FOTOT/ Varfëria dhe mjerimi në rrugët e Shqipërisë…

Pabarazia shoqërore dhe varfëria e skajshme janë shfaqur disa herë gjatë vitit 2016 dhe 2017 në rrugët e Shqipërisë në pamje që kanë prekur thellësisht publikun.

Banka Botërore ka vlerësuar se 47.5% e popullsisë shqiptare jeton me më pak se 5 dollarë në ditë. Deri në vitin 2012 rreth 14.3 për qind e popullatës në Shqipëri jetonte poshtë vijës së varfërisë sipas BB, ku 1.06% më i varfër i shtetasve jetonte me më pak se 1.90 dollarë.

Të dhënat nga Shërbimi Social Shtetëror tregojnë se për vitin 2015, rreth 80.000 familje përfituan nga fondi i ndihmës ekonomike. Në mënyrë joformale llogaritet se ka 70.000 familje të pastreha në Shqipëri, ndërsa shifrat zyrtare tregojnë për 25.000 familje.

BIRN

REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-2-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-2.jpg","attachment_id":"687583"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi.jpg","attachment_id":"687581"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-1-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-1.jpg","attachment_id":"687582"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-3-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-3.jpg","attachment_id":"687584"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-4-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-4.jpg","attachment_id":"687585"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-5-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-5.jpg","attachment_id":"687586"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-6-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-6.jpg","attachment_id":"687587"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-7-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/varferi-7.jpg","attachment_id":"687588"}]

1 komente në “FOTOT/ Varfëria dhe mjerimi në rrugët e Shqipërisë…”

  1. K0¢eva®i shqiptar says:

    Foto të ngjashme mund të bëhen në Berlin, Paris e çdo qytet të Evropës.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *