Ish-mjek në Dukagjin me specializim në SHBA: Kush është ministri i Shëndetësisë, Arben Beqiri

Pozicioni aktual

Profesor i Kirurgjise ne Universitetin e Mjekesise Tirane,

2013                Zevendes Rektor, Universiteti Mjekesise Tirane

1993-deri tani  Kirurg ne Qendren Spitalore Universitare “Nene Tereza”

1993-deri tani  Pedagog ne Universitetin e Mjekesise Tirane, Fakulteti i Mjekesise.

Edukimi

1983-1988       Diplomuar Mjek i Pergjithshem .  Universiteti i Tiranes, Fakulteti i Mjekesise.

1989-1990       Mjek i pergjithshem. Prekal, Dukagjin, Shkoder.

1990-1993       Specializuar si Kirurg i Pergjithshem. Universiteti i Tiranes, Fakulteti i Mjekesise .

1994-1995       Fellowship ne endoskopine gastrointestinale  nen udheheqjen e  Prof. William G. Hardison VA Hospital UCLA San Diego, nje Lektor Fulbright ne Fakultetin e Mjekesise, Departamenti i Kirurgjise Digjestive, Universiteti i Tiranes.

Grante dhe Experience kerkimore

•    FULLBRIGHT Grant, i administruar nga Departamenti i Shtetit SHBA.

Fusha e Studimit: Laparocsopic Surgery of the Colon and Rectum.

National Naval Medical Center, Bethesda, MD.

Tetor. 2004- Shkurt 2005
•    Catholic University of Leuven

Fusha e Studimit:  Free research on colorectal surgery and an Update on laparoscopic surgery and its applications.

U. Z. Gasthuisberg, Catholic University of Leuven, Belgium.

·   Specializuar ne Butterworth Hospital and Holland Community Hospital , Grand Rapids and Holland MI, USA. Field of study: Flexible Endoscopy and Miniinvasive Surgery, Lapaaroscopic Cholecystectomy.

 

 

Trajnime dhe kurse me te shkurtra

·         SAGES,  Flexible Endoscopy, Cleveland, OH, USA

·         IRCAD,  Minimal Access Surgery, Strasbourg, France

·         IRCAD,  Interventional GI Techniques, Strasbourg, France,  etc.

Nentor. 1996- Gusht 1997

 

 

 

 

Maj 1994- Tetor 1994

 

 

 

 

 

 

 

 

Shtator  1994

Qershor  2010

Qershor   2010

Publikime /Prezantime

1.       The combination of infiltrative bupivacaine with low pressure laparoscopy reduces postcholecystectomy pain.

A prospective randomised controlled study.

Arben I. Beqiri, Rudin Q. Domi,  Hektor H. Sula,  Edmond Q.      Zaimi,  Elizana Y. Petrela.

S Med J 2012; Vol. 33 (2): 134-138

 

2.       Breaking bad news in a southeast European population: a surveyamong cancer patients in Albania

Arben Beqiri, Agim Sallaku, Genc Burazeri.

Journal of Palliative Medicine 2012 Oct,15(10):1100-5

 

3.     Combined Endoscopic and Laparoscopic management of

chronic gastric volvulus.

Arben Beqiri, VanderKolk WE, Scheeres D.

Gastrointest Endosc. 1997 Nov, 46(5): 450-2

 

Eksperienca

•    Pedagog i Fakultetit te Mjekesise Universiteti i Mjekesise . Shtator 1993- present
•    Lektor ne Dept. e Kirurgjise Abdominale , Faulteti I Mjekesise, Universiteti  Mjekesise, Tirane. Shtator 2006- present
•    Lektor ne National Naval Medical Center,Bethesda, MD, USA, Grand Rounds on Surgery in Albania Janar 2005

Zhvillimi Profesional

•    Futja per here te pare e endoskopise terapeutike ne sherbimin e urgjences se kirurgjise digjestive me ndihmen dhe mbeshtetjen e Albanian Health Fund

•    Futja e teknikave te reja  te kirurgjise laparoskopike dhe miniinvazive ne praktiken kirurgjikale shqiptare.

                      Janar 1995

 

 

Qershor 1995

•    Realizimi per here te pare ne Shqiperi i metodave te reja te trajtimit:

v  Polipektomia endoskopike gastrointestinale

 

May 1996

v  Kauterizimi Bipolar per trajtimin e hemoragjive digjestive

v  Gastrostomia dhe Jejunostomia Endoskopike Perkutane

v  ERCP etc.

•    Realizimi per here te pare ne Shqiperi i

v  Trajtimit me laparoskopi te Kisteve te ovarit me nje seri prej me se 100 rastesh

v  Trajtimi me Laparoskopi i hernies inguinale (TAPP).

1996-2001

 

 

 

1999-2008

Anetar i

Society of American Gastrointestinal Endoscopic Surgeons SAGES, Anetar 2013- ne vazhdim

Anetar i Task Force te SAGES per Sigurine gjate Kolecistektomise Laparoskopike

•    Shoqeria e Kirugjise Shqiptare , Sekretar i Pergjithshem 1994-2008
•    American Society of Gastrointestinal Endoscopy ASGE, Anetar 2012-2014

Titujt Akademike

D. “Trajtimi endoskopik i hemoragjise se siperme digjestive ne urgjencen kirurgjikale”.       2006

Asc., Bazuar ne 20 vite experience mesimdhenie ne Fakultetin e Mjekesise dhe kontributin  shkencor me publikime origjinale dhe me impakt ne zhvillimin e kirurgjise laparoskopike dhe miniinvazive ne Shqiperi   Based on 20 years of teaching experience at Faculty of Medicine, on Scientific                                                                                                                                       2012

Profesor                                                          2016

 

Gjuhet e Huaja

English Fluent

French Good

Italian Good

Interesat

Minimally Invasive Colorectal Surgery

ERCP

REMOTE_ADDR:[]

7 komente në “Ish-mjek në Dukagjin me specializim në SHBA: Kush është ministri i Shëndetësisë, Arben Beqiri”

 1. Shafi says:

  Bravo gjithe keto kualifikime dhe gjithe kjo eksperience ,per te filluar pune ke zyra shtetit .Tani nje pyetje kam une ,meqe ka nje jete qe studion ,per anen profesionale ,ka studiuar ke rruga kavajes ,qe te filloje pune ne shtet ?!

 2. Prof. Dr. Kim M. Drasa says:

  Kenaqesi e madhe qe Minister Shendetsise vihet nje Personalitet i Mjekesise. Ky personalitet eshte shprese e madhe per mjekesine Shqiptare. Fatmiresisht eshte kolegu im se kirurgjia eshte mbreteresha e mjeksise dhe kjo e ben qe te jete me i shpejte e me isakte ne marrjen e vendimeve. Me vendosjen e ketij Personaliteti, vihet ne vend nderi i neperkembur i personaliteteve te verteta te mjeksise.

 3. Novruz Taip Vishanji says:

  HE ME TE LUMTE O DOKTOR I BYTHES !

  E ke laprariskopuar ndonjehere Sali Mutqenef Shiqere Berishen per polipe ne bythe?

 4. naim says:

  Ai eshte I vetmi mjek shqiptar antar I Society of Gastroitestinal Endoscopic AGSE amerikane.Djale I nje nder familjeve ma te vjetra e ma te ndershme shkodrane.URIME

 5. iliri says:

  Kush eshte?!!!!!!!!!!
  Nipi i Ali Spahis eshte!
  Kushuriri i pare i Bardh Spahis, ish zevendes ministri i shendetsia ne qeverin Berisha.
  Dhe keta na serviren si “teknik” ,jashte influences se partive.

 6. O says:

  Ogerta u perpoq te jape kontributin e saj me shpirt ne mjekesine e lodhur shqiptare por ceshtja eshte ska buxhet.

  Dr Arbeni eshte zgjedhje super!

  Eshte nje mjek briliant dhe njeri i mrekullueshem!
  Por nese doni qe ky njeri i ditur te kontribuoje me rezultate konkrete nevojitet nje buxhet serioz per shendetesine.

  Jam e sigurt qe ky njeri eshte ai qe po prisnim prej vitesh ne Shendetesi!
  Bravo

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *