SHIFRAT/ Përdhunimet në Itali, ja renditia për shqiptarët

Emigrantët në Itali  përbëjnë në përgjithësi  8.1% të popullsisë së përgjithshme. Por nga të dhënat  4  nga 10 përdhunuesit më të mëdhenjtë rezultojnë të jenë shtetas të huaj, mes tyre dhe shqiptarë.

Përballë këtyre të dhënave, të raportuara nga Journal, është e vështirë për të mbyllur sytë dhe të pyesësh veten nëse diçka, nga pikëpamja sociale, kulturore masat e sigurisë, nuk funksionojnë.

Për të na dhënë një pamje të një realiteti shqetësues, veçanërisht për gratë, është një sondazh demografik për vitet 2010-2014, sipas të cilit 39% e dhunës seksuale janë kryer nga të huajt kundër 61% nga ana e shtetasve vendas. Në krye të “renditjes së turpit” pas italianëve, sipas pohimeve të paraqitura, ka rumunë, pastaj shqiptarë dhe marokanë.

REMOTE_ADDR:[]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *