FOTOT/ Shqipëria nën komunizëm në vitin 1987, nën sytë e një të huaji

Shqipëria e vitit 1987. Komunizmi ishte rrugës për në fundin e tij. Megjithatë ata tre vjet duhet të kenë qenë më të ftohtat e më të gjatat që ka përjetuar vendi. Edhe shumë të varfra sigurisht. Ishte fundi i palavdishëm i një ideologjizimi të cmendur. Janë 25 foto të shkrepura nga një fotoreporter i huaj, i cili i bashkëshoqëron edhe me komentet e tij.

Ishte errësirë dhe binte shi. Pasi lamë pas dritat e kufirit jugosllav, përpara na u shfaq një rrugë me ndricim të zbehtë. Po hynim në Shqipëri.

Në mes të rrugës u shfaqën rojet kufitare që dolën nga shkurret.

Të veshur me uniforma të gjelbra, kapele me një yll të kuq, syze të errëta dhe me armë në krah. Nuk buzëqeshin.

Ishte viti 1987, komunizmi dhe “lufta e ftohtë” ishin reale”, shkruan ai.

REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-11-150x150.png","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-11.png","attachment_id":"615215"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-150x150.png","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom.png","attachment_id":"615212"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-10-150x150.png","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-10.png","attachment_id":"615214"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-1-150x150.png","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-1.png","attachment_id":"615213"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-12-150x150.png","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-12.png","attachment_id":"615216"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-2-150x150.png","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-2.png","attachment_id":"615217"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-3-150x150.png","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-3.png","attachment_id":"615218"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-4-150x150.png","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-4.png","attachment_id":"615219"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-5-150x150.png","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-5.png","attachment_id":"615220"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-6-150x150.png","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-6.png","attachment_id":"615221"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-8-150x150.png","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-8.png","attachment_id":"615223"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-9-150x150.png","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-9.png","attachment_id":"615224"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-7-150x150.png","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/web\/wp-content\/uploads\/2017\/01\/kom-7.png","attachment_id":"615222"}]
                 Loading...