Shtyrja e Vettingut, Basha: U shkel Kushtetuta, të vendosur për qeveri teknike (dje duartrokiste vallen e hequr nga Kreshnik Spahiu për shtyrjen pas zgjedhjeve)

Është komentuar nga kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha vendimi i një dite më parë i parlamentit që vendosi që të shtyjë për 7 ditë aplikime për komisionet e vetingut.

Basha tha se e gjitha kjo është një lojë që po bën mazhoranca dhe shtoi se shtohet akoma më shumë zullumi i tyre.

Po ashtu, kreu i PD-së e ka cilësuar si shkelje kushtetuese vendimin e marrë nga parlamenti, dhe për t’ju dhënë fund të gjitha këtyre, Basha tha se është e nevojshme krijimi i një qeveri teknike.

“Lojëra kukafshehti, shkelje të Kushtetutës, thellohet zullumi. Qeveri teknike që u hap rrugë zgjedhjeve të lira dhe të ndershme dhe zbatimit të vettingut sipas Kushtetutës. Pozicioni ynë është i qartë, kushtetues, kombëtar, demokratik  dhe europian.”, tha Basha.

Por nuk ka qënë i këtij mendimi dje në mbrëmje në momentin kur u shty miratimi i komisioneve të Vettingut, shtyrje e barabartë me zbatimin e ligjit pas zgjedhejve parlamentare të 18 qershorit të këtij viti.

Dje në çadrën e Partisë Demokratike ka pasur festë. Ka qënë dhe Basha aty dhe kjo festë ka ardhur pas shtyrjes së miratimit të Komisioneve për zbatimin e vetting-ut. Aq të gëzuar kanë qenë, sa ia kanë marrë valles.

Me Kreshnik Spahiun në krye, dhe nën duartrokitjet e Lulzim Bashës kryetar i PD dhe lidershipit të kësaj partie. Besojmë se nuk ka duatrokitur për cilësinë e valles së hequr nga Kreshnik Spahiu dhe demokratët, por për motivin e heqjes së kasaj valleje, që është shtyrja e Vettingut pas zgjedhjeve.

Ndxërsa sot, Lulzim Basha ka mundur ti fshehë emocionet e gëzimit për shtyrjen e miratimit të komisioneve të Vettingut, duke gjetur motivin e radhës për goditjen e Ramës. Motiv që vjen pavarësisht se shtyrja pas zgjedhjeve për zbatimin e reformës në drejtësi i volit PD, madje ky ka qënë dhe është qëllimi i vërtetë i protestës.

REMOTE_ADDR:[]
                 Loading...