Kongresmeni amerikan Engel kundër arrestimit të Haradinaj: Franca ta lirojë shpejt, ndërsa Serbia…

engel_1479416229-1458568Kongresmeni amerikan Eliot Engel e quan të papranueshëm ndalimin e liderit të AAK-së, Ramush Haradinaj.

Ai tha se Franca duhet ta lirojë shpejt Haradinajn, ndërkaq i ka bërë thirrje Serbisë që të mos abuzojë me Interpolin.

Engel u shpreh se Bashkimi Evropian nuk duhet të shtyjë përpara procesin e anëtarësimit të Serbisë, nëse kjo e fundit nuk tenton të normalizojë raportet me Kosovën.

Reagimi i Engel: 

Është e papranueshme që Serbia është duke abuzuar me Interpolin si objektiv ish-kryeministrin e Kosovës Ramush Haradinaj. Kjo nuk ka të bëjë me sundimin e ligjit apo drejtësisë. Tribunalet ndërkombëtare kanë liruar zotin Haradinaj dy herë. Ky veprim nxit tensionet dhe rrit gjasat e konfliktit në të ardhmen.

Unë i bëj thirrje autoriteteve gjyqësore të Francës për të përshpejtuar procesin e zotit Haradinaj dhe lirimin e tij sa më shpejt të jetë e mundur. Kreu 35 i procesit të pranimit në BE të Beogradit thotë se Serbia duhet të veprojë në” mirëbesim “për normalizimin e marrëdhënieve me Kosovën. Abuzimi i procesit të Interpolit nga Serbia është një shkelje themelore e këtij angazhimi, dhe BE-ja nuk duhet ta përparojë hyrjen e Serbisë, nëse nuk kthehet në besimi normalizimin e mirë të marrëdhënieve me Kosovën. Shtetet e Bashkuara e vlerësojnë miqësinë e saj me Serbinë, dhe unë shpresoj se kjo marrëdhënie do të ecë përpara.

Megjithatë, keqpërdorimi i Interpolit nga ana e Serbisë do të ndryshojë këtë progres. Më në fund, Kosova ka një histori shumë të mirë pune me zbatimin e ligjit të SHBA-së, fqinjët e saj, si dhe faktorët e tjerë ndërkombëtarë për të ndalur kërcënimet terroriste. Ajo është vlerësuar gjerësisht kohët e fundit në ndihmesën për të çmontuar një kërcënim serioz terrorist ndaj një ekip sportiv izraelit. Kosova ka shprehur interes në bashkimin Interpolit, dhe është koha që vendi i ri duhet të pranohet për sigurinë e saj dhe për rajonin.

 

REMOTE_ADDR:[]
                 Loading...