Bushati në ministerialin e OSBE-së: Dialog dhe bashkëpunim për më tepër besim

Ministri i Punëve të Jashtme Ditmir Bushati mori pjesë në Ministerialin e OSBE-së, i cili i zhvilloi punimet më 11 korrik 2017 në Mauerbach të Austrisë, vend i cili mban Kryesinë e Radhës të OSBE-së.

Ministeriali ishte një mundësi për të vlerësuar situatën aktuale të sigurisë në Europë, si dhe për të rivlerësuar rolin e OSBE-së, një organizatë që po vuan më shumë së çdo institucion tjetër pasojat e mungesës së besimit midis vendeve anëtare. Prej disa muajsh OSBE nuk arrin të marrë vendime të rëndësishme për sa i përket posteve të saj drejtuese.

Ministri Bushati nënvizoi faktin se paparishkueshmëria që cënon aktualisht sigurinë ne Europë ka filluar të dëmtojë edhe kulturën e bashkëpunimit që qëndron në themel të OSBE-së. Ndaj duhet të jemi të vetëdijshëm se “dialogu është një mënyrë për të rritur kuptimin tonë të situatës së sigurisë, por nuk ka për qëllim të çojë në rishkrimin e rregullave tona dhe as të na çojë në konsultime të pafundme në kërkim të konsensusit”, u shpreh Bushati.

Në debatin e dedikuar për “Parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm dhe radikalizmit që çojnë në terrorizëm”, Ministri Bushati vuri gjithashtu në dukje kontributin që Shqipëria jep në përballimin e ketyre fenomeneve, për të pasur një Europë më të sigurt, më të paqtë dhe më të integruar.

“Bashkëpunimi në fushën e sigurisë nuk duhet të merret si i mirëqenë. Ai bazohet në rregulla, parime dhe angazhime. Duke mos i zbatuar këto dëmtohet efektiviteti i OSBE-së.” nënvizoi Bushati.

Nga ministeriali i OSBE-së, Ministri Bushati do të udhëtojë drejt Triestes ku do të mbahet Samiti i 4-ët i Ballkanit Perëndimor në kuadër të Procesit të Berlinit.

REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/thumbnail_35853761305_b6a9e0afc4_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/thumbnail_35853761305_b6a9e0afc4_o.jpg","attachment_id":"724056"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/thumbnail_35721873491_29257645c2_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/thumbnail_35721873491_29257645c2_o.jpg","attachment_id":"724055"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/thumbnail_35721732731_ba163558a6_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/thumbnail_35721732731_ba163558a6_o.jpg","attachment_id":"724054"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/thumbnail_35686374252_9dcb029c87_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/thumbnail_35686374252_9dcb029c87_o.jpg","attachment_id":"724053"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/thumbnail_35465923680_496a1659d6_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/thumbnail_35465923680_496a1659d6_o.jpg","attachment_id":"724052"}]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *