Themeluesi i PD-së Bardhyl Ukcamaj- Bashës: Çfarë “repubikë të re” thua kur nuk zbaton asnjë normë statuore brenda partisë për listat e kandidatëve

Ish themeluesi dhe ish anëtari i Këshillit Kombëtar të PD-së Bardhyl Ukcamaj ka shprehur zhgënjimin e tij me listat e zgjedhjeve të 25 qeshorit të hartuara nga Basha.

Përmes një reagimi të shkurtër ai shprehet do të kisha turp të isha pjesë e forumeve drejtuese të PD së mbetur.

Më tej ai thotë se çfarë demokracie mund të ndërtosh nesër në ” repubiken e re” , kur nuk zbaton asnjë normë ligjore statuore brenda partisë, sot.

Gjithashtu ai u bën  thirrje kandidatëve me integritet të përfshirë në këtë listë ilegale siç e quan ai  të tërhiqen.

Reagimii i plotë i Bardhyl Ukcamaj

Si ish anëtar i Këshillit Kombëtar të PD-së, aktivist i Lëvizjes Studentore dhe ish themelues, sot, do te kisha turp te isha pjesë e forumeve drejtuese të PD -së së mbetur, dhe të heshtja.

Cfarë demokracie mund të ndërtosh nesër në ” repubikën e re” , kur nuk zbaton asnjë normë demokratike, ligjore e statuore brenda partisë, sot.

A janë votuar këto lista ( të pergjysmuera) nga kryesia dhe miratuar nga KK…? Nëse jo, janë ilegale !

Votimi i një liste ilegale është atentat ndaj demokracisë .

U bëj thirrje kandidatëve me integritet të përfshirë në këtë listë ilegale të tërhiqen. Ky është testi juaj historik para demokracisë dhe shqiptarëve. Kërkoni të miratoheni nga Këshilli Kombëtar i PD-së, sipas ligjit.

PD ka lindur si parti e lirisë, shpesh deformuar në vitet e tranzicionit, por duhet të funksionojë si parti e qytetarëve të lirë. Edhe nëse shuhet, duhet të shuhet si e tillë.

U bëj thirrje miqëve të mij në PD-në e mbetur dhe Grupimit Dhjetor 90-të, të cilin e bashkë themeluam në vitet e vështira të tanzicionit, të deklarohet kundër deformimit të demokracisë.

U bëj thirrje gjithë atyre mijëra djemëve dhe vajzave më të cilët rrëzuam diktaturen bolshevike, për rezistencë ndaj dhunuesëve të vlerave të demokracisë.

Si një qytetar i lire , me ndegjegjegje të pastër, që nuk i kam shtuar në asnjë rrethane e kohë, dëme shoqerisë, do punoj me aq sa mundem e di, kudo gjendur, për të kryer detyrimin në të mirë të demokracisë.

Apeloj qytetaret shqiptarë, brenda dhe jashtë Shqiperisë, që e duan lirnë – Bojkot kombëtar ndaj uzurpatorëve oligarkë dembelë e arrogantë të majmur nga korrupsioni. Asnjë votë për ta…!!!

REMOTE_ADDR:[]
                 Loading...