LETRA/ KQZ letër Prokurorisë për zgjedhjet në Kavajë: PD do të bëjë…

Kryetari i KQZ, Denar Biba i ka dërguar një letër kryeprokurorit Adriatik Llalla për zgjedhjet në Kavajë ku e njofton se PD do të përpiqet t’i pengojë dhe bllokojë ato.

Në letër thuhet se KQZ e ka mësuar këtë informacion nga shkresa e datës 28 Prill 2017 e Haki Çakos.

LETRA

“Me shkresën nr. 589 date 28.04.2017 të Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Shtetit vihemi në dijeni të administrimit te disa informacioneve që kanë të bejnë me zhvillimin e tubimeve grumbullimeve, protestave nga simpatizantëte e Partisë Demokratike dhe bllokimin e KZAZ nr 42, për administrimin e proçesit zgjdhor në datat, 6 dhe 7 maj 2017.

Me shqetësim konstatojmë se e drejta e tubimit që është një e drejtë kushtetuese, në këtë rast bie ndesh me të drejtën e votës e cila dhe kjo është një e drejtë kushtetuese.

Në respekt të kësaj të drejte kushtetuese, Kodi Zgjedhor, ka parashikuar në Nenin 77 të tij, periudhën e fushatës dhe të heshtjes zgjedhore.

Sipas kësaj dispozite, dita përpara datës së zgjedhjeve është data e zgjedhjeve, deri në orën e mbylljes së votimit, formojnë periudhën e heshtjes zgjedhore.

Në periudhën e heshtjes zgjedhore nuk lejohet asnjë lloj fushate zgjedhore nëpërmjet organeve të medias, si dhe zhvillimi i mitingjeve ose i veprimtarive të tjera zgjedhore të subjekteve zgjedhore.

Gjithashtu vërejme me shqetësim të madh pamundësinë e forcave të policisë së shtetit për të qenë të pranishme ditën e zgjedhjeve në qytetin e Kavajës në mënyrë që të sigurohet e drejta e votës.

Në këtë kontekst, me vlerësimin se ndajmë të njëjtin shqetësim ndonëse jo të njëjtën përgjegjësi për organizimin e zgjedhjeve do të kërkonim prej jush të merrni cdo masë që mund të konsiderohet e nevojshme dhe e arsyeshme në respektim të ligjit për të monitoruar ekseset e mundshme të mund të ndodhin gjatë protestave”.

REMOTE_ADDR:[]

3 komente në “LETRA/ KQZ letër Prokurorisë për zgjedhjet në Kavajë: PD do të bëjë…”

 1. ☆Gopisti i NSHRAK-ut☆ says:


  @ S-Haleja
  .
  Rent,
  Rent O Marathonomak
  Rent e u thuaj
  S’jemi më kopeja juaj
  Se shqiptarët e pësuan
  E me dhimbje kaq gjë mësuan.

  Rent,
  Rent O Marathonomak
  Rent e i thuaj:
  (Sumën e qelbur të mos ta luaj):
  Në të dhimbset fort ky vënd
  Nxirr në shesh Shkëlzenin tënd.

  Rent,
  Rent O Marathonomak
  Rent e i thuaj:
  (Që hiç fare të mos ta rruaj)
  Se ka ardhur kohë tjetër
  Ti ke ngordhur, pordhë e vjetër!

  1. Lil Toronto says:

   E GJETUR, ME VEND, HA HA.

 2. ☆Gopisti i NSHRAK-ut☆ says:


  @ S-Haleja
  .
  Rent,
  Rent O Marathonomak
  Rent e u thuaj
  S’jemi më kopeja juaj
  Se shqiptarët e pësuan
  E me dhimbje kaq gjë mësuan.

  Rent,
  Rent O Marathonomak
  Rent e i thuaj:
  (Sumën e qelbur të mos ta luaj):
  Në të dhimbset fort ky vënd
  Nxirr në shesh Shkëlzenin tënd.

  Rent,
  Rent O Marathonomak
  Rent e i thuaj:
  (Që hiç fare të mos ta rruaj)
  Se ka ardhur kohë tjetër
  Ti ke ngordhur, pordhë e vjetër!

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *