FOTOT/ Jeta e fëmijëve nazistë, “raca e pastër”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Whatsapp

Propaganda dhe gjuha e urrejtjes, veçanërisht ndaj hebrenjve, që i fajësonte për të gjitha problemet e Gjermanisë në atë kohë, ishte arma më e fortë e Hitlerit.

E qysh në ditët e para të pushtetit, mekanizmi i propagandës naziste u vu në lëvizje dhe një rëndësi e veçantë u kushtohej fëmijëve dhe të rinjve.

Djemtë mësoheshin si të lexonin hartat dhe stërviteshin gjatë gjithë kohës, ndërkohë që për vajzat parimi kryesor nazist nuk ishte as arsimimi dhe as lufta. Atyre u ngulitej në kokë detyra numër një që kishin; të bëheshin nëna në mënyrë që të sigurohej vazhdimësia e “racës së pastër”.

Ndërkohë, fëmijët që lindnin me sëmundje, si ata me sindromën down steriziloheshin në mënyrë që të mos të kishin mundësi riprodhimi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Whatsapp
REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/1498062380_n14-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/1498062380_n14.jpg","attachment_id":"711414"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet.jpg","attachment_id":"711415"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet2-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet2.jpg","attachment_id":"711416"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet3-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet3.jpg","attachment_id":"711417"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet4-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet4.jpg","attachment_id":"711418"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet5-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet5.jpg","attachment_id":"711419"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet6-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet6.jpg","attachment_id":"711420"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet7-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet7.jpg","attachment_id":"711421"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet8-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet8.jpg","attachment_id":"711422"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet9-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet9.jpg","attachment_id":"711423"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet10-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet10.jpg","attachment_id":"711424"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet11-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet11.jpg","attachment_id":"711425"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet12-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet12.jpg","attachment_id":"711426"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet13-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet13.jpg","attachment_id":"711427"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet14-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/femijet14.jpg","attachment_id":"711428"}]
        
        Loading...
        

1 komente në “FOTOT/ Jeta e fëmijëve nazistë, “raca e pastër””

  1. rob i zotit says:

    paskan qene me LRI , po liken me monen nuk po i shof

Lini një Përgjigje te rob i zotit Anuloje përgjigjen

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *