FOTOT/ Rituali i çuditshëm për tërheqjen e turistëve

Më shumë se 10 000 persona u mblodhën në provincën Aceh të Indonezisë ditën e dielë për të kryer një kërcim tradicional.

Burrat, të veshur me kostume verdhezi, u ulën në radhë të ngushta dhe përplasën duart në shpatulla dhe kofshë duke mbajtur ritmin e këngës së tyre tradicionale.

“Saman” quhet kërcimi i mijëra duarve dhe është një nga ritualet më të famshme në Indonezi, që në vitin 2011 është përfshirë në trashëgiminë kulturore të UNESCO-s. Ky kërcim ka për qëllim tërheqjen e turistëve në provincë.

Muzika e këngës mbetet e njëjtë, ndërsa teksti ndryshon në varësi të mesazhit që banorët e zonës duan të përçojnë tek të huajt. Teksti i kësaj radhe fliste për mbrojtjen e Parkut Kombëtar, aty ku jetojnë tigra dhe elefantë.

REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502702885indonezi-lajmi-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502702885indonezi-lajmi.jpg","attachment_id":"746273"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502702986_indonezi1-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502702986_indonezi1.jpg","attachment_id":"746274"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703005_indonezi2-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703005_indonezi2.jpg","attachment_id":"746275"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703030_indonezi3-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703030_indonezi3.jpg","attachment_id":"746276"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703052_indonezi4-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703052_indonezi4.jpg","attachment_id":"746277"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703067_indonezi5-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703067_indonezi5.jpg","attachment_id":"746278"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703088_indonezi6-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703088_indonezi6.jpg","attachment_id":"746279"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703096_indonezi7-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703096_indonezi7.jpg","attachment_id":"746280"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703104_indonezi8-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703104_indonezi8.jpg","attachment_id":"746281"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703121_indonezi9-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/1502703121_indonezi9.jpg","attachment_id":"746282"}]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *