FOTOT/ Kur Amerika luftonte me Korenë e Veriut në vitin 1950

Ndërsa Amerika i afrohet një lufte të mundshme me Korenë e Veriut,  një koleksion fotografish ofron një paralajmërim nga historia.

Imazhet e Departamentit të Mbrojtjes të SHBA-së japin një pasqyrë interesante ku shfaqen trupat amerikane që luftojnë në gadishullin Korean.

Lufta mes Koresë dhe SHBA u zhvillua në mes të qershorit 1950 dhe korrikut 1953, pasi Koreja e Veriut, e udhëhequr nga Kim Il-sung – gjyshi i kreut aktual të Penianit, Kim Jong-Un  pushtuan fqinjin e tyre Korenë e Jugut. SHBA hyri në luftë  për të mbështetur Korenë e  Jugut, ndërsa Kina mbështeti Korenë e Veriut me ndihmën e Bashkimit Sovjetik.

Nga lufta humbën jetën qindra e mijëra njerëz, duke përfshirë më shumë se dy milionë civilë dhe më shumë se 33,000 trupa amerikane.

REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore16-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore16.jpg","attachment_id":"675296"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore15-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore15.jpg","attachment_id":"675295"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore14-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore14.jpg","attachment_id":"675294"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore13-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore13.jpg","attachment_id":"675292"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore12-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore12.jpg","attachment_id":"675291"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore11-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore11.jpg","attachment_id":"675290"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore10-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore10.jpg","attachment_id":"675289"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore9-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore9.jpg","attachment_id":"675288"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore8-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore8.jpg","attachment_id":"675287"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore7-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore7.jpg","attachment_id":"675286"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore6-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore6.jpg","attachment_id":"675285"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore5-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore5.jpg","attachment_id":"675284"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore4-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore4.jpg","attachment_id":"675283"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore3-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore3.jpg","attachment_id":"675282"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore2-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore2.jpg","attachment_id":"675281"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore1-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore1.jpg","attachment_id":"675280"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore-32-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/04\/kore-32.jpg","attachment_id":"675279"}]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *