriton emrin shqiptar ,pasi kombi shqiptar eshte krijuar per mijera vite ,ndersa ti je nje njethundrak ,pjesetar i nje kombi (???? !!!!!) qe po e krijon vete ti dhe disa shoke te tu ne boten virtuale. Nuk mund ta mohojme se ti dhe miqte qe te ” keshillojne ” ty jeni ustallare te agjit — prop it modern ,qe e keni mesuar nga mjeshtrat sllave jugore dhe ata te stepave.Duhet te bindesh se me keto karlleqe ,te sponsorizuara nga “e djathta” shqiptare ne te dy anet e kufirit ,nuk i prish pune elektoralisht rames por i forcon pozitat e tij tek votuesit e thjeshte.

 29. populli says:

  Po ti kush je,cfare je,e sigurt qe shqiptar nuk je.Po kush te pjerdh ty,te me falin per shprehjen lexusit,po ahqiptarve ne cdo kohe nuk i kane munguar burrat,po dhe plehra ka pas boll qe e kane lene shqiperine dhe shqiptaret ne dite te hallit.sot kohrat kane ndryshuar ne favor te shqiptarve,ju vemje do te vegjetoni,po e sigurt eshte qe ju jane kufizuar hapsirat dhe nuk ju a var kush.

 30. Fadili,Malesi e Madhe says:

  Buzhale: Ose ndrysho emrin, ose po ia ndryshojme Beratit. Ti nuk ke asgje te perbashket me shqiptaret, as me kosovaret e mire. Ti je mbeturine e se shkuares, ti je nga ato plehra qe nuk riciklohen, por duhen groposur sa me larg njerezve…

 31. Kangur says:

  Ti o Bushale nuk je plehre se ofendon plehrat, se ato riciklohen!!! Je thjesht nje cope mut i kompleksum. Dhe per me teper, dukesh qe ke borxhe per te lare tek ata qe iu shkojne pershtat keto gjepura qe nxjerr ti nga goja. Nje pyetje do kisha une, pasi sëra jote mbron idenë qe Edi Rama nuk eshte as USA dhe as BE qe juve “mendjendriturit” e Kosoves duhet ta degjoni: A ia keni bere ndonjere pyetjen vetes, po USA me vullnetin e te ciles u bete shtet i pavarur, a do ishte dokort qe shqiptaret qe USA kërkon ti faktorizoje fort ne Ballkan, te behen kashtë e koqe?!!!

 32. gjakova says:

  BERAT HUNDERRI , PUNON PER KASTEN ANTISHQIPETARE . PAGUHET MIRE PER KETE BUTHELEPIRJE QE BEN .VJEN TE JAPI MEND, NJE MEDIOKER SE CFARE TE BEJE RAMA ME POLITIKEN E TIJ . ME DIPLOMACINE TUAJ TE DHJERE E KENI KOSOVEN TE ZHYTUR ME PROBLEME , PRISNI ZGJIDHJE NGA BRUKSELI . JU SHIKOJNE QE JENI INFERIOR DHE JU PERDORIN SI DUAN ATA . EUROPA ESHTE AJO QE JU KA MBUSHUR MENDJEN QE JU JENI NJE SHTET NE VETE ,SEPSE EUROPA DHE SERBIA NUK DUAN KURRESESI QE NE TE BASHKOHEMI ,TE FORCOHET KY KOMB DHE JU E HANI SAPUNIN PER DJATH .ATA JANE DIPLOMAT ,TE FUSIN NE UJE DHE TE NXJERRIN PA LAG .

 33. Lpl. says:

  Ju keni vuajtur 100 vjete , kurse ne kemi 600 vjete qe vuajme nga ju , ne skemi pasur konflikt me Serbet ne kemi qene nje konfliktin e keni ju mislimanet , dhe Rama eshte duke bere gjene e duhur nuk mund ti shkojme me pas injorances e fese suaj do te vini ju pas nesh neqoftese doni te beheni ndryshe nga mislimanet e lindjes Mesme .Kane marre fund nacjonalizmat folklorike sepse jetojne ne nje bote te hapur dhe jo ne diktatura qe detyrimisht duhet me ecur ne rrugen qe orjenton regjimi .Mjaft kemi ngelur mbrapa per hater te mislimaneve qe pjellin konflikte te perhershme nuk pret puna me duhet te jetojme ne pawe dhe ti sheshojme mendimet e vjetra dhe falja te behet institucjon dhe jo besa e te pabeseve , bota njeh faljen ne radhe te pare pastaj gjerat tjera , ne te Krishteret Evropiane themi duhet te fale ai qe ska faj kjo eshte besa ndaj Krishtit.Per kete veprim e pergezoj Ramen , sepse nuk ke si te jesh i mire per tjeret kur me fqinjin lufton me te gjitha menyrat , dhe bota e di kete vetem ne sduam ta dime.

 34. rako ferra says:

  Per disa pika ka te drejta
  Rruga e Rames drejt Beogradit duhet te kalonte njehere nga Prishtina
  Ashtu sic edhe Prishtina duhet te informoje Tiranen per rrjedhen e bisedimeve te imponuara nga faktori i jashtem me Beogradin
  Kjo do te thote bashkpunim i ngushte dhre nje strategji e perbashket ne politiken e jashteme
  Dhe se dyti Rama duhet te vi me afer real politik dhe jo outopise apo megalomanise se do ndryshoka adn e serbeve dhe te shqiptareve
  Nuk e shikoni se po i hapet rruga serbise per tu bere pjese e Unionit europian
  Dhe tashme pengesa kryesore eshte vetua kroate
  Ky me keto vizita i jep me shume pike Serbise se qenka e gatesheme per dialog dhe qe duhet te behet pjestare e BE
  A e kupton Tirana por edhe Prishtina se sa e demsheme do jete futja e Serbise ne BE para SHqiperise
  A e shikojne se serbet po punojne per axhenden e politikes se tyre te jashteme pasi te jene pjese e BE
  A E KUPTOJNE SE ATEHEREDO NGELEN ME GISHT NE GOJE PASI DO KENE DY VETO NJERA NGA JUGU DHE TJETRA NGA VERIU
  Amerika nuk eshte pjese e BE dhe dihet shume mire naiviteti i europianeve per ballkanin
  Nje serbi brenda BE para Shqiperiseplus 5 vendet qe nuk e njohin Kosoven do te thote ndryshim raportesh ne rajon dhe serbia nga nje vend qe ndodhet me shpatulla pas murit do ndodhet ne pozita shume me te forta perballe shqiperise dhe Kosoves
  Tirana dhe Prishtina ne vend te lexojne diplomacinedhe te bashkpunojne ne nje strategji te perbashket ne menuyre qe te pengojne futjen e Serbise ne BE zihen dhe akuzojne njera tjetren
  Tre duhet te jene pikat e perbashketa te strategjise se politikes se jashteme mbareshqiptare
  1 perpjekja qe perfundimishte Kosova te behet antare e OKB
  2Perpjekja qe duhet te pengoje cdo avancim te Serbise drejt BE perpara Shqiperise
  3 As nje hap pas ne dialogun e imponuare nga faktori i jashtem me Serbine nga ana e PRISHTINES ne piken e njohjes se Kosoves nga Serbia
  Ne qofte se naiviteti europian dhe lobi filoserb i disa shteteve brenda BE kerkon ta anashkalojme kete pike atehere faktori shqiptare duhet te hedh si presion idene e nje refendumi per nje badhkim te ShqiptareveTe ndodhur perballe dy shteteve me politike armiqesore dhe pjestare te EE shqiptareve nuk u ngelet gje tjeter si presion vecse ideja e Bashkimit
  E vetmja gje qe mund te menjanoje kete zhvillim eshte futja e SHQIPERISE DHE E SERBISE se bashku ne BE dhe kjo pasi kjo e fundit te kete njohur kosoven si shtet te pavarur
  Per kete strategji duhet te punojne edhe shqiptaret e Maqedonise te Malit te Zi dhe te Presheves
  Tu behet e qarte politikes naive te Brukselit se pa futjen e SHqiperise ne BE dhe njohjen e Kosoves nga Serbia Ballkani nuk do te gjeje kurre qetesi
  Kjo do te thote strategji e perbahket mbareshqiptare

  1. L leshi says:

   Shko mor pall po deshe shko jeto ti ne kosovo sepse ne shqiotaret nuk duam bashkim me to.

 35. Bernabeu says:

  Z.Berat Buzhala nuk je dhe aq i lexueshem sa dukesh je cdo here e me teper. Kot ben retorika ti zgjasesh komentetet deri ne lodhje. Kto qe thua ti po thone nga mengjesi deri ne mengjes te gjithe. Meru me Rugoven me mire se nuk te kundershton njeri qe u takua apo jo me Milodhevicin a viqin…Nano ka mbajtur qendrim ne linje me aritjen e Objektivit per te shkuar deri ne bombardimin e Beogradit..leri boshlleqet e tua anakronike.Meru me Skuadren Shtetrore te futbollit te Kosoves me mire..m ase do te kesh nje lexues me shume..

 36. Zemani says:

  Berat! Shko në gjëndje civile dhe ndërro emrin nga Berat në Murtat! Mos të dëgjoj më emrin.Kur të jep mënd ti, të vrasësh veten. Pa Shqipërinë dhe ndihmën e saj, nuk do kishit arritur aty ku jini.E dëgjon, MURTAT!

  1. enter dobici Janulles says:

   Nuk ka pse ta nderroj emrin sepse emri Berat eshte emer sllav ,ne duhet ti nderrojme emrin qytetit te Beratit ta quajme ashtu si e ka patur Antipatrea.

 37. DIA says:

  Berat bravo 1000 here, me te vertet kemi kryeministrin me idjot qe ekziston ne Evrope miqte nuk te kane genjyer megjithese i ke te paket ne Shqiperi, se edhe keta komentues qe shkruajne se nuk ke shume miq ne Shqiperi e dine qe intelektualet qe vene atdheun mbi interesin personal ne Shqiperi jane te pakte ndaj nuk ke ku te gjesh me shume , madje eshte kaq idjot kryeministri sa nuk duhet shume mend ta kuptosh, mjafton te shohesh nivelin e arsimimit dhe te raportit atdhe-INTERES PERSONAL te votuesve te ketij kryeministri, Tre vjet kryeminister dhe akoma nuk e ka kuptuar se rruga e pajtimit te dy popujve kalon vetem nga PRISHTINA, mire e ke shkruar, ai ne rastin me te mire eshte naiv duke mos u hequr dhe mundesia te kete akoma nostalgji per veprimet e stergjyshit te tij JORGO KOLEKES.

 38. arnego says:

  po kur berisha i jepte nafte serbeve per te te vrare ty pse nuk fole …..

 39. sala says:

  Ketij Berati shikojani veshet pastaj diskutoni ..me dy rreshtat e fundit duket qe eshte antikombetar si Sali serbi

 40. Asper says:

  Edi Rama eshte kryeminister i Shqiperise dhe, per te mire o per te keq, perfaqson vendin, Shqipetine, pra, duam apo s’duam, eshte Shqiperia. Ti kush je Berat? Duket qe s’je ne gjendje te perfaqesosh as veten tende.

 41. shqiptari says:

  Nje lutje per Bu(bu)zhalin!
  Te lutem mos shkruaj me!
  Sa me shume te shkruash aq me shume kuptohesh se je nje idiot i madh!
  Ti ke urrejtje patologjike ndaj Ranmes. Ti je “kembelidhur” prej urrejtjes, kurse Rama, te pakten ne kete kontekst, eshte shume lart ne detyren e tij.
  Turpi te mbulofte per kete polemike te kot qe po ushqen nga pozitat e inferiorit e koqetredhurit prej serbit!

 42. UN KONSUMOJ SERB says:

  NESE KENI KAQ SHUME INAT SERBIN O.Z.BERAT, A MUND TE THUASH 2 FJALE PSE KONSUMONI MALLRA SERBE PAFUND?
  A KE PARE MARKETET ME KOSOVE?? JANE PLOT ME USHQIME SERBE? PSE NUK FLET BERAT? PSE? JU KAN VRA E MASAKRU POR EUROT JA CONI .PSE NUK BEN NJR THIRRJE POPULLIT KOSOVAR PER KETE.
  SERBIA JU KA BA PUSHTIM EKONOMIK

 43. Shqiperi e Madhe says:

  Rrace idiote.
  Pse more bukeshkale vetem ju Kosovareve vrau Zogu? Po Avni Rustemi, Luigj Gurakuqi, Bajram Curri, nga ishin.

 44. Doni says:

  Emri Berat e paska prejardhjen nga Beograd 😀
  https://en.wikipedia.org/wiki/Berat

 45. ann says:

  0 BERAT BUKESHKALA, SA TE KANE PAGUAR PER KETE ARTIKULL???

 46. Bardha says:

  O zotëri Berat ups ti vetem zotëri nuk je po je korra e idiotit ose trathtarit po si nuk qënka Rama Shqipëria ,po a i përfaqëson shqiptarët si Kryeministër i tyre.Pse e sjell e përdredh kot anishqiptarizmin tënd .Historia për fat të keq na ka tregua se kemi pasë gjithmonë tipa antishqiptarë si puna jote.Kur ju përzuri serbi shteti shqiptarë hapi dyert apo atëherë ju duheshim .Rama ka gjithë të drejtën biles dhe për detyrë të mbrojë e të flasë për të drejtat e kombit shqiptarë don ti apo ndoj kastravec si puna jote.

 47. una says:

  Sa bukur do ishte sikur ky koment i sterzgjatur te ishte permbledhur vetem ne nje fjale “faleminers” ashtu ne gjuhen kosovare. Sa per pajtimin apo permiresimin e marredhenieve Serbi – Shqiperi kjo nuk vjen nepermjet Kosoves. Bukeshkalet te tille mbeten.

 48. patrioti says:

  B ukshkala ti e sheh te keqen aty ku nuk eksizton dhe vetem ne fund e nxjerr qe ju ka ndihmuar Berisha duke thyer embargon qe ju keshillonte te mos firmosni Rambujene dhe qe denonconte se bashku me Lulin luftetaret e UCK.

 49. Deani says:

  Nje fjale mjafton per ty …Hajvan.

 50. Aus says:

  Z.Bertat nuk te kam njohur me pare dhe nuk kam lexuar asnje shkrim tendin,por nuk eshte e veshtire te kuptoj qe artikujt e tu jane shkruar diku tjeter andej nga kryeqyteti i Shqiperise kurse ti ke vene emrin ne krye te rreshtave.Ma merr mendja se duhet te jeshe paguar mire per kete sherbim!

 51. shqiptari nga Kosova says:

  Nje sqarim per ata primitivo-injorantet qe nuk e njohin Berat Buzhalen dhe e quajne islamik musliman… qe nuk eshte e vertete Berati i ka prinderit katolike ,cka eshte ai..Beratin nuk do e kritikoja as per ate qe shkruan ,eshte e drejte e tije te thote mendimin e vete.Aje qe nuk pajtohem me Beratin eshte ne pyetjen per te :Pse ju zoti Buzhala nuk flisni asnjehere gjuhen letare shqipe ,mendoje ne mediat publike,a eshte ajo qe nuk dine ta flisni oae ajo tjetra e urreni?Dhe pyetja tjeter pse nuk shkruajte ndonjeher per qendrimin e Rugoves ne Beobrad dhe kerkesn e tije nga Italia per ndaljen e sulmeve te NATOs ndaj Sebise.

 52. LORA says:

  Do t’i isha mirenjohese kujtdo, qe do te me bente m’e dije miqte e berat bubuzhelit ne Shqiperi.

 53. O Berat! Une di qe ti je ne hall. Jo vetem ti por edhe urdherueait e tu ne Beograd
  Ne nje fare menyre ti nuk e ke me Edi Ramen
  E ke me shqiptaret kudo ku jane, pasi keto detyra te kane dhene padronet e tu ne Beograd. Te punosh per armiqesimin e shqiptareve me njeri tjetrin. Me vjen keq per ty se edhe ne kete rast, duhet me marre me vet gjithnji një brisk berberi, e di vete se pse.
  Misjoni yt deshtoi. Shqiptaret e kuptuan targetin tan dhe ti dogjen letrat ne xhep.
  Tani ske ça thue dhe del me tezen se nuk e ke me shqiptaret por me Edi Ramen
  Edhe ne kete rast mos e harro me e marre briskin me vete.
  E moj nevojtore Beogradi moj bordelle Serbie kujton ti pis, se Shqiptaret hane bare, kadal kadal po te vjen fundi. Nuk pranohet ndjesa jote, sepse ashte e pergatitun ne zyrat e UDB ashte me hile ashte e pa sinqerte dhe per ma teper ashte anti shqiptare.
  Ta kam thane disa here, e po ta perseris prap se ste merr koka vesh ty! Nuk ashte ba bytha jote e ç..e ne Beograd me u kallxu shqiptareve kudo ku jane se kur me fole e kur mos me fole per vete, e aç ma pak Edi Rames apo Rexhep Çoses e te tjere. Faqe zi i pa ndreçshem

 54. DASHAMIRESI says:

  Ky Buzhala qenka fare idjot, ne sherbim te Beogradit ! Ai nuk permend asgje ,
  kur Rama i kerkoi Vucicit: te njohe shtetin e Kosoves , te heshte per
  Trepcen dhe te zbatoje marreveshjet e firmosura me Kosoven .
  Cfar ka ketu , per t`u terbuar Buzhala ? !

 55. TJ says:

  I ka thene te gjitha se kush eshte ky njeri i shpelare kur ka futur Berishen ne ata qe kane mbrojtur Kosoven! Me shume se gjysma e kosovareve besojne se ishin me mire me Titon se me Thacin! Gjysma tjeter jane spiune te serbeve! Kosovaret kane besen qe kane dhane bajraktarit!

 56. Jimi says:

  Igjithe artikulli sotem pasi qe te gjitha i tha dje, eshte vetem per te then qe nuk eshte Rama politikani i cili per here te pare negozion problematikat SERBO SHQIPTARE nga pozita te barabarta, por nder ta ne rradhe te pare ka qene xhahili Berisha! Dhe vertet ka te drejte Buzali! Ipari dhe i fundit qe negozioje me Milloshin ne dem te Kosoves ishte dhe do te mbetet xhahili Berisha, per kete Buzal nuk ta hame hakun.

 57. Mandat Byzhala
  Je munduar te besh shume hapa prapa , pas lincimit qe tu be pardje ,por megjithese je djersire shume,nuk mund te justifikohesh dot ! ? ……..
  Ti thua se Serbi nuk ka pasur dhe nuk ka gje me ne shqiptaret ketej Drinit !
  Ke harruar se serbet kane vrare e prere deri ne Elbasan .
  Dhe kjo ka ndodhur brenda 100 vjeteve .
  Pra ,Edi Rama foli per Kosoven si krahine e jone dhe shume me mire do te kishte bere te fliste ne emer te saj !
  Kurse juve fytyre pacavure cfare ju prishi pune vendosmeria e Rames qe zbatoj thjeshte kushtetuten e vendit tone dhe asgje me shume ! ?? !

 58. Treviso says:

  Nuk do besh keq qe te nderrosh zanat, se gazetar nuk je.

 59. DRENICA E KUQE says:

  Kjo qe thote ky bukeshkala tregon se Berat Buzhala eshte Serbia vete, nje kopil i Milloshit me flete!…

  DRENICA E KUQE

 60. vang says:

  Po sikur Rama te mos thoshte asnje fjale/?,cfare akuzash do ti benit?????.Rama foli me te drejten e te qenit shqiptar.Ti Buzhala ,perpiqesh te gjeshe justifikime por ato jane fjale boshe,fjale ere,pa kuptim.Prandaj leri miqte ne Shqiperi

 61. tomsojeri says:

  Pse po lodhesh Lora ! Si ky bubuzheli Kosoves ka plot edhe ktu te na, me ne kry doktor mortjen me dy gishtat larte !, Ky legen mendoj se e mori pergjigjen nga komentusit, qe sic shikon edhe ktu, tek tuk, nuk mungojn bubuzhelet !!!!

 62. mirashi says:

  Zoti Berat se mbiemrin nuk ta theme se me korispodon me bukeshkale! Letren u a ke bere miqeve ne Shqiperi dhe jo shqiptareve . Mire ke bere se miqte e tu jane gjalle, pellasin çdo dite kudo ndodhen, por letra jote eshte nje paçavure, ashtu si mendimi yt. E kupton apo jo? Te thote mire nje komentues me larte: nderro zanat se je futur keq dhe do biesh brenda te theme une. Trimerine me lirine e buçes tregoja atyre qe te rrethojne, ndosha edhe udheheqjes tende aty. Po te duash qe te replikojme per kete çeshtje dhe historine apo kombin e Nexhmedinit une jam i gatshem qe ta bejme. Ju jeni lajthitur, por nuk u a ka borxh njeri, prandaj ti, me sa shikoj, kerkon te testosh se sa miq ke ne Shqiperi. Ta theme une qe ke dhe i pari eshte Saliu, i dyti eshte Ashimi aty dhe i treti Enver Hoxha, po jo ai i pari , por ky langua.

 63. nick says:

  BUZHALA, NUK JE KOSOVA E MESA SHIKOJ KE SHUME LIGESI DHE KEQDASHJE, PERSE???? KETE GJE E DI VETEM TI DHE BEN MIRE TE MARRESH NE KONSIDERATE QENDRIMIN TEND NE RSPEKT TE OPINIONIT TE BASHKATDHETAREVE. EDI RAMA ESHTE PERFAQESUES I ZGJEDHUR I POPULLIT SHQIPTAR.

 64. sali berisha armik i kosoves says:

  o Beograd Bukeshkala TUuuuurrrrrrrrpppppp….te kesh.

 65. Arben says:

  RROFTE UDB-JA.

  KY PERSON DUHET TE ISHTE NE BURG SEPSE KA THYER LIGJET E KOSOVES.

  U BERI THIRRJE SHTETASVE TE KOSOVES QE GJENDESHIN NE TURQI NE MOMENTIN E GRUSHTIT TE SHTETIT NE KETE VEND, QE TE PERKRAHNIN KRYENGRITJEN E TE RREZONIN INSTITUCIONET E SHTETIT.

  KESHTU ESHTE KUR NUK KE SHTET, HAN PA PORTA.

  KRIMINELAT DUHET TE MARRIN PERGJIGJE ME CDO KUSHT.

 66. TRIBALET E PD-se says:

  Buzhala nuk ka gelltitur nje luge corbe te prishur , por ushqehet cdo dite me ate corbe serbe .

 67. zaho says:

  Me mjaftoi te lexoja fillimin e shkrimit tuaj dhe nuk pelqen fare ndarja apo dallimi qe ke bere shqipetar kosovar dhe shqipetar ku flitet shqipja jane shqipetar Te gjithe shqipetaret kane vuajtur nga gjitonet ne jug nga greket ne veri nga serbet nga malazezet por te tere jane shqipetar prandaj ty dhe te ashtuquajturve politikane ju urroj gjakun uje

 68. gurbetqari says:

  Berat Buzhala je shkerdhat, ti nuk perfaqeson as familjen tuajj, e lere me te flasesh ne emer te Kosovareve.

 69. Katri says:

  O Berat, truri yt qenka i lidhur direkt me zorren e trashe, prandaj mendinet e tua vijne erë te qelbur…

 70. xixellonja says:

  Sa keq, ne vend qe te kerkosh falje publike kombit shqiptar vazhdon te ndotesh emrin e Beratit per te cilin krenohen shqiptaret e te gjitha trevave.
  O SHQIP-FOLES : ANTI SHQIPTAR – ANTI KOMBETAR
  Nuk e meriton as peshtymen suratit te cdo shiptari qe i thote vehtes SHQIPTAR, gje pa vlere.

 71. Lennard says:

  Duket qarte se nje fill i shurrosur ju lidh te gjithe Ju ,Ty Berat Leshi,Enver Qoftelargun, Sale Serb-Gerdecin dhe te tjere pasues ,qe sikurse duket nga komentet ,kane mbetur te vetmuar dhe te anatemuar.Po si nuk ke turp mor Koqe Kandari? aakoma nuk e ke kuptuar qe je vetem nje Zog gomari ,ne sherbim te antishqiptarizmes.

 72. Buzhala ka marre nji barr te rende mbi vete.Une jam emigrant prej 20 vjetesh dhe kudo qe na bie rasti flas per Kosoven me nostalgji.Jo vetem une qe po shkruaj por shum Shqiptar qe jemi ne kete zone e bejne kete.Edhe gjate luftes te vitit 1999 ekemi bere kete meqytetaret ku jetojme.Dhe gjithnji ruajme idene se duhet ber perte ndihmuar sado pak vellezrit tone ne Kosove.Nuk e bejme per ti zene vendin kurkujt aq me teper te Buzhales.Si ndjekes isituatave qe jam nepermjet mediave.udheheqesit Kosovar te çdo kohe kane kerkuar ne takime te ndryshme nderkombetare qe Tirana zyrtare duhet te bej me shum per kosoven.ete tjera si keto.Tani nji Buzhale dhe nji Hoxhe qe nuk paska nevoi Kosova per keto lloi ndimash.Shtroi pytjen kush jeni ju qe e kundershtoni?Kujt i sherbeni?Kush ju ja jep te drejten te ofendoni nji kryemnister te nji vendi qe ju na quani vellezer por qenkemi budallej se kemi zgjedhur k/minister budalla dhe injorant?Ne çmulli çoni uje ju injorant xheloz?Kush ju financon per kete propogante?Sigurisht per qendrimet e Rames ne Beograt jane ber shum xheloz si ne Kosove dhe ne Shqiperi ,Ne e kuptojme ne Shqiperi seburimi i ketyre problemeve eshte ne Tirane me dore kryesore Sali Berishen.Prandaj ti buzhale sa te kam pare ne tv je shum i shkurter per kete peshe te madhe.

 73. Aleko says:

  reagimi jo I pershtatshem I z. Buxhala per 5 fjale qe foli kryeministri I shqiperise kur u pyet per Kosoven nuk me pelqeu.Megjithate besoj se nje kordinim me I mire diplomatic dhe politik midis Kosoves dhe Shqiperise kur behet fjala per ceshtje te mprehta ne maredhenjet shqipetaro serbe dhe vecanrisht ato meproblematiket KOsove Serbi, sepse Kosova eshte me vete tashti per tashti dhe nuk ka asnje llogjik te anashkalohet .Fjala vjen nese vertet eshte biseduar per rrugen Nish Prishtin Durres dhe pala KOsovare nuk merr pjese kejo nuk eshte aspak normale.Diplomacia dhe politika e shqiperise dhe Kosoves sot duhet te jete ne kulmin e aktivitetit te saj per perballur me zgjuarsi dhe dinjitet me perpjekjet serbe per te marre sa me shume risorse ekonomike , kulturore dhe fetare ne te gjithe KOsoven cka mund te dobesonte shume kete te fundit.Sidoqofte besoj qe Kosova duhet te jete faktori vendimtare ne kete perballje jo aq te lehte sa mund te mendoje kushe.Kejo eshte prova e pare e perballjes serbo shqipetare ne kete teater tragjik te Ballkanit dhe do varet nga lojtaret qe do luajne..Pas kesaj na pret teatri I madhe Evropian ku dhe atje kemi pjeset tona qe do luajme…Eshte bot e veshtire asnjehere nuk gjen prerje dhe shqiperia dhe kosova te grinden per mustaqet e celos por te forcojne radhet…

 74. Emigranti says:

  Nuk esht e vertet se kam perseritur .

 75. Ollga Toronto says:

  Qe kur ve shenjen e barazimit midis Sali Qenit me Meidanin,Majkon, dhe Meten,kuptohet qe kete shkrim e ka dhurat nga Fevzua ose Cani.O Berat Muti,si duhet te thoshte Rama simbas teje,qe Serbija te mos e njohe Kosoven,dhe Trepca eshte e saj,kete doni ju hajvanet e Kosoves.PTuuuuuu,rasat muti.

 76. mirel says:

  Po me Berishen cc’pate xhanem?
  E kishe sjelle mire deri aty. Isha gati te thosha ke 100 % te drejte. Pastaj ndalova dhe me ben te mendoj cfare ka bere Berisha mire per Kosoven. Pervec furnizimit te makines serbe te luftes me karburant. Dhe vrasjes se patrioteve si shoke e miq te Arkanit qe ishin Berisha &co.
  Sa per kete pjellen e re te Berishes Ramiun..je shume i sakte.
  Po megjithate na detyrohedh dhe nje spjegim per Berishen

 77. Vjosan says:

  Buzhale, e zeme se ke te drejte, por ti shkruan kaq keq, sa une si mesues gjuhe nuk ta jap as deftesen e shkolles 9 – vjcare. Dhe pike! Je nje idiot i gjuhes shqipe! Stili yt eshte mizerabel, fjalite e tua jane lemsh dhe te zbehta si gjuhe jevgu me shkolle nate. Saq per argumentat, te kallin krupen. ndihet nje klm larg urrejtja per Edi Ramen…Turp!

 78. Gjakovari says:

  Zoti Mero Baze e kam në kritikë ndaj Ty. Të lutem mos i jep hapsirë këtij matrapazi… që të shpekuloi me Kryeministrin më të mirë Shqiptarë.

 79. i shipnis says:

  QESHARAKE,Kushtetuta e Shqiperise i jep te drejt kryeministrit qe ti mbroj shqiptaret jasht territorit te saj.Kushtetuta e serbis territorin e Kosoves e njeh si pjes te saj .QFARE GAFI e kendej hiqeni si te menqur,

 80. More gomar largoju nga site tone se ti Nuk je Shqiptar por jemgomar injorant.As mas shpreso se Shqiperia da bash kohehet me njeres si ty injorante dhe te pa skrupull ti vetem Shqiptar Nuk je.

 81. Fshatari says:

  O Bukeshkale asnjehere Shqiptaret ne poltiken e jashtme nuk Kane patur nje Krm kaq dinjitoz sa Edi Rama,ndersa ai Saliqeni yt ka qene figura me e peshtire ne raport me te huajt
  Thuaj atyre miqve qe Ke ne Tirane t’i hani k..arin Edi Rames ,keshtu…privatisht
  Dhe shkruaje mire shqipen o Bukeshkale si di te shkruash serbishten

 82. ABC says:

  Beratmuti do te ishte me i lumtur qe Edi Rama ti thoshte kryeministrit serb qe per Kosoven nuk i rruhet fare, ndaj dhe ta anashkalojne sikurse anashkalojne edhe marrdheniet qe dy shtetet kane me Burundin. Ne fjaline e fundit Beratmuti tregon se perse e deshiron kete gje: qe te vije ne pushtet baca Berishe qe i ka “ndihmuar” kaq shume kosovaret, ne rradhe te pare Beratmutasit dhe ata qe e financojne ate. Keta njerez duan vetem lufte, se ne lufte pasurohen dhe fshehin bukur gjurmet. Keta duan qe njerezit te jene turma per top.

 83. Lugati says:

  o berat ta thashe edhe para tre ditesh ja ke fut kot.tashi dil nga loja. per 4a5 vjet e mos u. uduk. tashi shqiptaret dhe. partite kur nodhin kto gjona si me serbin si me grekun duhet tejemi. nji pa dallim krahu politik .feje.krahine. kurse partia. pd. dhe ca palaco gazetar si puna jote dalin sulmojne lugatin kryeminister. ket rradhe duhet me ja njoft meritat e me i thone hallall. sepse. ket rradhe. ka mrojt shqiptaret. dhe une jap rrespekt per ket gjo

 84. Drin Dreni says:

  Mos i besoni ketij qenefi se ky krejt miqte i ka n’Serbi!

  Drin Dreni

 85. Ilir says:

  Nuk ka 99.99% te drejte. Ky bukeshkalë nuk e do bashkimin kombetare dhe si rrogëtarë gazetar ka gjete financim anti Shqipetare per te shprehe mllefin personal qe mendimet e tije jo vetem që nuk jane perkrahur por jane dënuar ashpër publikisht. Kjo tregon karakterin e ulët, ambiciet personale qe mund te lidhet edhe me djallin per interesa te ngushta personale. Mirë bën qe shprehet mire bën qe lidhet me dashakeqe tanë mire bën që serviloset tek disa se do shoke ne plehra ku do ta hedhi koha.

 86. Ilir Bardhi says:

  Shyqyr zotit as Bukshkala nuk eshte Kosova

  1. lili says:

   Ky kopil i serbise po do me fole ne émer te kosoves? Edhe per kryeministrin e Shqiperise? Bobobooooooh!

 87. Arberi says:

  Soji i Buzhkallave vendin e ka ne plehrat e Shqiperise!

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *