FOTOT/ Njihuni me qytetin e bukur alpin Garmisch-Partenkirchen, Gjermani

Garmisch-Partenkirchen është një qytet malor në Bavari, në Gjermaninë jugore, në zemër të Alpeve. Garmisch dhe Partenkirchen ishin fillimisht dy qytete të ndryshme që u bashkuan në një të vetëm me dekret të Adolf Hitlerit për të sjellë Olimpiadën  Dimërore të vitit 1936 në Gjermani.

Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (KON) hezitonte që ta përzgjedhte Gjermaninë sepse në qytetin mikpritës nuk kishte dhoma të mjaftueshme hoteli, kështu që Hitleri urdhëroi bashkimin e Garmishit dhe Partenkirshenit për të krijuar një qytet të madh, i cili do të ishte më tërheqës për KON-in.

Duke u ndodhur rrëzë malit më të lartë në Gjermani – Zugspitze (në lartësi më shumë se 2743 metra) qyteti u bë kandidat deal për Lojërat Olimpike Dimërore në vitin 1936, kur u mbajt edhe gara e  parë  alpine me ski.

Në ditët e sotme Garmisch-Partenkirchen është një qendër turistike dhe sportive, e cila ka disa prej terreneve më të mira të skijimit në Gjermani.

Gjatë muajve të verës ky vend është ideal për adhuruesit e ecjes nëpër shtigjet e shumta prej të cilave pamjet e natyrës janë panoramike.

 

REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/13-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/13.jpg","attachment_id":"715486"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/cfbvgdf-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/cfbvgdf.jpg","attachment_id":"715487"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani-1-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani-1.jpg","attachment_id":"715488"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani1-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani1.jpg","attachment_id":"715489"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani2-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani2.jpg","attachment_id":"715490"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani3-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani3.jpg","attachment_id":"715491"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani4-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani4.jpg","attachment_id":"715492"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani5-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani5.jpg","attachment_id":"715493"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani6-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani6.jpg","attachment_id":"715494"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani7-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani7.jpg","attachment_id":"715495"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani8-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani8.jpg","attachment_id":"715496"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani9-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani9.jpg","attachment_id":"715497"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani10-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani10.jpg","attachment_id":"715498"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani11-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani11.jpg","attachment_id":"715499"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani12-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani12.jpg","attachment_id":"715500"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani13-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani13.jpg","attachment_id":"715501"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani14-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani14.jpg","attachment_id":"715502"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani215-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/gjermani215.jpg","attachment_id":"715503"}]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *