Çfarë i tha Rama, kryebashkiakut të PD-së në Lezhë

ramaDitën e sotme, gjatë mbledhjes së kryebashkiakëve në Kryeministri, kryetari i djathtë i Bashkisë së Lezhës, Fran Frrokaj, i kërkoi kreut të qeverisë studimin e mundësisë së ndërtimit të një bajpasi të Lezhës, për të shkurtuar distancën me Shkodrën, Shëngjinin dhe Kosovën.

Është pjesë e Programit “një miliardë” të Rindërtimit; devijimi nga krahu tjetër i rrugës që sot të fut në Lezhë për të shkuar në Shkodër dhe shkurtimi drastik i distancës dhe i kohës për të lidhur Shëngjinin dhe Velipojën”, u përgjigj kryeministri Rama.

Programi i Rindërtimit, i anonçuar ditën e sotme, parashikon investimin e 1 miliardë eurove, në tre vitet e ardhshme, për rehabilitimin e infrastrukturës rrugore, për rikonstruksionin e 100 shkollave, ndërtimin e 10 poliklinikave moderne dhe një spitali multifunksional në qytetin e Fierit.

Ndërtimi i bajpasit të Lezhës do të shmangë një prej nyjeve më problematike të rrjetit rrugor të vendit, duke shkurtuar ndjeshëm distancën dhe kohën e udhëtimit në aksin Shkodër-Tiranë e anasjelltas.

REMOTE_ADDR:[]
                 Loading...