FOTOT/ Një shëtitje në… fund të botës

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Whatsapp

Sipas legjendës, Zoti i harroi armenasit kur krijoi botën.

Ai u dha atyre atë që mbetej, një tokë dhe një grumbull me gur.

Ai më pas do të krijojë një pikturë plot minerale dhe të ashpër të mbushur me shkëmbinj të pjerrët, vullkane të shuar dhe male të thepisur.

Ai do ta kompletojë këtë skenë me një diell të shkëlqyeshëm (rreth 270 ditë diell në vit) ku mbijnë kajsi të shijshme, shegë, rrush dhe duke i mbushur pllajat plot gjelbërim, shkruan revista Bordo.

Njerëzit, nga ana e tyre, ndërtuan kisha dhe manastire në këtë peisazh spaktakolar, në rrëzë të maleve ose në majat e tyre të thepisura, në fund të botës.

Besimtar ose jo, mbetesh gjithnjë i prekur nga aureola mistike e këtyre vendeve fantastike.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Whatsapp
REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-13-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-13.jpg","attachment_id":"652079"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-10-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-10.jpg","attachment_id":"652076"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-3-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-3.jpg","attachment_id":"652082"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-7-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-7.jpg","attachment_id":"652086"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-6-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-6.jpg","attachment_id":"652085"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-8-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-8.jpg","attachment_id":"652087"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-2-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-2.jpg","attachment_id":"652081"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-19-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-19.jpg","attachment_id":"652080"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-9-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-9.jpg","attachment_id":"652088"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni.jpg","attachment_id":"652089"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-5-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-5.jpg","attachment_id":"652084"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-1-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-1.jpg","attachment_id":"652078"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-4-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-4.jpg","attachment_id":"652083"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-11-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/armeni-11.jpg","attachment_id":"652077"}]

1 komente në “FOTOT/ Një shëtitje në… fund të botës”

  1. hasani says:

    Foto te Jerevan…qytet i varfer por me nje rez shume te mire…

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *