FOTOT/ “Poligoni”: Pamjet rrënqethëse të vendit më të bombarduar në botë

Këto pamje tregojnë qytetin e njohur me emrin “Semipalatinsk Test Site”, ose ndryshe “Poligoni”.

U përdor nga Bashkimi Sovjetik për të testuar bombat bërthamore dhe ndodhet në Kazakistan.

Qyteti i vogël dikur i banuar tashmë është kthyer në fantazmë.

Nga viti 1949 deri në 1989 u përdor nga sovjetikët për testimin e bombave bërthamore.

Më shumë se 450 bomba janë hedhur në harkun e 40 vjetëve.

Pasojat për banorët kanë qenë të tmerrshme, duke i detyruar të largohen.

Shumë fëmijë kanë lindur me shformime të mëdha fizike.

“Poligoni” sot është thjesht një qytet i braktisur, që kujton ditët e Luftës së Ftohtë mes Rusisë dhe Amerikës.

REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a1-236-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a1-236.jpg","attachment_id":"600473"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a2-240-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a2-240.jpg","attachment_id":"600474"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a3-234-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a3-234.jpg","attachment_id":"600475"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a4-223-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a4-223.jpg","attachment_id":"600476"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a5-200-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a5-200.jpg","attachment_id":"600477"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a6-168-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a6-168.jpg","attachment_id":"600478"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a7-150-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a7-150.jpg","attachment_id":"600479"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a8-121-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a8-121.jpg","attachment_id":"600480"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a9-93-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a9-93.jpg","attachment_id":"600481"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a10-81-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a10-81.jpg","attachment_id":"600482"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a11-58-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a11-58.jpg","attachment_id":"600483"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a12-49-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2016\/12\/a12-49.jpg","attachment_id":"600484"}]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *