Shpjegimi pse Luli i flet FMN për zgjedhjet

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Whatsapp

Gjatë takimit të delegacionit të FMN me Lulin, në shumicën e bisedës, Luli u përqëndrua tek zgjedhjet dhe blerja e votave.

-Jemi shumë të shqetësuar për blerjen e votive, tha Luli.

Rritja ekonomike prej katër për qind që thotë Rama, vjen nga fakti se janë harxhuar lekë për blerjen e votave.

Blerja e votave ka krijuar një treg fallco financiar dhe njerëzit kanë pasur para në duar. Por e gjitha vjen nga blerja e votave…. Dhe vazhdoi fjalimin e tij.

-Kjo qenka interesante, i tha zyrtari i FMN. Por ne deshëm vizionin tuaj, për ekonominë.

-Ne nuk do blejmë vota, i tha Luli.

-Këtë e mora vesh, por çfarë do bëni tjetër?

-Nuk do blejmë vota, tha Luli prerë.

-Po përse nuk ankoheni në OSBE-ODHIR, pasi ata merren me vota, ne merremi me financa, i tha zyrtari.

-Me ata nuk dua të flas, tha Luli. Ata janë kundër nesh.

Pasi ndenjën dhe pak, zyrtarët e FMN u larguan.

Askush nuk dinte ta shpjegonte qëndrimin e Lulit.

Sidomos këtë faktin që ata kishin shkuar për financat, ai u fliste për zgjedhjet.

Njëri prej tyre u kujtua se dikur ka qenë ministër i Ekonomisë dhe Financave, Ruli.

-Ta pyesim atë, tha, se ndoshta na e shpjegon.

E takuan ish- ministrin Ruli dhe ja shpjeguan gjithë bisedën.

-Nuk dimë si ta kuptojmë gjithë këtë, i thanë. Përse ai nuk shkon ankohet në OSBE, por ankohet në FMN për votat?

-S’di si t’ua shpjegoj, tha Ruli. Është një anektodë.

Dikujt i kishte humbur gruaja dhe sillej vërdallë nëpër qytet. Ditën e parë shkoi e kërkoi tek ndërmarrja pyjore.

-Mos më keni parë gruan, u tha?

-Jo, i thanë ata, po shko në polici.

-Jo, jo, tha burri, dhe vazhdoi.

Ditën e dytë shkoi e kërkoi në tregun e qytetit.

Kapte njerëz dhe i pyeste, mos i kanë parë gruan.

-Po shko kërkoje në polici, i thoshin njerëzit.

Ai nuk dëgjonte.

Ditën e tretë shkoi tek zjarrëfikëset.

-Më ka humbur gruaja, u tha, mos e keni parë gjë?

-Ja të lajmërojmë policinë menjëherë, thanë ata.

-Jo, jo, ju lutem, atyre mos u thoni, se ata ta gjejnë e ta kthejnë në shtëpi.

Edhe Luli ka hall se po të shkojë tek OSBE, mbaron punë me zgjedhjet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Whatsapp
REMOTE_ADDR:[]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *