Mbi ultimatumet staliniste të Lulzim Bashës!

Nga Rexhep Qosja

1.

Si njoftuan mediet e Tiranës, më 26.4.2017, bisedimet e Koalicionit shqiptar, të përfaqësuar prej kryeministrit, Edi Rama, e kryetarit të Kuvendit, Ilir Meta, dhe Opozitës shqiptare, të kryesuar prej kryetarit të Partisë Demokratike, Lulzim Basha, me ndërmjetësimin e dy përfaqësuesve të Bashkimit Evropian, David Mekalister e Knut Flekenshtain, dështuan! Dhe, dështuan sepse Draft-marrëveshjen e përfaqësuesve të Bashkimit Evropian, me çështjet për të cilat do të duhej të bisedonin dy palët, e refuzoi Opozita, domethënë Lulzim Basha. Kryetari i Partisë Demokratike e refuzoi këtë Draft-marrëveshje, në të cilën përfaqësuesit e Koalicionit, Edi Rama dhe Ilir Meta, i kishin bërë atij një varg lëshimesh, për shkak se ndërmjetësuesit e Bashkimit Evropian nuk përfillën ultimatumet e tij, qindra herë të përsëritura, për krijimin e qeverisë teknike, rrjedhimisht, për shkarkimin e Edi Ramës nga posti i kryeministrit të Shqipërisë dhe shpërbërjen e Qeverisë shqiptare.

2.
Kryetari i Partisë Demokratike nuk u kënaq me lëshimet, përkatësisht me dhuratat që ia dhuruan përfaqësuesit e Bashkimit Evropian, Mekalister e Flekenshtain, dhe përfaqësuesit e Koalicionit shqiptar, Edi Rama dhe Ilir Meta.

Ai nuk u kënaq me pozitën e dhuruar të kryetarit të Këshillit Qendror të Zgjedhjeve. Ç’dhuratë është kjo për “meritat” politike të Lulzim Bashës? Kurrfarë dhurate!

Ai nuk u kënaq me ndryshimet që do të bëhen në Kodin Zgjedhor, në sajë të të cilave do të ndëshkohen të gjithë ata që blejnë e shesin vota! Ç’dhuratë është kjo për “meritat” politike të Lulzim Bashës? Kurrfarë dhurate! Me ato ndryshime mund të dënohen rëndë për shitblerje votash edhe mjeshtrit e Partisë Demokratike e të disa aleatëve të saj të kryehershëm që e kanë ushtruar shumë suksesshëm atë mjeshtëri!
Ai nuk u kënaq me premtimet e dëshmuara me shkrim e me nënshkrime të dy përfaqësuesve evropianë për luftën kundër drogës dhe, rrjedhimisht, për shkarkimet e disa kuadrove policore, që do të bëhen shpejt! Ç’dhurate është kjo për “meritat” politike e kombëtare të Lulzim Bashës! Kurrfarë dhurate është ajo dhuratë që nuk përmban ultimatumet e tij staliniste. Kjo dhuratë mund t’i dalë atij kapuç me mëngë. Ai e di se shtet të drogës Shqipërinë nuk e ka bërë Qeveria e sotme në krye me Edi Ramën. Jo. Shtet të drogës Shqipërinë e kanë bërë krijuesit politikë të Lulzim Bashës: Sali Berisha me bashkëpunëtorët e tij më të përkushtuar! Vetëm në fshatin e madh, në fshatin Lazarat, prodhoheshin atëherë, siç kishin shkruar cinikët evropianë, 4 miliardë e gjashtëqind milion euro drogë në vit!

Ai, Lulzim Basha, si kryetar i Partisë Demokratike, di edhe diçka më shumë për drogën: ai di se ku më pak e ku më shumë, tani e 25 vjet, droga mbillet në gjithë Shqipërinë – në fusha e male, në lugina e kodrina, në fshatra e qytete, në shtëpia e banesa. Dhe e mbjellin bashkëpunueshëm dhe bashkëpërfitueshëm anëtarët e shumë partive, sidomos anëtarët e tri partive të mëdha: të Partisë Socialiste, të Partisë Demokratike dhe të Partisë Socialiste për Integrim. Nuk do të mbillej aq lehtë, nuk do të mbillej aq shumë, nuk do të mbillej aq shumë kund, nuk do të korrej e paketohej aq shpejt e nuk do të eksportohej aq lehtë sikur në të gjitha këto punë të mos bashkëpunonin aq shumë duar, aq shumë e shumë duar të ndryshme e të rrjetëzuara partiake, që s’e mbikëqyrin e as vëzhgojnë njëra-tjetrën. E të tjera. E të tjera!

3.
Kryetari i Partisë Demokratike të Shqipërisë, Lulzim Basha, nuk mund të kënaqet me të gjitha këto dhurata të dhuruara me Draft-marrëveshjen e përfaqësuesve të Bashkimit Evropian, për shkak se ai me prodhuesin e tij partiak, Sali Berishën, kanë një dëshirë sipërore, shantazuese e ultimative, që është dëshirë mbi dëshirat, që është kryedëshirë e tyre: ai e dëshiron, ai e ëndërron Kokën e kryeministrit të sotëm të Shqipërisë – Kokën e Edi Ramës? Kjo Kokë përfaqëson qëllimin e tyre, dhe kuptimin e politikës së tyre! Kjo Kokë është kryeultimatumi i tyre. Patologjia e tyre!

Megjithëse mendjeçartur aq sa nuk ua merr mendja atyre djemve e vajzave e atyre burrave e grave që, shpesh fytyrëmvrenjtur, i duartrokasin me ditë të tëra në çadër gënjeshtrat, shpifjet, kërcënimet, thirrjet, britmat, çjerrjet, fjalitë e tij që aq shpesh fyejnë logjikën dhe etikën, ai, Lulzim Basha, e di se me Edi Ramën kryeministër dhe kryetar i Partisë Socialiste nuk ka kurrfarë gjasash as sivjet, as pas katër vjetësh, as pas tetë vjetësh, të bëhet kryeministër i Shqipërisë.

Edi Ramën nuk ma ka bërë nëna, prandaj nuk kam kurrfarë arsyeje shpirtërore ta kem më afër a më larg se Sali Berishën apo Lulzim Bashën. Por, Rexhep Qosja, që nuk njeh aristokraci të trashëguar, që nuk njeh aristokraci të pasurisë, që njeh vetëm aristokracinë mendore, aristokracinë intelektuale, e përkrah Edi Ramën si intelektual, e përkrah për mendjen e tij e për dhuntinë e tij krijuese, sado s’i ka heshtur e s’i hesht disa mospajtime me të në politikë. Dhe, e përkrah sepse ai, me bashkëpunëtorët e tij, po bëjnë shumë përpjekje për ta liruar Shqipërinë prej të këqijave të shumëllojshme me të cilat e ka ngarkuar mentaliteti politik primitiv ende agresiv, po bëjnë shumë përpjekje për ta bërë Shqipërinë shtet të së drejtës, shtet të përgjegjshmërisë sociale, shtet të gjasave të barabarta për të gjithë, shtet në të cilin të gjithë do të kenë dinjitet të pa fyer, të pa nënçmuar e të pa cenuar, shtet në të cilin të gjithë do të jenë njësoj të sigurt dhe njësoj të trajtuar prej shtetit e prej drejtësisë së tij, shtet njëmend të evropianizuar.
4.
Çadra fatkeqe, provokuese, mosduruese e sulmuese ndaj institucioneve shtetërore shqiptare nuk u ngrit në pranverën e sivjetme vetëm në Tiranë. Çadër e ngjashme kundër Qeverisë së sotme shqiptare në krye me Edi Ramën u ngrit këtë pranverë edhe në tri vende fqinje: u ngrit edhe në Greqi, edhe në Maqedoni, edhe në Serbi.

Kryeministri i sotëm i Shqipërisë, Edi Rama, sipas të gjitha gjasave, është njëri prej kryeministrave më të sulmuar prej fqinjëve në historinë njëqind e pesëvjeçare të shtetit shqiptar! Pse jo? Ai është kryeministri që ua tha atyre disa të vërteta të hidhura që s’ua kishin thënë kryeministrat e tjerë shqiptarë.

Sulmet ndaj kryeministrit të sotëm shqiptar më së pari i filloi Greqia, në të vërtetë e djathta e njohur greke e, pas saj, edhe ministri i Ushtrisë greke. E djathta greke me ministrin e saj ushtarak e filloi avazin sulmues ndaj kryeministrit shqiptar për shkak të disa të vërtetave që ai i tha për politikën e sotme dhe politikën e mëparshme të Greqisë, ndaj Shqipërisë dhe ndaj shqiptarëve.

As Greqia e djathtë e as Greqia e majtë nuk ishin mësuar që prej kryeministrave shqiptarë t’i dëgjonin disa të vërteta për politikën e saj ndaj Shqipërisë dhe ndaj shqiptarëve, në mënyrë të veçantë ndaj çamëve!
Mbas Greqisë së djathtë, kryeministrin e Shqipërisë filloi ta sulmojë edhe e djathta maqedonase e me të edhe kryetari i Maqedonisë, Gjorgje Ivanov. Sulmet e kësaj të djathte dhe këtij kryetari u nxitën prej Platformës politike të partive shqiptare në Maqedoni, në të cilën u kërkuan disa të drejta që shqiptarëve nuk u ishin njohur, në të vërtetë, që u ishin shkelur nga pushteti i partisë së djathtë në pushtet, prandaj edhe nga kryetari i tashëm maqedonas. Për t’i bërë më përshtypjebërëse për faktorët ndërkombëtarë akuzat e tyre, e djathta dhe kryetari maqedonas e fajësuan kryeministrin e Shqipërisë, Edi Ramën, si autor të asaj Platforme! Përfaqësuesit e partive politike shqiptare në Maqedoni para paraqitjes së Platformës së tyre në opinion, natyrisht të shkruar para takimit me Edi Ramën, ishin takuar jo vetëm me të, me kryeministrin e Shqipërisë, por me akuzat e tyre ata sulmuan vetëm kryeministrin e Shqipërisë, Edi Ramën!

Mbas Maqedonisë, pezmin e tyre ndaj gjuhës së Edi Ramës filluan ta publikojnë: edhe zëdhënësi i kryeministrit të Serbisë, Aleksandër Vulin, edhe ministri i Jashtëm i Serbisë, Ivica Daçiq, edhe peshkopi i Serbisë, Irinej, e, më në fund, edhe vetë kryeministri dhe njëkohësisht kryetari i Serbisë, Aleksandar Vuçiq. Të gjithë këta iu vërsulën kryeministrit Edi Rama për shkak të deklaratës së tij se në qoftë se Bashkimi Evropian e zgjat shumë, pamatshëm, pranimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor, e kjo domethënë edhe të Shqipërisë e të Kosovës, Shqipëria dhe Kosova do të bashkohen.

5.
Nuk dua të supozoj se sulmet e të djathtës greke, të djathtës maqedonase dhe të djathtës, të majtës dhe të fesë serbe, ndaj kryeministrit shqiptar, Edi Rama, u frymëzuan edhe prej sulmeve të opozitës shqiptare, sidomos të kryetarit të Partisë Demokratike, Lulzim Basha, i cili më 31 mars të këtij viti, 2017, prej Çadrës së tij iu kërcënua Edi Ramës me “dëshmi” greke, maqedonase dhe serbe!

-Ta kanë vënë kryqin! Ti je rrezik për rajonin! – klithi ai.

Ç’është e vërteta, këtë deklaratë që e cenonte, që e akuzonte politikën shtetërore të Shqipërisë para faktorëve ndërkombëtarë, bashkëpunëtorët e Lulzim Bashës e hoqën shpejt prej rrjeteve sociale, megjithatë, ajo mori dhenë dhe, sigurt, u shënua në mjetet e informacionit e në arkivat e tri vendeve të përmendura dhe u shfrytëzua prej zyrtarëve të tyre.
E unë nuk dua të supozoj, por as të mohoj, pra, se sulmet ndaj Qeverisë së sotme shqiptare nga tri vendet ballkanike janë nxitur edhe prej fushatës politike të Opozitës së çadruar në krye me ultimatumurdhëruesit – me kryetarin e djeshëm të PD-së Sali Berisha dhe me kryetarin e sotëm të Partisë Demokratike, Lulzim Basha, por dua të theksoj: në kohën kur po flitet e po shkruhet për “kujdesin” e shtuar jo vetëm politik të Rusisë në Ballkan, për ndërhyrjen e saj jo vetëm politike në zgjedhjet në Mal të Zi, për bashkëpunimin e forcuar ushtarak të Serbisë me Rusinë; kur po shohim se në Maqedoni e djathta po organizon protesta me parulla kundërshqiptare, po futet dhunshëm në Kuvendin shtetëror duke përgjakur edhe shqiptarë, ndërsa kryetari i Maqedonisë, Gjorgje Ivanov, premton se mund të shpallë gjendje lufte, në asnjë mënyrë nuk mund të thuhet se Çadrën e “lirisë” e të ”republikës së re”, e kanë ngritur mençuria dhe ndjenja kombëtare. Jo. Çadrën e ka ngritur droja e mafive jo vetëm “demokratike” prej Reformës së drejtësisë, prej Vetingut dhe prej llogarive juridike që do dhënë për tragjedinë e Gërdecit, për vrasjet e protestuesve para Kryeministrisë, për shumë zhvatje, plaçkitje, përvetësime të paligjshme të pasurive kombëtare e për shumëçka tjetër! Dhe kjo drojë, dhe kjo çadër, dhe kjo britmë çadriste i shkon përshtati fort kësaj situate në Ballkan.

6.
Dhe, më tej, në kohën kur po shohim e po lexojmë se sa të tendosura, në të vërtetë në thelb të acaruara janë marrëdhëniet midis Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe të Rusisë në Siri e në Lindjen e Mesme në përgjithësi dhe se sa rrezikuese për paqen është gjendja në Gadishullin Korean, ku, megjithatë, takohen mospajtueshëm interesa amerikane, kineze dhe ruse, kur ish Sekretari i OKB-së, Ban Ki Mun, deklaron se bota gjendet para shkatërrimit bërthamor, nuk mund të mos gjykohen pamatshëm të dëmshme të gjitha ato që po bëhen, të gjitha apo që po thuhen dhe të gjitha ato që po planifikohen në Çadër kundër institucioneve shtetërore të Shqipërisë. Ultimatumet staliniste të Sali Berishës dhe çirakut të tij mendjepaktë e zëmadh politik, Lulzim Bashës, kërcënimet se s’do lejojnë zgjedhje, zgjedhje pa u pranuar ultimatumet e tyre për rrënimin e qeverisë shqiptare, shpërfillja e tij kur e kur agresive e fyese ndaj e diplomatëve dhe përfaqësuesve politikë amerikanë e evropianë, kërcënimet ndaj jetës së kryeministrit Edi Rama, paralajmërimi i mosbindjes qytetare në gjithë Shqipërinë – të gjitha këto janë veprime që synojnë paralizën e shtetit, në të vërtetë tragjedinë e vitit 1997! A mendojnë Sali Berisha e Lulzim Basha se në protesta, në “mosbindje qytetare”, në mbrojtje të institucioneve shtetërore mund të ngrihen anëtarët e PS-së, apo edhe të LSI-së që përfaqësojnë së paku tri të katërtat e Shqipërisë? Çka do sillnin dy mosbindje qytetare të përnjëhershme? Luftë qytetare! E kjo luftë qytetare do të provonte të vërtetën e palëkundshme gjithënjerëzore se kur nuk ndodh ndëshkimi i rëndë për ata që i shkaktuan një herë dëme pamatshëm shkatërruese atdheut si në vitin 1997, janë të gatshëm ta përsërisin edhe një herë atë dëm edhe atë aventurë, nisur, më në fund, edhe me një çadër si kjo jo vetëm çjerrëse e sulmuese po sidomos kërcënuese.

7.
Për të gjitha arsyet e sipërthëna Partia Demokratike e Shqipërisë, në radhët e së cilës gjenden shumë veprimtarë të çmuar politikë, anëtarë të PD-së prej themelimit të saj, do të duhej të bëjë çmos për ta shpëtuar veten prej aventurës së rrezikshme politike të Sali Berishës dhe të Lulzim Bashës.

Partia Demokratike i duhet shumë Shqipërisë.

Por, Partia Demokratike i duhet shumë Shqipërisë pa Lulzim Bashën. Dhe, pa lulzimbashat! Lexojini të dhënat e deklaruara prej tij për pronat e tij, për pasuritë e tij në Shqipëri e në Evropë! Dyzet e trevjeçari politik mund të ketë grumbulluar aq pasuri për një kohë të shkurtër vetëm duke shkelur ligje dhe vetëm duke mashtruar budallenj dhe të mençur!

Lexojini të dhënat e publikuara në Kosovë për shërbimet e tij politike në Kosovë kur Kosova ishte çka është edhe sot – atëherë protektorat i Kombeve të Bashkuara e sot protektorat i kolonizuar i Bashkimit Evropian, dhe do të shihni se shumë prej të dhënave imagjinare me të cilat kundërshqiptari Dik Marti e akuzon UÇK-në për krime lufte, janë të “dhëna” me të cilat, atë, Dik Martin, si thuhet e shkruhet, e ka furnizuar edhe Lulzim Basha me bashkëpunëtorët e tij në Kosovë nga radhët e LDK-së!

Të rinjtë dhe të rejat, studentët, të gjithë ata që humbën aq kohë në atë Çadër tragjikomike, do të duhej të largohen prej qorrsokakut në të cilin i kanë futur ata që po i ftojnë për të marrë pjesë në përpjekjet për t’i shkaktuar Atdheut edhe një paqëndrueshmëri të rrezikshme në këtë kohë kërcënuese në rajon e në Botë!

Shekulli Njëzet e Një na ka sjellë gjasën për t’u bërë faktor i rëndësishëm në Ballkan, me premtimet për sendërtimin e të drejtave tona aq rëndë të cenuara në fund të shekullit XIX dhe në fillim të shekullit XX.

Le ta kemi të qartë se me politikë çadrore, me ultimatume çadrore, me mosbindje çadrore, me sjellje çadrore, që synojnë rrënimin e shtetit, me politikën shpërfillëse çadrore ndaj diplomatëve e përfaqësuesve amerikanë dhe evropianë, ne vetëm sa e komprometojmë mendjen tonë politike dhe e cenojmë gjasën që na e ka sjellë ky shekull.

REMOTE_ADDR:[]

46 komente në “Mbi ultimatumet staliniste të Lulzim Bashës!”

 1. EKZEKUTUSI says:

  RESPEKT PER SHQIPETARIN DHE ATDHETARIN E MADH PROFESOR Qosen:::KOMENTET E TJERA NUK VLEJNE i ka thene te gjitha…E VERTTETA eshte shkruar shume Qarte NJE ANALIZE E PERKRYER…Zoti te dhente Shendet Profesor..lol

  1. ylli ne ngjitje i arvizise.... says:

   Zoti Rexhep Qose eshte sot per sot shqiptari nr -1 nga pikepamja kombetare (edhe pse kam ca rezerva)
   Por kam vetem nje verejtje:
   .
   Te krahesosh ultimatumet e Stalinit me ato te bashes eshte njelloj sit e barazosh ne ari me milingonen basha.
   .
   Ulurimat e bashes jane identike me ulurimat e berishes ne 1991 kur prishi qeverine e stabilitetit ne 4 dhjetor 111 ne menyre kriminale qe ishte qeveria me e mire shqiptare per te gjitha kohrat
   PRA CFARE MENXYRE NDODHI NE 4 DHJETOR 1991 QE PO PERSERITET SOT ?
   ++++++++++++++++++++++++
   Si pruri berishen ne pushtet me 2 prillin 1991
   Elez biberaj ky “gjeneral gramafoni”me Hillat e Billat makartiste & sorriste
   __________________
   Zgjedhjet e shantazhuara, jo të lira dhe korrekte, në historinë e pluralizmit në Shqipëri, kanë patur moment inaugurues vetëzgjedhjen e Berishës Kryetar të PD-së. “Unë dhe Azemi shkuam me pistoleta në mbledhje. Nqs nuk do të zgjidhej Berisha, do të shkatërronim PD-në me armë, do të futeshim në PD, do të vrisnim kundërshtarët”, shkruan Izet Haxhia për zgjedhjet e 19 Janarit 1991.
   Kjo ka ndodhur pasi ishin anuluar zgjedhjet paraprake, të cilat u fituan nga Aleksandër Meksi. Në klimën e krijuar nga kërcënimet dhe manipulimet, të cilat, sikurse tregohet fare qartë në këtë dëshmi të Izet Haxhisë, karakterizojnë PD-në e këtyre më shumë se 20 viteve, e cila gradualisht u largua nga kontigjenti më idealist dhe i ndershëm i lëvizjes së Dhjetorit dhe themeluesve të PD.
   “Pas ca ditësh askush nuk guxonte të fliste kundër Berishës” shkruan më poshtë Izeti. Kështu u shua demokracia në PD qysh në lindjen e saj.
   Kjo është pikënisja e zgjedhjeve të parregullta në Shqipëri. Ky njeri që u zgjodh për vete në partinë e tij me shantazh e kobure, si mund të bënte më pas zgjedhje të rregullta kur flitej për pushtet, para dhe pasuri?
   Çdo proces zgjedhjesh që nuk do të fitohej nga Berisha nuk do të pranohej asnjëherë prej tij.
   Dhe kjo filloi qysh në zgjedhjet e para pluraliste që u mbajteën më 31 mars 1991, të cilat pa asnjë dyshim ishin më të rregulltat se zgjedhjet e mëpasshme, dhe që berisha nuk i njohu dhe shkaktoi tragjedinë e 2 Prillit.
   Izeti shkruan me sinqeritet për një nga ngjarjet më tragjike të fillimeve të tranzicionit shqiptar dhe askush i bë pikat mbi “i”. Azemi shkoi në Shkodër më 1 Prill dhe mori me vehte një grup që i la atje.
   Nuk është e vështirë të kuptosh kush e bëri masakrën e 2 Prillit dhe sa të drejtë ka oficeri trim dhe i ndershëm Gjek Çelaj, i cili dëshmon si askush me vërtetësi për 2 Prillin e’91-shit. Vetë Azemi ka kërcënuar në një moment që nuk kontrollonte veten (ishte i dehur) “ do t’jua bëj si në Shkodër” u tha të vetëve në PD, dëshmon Izeti.
   Izeti jep një detaj të “vogël” mjaft domethënës kur u pyetën dy gazetarë amerikanë, pasi u mor rezultati i votimit të 31 marsit, ku njeri, Dejvid Bajnderi, po pyeste i dehur se ç’farë të bëjmë. Të nesërmen erdhi Elez Biberaj e tha “mos njihni zgjedhjet”, për të imponuar zgjedhje të parakohshme!
   Me gjakosjen e 2 Prillit sikur u plotësua edhe një pikë e doktrinës Truman dhe të Alen Dallesit, të luftës me intesitet të ulët, për përmbysjen e pushteteve komuniste. Pas lojës me intelektualët, grevat e sindikatave, sabotimet etj., dhe kur populli nuk vepronte, hyri në zbatim një skenar tjetër i zi: atëhere mund të bëhen edhe vrasje.
   ====================================
   .
   Si perfundim professor I nderur
   .
   E kam thene dhe do ta them:
   Lul Sali Berisha eshte kriminel por jo fajtor.
   Fajtore jane:
   1,Hipokrizia +”DELETED”e miqve euroatllantike
   2-impotenca e mazhorances
   3-indiferetizmi criminal I te perndjekurve politike
   (Gumenat dhe lubonjat)
   4-MEDIAT E SHITURA SHQIPTARE
   5-Dhe ju intelektualet e vonuar
   6.Perderisa Lul basha nuk futet ne burg te gjithe ata me siper nga 1 te 5
   JANE ARKITEKTET QE E BENE ENVER HOXHEN PERENDINE E SHQIPATEVE
   .
   nuk ka ndodhur ne historine njerzore per te gjitha kohrat qe nje vrases I peshtire (yll ne ngjitje I arvizuse)
   pikerisht ne vendin e krimit kercenon jo vetem mazhorancen powerfull por dhe gjithe perendimin.
   .
   Pra kemi te drejte te pyesim:
   .
   a eshte lul basha nje kriminel me fuqi kozmike qe po poshtron euro-ameriken,
   ,apo eshte nje loje e ndyre “dirty job” e ndonje “mengperveshuri” si ne maj 2011
   ne kohen e kurbanit te pare !?

  2. refree says:

   Luli eshte thjesht nje kamikaze, I siguruar me nje arratisje te mundshme ne Hollande,nese gjerat shkojne keq.
   Perandori i se keqes eshte, anti-shqiptari me i madh ne histori eshte Sali Berisha.

 2. urimi says:

  lexoje z. prec zogaj kete shkrim. te drejtohem se nuk te ve ne nje kategori me peken, lelen me gisht, apo disa te tjere qe kush jua mba mend emrat. Zoti Qose me vjen mire qe ende ne kosove, per shqiperine eshte pak e dyshimte ta thuash, ka ende njerez qe qendrojne mbi meskinitetin e medemek politikes shiptare. ju uroj jete te gjate

 3. tradita says:

  Ha..ha. nuk ta ka bere nena Edi Ramen por ta ka bere baca Enver. . Ha.. ha..

  1. Labi100 % says:

   “Baca” Enveri ka dhjere saliun dhe i biri baces lulushen. .

 4. Apo jo? says:

  Nje kryeveper.
  Respekte.

 5. albani says:

  Te lumte pena Z. Rexhep Qosja!
  Por stalinistet shqiptare as qe duan t’ia dine per keto qe shkruani dhe sillni ketu! Jo! Ata kane ne mendje per ta djegur perseri Shqiperine, sikurse ben ne Vitin 1997! Dhe ne kete plan nuk jane vetem: Ata frymezohen, nxiten dhe sponsorizohen nga rryma proruse dhe proserbe.
  Shembuj: Takimi dhe t[ ndenjurit bashke me Gruevskin ne Mbledhjene PPE, dhe takimi ne ambasaden ruse ne Tirane me ambasadorin rus.
  Perse?!

 6. J says:

  Gjigandi i vetëm i mendimit mes shqiptarëve

 7. Shqip says:

  Respekt per prof. Qosen

 8. Moni says:

  Babai kombit Rexhep Qose ka shume te drejte. Mirepo nuk shpresohet ti japin mend PD-se dhe nje tufe delesh pa tru qe shkojne drejt gremines ku po i con Sali Berisha.
  Per rrjedhoje, neser ne shtypin e PD-se, zotin Qose, do ta shajne dhe fyejne ne menyre me mizore, sikur te jete armik i shqiptareve.
  Edhe Haradinaj, qe eshte trajtuar si hero nga spiuni i tij Lul Basha, po ti drejtohet PD-se per te dale nga cadra, edhe Haradinaj do te quhet tradhetar i kombit nga Berisha dhe Basha dhe tufa e deleve pas tyre.

 9. Doni says:

  E THENE TROC KETA JANE TRADHETARET E SHQIPERISE DHE TE KOSOVES E SHQIPTAREVE TE MAQEDINIS.

 10. besniku says:

  Ju te Temes, perse nuk i lejoni vleresimet qe behen per shkrimin e Z. Rexhep Qosja?
  Njerezit shkruajne dhe ju i pengoni ato te behen te ditura nga te tjeret. Kjo nuk i sherben perhapjes te se vertetes shpejt dhe sakte.

 11. Tagul says:

  Ti rexhep je superstalinisti më i urryer i kombit. E bëre prov në zgjedhje dhe more 4 vota. Stalinist je ti që mbron Enverin.

  1. Qivacis says:

   Pash karin ne goje tate,or sum turku !

  2. puntori says:

   po ti mo qe ta mgulen dhe sta shkulen u bere ti mo moter e meme QIRE te vleresoshe REZHEP QOSEN po kushe je ti mo hale qe tu hape goja shko be nonje PIPI GOJORE dhe leri komentet neper gazeta

 12. Asus says:

  Shqiptaret I dine keto te verteta por kur pohoen dhe argumentohen nga Rexhep Qosja, keto behen te verteta absolute dhe te padiskutushme. Te verteta qe mund te tundojne edhe vete demokratet.

 13. Sara says:

  Kjo eshte analize je i madh profesor.Respekte.

 14. aqif tahipi says:

  Respekte prof.Qosja .Ju jeni nje shqiptar i madh dhe nje mendimtar i mire per Shqiperine dhe shqiptaret ne trojet etnike.Te gjithe shqiptaret ,kudo ku ndodhemi ne kemi nevoje per mendime si tuajat .

 15. Alban Dega says:

  From: Alban Dega
  Date: March 19, 2017 at 04:09:24 EDT

  FAKTE JO OPINIONE

  TI LULEZIM BASHA JE NJE P… MASHKULL NE POLITIKEN SHQIPTARE….

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Midis terroristit dhe rrugacit

  Pas thirrjeve tipike terroriste te liderit te opozites se shpartalluar Lulezim Basha per te permbysur nje qeveri te zgjedhur ne menyre demokratike me dhune, sot lideri i opozites nxori edhe fyrtyren e rrugacit.
  Ai perdori gjuhen e rruges kunder kryeministrit ne detyre Edi Rama dhe qeverise ne pergjithesi. Nje grusht rrugacesh e duartrokiten kryerrugacin Basha. Nuk mund e nuk mendohet se mund te ndodhe ndryshe me nje opozite ne krize identiteti, ne krize mendesie, ne krize shpartallimi te plote nga vetvetja, ne krize alternativash e projektesh per ndreqjen e vetvetes se pari.
  Vete rruga e cadres qe kane zgjedhur eshte deshmia me e qarte e me plote e kesaj krize totale qe lindi nga kriza e vetvetes dhe e coi Shqiperine nga kriza ne krize deri ne gremine te plote ne cdo fushe e qelize te jetes politike, ekonomiko- financiare, sociale, arsimore, kulturoe, shkencore, shendetesore…
  Nuk ka shenje e simbol me te qarte te kesaj autokrize se gjuha e rruges e liderit te saj Lulezim Basha dhe kryeliderit Sali Berisha.
  Hedhja nga thirrjet lenino- staliniste per permbysje me dhune te nje qeverie demokratike te zgjedhur me vote plebishitare nga nje popull i tere ne kohe paqeje, nga gjuha e te fortit dhe e garipit se Edi Rama e Fatmir Xhafa “duhet te kaloje mbi trupat tane” tek gjuha e rrugacit duke e quajtur jo vetem liderin e mazhorances por krejt ate si “sojsez, i pafytyre …” e epitete te tjera tipike rrugacesh.
  Nuk pritet gjuhe tjeter pervecse ajo e rruges ne nje cader qe ka bllokuar rruget e kryeqytetit dhe dyert e Qeverise, Kuvendit Popullor, dy organizmave kryesore e jetike te nje Republike Parlamentare.
  Vete cjerrjet e zerit, vete thirrjet tipike terroriste, vete gjuha e rruges dhe garipit, te fortit gjithnje me ze te shtjerrur apo mekur flasin per nje gjendje psiko- motore te coroditur deri edhe skizofrenike te Berisha- Bashes !

  Nga “Bande… e Mafia…” ne korprorate krimi te organizuar…

  Pse !? Sepse tek Reforma ne Drejtesi dhe sidomos tek shpirti i saj Vetingu Koroparata e Krimit te Organizuar Shteteror e Partiak te PDSH-se dhe Sali Berishes shikojne fundin e sundimit te tyre dhe ndeshkimin e pandeshkueshmerise se vetvdhene nga kjo korporate, nga kjo ” Cete Gangsteresh” sipas ” The Times” e “Indipendent” te Londres, te “kesaj Mafia qe ka dale krejt jashte kontrollit” sipas ” The New York Times”.
  Si Berisha dhe Basha edhe telallet dhe zhurmuesit e tyre politike e financiare, mediatike e mafioze nderkombetare kane pafytyresine ti drejtohen popullit e te flasin ne emer te tij, Pse !?
  Populli e ka dhene veriiktin e tij, Vendimi ne emer te popullit u dha pese here rradhazi.
  Populli me armen e tij kryesore dhe te vetme, voten e lire i ndeshkoi ashper dhe qarte politikisht dhe juridikisht Sali Berishen e krejt Korporaten e tij te krimit te organizuar e shteteror me nje shumice gati absolute me 23 qershor 2013 dhe me 21 qershor 2015, ne zgjedhjet lokale te parakoheshme te Dibres dhe Ersekes.
  Ate vendim qe e rrenoi korrupsioni dhe impuniteti i dhene vetvetes nepermjet nje drejtesie te sterkorruptuar pikerisht nga politika ala Luigji i 14-te i Sali Berishes, nga gjyqtare e prokurore me kontrate krimi me korporaten e tij e lexoi dhe vulosi me voten e tij plebishitare vete populli.
  Mbi 95 per qind e shqiptarevee perkrahin Reformen ne Drejtesi dhe ligjet e saj me Vetingun si ballin e saj. Eshte nje perputhje absolute midis perkrahjes popullore per aleatet tane strategjike SHBA- BE dhe perkrahjen e kesaj Reforme jetike per shqiptaret e Shqiperine!
  Pse !? Sepse aspirata e shqiptareve si popull e si komb ne te gjitha hapesirat shqiptare ishte ” E duam Shqiperine si e gjithe Evropa!” “E duam Shqiperine si Amerika demokratike”
  Keto aspirata ua vodhi bashke me votat jo nje por dhjetra here, keto aspirata bashke me vete Shqiperine ua vodhi dhe plackiti Sali Berisha dhe “banda e tij e gangstereve”.
  Nga “bande gangsteresh” e Mafia krej jashte kontrollit ” gjate mandatit te dyte te Berishes ajo u kthye ne nje Korporate te Krimit te Organizuar Shteteror dhe Partiak te PD-se ne sherbim te klanit familiar she politik te ketij sundimtari, e despoti te korruptuar. Si qeveria dhe PD-ja si shtylla e saj u kthyen ne nje garde pretoriane, ne nje repart ushtarak te familjes bio- politike te Sali Berishes.

  Kusari e krim i organizuar ne cdo hap e gje !

  Gerdeci, CEZ, ARMO, Interkoneksioni me Kosoven, ngjyrosja e naftes… Monopoli i ilaceve, Universitetet e Plepave dhe Akademite e Domosdoves, cdo tender me peshe kalonte nga duart e Gites, Xenit, Jamserbit… me ” bonuse sukesi” te garantuar nga babai kryeminister dhe sejmenet e tij mercenare dhe sherbetore jo vetem te familjes kryeministrore por edhe te mafiozeve ala Nue Kalaj, ala Damir Fazlici, ala Taci, ala dreqi e i biri. qe tallnin sumen me ministrat e tij.
  Vetem me tenderin e naftes Shqiperia i humbi 650 milione euro qe ofroi nje kompani kineze me garanci nga qeveria e superfuqise ekonomiko-financiare e teknologjike boterore , Kines. Ne vend te saj fitoi nje sharlatan e gaztor i familjes, nje mashtrues ala Sude e ala Gjalica, ala Alimucaj e ala Gjenerali..
  E as Sali Berisha e as kelyshi i tij Bode nuk kishin bere asnje verifikim , nuk kishin asnje garanci nga bankat fantazme te sharlatanit Taci me kete pasuri strategjike shqiptare pa llogaritur edhe te pakten 250 milione te tjere nga TVSH-ja , prodhimi i munguar, fitimi i humbur, punesimi i qindra mijera shqiptareve.
  Vetem nga pazaret Argita- Basha- Fazlic Shqiperia humbi reth 150 milione euro investim te nje biznesmeni pakistanez!
  Vetem nga CEZ-i i Xenit Shqiperia i ka humbur ne total rreth 1 miliarde dollare amerikane !
  Vetem nga Interkoneksioni energjitik me Kosoven te dyja i humbin rreth 50 milione euro ne vit X 9 barazi me 450 milione euro per shkak te pazarlleqeve korruptive te Xenit me dajet e tij serbe.
  Vetem maja e ajzbergut te korrupsionit masiv qe p[reku dhe rrenoi cdo fushe te ekonomise, financave, investimeve te huaja etj. etj.

  Edhe Mafia italiane me e ndershme se mafia berishiane !

  Pas disa sharlataneve amerikane, gjermane, dje Basha dhe Korporata berishiane e Krimit te Organizuar sollen ne cadren e saj edhe ish- senatorin italian Di Bagio’ i akuzuar per pervetesimin e rreth 2.5 milione eurove nga fondet per pensionet dhe ceshtje sociale per te moshuar duke ringjallur te vdekurit, njesoj sic vepronte Berisha e korporata me listat e zgjedhjeve apo ndihmat sociale. me legalizimet qe fakirave shqiptare u duhej te paguanin mijera euro apo dollare, etj. etj.
  Sidoqofte De Biagio eshte mbi njemije here me i ndershem se vete Basha. Ai kishte pefituar vetem 450 mije euro.
  Basha dhe lukunia e hajnave te Berishes vodhen mbi 500 milione euro vetem ne Autostraden e Kombit. Jo vetem kaq Basha u gradua nga kapobandoja si Minister i Jashtem, Minister i Brendshem, kreyeminister i Republikes se Lazaratit, zevendeskrye-ekzekutor i 21 janarit 2011, kryebashkiak i Tiranes me votat e vjedhura te 6 majit 2011 dhe te kryekoministit fanatik enverist Hysni Milloshi.
  E ka goje e leshon be e rrufe kunder Fatmir Xhafajt, nja nga djemte, politikanet, juristet shermbullore shqiptare qe ne rini e deri ne ditet e sotme…
  Pse gjithe ky duf e zjarrmi psikopatike e kukulles se Berishes, Basha dhe vete Sales me qytetare dixhital deri edhe nga Gjermania! Qytetari dixhital Sala i shkruan qytetarit banal Berisha !
  Se pari se Fatmir Xhafa eshte nje autoret dhe regjizoret juridike te Reformes ne Drejtesi dhe te Ligjit te Vetingut, qe i tmerron, i cakerdis , po i cmend subjektet dhe objektet kryesore te saj, Korporaten e Krimit te Organizuar shteteror, familjar, politik te Sali Berishes dhe Lulezim Bashes,
  Si njeri edhe tjetri jane kryekriminelet, kryekusaret, kryeekzekutoret e krimit te organizuar shteteror, te denje per Hagen, ku me spiunimet e tyre per llogari e ne dobi te UDB-es serbe, RIA-s putiniste te liderve te luftetareve te lirise se Kosoves Fatmir Limaj, Ramush Haradinaj, etj,,, etj,
  Per te fituar pike tek ata por edhe te Amerikanet Lulezim Basha sajoi e trilloi edhe Shtepine e Verdhe duke i vene nje vule turpi te falsifikuar Shqiperise e shqiptareve si komb.
  Ky hor styerhori i kryehorit dhe Mareshallit te Beogradit dhe Moskes , te UDB-es e KGB-se- RIA-s sovjeto- putiniste, Sal Berishes, ky burrec i pa burre qe i shtjerret ( meket ) zeri si grave llafazane sa here flet, ky i pafytyre pa dine e iman e mashtrues i pacipe, ky dhjeracak qe mbylli dosjen e kusarise se kombit me procedure dhe me ndihmen e gjykatesve e prokuroreve te sterkorruptuar ala Zagarnjori e Gjin Gjoni, ala Adriatik Palla e plehrat si ata te antidrejtesise Salehiane, na ben edhe trimin edhe te fortin, edhe garipin edhe Matrazovin. ndersa pshurret e mbush poturet sa here i kujtohet Vetingu e Reforma ne Drejtesi. qe me siiguri do te rihapin aferat e tij njera me kriminale se tjetra si Autostrada plackitese dhe Otrantoja atdheshiitese, masakra e 21 janarit 2011 e dhjetra megakrime te tjera te kesaj KORPORATE TE KRIMIT TE ORGANIZUAR TE KRIMIT SHTETEROR E PARTIAK, te partise me te inkriminuar e politikaneve me kryekriminele ne historine e Shqipersie.
  Pas vendimit politik ne emer te tij qe dha vete populli shqiptar me voten e tij te lire plebishitare te 23 qershorit 2013, 21 qershorit 2015, te Dibres dhe Ersekes tani po bien kamanat e vendimit te drejtsise e shtetit ligjor ne emer te asaj vote dhe te vete popullit kunder ketyre kryekrimineleve qe rrine nate e dite duke u rene tupanave te ” dekriminalizimit” dhe ndershmerise ne emer te popullit qe i ka ndeshkuar ne menyren me te fuqishme.

  “Tanket” Vetingut dhe lemeria e hajnave te Saladinit !

  Eshte pesha e ketyre krimeve , korrupsioni, kusarie, plackitje, eshte lemeria e Reformes ne Drejtesi dhe e Vetingut, e jo e kaluara e Fatmir Xhafajt apo Edi Rames, Ilir Metes apo Petrit Vasilit… aresyeja e tmerrit dhe fobise paranojake te Sali Berishes dhe Lulezim Bashes qe i shikojne ato si tanke te renda qe po u afrohen perdite e me shume e qe do ti shkelin me zinxhiret e tyre.
  Eshte pshurrja e dhjerosja prej tyre qe e ben aq paranojak Lulezim Bashen e Korporaten e tyre te krimit te organizuar shteteror e partiak sa te deklaroje se Fatmir Xhafaj “duhet te kaloje mbi tru pat” e ketyre banditeve e kryekrimineleve dhe u jep ultimatume jo vetem qeverise se zgjedhur ne menyre demokratike, por edhe te urdheroje presidentin e zgjedhur me vota te shit-blera Bujar Nishani qe te mos dekretoje Fatmir Xhafen si minister te Brendshem. Dhe kapterri Nishani ne fundin e palavdishem te mandatit te tij ashtu po vepron e po vonon… Ai nuk e ben as shurren pa ia shkelur syrin Berisha !
  Keto jane ligjet e xhungles se Korporates se Krimit te Ogranizuar Shteteror e Partiak!
  Pse!? Sepse tek Fatmir Xhafa shikojne simbolin e Reformes ne Drejtesi e Vetingun qe ky sherbetor me kontrate te perkohshme i Berishes dhe bandes se tij jane gati tu shtrihen poshte zinxhireve te fantazise se cmendur te tyre per ti bllokuar e mos lene te kalojne !
  Ndaj ai ben jo vetem terroristin ala ISIS, e guerilasit Kastro- Chegevara, jo vetem Matrazovin, por edhe Kryeministrin e Presidentin, Shefin e Personelit dhe bllokuesin qe emeron e shkarkon ke te doje e kur t’ja doje qejfi si Ajatollah Khomeini i Gazidede Berishes
  Mbi te gjitha arma e mjeti i tij kryesor per demokraci e politike, per Republiken e Re eshte diktati e Ultimatumi, urdheri suprem e stili liderit suprem Sali Berishe Khomeini… Envero- Stalinisti, stili Lala Kros o Lala Kros vet shkruan e vet vulos!

  As Kastro e as Matrazov… nje p… mashkull !

  Larg qofte ! Jane teper 16 vjet te kesisoj sundimi! Shqiptareve u ka ardhe ne maje te hundes me nje Sali Kadaf qe e flaken me perbuzje e ne menyre plebishitare ne koshin e despoteve dhe atdheshitesve !
  Aq me pak mund te pranojne nje sozi te tij qe ka vulen e kontributin e zi ne cdo krim e zezone qe Karaxhici shqiptar u ka bere popullit e shtetit shqiptar, mbare kombit.
  Ndaj mos na bej as diktatorin ultimatumdhenes e as Matrazovin!
  Nje pshurran nga frika nuk mund te jete e as nuk mund te behet kurre as Kastro e as Matrazov e aq me pak kryeminister i nje populli krenar e trim si shqiptaret!
  Te keshilloj vellazerisht qe te vizitohesh tek psikiatri…
  Psikologu eshte per faza shume me te lehta te skizofrenise tende dhjeracake!
  Ti e me fort bosi jot Berisha keni frike, tmerr, lemeri nga hija e krimeve pa fund te Korporates suaj te Krimit te organizuar shteteror e partiak ne sherbim te klanit tuaj familjar e politik po aq kriminal sa edhe ju! Ndaj lehni si qente nen driten e henes ndaj hijes suaj… U ka hy frika ne palce!
  Nuk keni asgje per te humbur pervec parave dhe pasurive, tokave dhe pronave, gjakut e djerses qe u kini grabitur e tjetersuar shqiptareve!
  Nuk jane para djerse! Jane para hajnie e kusarie, vrasjeje e krimi!
  Jane para krimi e vrasjesh te shqiptareve dhe te Shqiperise !
  Dorezojuni Drejtesise e ligjit! U ulet me nje te treten masa e denimit te garantuar!
  Para se te kerkoni dekriminalizimin e te tjereve… dekriminalizoni veten fillimisht!
  Mos e bej si gjyshi jot hoxhe: beni cfare them une Mos beni cfare bej une!
  Sheroje veten Doktor Berisha! Edhe Lulin e Co…
  Ne dac lexoje Corporation ne dac Company ! Jane njesoj !
  Kurse ti Lul mos na bej as Kastron e as Matrazovin .
  Nuk je as njeri e as tjetri …. Ti je thjesht nje frikacak i pshurrun!
  Shkurt ti Lulezim Basha je nje p… mashkull!

 16. nje qytetar says:

  Ti Tradita qeke kopil nuk ha mu..kot.

 17. Lira says:

  Respekte jeni nje nga njerzit me te urte ete mencur te ketij populli.

 18. Andi says:

  🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟👏👏👏👏👏🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱
  RRESPEKT DHE DASHURI PA FUND ,PËR KËTË MENDJE TË NDRITUR TË KOMBIT!!
  LUM NE QË E KEMI!!!!

 19. Sandi says:

  Rrofsh!!! TË PAÇIM!!!
  🇪🇺🇦🇱🇪🇺🇦🇱🇪🇺🇦🇱🇪🇺

 20. thana says:

  Analize serioze, si di te beje Profesor Qosja.
  Sa per Edi Ramen ky do te kishte fituar me teper pike e respekt po te mos kishte lejuar votimin e nenit 449 ashtu si u votua dhe po te kishte ndihmuar qe President te R.Sh. te ishte zgjedhur jo Ilir Meta, por Visar Zhitin ose Daur Gumenin, dy yje te paperlyer te demokracise shqiptare

 21. Aleko says:

  Nje shkrim I duhur ne momentin en duhur qe demaskon veprimtarin antishqipetare ,antidemokratike e anti evropiane te dy politikaneve me te urruer te shqiperise sali berisha dhe lulezim basha.I ke xhvesh lakuriq krejt ashtu si e meritojene.Faleminderit zoti Rexhep Qose e tu befte pena top se keta politikane po inxijne jeten popullit shqipetare.., shqiperise dhe mbare kombit shqipetare..

 22. Flamur says:

  Je i madh profesor jet te gjate, shkrim i perkryer.

 23. antirilindja says:

  Prape doli ky pis njeri,,, ky surratqen ,,te na jape mend,,shko mor hajvan e jepu mend hajvaneve te tu ne kosove,,,

  1. albaniafirst says:

   antirilindja-degjoje profesorin sepse edhe nje idjot si puna jote ka mundesi qe te kthehet ne rruge te mbare nga mesimet e shqiptarit te madh Rexhep Qosja. Sa per ate qe I quan hajvane kosovaret, duhet ta dish se je mijera vjet drite larg popullit te Kosoves. Individe si puna jote jane te peshtire dhe vetem shqiptare nuk mund te quhen.

 24. Besoj says:

  Respekt per kete personalitet te larte te inteligjences shqiptare.

 25. Arber Iliri says:

  Shkrim – kushtetute nga Prof.Rexhep Qosja
  .Jete te gjate ketij burri te madh te kombit shqiptar.

 26. Miri says:

  Faleminderit Profesor Qosja per shkrimin, per pasqyren e kthjellet e te vertete qe na sjelle. Mendimi yt dhe patriotizma jote eshte shume i nevojshem per shqiptaret por edhe me gjere.
  Faleminderit

 27. mati says:

  Nuk eshte asgje ajo cka bene PD,nese krahasiohet me terrorin dhe dhunen e “vetvendosjes”pr te cile gje profesori i nderuar HESHTE.

 28. titi says:

  Mos t’i genjej mendja patrioteve shqiptare qe SB dhe LB i digjet shpirti per Shqiperine!!! As qe duan ta dijne fare, madje po bejne dhe do te bejne gjithcka te kundert, qe te largohen sa me shume nga Europa dhe demokracia e vertete!

 29. Valter says:

  Raporti i mos dijes, indiferences dhe interesit,
  jane me te medha se sa leksionet pedagogjike ,fatkeqesisht.
  Ndergjegjesimi me nderthurjen e interesit do te ish nje zgjidhje e perkoheshme.
  Instikti per mbi jetese thyen cdo tabu
  dhe bashkohet me cdo lloj idhull e psefto ideologji.

 30. Tetovari says:

  cudi kosovaret e urejne kete komunist derrrri koperativistet e shqiperise i thurin elozhe

  1. albaniafirst says:

   Tetovari, zotrote e di dicka qe shprehesh ashtu. Ne tironsit (e vjeter, jo keta te rinjte), kur permendim nje individ si puna jote themi:
   “Nuk ha mut kot ai” Edhe zotrote nuk ha mut kot, se dicka duhet ta dish.

 31. ALBAN DEGA says:

  JETO SA ME GJATE PER TE NA TREGUAR…

  … PER TE NA NDRITUR RRUGEN E ARDHMERISE KOMBETARE ORE FILIZOF I SHQIPTARIZMIT !

 32. ALBAN DEGA says:

  From: Alban Dega
  Date: February 20, 2017 at 10:52:30 AM EDT

  Nje pergjigje nga diaspora per thirrjen e Berishes !

  SHEMBENI ATE CADER .. VEND KRIMI !

  – Sali Berisha u ka nxjerre ne prite !

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Sa prej jush …. dhe pusia e Berishes !?

  Sa prej jush vellezer e motra, nena e baballare, bij e bija keni butika multimilioneshe si Armina!
  Sa prej jush kane saraje mbreterore si Shkelzeni pa preke kurre pune me dore pervec Gerdecit, CEZ-it, Interkoneksionit serb…
  Sa prej jush kane prona mijera hektareshe e vila multimilioneresh, dyzina apartamentesh e miliona dollare ne parajsat financiare e llogari te fshehta bankare in e outshores si Argita, Jamserbi, Fullanet e Frangajt, Dukajt e Bodet, medite e Pollot, Bashicet e Gjin Gonerit, Kreshnik Spahite e Nishan Karaosmanet!?
  Sa!? Asnjeri prej jush… Zero!
  ATEHERE PSE BENI SHERBETORIN E BODIGARDIN PA PAGESE, USHTARIN E NERCENARIN, Don Kishotin e Mances ne sherbim te ketyre bandave gansteresh e kusaresh e te kesaj Mafia qe e beri Shqiperine Gerdec ndersa na mashtroi, na vodhi votat dhe shpirtin me rrenat se do at Benin Shqiperine “ Zvicren e Ballkanit “ , apo ta bejme “Shqiperine si Hollanda” sic pati pafytyresine tu genjente sy per sy e faqe per faqe dje Lulushja e Lulush Bashicit, multimilionere te dy me “parate e pastra si Kristali” te Sali Berishes, Gjalices, Sudes qe u lane rrase ne Diell e qe ia vune flaken e vdekjen nje populli e shteti te tere!
  Ndaj dilni nga ajo cader vellezer e motra viktima te ketyre mashtruesvee, zaptuesve e rrenuesve te Shqiperise!
  Nuk eshte ajo cader vendi juaj i lirise e Drejtesise!
  Nuk eshte ajo llogorja per nje jete me te mire per ju, por per me shume sundim e mashtrim per kete bande kriminelesh!
  Dilni nga ajo cader tani vellezer e motra!
  Sali Berisha e banda e tij e gangstereve u kane prere ne bese! Jo nje… shume here!
  Sali Berisha dhe Mafia e tij jashte kontrollit u ka nxjerre ne prite, ne pusi. Sic ka vepruar me ne e me ju tash e 26 vjet
  Dilni nga ajo cader qe eshte llogore ku klanet e Vicidolit, Medive… e korporates se tyre te krimit qe bashke me enderrat e idelalet tona te larta E duam Shqiperine si e gjithe Evropa! E duam Shqperine si Amerika demokratike !
  Sali Berisha dhe banditet e kusaret e tij na e vrane edhe demokracine edhe Shqiperine ! Jo nje! Me dhjetra e qindra here ! E sot perseri!

  Llogorja e fundit e gangstereve

  Ajo cader eshte barrikada e fundit e ketyre gangstereve dhe banditeve per te vrare edhe Vetingun e Reformen ne Drejtesi , per te ekzekutuar ligjin dhe drejtesine e bashke me to edhe krejt Shqiperine perseri e perseri!
  Sali Berisha dhe Korporata e tij e korrupsionit dhe krimit jo nga malli, por nga halli, jo nga lezeti por nga gazepi i madh ua dha voten Reformes dhe vetingut!
  Ua dhane voten nga halli e jo nga malli pasi cdo rruge tjeter do te ishte vetvrasje.
  Ua dha voten diten e nen kamera per ta penguar, per ta vonuar, per ta tjetersuar e sabotuar me cdo rruge e me cdo mjet shpirtin e tyre, duke vrare edhe idealet e shpirtin tuaj te lodhur nga kusaria dhe vrastaria e tyre. Ndaj u kane mashtruar e po u mashtrojne perdite duke u nxjerre e ngujuar ne ate cader ne ate llogore te fundit per te shpetuar banden e veten e tij nga ligji dhe drejtesia!
  A mendoni se rastesisht e ka vendosur aty ate cader llogore te fundit te sundimit te tij !
  A thua nuk kishte vend tjeter per ate llogore berishiane ne krejt Tiranene e mbare Shqiperine!
  Pyeteni veten vellezer e motra protestues!
  Pergjigja eshte Jo! Jo kategorike e absolute !?
  Atehere pse pikerisht aty e perballe e karshi selise se qeverise shqiptare!?
  Kriminelet rikthehen gjithnje ne vendin e krimit, e kane thene filozofet kineze ketu e 4000 vjet me pare !
  Provokimi, karshilleku, kusaria, vrastaria, despotizmi jane tiparet qenesore te krejt sundimit te Sali Berishes ne keto 25 vjet.

  Kenge tallava e vallzim makaber mbi gjak te pathare !

  Ajo eshte cader e ngritur ne nje vend krimi! Jeni ne mekat jo vetem para popullit por edhe para Zotit!
  Po hani e pini, kendoni tallava e vallezoni mbi gjakun e pathare ende te kater vellezerve tuaj Ziver Veizit, Hekuran Dedes, Faik Myrtajt e Aleks Nikes te ekzekutuar pa gjyq me urdher te Sali Berishes e Lulezim Bashes !
  Mos e perdhosni jeten e tyre!
  Mos e poshteroni aktin e tyre per liri e democraci!
  Mos i rivrisni per se vdekuri !
  Mos e beni uje gjakun e dlire shqiptar te kater vellezerve tuaj dhe te dhjetra te plagosurve, qindra te rrembyerve, torturuarve prej “Xhuponeve te Zinj” lexo falangave te murrme te Feldmarshallit te Vicidolit, qe u ngriten ne kembe kunder korrupsionit e kusarise masive te Sali Berishes e Lulezim Bashes qe keni durimin tu degjoni fjalimet per mbrojtje votash nga vjedhja qe ata e ngriten ne art te zi e pergjaken me shume se pese here ate popull e vend duke e rrenuar deri ne themel !
  Ajo nuk eshte llogorja as cadra juaj!
  Eshte llogorja e cadra makaber e krimeve pa fund te Sali Berishes ndaj shqiptareve, ndaj nesh e ndaj Shqiperise hyjnore, qe e rrenoi nga themelet plot pese here ne 26 vjet!
  Ndaj ikni, largohuni sa me pare prej asaj lllogorje krimi e korrupsionit te Korportaes se Sali Berishes dhe “bandes se tij te gangstereve”
  Ajo nuk eshte as cadra as llogorja juaj!
  Eshte cader e krimit te organizuar politik antishtet e andishqiptar kunder jetes suaj edhe femijeve tuaj, kunder se sotmes dhe te ardhmes se Shqiperise !

  Modeli Maqedon apo skenari i RIA- KGB-se putiniste !?

  A nuk e pohuan me gojen e vet lideri de jure Lulezim Basha, UDB-shet Sali Berisha, Flamur Noka, Aldo Bumci e shume telalle te Mafias se kjo proteste organizohet sipas modelit Maqedon!
  Jo vetem Maqedon por edhe Serb, Malazez !?
  Cfare eshte ky model dhe kush fshihet pas tij edhe ne rastin e kesaj cadre!
  Eshte modeli i Ruskaja Intelixhensia Axhensia, Agjencise Ruse te Zbulimit, RIA, ish KGB-ja sovjetike e Vladimir Putinit qe ka filluar mesymjen ne mbare Balkanin e Boten perfshi edhe Shqiperine, edhe Kosoven…
  Kush i organizoi pergjimet e niveleve me te larta shteterore ne Maqedoni!?
  Kush kurdisi komplotin per vrasjen e ish- kryeministrit te Malit te Zi diten e zgjedhjeve!?
  Kush sajoi gjoja atentantin ne pergatitje dhe municionet kunder Vucicit ne Serbi!?
  Kush organizoi qendren kryesore te sajimit te lajmeve te rreme per zgjedhjet e fundit ne SHBA kunder Klintonit dhe stafit te saj !?
  Kush!? Disa cunake te Veleshit !? Me vjen per te qeshur e per te qare njekohesisht !!!
  Jo vellezer e motra ishin ujqer te vjeter te ish- KGB-se sovjeto- ruse, RIA-s se Putinit, specialiste te mbaruar te kibernitikes qe kane arritur te futen deri ne makinat e numerimit te votave ne shtetet vendimtare te votave amerikane, per cka jo rastesisht kembengulin si mushka Berisha , Noka, Basha, Mediu, Pollo… te lidhur me njmije e nje fije te fshehta qysh ne mosha gjimnazi me KGB-ne, UDB-ne, Asfaline… me dreqin e te birin e tyre antishqiptar!
  Ndaj largohuni nga ajo cader! Sot! Neser mund te jete teper vone.
  Ajo eshte cadra e modelit Maqedon de jure e RIA ruse de facto modeli i Sali Berishes dhe Mafias se tij jo e juaja!
  Vigjilence vellezer e motra qe na bashkon shqiptaria, gjuha, gjaku kombi !
  Syceltesi!
  Pse ?! Sepse lufta e tyre per dekriminalizim ashtu si ajo per mbrojtjen nga vjedhja e votave … 4 muaj para se ato te zhvillohen e tre muaj para se te filloje fushata elektorale eshte maska, sebepi, preteksti! Tamam si historia e Kungullit….
  Rimarrja me komplote, pazarlleqe te pista, me Kale Troje ala Vangjel Dule, ala Agron Duka, ala Ylli Manjani, Blendi Koran Toptani e Artur Zheji, ala Fatos Lubonja e Artan Fuga …. ….ne tavoline e nen rrogoz ala RIA, edhe te pushtetit politik per te ruajtur e mbrojtur me cdo kusht Dinastine e pushtetin ekonomik nga shteti ligjor e Vetingu nga kryereforma e te gjitha reformave te kesaj qeverie reformatore!

  Cfare nuk mund te beje Sali Berisha per pushtet!?

  Shembeni ate cader! Ikni prej saj sa me pare!
  Per pushtet Sali Berisha nxorri ne prite e vrau Azem Hajdarin! Sali Berisha per karrike e pushtet vrau Azemin por sic e kam shkruar ketu e 18 vjet me pare eshte gati te vrase edhe Shkelzenin!
  CFARE JENI JU PER SALI BERISHEN, LULEZIM BASHEN E BANDEN E TYRE REALISHT !?
  NJE MASHE, NJE VEGEL, NJE KOBURE PRR PUSHTET! USHTARE, NUMERORE, MERCENARE PA ASNJE VLERE SAPO TE ARRIJ E QELLIMIN E MBRAPSHTE TE TYRE JO TUAJIN !
  Cfare nuk mund te beje ai dhe modelistet e tij ala Maqedon domethene ala RIA per te rifituar e ruajtur sundimin e tyre politik, ekonomik, financiar !?
  Ne bashkepunim edhe me RIA-an , edhe me DIA-an, ish- UDB-ne serbe, me Asfaline greke… Sali Berisha mund te urdheroje hedhjen e nje shashke apo granate, apo qelloje kunder cadres suaj!
  Kur vrau krahun e tij te djathte Azemin per pushtet cfare jeni secili e te gjithe ju per ate!?
  Kjo do te nxirrte situaten nga kontrolli e mund te krijonte tragjedi te reja per familjet tuaja dhe per kryefamiljen tone mbare Shqiperine .
  A nuk veproi keshtu po ky Sali Berishe me vrasjen e Azem Hajdarit duke organizuar nje grusht shteti klasik qe vetem bythelepirja e Fatos Nanos, qe e shkerdheu per 4 vjet ne birucat e Bences, e shpetoi nga burgu i perjetshem qe do te merrte ne cdo shtet me te vertete demokratik te Botes… Te mos harrojme dhe tragjedine masive te 1997-es ! Eshte teper heret per ti harruar ! As Gerdecit! As Otranton… as… as …

  Shembeni ate cader vellezer e motra para se ajo tu shembe ju!

  Ndaj shembeni ate cader, ate llogore te Sali Berishes per bythen e Sali Berishes dhe bandes se tij te gangstereve vellezer e motra protestues!
  Shembeni ate cader vellezer e motra!
  Sot !!
  Neser eshte e mund te jete teper vone per secilin prej jush ! Jo vetem per ju por edhe per te gjithe ne shqiptaret kudo qe jemi edhe ketu ne kryeqytetin e Botes, Nju Jork!
  Ndaj degjoni mesazhet e Uashingtonit dhe Brukselit per despotet Berisha. Basha e Co. e jo mesazhet e RIA-s e UDB-se, Asfalise e modelit Maqedon te Sali Berishes e Lulezim Bashes, Flamur Nokes e Aldo Bumcit!
  Degjoni zemren e popullit e shtetit tuaj ligjor!
  Ne emer e ne dobi tuajen e femijeve tuaj, ne emer te Nenes Shqiperi, ne emer te Atit, te Birit, Shpirtit te shenjte, ne emer te Muhametit e Jezu Krishtit, ne emer te Gjergj Kastriotit- Skenderbeu e Nenes se Perbotshme, Nobelistes , Shen Terezes shqiptare:
  – Shembeni ate cader para se ajo te shembi shtetin ligjor, barazine para ligjit, drejtesine e demokracine… e mbare Shqiperine!
  Shembeni ate llogore te fundit te krimit, te kusarise dhe vrastarise se Sali Berishes e korporates se tij krimit te organizuar e banditizmit antishqiptar!
  Ishin jo bombat atomike e as raketat nderkontinetale, as bombat 5 toneshe, as armatimi per te zhdukur deri ne 190 mije here cdo qenie njerezore 7 miliardeshe ne Bote… por vetem 4 fjale te ish- Presidentit Ronald Regan qe shemben Murin famekeq te Berlinit: Shembeni ate Mur Zoti Gorbacov!
  Po perdor kater fjale po ashtu per te shembur murin berishian te korrupsionit qe ndan boten e krimit nga bota e ligjit :
  Shembeni ate cader… vend krimi …!Shembeni pa e shembur! Shembeni duke e braktisur duke e lene bosh !
  Ne jemi nje! Nje popull! Nje gjak!Nje gjuhe! Nje komb !
  Ne jemi e do te jemi nje !
  Shiptaret e Shqiperia do tu jene mirenjohes !
  Eshte mesazh per krejt politiken shqiptare ne Shqiperi Kosove, Maqedoni, Mal i Zi, Cameri, Luginen e Presheves edhe ketu ne diaspore!
  Jemi e do te jemi Nji!
  Jemi Kuq e Zi….
  Jemi Shqiperi !

 33. ALBAN DEGA says:

  JETO SA ME GJATE PER TE NA TREGUAR…

  … PER TE NA NDRITUR RRUGEN E ARDHMERISE KOMBETARE ORE FILOZOF I SHQIPTARIZMIT !

 34. aleko says:

  Zotri tetovari ajo cka shkruar profesori eshte 100 perqind e sakte , nje fshikullim I sakte I dy politikaneve me te poshter qe ka nxjerre ky vend Sala , dhe tash se fundi basha.Historit e tjera mund ti dini ju andej nga Kosova dhe Maqedonia dhe te siguroj qe perpara kooperativisteve te shqiperise ti je vec nje katundare I pagdhendur per te mos shkuar me tej..

 35. pokeristi says:

  I nderuar profesor, I respektuari Zoti Rexhep Qosja!
  Shkrimi juaj I mesiperm, per vec vlerave reale, objektive e analitike, eshte nje domosdoshmeri e nevojshme per aktualitetin shqiptar.
  Shqiperia sot me shume se kurre ka nevoje per zerin intelektual.
  Mbeteni nje atdhetar patriot intelektual shqiptar.
  Ju falenderoj.
  Do te doja t’ju sugjeroja vetem nje gje: mos humbisni asnje pike energji mendore per Lule-shtrydhen (pra lulen e shtrydhur) Basha. Shiheni ate si nje manekin perfekt te firmes Berisha, si nje i mbytur qe per te shpetuar kapet pas flokeve te veta.
  Me respekt te thelle.

 36. ArOm Epiri says:

  Nje analize e shkelqyer staliniste per Lul Bashen dhe Partine Demokratike.Me siguri ndihesh krenar per kete Profesor.,ashtu si shume komentues te tu qe kane shume urrejtje per Lul Bashen ,Sali Berishen dhe opoziten shqiptare por kane shume pak dashuri per Shqiperine dhe Demokracine ne Shqiperi . Me siguri dhe per kete ndiheni krenar i nderuar Profesor

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *