FOTOT/ 10 destinacione turistike me një bukuri përrallore

Këto vende që do të sjellim për ju pak më poshtë kanë një bukuri me të vertët mbreslënëse.

Janë të mahnitshme, unike dhe të pazakonta.

Këto destinacione turistike do t’ju bëjnë që të habiteni në çdo hap që hidhni rreth tyre.

1.Venecia, Itali është një nga qendrat kryesore të kulturore në Evropë. Qyteti i mrekullueshëm është i ndërtuar në ujë dhe urat shërbejnë si rrugë.

2.Cappadocia, Turqi konsiderohet si një çudi natyrore si edhe një vend historik dhe kulturor.

3.Alhambra, Granada, Spain është një shembull mahnitës i arkitekturës islame, e cila është e rrethuar me kopshte të bukura, shatërvane dhe pishina

4.Ishujt Faroe, një arkipelag ishujsh, janë të famshëm për peizazhet fantastike. Klima nordike, moti i mjegullt dhe shkëmbinjtë spektakolare vullkanikë me majat e pjerrëta krijojnë atmosferë misterioze

5.Colmar, Francë, Quhet shpeshherë qyteti i përrallave

6.Sintra, Portugali. Është një qytet historik dhe ka arkitekturën e shekullit të 19-të.

7.Kathmandu, Nepal. Qyteti është plot me tempuj të lashtë dhe arkeologët kanë gjetur dëshmi të qytetërimit të lashtë.

8.Pylli Bambu, Kyoto, Japoni. Bambu është një bimë shumë popullore në Azi dhe ka shumë kuptime simbolike. Në Japoni besohet se bambuja të ruan nga e keqja.

9.Greenland, ishulli i bukur që konsiderohet më i madhi në botë. Vendi është i ftohtë dhe i akullt gjatë gjithë vitit. Megjithatë, peizazhet e tij janë fantastike.

10.Hoi An, Vietnam ndodhet në brigjet e Detit të Kinës Jugore. UNESCO e miratoi atë si një Trashëgimisë Botërore. Është një vend i rëndësishëm historik, që përfaqëson një kulturë të Azisë Juglindore nga 15 deri në shekullin e 19-të.

REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Alhambra-Granada-Spain.-Photo-by-Daniel-Nahabedian-740x493-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Alhambra-Granada-Spain.-Photo-by-Daniel-Nahabedian-740x493.jpeg","attachment_id":"743491"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Alhambra-Granada-Spain.-Photo-by-Daniel-Nahabedian-740x494-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Alhambra-Granada-Spain.-Photo-by-Daniel-Nahabedian-740x494.jpg","attachment_id":"743493"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Alhambra-Granada-Spain.-Photo-Dale-Johnson-740x494-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Alhambra-Granada-Spain.-Photo-Dale-Johnson-740x494.jpeg","attachment_id":"743494"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/bamboo2-740x493-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/bamboo2-740x493.jpg","attachment_id":"743495"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Bamboo-forest-Kyoto-Japan.-Photo-by-Ryusuke-Komori-740x555-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Bamboo-forest-Kyoto-Japan.-Photo-by-Ryusuke-Komori-740x555.jpeg","attachment_id":"743496"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Cappadocia-Alessio-Andreani-740x494-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Cappadocia-Alessio-Andreani-740x494.jpeg","attachment_id":"743497"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Cappadocia-Anuparb-Papapan-740x493-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Cappadocia-Anuparb-Papapan-740x493.jpeg","attachment_id":"743498"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Cappadocia-Ivan-Lee-740x529-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Cappadocia-Ivan-Lee-740x529.jpg","attachment_id":"743499"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Colmar-by-Miguel-Angel-Martin-Campos-740x493-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Colmar-by-Miguel-Angel-Martin-Campos-740x493.jpeg","attachment_id":"743500"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/colmar-dleiva-740x629-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/colmar-dleiva-740x629.jpg","attachment_id":"743501"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Greenland.-Photo-by-Mads-Pihl-2-740x493-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Greenland.-Photo-by-Mads-Pihl-2-740x493.jpeg","attachment_id":"743502"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Greenland.-Photo-by-Mads-Pihl-740x494-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Greenland.-Photo-by-Mads-Pihl-740x494.jpg","attachment_id":"743503"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Greenland.-Photo-by-Orvar-Atli-740x494-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Greenland.-Photo-by-Orvar-Atli-740x494.jpeg","attachment_id":"743504"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Hoi-An-Vietnam.-Photo-by-Jaanus-Jagomagi-740x493-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Hoi-An-Vietnam.-Photo-by-Jaanus-Jagomagi-740x493.jpeg","attachment_id":"743505"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Hoi-An-Vietnam-740x555-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Hoi-An-Vietnam-740x555.jpg","attachment_id":"743506"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Kathmandu-Nepal-740x463-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Kathmandu-Nepal-740x463.jpeg","attachment_id":"743508"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Sintra-by-Ricardo-Bahuto-Felix-740x490-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Sintra-by-Ricardo-Bahuto-Felix-740x490.jpeg","attachment_id":"743509"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Sintra-by-Rui-Fonseca-740x494-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Sintra-by-Rui-Fonseca-740x494.jpeg","attachment_id":"743510"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/The-Faroe-Islands.-Photo-by-Joan-Petur-Olsen-740x342-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/The-Faroe-Islands.-Photo-by-Joan-Petur-Olsen-740x342.jpeg","attachment_id":"743511"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/The-Faroe-Islands.-Photo-by-Kim-S.-Broke-740x416-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/The-Faroe-Islands.-Photo-by-Kim-S.-Broke-740x416.jpeg","attachment_id":"743512"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/The-Faroe-Islands.-Photo-by-Marc-Perrella-740x494-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/The-Faroe-Islands.-Photo-by-Marc-Perrella-740x494.jpeg","attachment_id":"743513"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Venice-Italy-by-Carlos-Taborda-740x555-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Venice-Italy-by-Carlos-Taborda-740x555.jpeg","attachment_id":"743514"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Venice-Italy-by-Daniel-Vi\u00f1\u00e9-Garcia-740x524-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Venice-Italy-by-Daniel-Vi\u00f1\u00e9-Garcia-740x524.jpeg","attachment_id":"743515"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Venice-Italy-by-Guerel-Sahin-740x493-150x150.jpeg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/Venice-Italy-by-Guerel-Sahin-740x493.jpeg","attachment_id":"743516"}]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *