FOTOT/ Superprojekti kinez, një qytet 2 herë më i madh se New York-u

Kina ka gati një projekt gjigant, të ndërtojë një qytet dy herë më të madh se sa New York-u.

Qendra ekonomike amerikane shtrihet në një sipërfaqe prej 789 kilometrash katrorë, por metropoli gjigant Xiongan do të shtrihet në 1999 kilometra katrorë kur të përfundojë.

Qeveria kineze prezantoi planin ri më 1 prill. Kjo përpjekje ka për qëllim që të rris ekonomin lokale dhe të sigurojë banorët e saj për një ambient të pastër, e më pak të mbushur me tymin e Pekinit.

Zona e re Xiongan ka ngjallur interesim të madh nga bizneset që kanë nisur të blejnë tokat.

REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kina-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kina.jpg","attachment_id":"663213"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kina-5-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kina-5.jpg","attachment_id":"663212"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kina-4-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kina-4.jpg","attachment_id":"663211"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kina-3-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kina-3.jpg","attachment_id":"663210"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kina-2-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kina-2.jpg","attachment_id":"663209"}]
                 Loading...