FOTOT/ Në fshatrat serbe mungojnë vajzat, meshkujt serbë vijnë në Shkodër për t’u martuar për… 100 dollarë

Tema e martesave mes vajzave shqiptare me serbët e zonave rurale ka bërë bujë në median shqiptare dhe në atë të huaj.

E përditëshmja maqedonase ne gjyhën shqipe “Tetova Sot”, ka sjellë një publikim të revistës së njohur “Vice”, një fotoreportazh nga një prej këtyre martesave.

Autorja e fotoreportazhit, Sanja Knezeviç shkruan se në fshatrat serbe mungojnë vajzat e reja, ndërsa e kundërta ndodh në Shqipëri: Në fshatra mungojnë djemtë e rinj.

Këtu hyn në punë Vera, e cila rregullon martesat mes vajzave shkodrane dhe burrave serbë.

Vera merr 2200 dollarë për shërbimin e saj.

Revista dokumenton me foto ardhjen e serbit 44-vjeçar Milovan në Shkodër për të kërkuar dorën e Evës 22-vjeçare.

Pasi gjyshja e Evës thotë “PO”, Milovani paguan 115 dollarë tek familja e saj dhe shkon për të blerë bizhuteri dhe rroba për të fejuarën.

Pas tre javësh, fermeri Milovan kthehet dhe e merr Evën për grua.

Revista dokumenton me foto mbërritjen e Milovanit, pranimin e familjes shkodrane, blerjen e mallrave, udhëtimin e Evës drejt Serbisë dhe mbërritjen e saj në shtëpinë e Milovanit ku do kalojë pjesën e mbetur të jetës.

REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martese-3-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martese-3.jpeg","attachment_id":"700494"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martese-4-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martese-4.jpeg","attachment_id":"700495"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martese-1-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martese-1.jpeg","attachment_id":"700492"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martese-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martese.jpeg","attachment_id":"700487"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martese-5-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martese-5.jpeg","attachment_id":"700497"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martesa-8-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martesa-8.jpeg","attachment_id":"700500"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martesa-7-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martesa-7.jpeg","attachment_id":"700499"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martesa-6-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martesa-6.jpeg","attachment_id":"700498"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martese-2-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/martese-2.jpeg","attachment_id":"700493"}]
                 Loading...