FOTOT/ Franca nderon Ramën: Komandant i Legjionit të Nderit

Kyeministri Edi Rama është nderuar në Francë nga presidenti francez.

“I prekur thellë nga nderimi i Presidentit të Republikës Franceze, që më akordoi titullin e lartë të Komandantit të Legjionit të Nderit!

Ky është një titull që i’a kushtoj Shqipërisë; gruas, nënës, fëmijëve dhe të gjithë bashkëpunëtorëve e mbështetësve, të njohur e të panjohur, brenda a jashtë vendit.

Vetëm besimi e mbështetja e tyre, më kanë mundësuar të bëj çfarë kam mundur, në gjithë këto vite përpjekjesh të pandërprera për të ndryshuar Tiranën, bërë Shqipërinë shtet me dinjitet dhe përmirësuar jetën e njerëzve të zakonshëm të këtij vendi.

Faleminderit Francë🇫🇷🇦🇱”, shkruan Rama.

Nderimi u be dje gjatë vizitës së kryeministrit Rama në Paris.

Legjioni i Nderit është urdhri më i lartë për merita civile dhe ushtarake në Francë.

Ky urdhër daton që nga viti 1802 dhe autor i tij është Napoleon Bonaparti.

Motoja e urdhrit është “Nder dhe atdhe”.

Urdhri ndahet në pesë shkallë në nivel rritës: Kalorës, Oficer, Komandant, Oficer i Lartë dhe Kryqi i Madh.

Fillimisht Rama dje u takua me kryeministrin francez Francez Cazeneuve, takimi nga i cili Rama ka postuar edhe disa foto.

Në Paris me kryeministrin Francez Cazeneuve ku u konfirmuan marrëdhënia speciale midis Shqipërisë e Francës dhe rëndësia e bashkëveprimit afatgjatë midis dy vendeve në fushën e sundimit të ligjit, mbrojtjes dhe sigurisë përmes nënshkrimit të deklaratës së partneritetit strategjik midis dy qeverive.

Franca mbështet plotësisht integrimin e Shqipërisë në BE dhe vlerëson rolin e posaçëm të Shqipërisë në stabilitetin demokratik të rajonit, progresin e vendit dhe ecurinë e reformave tona në fushën e sundimit të së drejtës, si edhe përpjekjet e sukseshme në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. U veçua njëkohësisht rëndësia e trefishtë e zbatimit të reformës në drejtësi dhe impakti i saj në fushën e sigurisë dhe në përforcimin e sundimit të së drejtës në ekonomi.

I lartë dhe interesi i sipërmarrjeve franceze për të rritur prezencën me investime te reja në Shqipëri në një klimë të re e cila ofron më shumë lehtësira dhe një potencial edhe më të madh për t’u shfrytëzuar sidomos në energji, infrastrukturë dhe në tregjet financiare“, shkruan Rama.

REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-dekorate-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-dekorate.jpg","attachment_id":"657773"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-2-2-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-2-2.jpg","attachment_id":"657790"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-21-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-21.jpg","attachment_id":"657788"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-1-4-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-1-4.jpg","attachment_id":"657789"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-3-6-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-3-6.jpg","attachment_id":"657791"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-4-4-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-4-4.jpg","attachment_id":"657792"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-5-4-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-5-4.jpg","attachment_id":"657793"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-6-4-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-6-4.jpg","attachment_id":"657794"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-7-2-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-7-2.jpg","attachment_id":"657795"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-8-2-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-8-2.jpg","attachment_id":"657796"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-9-2-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-9-2.jpg","attachment_id":"657797"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-10-1-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-10-1.jpg","attachment_id":"657798"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-11-1-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-11-1.jpg","attachment_id":"657799"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-12-1-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/03\/rama-12-1.jpg","attachment_id":"657800"}]
                 Loading...