INTERVISTA e plotë për “Der Standard”, Rama: Qëndrimi i BE-së ndaj Shqipërisë një çmenduri

Kryeministri Edi Rama, në një intervistë dhënë për “Der Standard”, ka nenvizuar se një pjesë e mirë e njerezve në sistemin e drejtësisë nuk do të jenë më pjesë e këtij sistemi.

Sipas tij, procesi i tanishëm i vetting-ut nuk lejon hapësirë për ta, që t’i shpëtojnë, apo të depërtojnë në sistem.

Ndërsa lidhur me hapjen e negociatave Rama shprehet se procesi është bërë shumë i paparashikueshem dhe se nuk është më fair. 

Intervista e plotë:

Standard: Në Shqipëri, këto ditë, komisionet e verifikimit fillojnë të gjejnë ata gjykatës dhe prokurorë, që janë të korruptuar, ose që kanë shpërdoruar detyrën e tyre. Çfarë prisni ju nga ky proces?

Rama: Këto verifikime janë vendimtare për një arkitekturë të re të sistemit, të cilin e kemi ndryshuar me anë të reformave të thella. Ne kemi një pallat të ri drejtësie. Dhe këto verifikime do të sigurojnë që banorët e këtij pallati të skanohen, disa nuk do të mund të futen brenda. Do të varet edhe nga akuzat, që do të bëjnë (paraqesin) një formë të re drejtësie. Së shpejti do të shohim rezultate konkrete.

Standard: Por edhe rezistencë kundërshtuese apo?

Rama: Rezistenca kundërshtuese ishte e pranishme që në ditën e parë. Por tani procesi e ka kaluar pikën kritike dhe reformat nuk u ndrydhën.

Standard: Sa thellë ka zënë vend korrupsioni në sistemin e drejtësisë shqiptare?

Rama: Një pjesë e konsiderueshme e njerëzve me siguri do të pushohet. Procesi i tanishëm nuk lejon hapësirë për ta, që ata t’i shpëtojnë, apo të depërtojnë në sistem.

Standard: Reforma e drejtësisë është e lidhur edhe me fillimin e tratativave për anëtarësim me BE-në. Kur do të mund të fillojnë ato?

Rama: Kjo nuk dihet kurrë me BE-në, sepse tek ajo ndryshojnë vazhdimisht pozicionet dhe kushtet. Ne na u tha që tratativat fillojnë kur të bëhet reforma kushtetuese në kapitullin e drejtësisë. Kështu, ne e ndryshuam Kushtetutën, por bisedimet për anëtarësim nuk filluan. Pastaj na u tha, që për të filluar tratativat është i rëndësishëm ligji për komisionet e verifikimit. Pastaj na u tha që janë të rëndësishme zgjedhjet, që të mund të fillojmë. Tani, ne i kemi kryer të gjitha dhe do të shohim.  Mund të bëhet vitin e ardhshëm, në qoftë se Këshilli i BE shpreh një mendim pozitiv për këtë, por edhe mund të jetë, që mos të bëhet vitin e ardhshëm. Nuk është fjala për Shqipërinë. Procesi i zgjerimit është bërë gjithnjë e më shumë jo-fair dhe për shtetet më pak i parashikueshëm. Kjo ka të bëjë me vetë Europën.

Standard: Presidenti i Komisionit të BE-së Jean-Claude Juncker në fjalën e tij “State of the Union” ka folur për perspektivën e zgjerimit, por në letrën e tij drejtuar Presidentit të Këshillit, ai ka përmendur veçmas vetëm Serbinë dhe Malin e Zi në vitin 2025 dhe Shqipërinë as e ka përmendur …

Rama: Unë nuk mendoj se kjo duhet lexuar kështu. Ai nuk i ka përjashtuar të tjerët, ai ka përmendur vetëm Serbinë dhe Malin e Zi veçmas, sepse ato janë tashmë në tratativa.

Standard: Ka një shqetësim të dytë, që shtetet e Ballkanit të përafrohen në BE, jo më në bazë të arritjeve të tyre, – pra, parimi i regatave – por si një rajon.

Rama: …Unë nuk dëshiroj që të hiqet dorë nga parimi i varësisë nga arritjet dhe unë nuk besoj se BE-ja do ta bëjë këtë. Sepse kjo ka rëndësi që shtetet të përmirësohen faktikisht. Nëpërmjet integrimit në BE, ne mund të modernizojmë vendet tona dhe të ngremë institucione. Por BE-ja duhet të reformohet. Unë kam besim se aksi i rivendosur midis Berlinit dhe Parisit do ta çojë përpara këtë. Unë jam dakort edhe me presidentin francez Emanuel Macron, se duhet të ketë shpejtësi të ndryshme. Sepse, nëse dëshirohet që në fund të kihet një BE fleksible dhe funksionuese, atëherë duhet shkuar përpara dhe jo çdo gjë të ndërtohet me vendime me konsensus.

Standard: A prisni ju një ndryshim kursi në strategjinë e zgjerimit?

Rama: Këtë nuk e pres. Dhe problemi nuk është se çfarë thotë Europa, por çfarë bën ajo. Ata kanë thënë që nuk bëjnë zgjerim, por çështja në të vërtetë është se sa zgjerim bëjnë. Në rastin tonë është tërësisht jo-fair, sepse ne jemi një shtet i NATO-s, Mali i Zi ka aderuar në NATO shumë më vonë. Përveç kësaj, tek kapitujt vendimtarë të drejtësisë, ne jemi shumë më përpara se Mali i Zi. Edhe Serbia duhet t´i bëjë akoma këto reforma. Ne këtë e kemi bërë tashmë. Është fantastike që ata janë në tratativa! Është thjesht jo-fair që ne nuk jemi në tratativa! Unë nuk e kuptoj edhe këtë frikë të pabesueshme të udhëheqësve europianë, kur ata vazhdimisht lidhin fillimin e tratativave për anëtarësim me zgjedhjet (në vendet) e tyre, ose me mosdashjen e opinionit publik. Kjo është çmenduri! Do të ishte e kuptueshme po të ishte puna për vetë anëtarësimin, por këtu bëhet fjalë për tratativa. Pra, për këta politikanë do të ishte shumë e thjeshtë të thonë: Ne nuk do të pranojmë kurrë shtete të rinj në BE, në qoftë se ata nuk plotësojnë kriteret. Por tratativat sidoqoftë janë vetëm diçka, që neve na ndihmon të ecim më shpejt përpara dhe atyre asnjëherë nuk mund t’i shkaktojë dëm.

Standard: Mendoni se shtetet e BE-së duan ta ngadalësojnë procesin e zgjerimit?

Rama: Nuk është fjala se çfarë mendoj unë, kjo është e ndjeshme, e dukshme dhe e qartë. Ndonjëherë pyes veten, nëse udhëheqësit europianë kanë menduar apo jo për këtë. Ose ndoshta është puna se kjo çështje është shumë poshtë në axhendën e tyre dhe prandaj, ata dëgjojnë vetëm administratat apo këshilltarët e tyre. Këtu çështja politikisht është plotësisht e qartë. Ata mund të thonin: Ne bëjmë tratativa me të gjashtë shtetet në Ballkan dhe ne do të jemi plotësisht të rreptë dhe nuk do të ketë asnjë aderim (anëtarësim) për sa kohë që ju nuk do të jeni të gatshëm. Por është absurde të thuhet: Ju jeni një kandidat për anëtarësimin, por ne nuk bëjmë bisedime me ju. Kjo është njësoj si të thuash: Ne duam të martohemi, por nuk flasim për dasmën.

Standard: Ju keni thënë se, në qoftë se nuk do të ketë bashkim të shteteve të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Europian, do të krijohen “unione më të vogla“. Kjo ka çuar në atë, që në Serbi janë rritur frikërat nga një Shqipëri e Madhe, pra, nga një bashkim i Shqipërisë dhe Kosovës. I kuptoni ju këto frikëra?

Rama: Këto frikëra nuk rriten. Kjo do të ishte njësoj, sikur unë, për diçka që thotë Vuçiç (President i Serbisë, shënim i redaksisë),  të thoja se ai flet për Serbinë e Madhe. Nuk është se unë e dëshiroj këtë, por është fjala për logjikë. Kosovarët ishin nën një regjim shumë brutal dhe ata nuk mund të udhëtonin për në Europë dhe tani, ata kanë një shtet të vetin dhe prapë nuk mund të udhëtojnë për në Europë. Nuk ka vetëm lodhje zgjerimi, ka edhe një lodhje durimi.

Standard: Kur ju përmendni „unione më të vogla“, është e qartë që ju flisni për një union me Kosovën.

Rama: Ne nuk jemi më në komunizëm dhe prandaj mund të flasim haptas. Gjyshërit e kosovarëve të rinj jetonin në një shtet që nuk e njihte kombësinë e tyre dhe statusin e një republike. Tani, ata kanë në të vërtetë një shtet të vetin, por tani ata janë izoluar në një gjendje pezull. Ata janë popullsia e vetme në gjithë Europën që nuk mund të dalë jashtë vendit të saj. Dhe në fakt, për shkak të ndonjë budallallëku! Atyre u janë vënë kushte që të lirohen nga vizat për zonën e Shengenit. BE-ja ka thënë: Ju duhet që në fillim të bëni një marrëveshje kufitare me Malin e Zi, por njëkohësisht BE-ja bën tratativa me Serbinë, me një shtet që akoma nuk e ka njohur Kosovën, jo më kufijtë e Kosovës.

Standard: Këtu është fjala për Serbinë dhe Kosovën. E shihni ju veten si fuqi mbrojtëse e shqiptarëve, sepse ju shpreheni për fqinjët?

Rama: Unë do të kisha thënë të njëjtën gjë, nëse do të ishte e njëjta padrejtësi kundrejt serbëve. Po të ishte e izoluar Serbia, unë do të thoja: Ç’është ky budallallëk?

Standard: Po të  shikojmë  pas në  muajt e fundit, partitë  shqiptare nga Maqedonia erdhën këtu dhe ju i ndihmuat të  arrinin një  marrëveshje. Ata ishin shqipatarë  nga një  vend fqinj. Prandaj po ju pyes, nëse ju e kuptoni veten si mbrojtës të  shqiptarëve. Në  fund të  fundit jemi në Ballkan, ku të  menduarit në  mënyrë  etnike është  qëndrore dhe është  e lidhur me çështjet e stabilitetit dhe integritetit të  territoreve të shteteve. Prandaj ju pyes për këtë .

Rama: Nuk besoj se do të shkaktonte skandal, në rast se qeveria austriake do të  interesohej për austriaket jashtë  vendit. Shqiptarët e Maqedonisë  nuk janë  minoritet, por një  kombësi shtetformuese. Nëse ndihmohen ata, ndihmohet Maqedonia të  konsolidohet …

Standard: … edhe në rast se kjo çon në konflikt me qeverine Maqedonase ? Pati shumë kritika.

Rama: Unë nuk kam konflikt me njeri. Gruevski (ish-kryeministri i Maqedonisë  shënim i redaksisë) dhe unë jemi miq të mirë dhe më pas, ai sulmoi të ashtuquajturën Platforma e Tiranës, ai e dinte se kjo nuk ishte arsyeja që  ai nuk arriti të  krijonte qeverinë.

Standard: Është e qartë  përse e bëri Gruevski këtë. Por këtu është fjala për diçka tjetër, është fjala për marrëdhëniet midis vendeve në Ballkan. Për Bosnje Herzegovinën, është shumë keq kur Kroacia fqinjë ndërhyn.

Rama: Kushtetuta jonë shprehet qartë, se shteti shqiptar interesohet për të  gjithë  shqiptarët jashtë. Unë nuk i them atyre se çfarë duhet të  bëjnë  dhe unë  nuk kam ndërhyrë në  fushatën elektorale në Maqedoni. Por, në rast se ata kërkojnë ndihmë,  unë nuk ju them jo. Dhe gjithnjë do ta bëj këtë, pavarësisht se çfarë thonë të tjerët. Kjo është një gjë e natyrshme dhe nuk është  interferencë. Për ne, Maqedonia është  e rëndësishme. Çdo kërcënim për integritetin e Maqedonisë është i rrezikshëm për të gjithë rajonin.

Standard: Kjo është e vërtetë . Por nga pala Maqedonase u tha se ndërhyrja juaj krijoi destabilizim.

Rama: Ju po më intervistoni mua. Në qoftë se keni pyetje për ata, atëhere duhet t’jua drejtoni atyre. Unë nuk mund të përgjigjem për ata

Standard: Jam e interesuar për pasojat në  tregëtinë tuaj. Eshtë njoftuar se kontrollet kufitare me Kosovën do të lehtësohen shumë . Kjo është propozuar më parë  dhe Komisioni i BE ka thënë se menaxhimi i kufirit nuk është i mundur vetëm nga njëra anë.

Rama: Keni ju kontrolle në kufi me Gjermaninë ?

Standard: Ne jemi në zonën Schengen

Rama: Pse duhet të kemi ne kontrolle kufitare, kur ju nuk keni?

Standard: Po ne jemi në zonën Schengen

Rama: A keni kontrolle kufitare me Zvicrën?

Standard: Po

Rama: Pikërisht këtë lloj kontrolli kufijsh, si ato midis Austrisë  dhe Zvicrës do të  kemi ne me Kosovën.

Standard: Çfarë dëshëroni të  ndryshoni në menaxhimin e kontrollit të kufijve me Kosovën ?

Rama: Tani ka kontrolle shumë të  rënda dhe duam një menaxhim kufiri më të  lehtë, por jo pa kontroll. Sidoqoftë, palët do të jenë sëbashku.

Standard: Si menaxhimi i integruar i kufirit midis Malit të Zi dhe Shqipërisë?

Rama: Edhe më të lehtë. Sipas një studimi të  Bankës Botërore, njerëzit dhe mallrat presin 3,800 vjet në një vit në kufijtë në Ballkan.

Standard: A do të merrni të  njëjtat masa për lehtësimin e kufirit me Malin e Zi dhe Greqinë?

Rama: Ne jemi të gatshëm ta bëjmë  këtë  me çdokënd. Por në rastin e Kosovës duhet ta bëjmë  këtë, sepse shumica e njerëzve kalojnë  në  këtë kufi.

Standard: D.m.th është për trafikun e pasagjerëve?

Rama: Jo, është e lidhur me transportin e mallrave në të gjithë rajonin, çka është  pjesë e një plani veprimi që kemi adoptuar me Komisionerin Hahn.

Standard: Shqipëria ka qenë  prodhuesi më i madh i kanabisit në Evropë, vitet e fundit. Tani shumë plantacione janë shkatërruar, por policët janë përfshirë shumë  në  tregtinë e kanabisit.  Çfarë do të bëni rreth kësaj?

Rama: Kjo është një çështje e mbyllur, nuk ka një problem real me këtë. Rezultatet e monitorimit do të tregojnë në fund të muajit, se kanabisi është  zhdukur nga toka e Shqipërisë. Ka vetëm disa pika të vogla, shumë më pak se sa kultivohet në vende të tjera të Europës. Eshtë  bërë e zakonshme të flitet për “krimin shqiptar”, por kjo është raciste.

Standard: Policë të përfshirë në trafikun e drogës nuk janë ndjekur penalisht. Autoritetet e hetimit ndërkombëtar kanë konfirmuar se ka një problem.

Rama: Unë kurrë  nuk kam thënë se s’ka patur problem. Ka të bëjë se mbi çfarë  imagjinate krijohen opinionet. Kam lexuar një raport të BE mbi korrupsionin dhe kishte shuma që janë më të larta se Prodhimi Kombëtar Bruto. Prandaj le të flasim seriozisht. Kishte një problem para se ne të hynim në qeveri dhe ne kemi deklaruar luftë kundër drogës.

Standard: Pas shkatërrimit të plantacioneve në Lazarat u përhapën më shumë  plantacione kanabisi.

Rama: Kjo nuk është e vërtetë . Ju duhet të kuptoni diçka shumë të thjeshtë  Deri në vitin 2015, të  gjitha deklaratat e policisë ishin sekrete, pra, jo publike. Ne i kemi publikuar ato, më  pas prandaj njerëzit kanë  folur më  shumë  rreth kanabisit.  Por, në qoftë se shkon në arkivat e para vitit 2013, do të  shikoni se ka pasur kanabis kudo. Në qoftë se do të vërtetën, unë  të them të  vërtetën. Në qoftë se doni të  qëndroni me imagjinatën tuaj, qëndroni me imagjinatën tuaj.

Standard: Ka edhe një ligj, i cili është  i diskutueshëm, është  për importimin e plehrave.

Standard: Kryetari i ri i Parlamentit Gramoz Ruçi, ishte Ministër i Brendshëm në vitin 1991, kur 4 vetë u vranë në demonstratë në  Shkodër. A po bëhen hetime brenda partisë  tuaj socialiste për atë  kohë?

Rama: Kjo është  hetuar dhe gjykuar në gjykatë  dhe është liruar nga të gjithë  akuzat e çmendura. Pse duhet që partia të hetojë tani për këtë. Unë jam për një  kohë  të gjatë lider i kësaj partie. Unë kam qenë edhe lider i lëvizjes antikomuniste. Kjo Parti Socialiste që unë drejtoj nuk ka asnjë lidhje me të kaluarën …

Standard: … megjithëse ai ka qenë ish-ministër i Brendshëm

Rama: …i cili ishte ministër i Brendshëm në periudhën e tranzicionit,  saktësisht pas revoltës. Ai ka vepruar në mënyrë të shkëlqyer, sepse ai organizoi zgjedhjet e para të lira dhe të drejta si ministër i Brendshëm dhe në këto zgjedhje, presidenti komunist humbi zgjedhjet. Pjesa tjetër janë thjesht broçkulla dhe nuk e kuptoj sesi mund të diskutohet në 2017, kur ne kemi miratuar ligjin që lejon publikimin e të gjithë dosjeve nga koha e komunizmit, kemi punuar për rreth 1 vit me Gjermaninë për këtë propozim. Ne kemi hapur “Shtëpinë  e gjetheve” dhe muzeun e bunkerit të  komunizmit, në mënyrë që njerëzit të trajtojnë të kaluarën dhe ne i kemi paguar kompensim të gjithë ish të përndjekurve politikë që janë gjallë. Dhe tani ju më thoni mua ish ministër i Brendshëm?

Standard: Po, sepse ai është  simboli i asaj kohe. A ka diskutime në partinë tuaj për këtë?

Rama: Jo, sepse partia është  shkëputur prej tyre kohë më parë dhe ai nuk është  simbol i asnjë gjëje. Ai është  vetëm objektivi i një opozite barbare, e cila kërkon vetëm të demonizojë njerëzit. Një numë r i madh shqiptarësh e respektojnë atë shumë, sepse ai ka treguar integritet dhe ka reformuar partinë dhe unë jam i kënaqur që parlamenti tani punon si një parlament dhe jo si një klub të dehurish – pak muaj më parë.

REMOTE_ADDR:[]

31 komente në “INTERVISTA e plotë për “Der Standard”, Rama: Qëndrimi i BE-së ndaj Shqipërisë një çmenduri”

 1. selim rroshi says:

  Se kupton ky budalla qe eshte i monitoruar nga jashte ne cdo pike te qeverisjes se tij. Dhe se sheh Europa dhe usa qe nje vrime ne uje ka bere kudo ne ndertimin e shetit? Me te vetme arritje kanabizimin e Shqiperise. A mjere ne cfare narcisti idjot kemi per kryemnister. Ky njeri qe vesh atlete ne samit nderkombetar? Sikur eshte Gandi zbathur ne origjinalitetin e vet. Ky idjot as origjinalitetin e vet nuk di. Se ta dinte do vishej si Isa Boletini dhe skish per ta share njeri ne qofte ashtu. A mos po eshte adidasi produkt shqiptar dhe kur i vesh ben reklame per nje produkt kombetar. Apo ku njeri qe ka bere kosh basktebolli ne zyre ahahahahahahahaha cgomar. Apo qe shet zhgarravina haluciante dhe shfrytezon poziten e tij per te hyre ne boten e piktures. E do beje detyrat evropiane ky? Asnjehere harrojeni narcisti jeton 100 per qind ne delirin ee vet.

  1. Che Guevara says:

   O selim karoshi!
   Po qenke rrote cari,o derdimen?
   Te gjitha te keqiat qe kane ndodhur ne Shqiperi pas 90-tes kane vetem nje autor:Sali Berishen dhe PD-ne si bande kriminale antishqiptare!
   Sa per pergjigjet qe i ka dhene gazetrares austriake,i shterngoj doren fort se ia ka dhene pergjigfjen edhe Europes!
   Ne se Europa tall bythen me ne,atehere do bgeje mire Rama qe tre forcoje maredheniet me Rusine dhe Kinen.
   Rruge tjheter nuk ka!
   Dhge thone se pse Enver Hoxha u lidh me Lindjen e jo me perendimin!
   Ja pra vete perendimi nuk na do ne shqiptareve dhe ka 27 vjet qe tallet me ne!

   1. AZ... says:

    Che Guevara. Europa Jo se nuk e do shqiperine po nuk do faren e keqe komunite si puna jote se ju mendjen e kini te Russia e motra kine

    1. €piriiiiii says:

     Azzzz Che ja te drejtë. BE ka Standarte te ndryshme për Kosovën edhe Serbinë. Njeren e Përkedhel dhe tjetrën e fshikëllon. Për mos thenë Standarti i Pranimit në BE i Rumanidë me Bullgarinë edhe Shqipërinë sot.

    2. Che Guevara says:

     Krricit me nofken “AZ”,qe nuk behet dot gomar!
     Qe kur ti,more kelysh fashisti e ke ndare Shqiperine ne komunistre e fashiste?
     Ne Shqiperi ka vetem shqiptare,por ca e duan Shqiperine tre lulezoje ku te gezojne te gjithe shqiptaret njelloj,por ka edhe zaberhane te qelbur si puna joite qe duan te hane vetem per vete!
     Sipas kungullit tend bosh i bie qe edhe SHBA dhe gjithe bota,qe kane maredhenie ekonomike me miliarda me Kinen i bie qe te jene komuniste?
     Torollake si ty meritojne vetrem perbuzje e asgje me shume!
     Hyyyy , vrrome e ndyre anti shqiptare!

   2. u bo nomi says:

    ja pse shqiperia vuan , se ka akoma kafshe si puna jote…..

  2. eno says:

   Edi Rama njesh Ju lumte . sali berishe krimineli dhe Lulezim basha gjithashtu krimineli qe abuzoi me leket e rruges durres kukes, me marreveshjen per faljen e detit greqise dhe ish minister i mbredeshem ne 21 janar ku humben jeten nga plumbat e gardes 4 qytetare te pafajshem kurre nuk do ta kene shancin te qeverisin Shqipetaret. Lulezim Basha dhe sali berisha per krimet qe kane bere ne kurriz te shqiperise duhet te ndiqen penalisht.
   I urojme suksese Edi Rames dhe Gramoz Rucit dhe kesaj mazhorance ne qeverisje.
   Gramoz Rucit i urojme susksese dhe te vazhdoje te drejtoje sic po e drejton tani Parlamentin, qe ka marre autoritetin qe i takon.

  3. ben says:

   Ore jeni ne vete ju te gjithe.
   Vertet mendoni se austriaket mezi priten te dilte gazeta dhe te lexonin bile me shenime ca thoshte km i nje vendi te humbur.
   A e mendoni te botohet ne nje gazete shqiptare intervista e presidentit te austrise qe mos te kete asnje fjale per shqiperine. A do i haje palla ta lexoje njeri???
   E pra jane nga keto intervistat qartesisht te paguara qe te habiten katunaret e katunit tone me madheshtine e timonierit te madh qe e lexojne me shenime edhe ne austri.
   Nuk e di gazetari si do jete paguar, me ngarkese hashashi, me ndonje grup gocash qe aspirojne te behen “gazetare” apo thjesht me euro prerje 500.
   A pika qe nuk i bie ketij lloj populli.

 2. Faro says:

  Hera pare qe nje kryeminister shqiptar,njeh me kaq kompetence problemet e Europes dhe vecanerisht lidhur me problemet tona. Bere mire qe botove intervisten e plote.

  1. mirel says:

   Cthua mor idiot. Ai po akuzon Europen per cmendurira. Filloi si Berisha.
   Gjendja e Shqiperise eshte skandaloze.
   Vetem muti Ramut kujton se ka bere perparime.
   Shqiptaret po rrine rrugeve te Europes si arixhinj.
   Flene neper parqe.

   1. like says:

    @mirel,
    a ma thua dot daten se kur filluan shqiptaret te rrijne rrugeve si arixhinj?

 3. sala says:

  o selim…na rrufsh topet per dimer se per behar i rruj vete

 4. Isa boletini says:

  O selim… derra si ti se hapin dot mendjen te ecin para. Ik e kullot ndonje bageti se sje per mendime qyteti ti.
  Shpellaxhi

 5. PPE says:

  Jo mor rrosh nuk eshte keshtu , Rama ka ardhur ne pushtet me voten popullore dhe seshte i vetem ne punen qe behet , ka vizion dhe gjerat do te shkojne atje ku duhet por ti me injorancen dhe mellefin provincial qe mbart mbi vehte , zor se te hiken kallua qe ke ne tru. . Po pse more idiot ke po monitoron Europa , Toni Blerin qe eshte nje nga keshilltaret e tij dhe qe merr pjese ne hartimin e politikave?

 6. Ledio says:

  Ore idiot+narcissist, kjo eshte gare e gjate edhe Serbet e Greket dijne te bejne politike, kurse ti te kane dale syte si topa ping-pongu nga droga. Nuk behet politike duke ndenjur gjithe diten ne FB. Ti Sali Serbi te enjti koken edhe syte edhe ti e ke akoma ne parlament, Lulezim Basha vra 4 po prap ne parlament , edhe qe te 2 jane spiuna Serb. Lere me pastaj per ekonomi , rend ,ekonomi, arsim , shendetesi qe i ka marre lumi.

 7. KORÇARI says:

  EDI Rama është Kryeministri më i mirë gjatë këtyre 27 viteve “Demokraci” , por nuk arrin dot të kuptojë që Europa është një KURVË PLAKË që KURRË NUK E KA DASHUR SHQIPËRINË , ËESHTË ABSURDE , Ë PAIMAGJINUESHME TË MENDOJË EUROPA TË FUTË NË GJIRIN E SAJ NJË SHTET SI SERBIA QË VRAU DHE MASAKROI GJYSMËN E GADISHULLIT ILIRIK (BALLKANIN) , VRAU DHE MASAKROI ME QINDRA MIJËRA NJERËZ TË PAFAJSHËM, BËRI GJENOCID TË PASTËR NË BOSNJË DHE DARDANI. DHE GJITHA KËTO JO MË LARG SE 17 VITESH MË PARË , NJË SHTET QË KA NË KRYE NJË MILITANT TË MILLOSHEVIÇIT, I CILI ËSHTË FILMUAR ME ARMË NË DORË NË KRAH TË SHESHELIT. PRA EUROPA KA SI TË VETMIN KRITER QË SHTETI TË JETË I KRISHTERË, PRA KATANDISI NJË KLUB I KRISHTERË DHE KËTË EDI RAMA NUK MUND TA HONEPSË DOT , PASI ËSHTË NJË NJERI ME HORIZONT TË HAPUR DHE LAIK, NDËRKOHË QË LLOGJIKA E EUROPËS KA MBETUR NË MYKUN E MESJETËS.
  SHQIPËRIA S’KA PËR TË HYRË KURRË NË EUROPË, KËSHTU QË DUHET TË KTHEJMË SYTË VETËM NGA AMERIKA , RUSIA, DHE TURQIA DHE TA LËMË EUROPËN TË SHKËRRMOQET DALË NGADALË NËN PESHËN E MYKUT TË SAJ.

  1. AZ... says:

   Che Guevara. Europa Jo se nuk e do shqiperine po nuk do faren e keqe komunite si puna jote se ju mendjen e kini te Russia e motra kine

 8. Deri ke Banka says:

  Kujdes Edo, nuk i durojn fjalet e drejtperdrejta.Dhe
  si pasoje vjen hakmarrja.

 9. Bambi says:

  O Edo.
  Nuk taka fajin Europa mor djale, shiko brenda katundit, behu i zoti dhe mos caj bythe per Evropen. Bej or vlla sic ben Norvegjia, Zvicra… qe s’e rruajne fare per Europen.
  Po kur flet dhe ti per “fairnes”!!!???
  Sa “fair” eshte te legalizosh ndertimet ne tokat e grabitura dhe te prishesh shtepine ndertuar ne token e vete nga himarjotet apo vunjotsit ?
  Sa “fair” eshte te ndertohen lloj-lloj burdellosh ne bregdet nga dhjetra politikano-kriminele-vagabondo-kusare dhe te mos u kthehen pronat himarjoteve ne keto 27 vjet “shkerdhato-demokraci”???!!!.
  Sa “fair” eshte qe te vendosesh TI si KM per cdo kioske qe ndertohen ne Vlore !!!??? sa per ilustrim, e kam fjalen per ate lavazho-benzinato-kafenene” ne hyrje te Vlores. Kur e pe, vure duart ne koke dhe kerkove te prishej per 24 ore. Po kur more vesh kush ishin pronaret (ata çunat e “Paradajsit”) e ktheve fjalen dhe u dergove “haber” – Ta gezoni! Pse o Ed e ve vehten ne siklet dhe detyrohesh te lepish ate qe peshtyn ? Mund te me thuash ku eshte ketu ligji, rregulli i nje shteti, plani rregullues i qytetit, kompetencat etj. etj.??? Po ethere qe mbylle gjithe Kazinote dhe lojrat e fatit dhe pastaj fute bishtin ne shalle dhe heshte , e mban mend ?
  Ja kto Edo na ndajne shuuuuumme nga Europa. Po shume fare. Dhe shkaktari je TI dhe vetem TI. Mendon ti se nuk i di Europa keto ?
  I di Edo, i di. Po nuk ta thone troç qe je nje cope rrugaçi i deshtuar ne cdo profesion qe ke patur (e s’ke patur). Nuk ta thone troç qe je nje cope injoranti pa shkolle, qe deshiron te rrethohesh nga e njejta kategori njerzish dhe qe di vetem di te trashesh zerin me te dobtit dhe te servilosesh me te fortet. Nuk ta thone, se jane diplomata ata Edooo.
  Nejse, bej qejf sa te kesh lulken nga krahu tjeter. Megjithse keshtu tha dhe Tosi pas 1997-es. Sa te jete Sala andej nga PD, une do fitoj gjithmone. Por, do ti qe e beri kaq balte sa ja mori prape Sala. Kujdes se dhe Lulka te beri qe te te dridhen gjunjet kete behar…

  Hajt mos u merzit se duhe thene dhe ca te verteta ne sy.

 10. Konti Sbalta says:

  Mbrojtje dinjitoze e autoritare , larg servilizmave te ishave te meparshem te qeverive tona , perpara europes qe sot duket ecoroditur dhe nuk po di se c’te beje me bashkimin e metejshem dhe parrullen e famshme te levizjes se lire te njerzeve dhe mallrave dhe te drejtave te njeriut!?

 11. Konti Sbalta says:

  Mbrojtje dinjitoze e autoritare , larg servilizmave te ishave te meparshem te qeverive tona , perpara europes qe sot duket e coroditur dhe nuk po di se c’te beje me bashkimin e metejshem dhe parrullen e famshme te levizjes se lire te njerzeve dhe mallrave dhe te drejtave te njeriut!?

 12. Alban Dega says:

  ME ZEMER E MENDJE TE HAPUR

  – krenari e ligjshme per cdo shqiptar e demokrat
  Nje kryeminister ndryshe

  E lexova dhe rilexova kete interviste mesim per cdo politikan e jo politikan shqiptar.
  Ne cdo fjale ne cdo djali lexohet quarte nje kryeminister ndryshe.
  Nje kryeminister burre shteti jo vetem shqiptar e evropian por edhe me shume.
  Nje kryminister 24 karat atdhetar qe ti thote te kater verteta ne sy. Jo me pallavra e klishe te sala boje por me fakte konkrete, reale, te prekshme, te dhimbshme.
  Nje kryminister qe per shtet fal pushtet, rrezikoi edhe karriken e vet jo per partine por per Shqiperine e Kombit e vet.
  Nje kryminister i shqiptareve ne sherbim te shqiptareve dhe shqiptarise.
  I vetmi shtet I Ballkanut qe kurre, asnjehere nuk sulmoi as pushtoi asnje pellembe toke ose pasurive te nje shteti tjeter.
  I vetmi shtet qe u perdor si nje placke tregu, si nje mall pa Zot, si nje monedhe shkembimi nga Berlini e Londra, Moskovi e Stambolli, Parisi per te plotesuar oreksin dhe deshirat shoviniste te Beogradit. e Athines, Podgorica e Shkupit te dreqit e te birit.
  Shqiptaret e Gjergj Kastriotit qe mbrojten me lumenj gjaku qyteterimit dhe krishterimin evropian per mbi cerek shekulli u copetuan e sakatuan si asnje shtet tjeter ne Evrope me pazare te pista ku vetem i zoti shqiptaret as u pyeten e as u degjuan kurre .
  Arshivat e Stambollit e Shen Peterburgut, Berlinit e Londres, te Parisit e Romes, te Vatikanit dhe Konstanopolit per te mos folur per ato te Beogradit e Athines jane te mbushura me gjak e lote, me padrejtesi e barbari antishqiptare kunder Shqiperise Natyrale dhe kancelarite e tyre akoma edhe sot tmerrohen nga “ Shqiperia e madhe” nje Gogol i krijuar nga makina shpifarake e Kishave- shtet dhe Shteteve -Kisha te Beogradit e Athines.
  Nje Gogol qe u ndihmua dhe perkrahe edhe nga bashkeautoret e golgotes shqiptare nga “ O Evrope u kurve e vjeter” sic u ka kenduar zemra e plasur e shpirti i sakatuar”
  i kombit dhe popullit me dasha- Evropian te kontinentit, shqiptareve.
  Pse Vatikani nuk hap arkivat e tij, ku ne siguri jane dokumentat e provat se Manastiret Ortodokse serbe te Decanit dhe Gracanices jane ngritur mbi themelet e rrenojat e Kushave Katolike shqiptare !?
  Pse !? Pse !? Pse o Jezu Krisht qe u kryqezove per te miren e ne sherbim te Njerezimit e qyteterimit !?
  Pse………..!?
  Vijon

 13. popull debil says:

  Ky delirant i pashërueshëm kujton se BE e SHBA do ta hanë atë që ky ju servir,dmth sapunin për djathë.Reformë në drejtësi nuk do të thotë vetëm pastrim i pallatit të drejtësisë por në radhë të parë vendosja në bankën e të akuzuarëve të kriminelëve politikanë të çdo krahu dhe sekuestrimi i pasurive të tyre të luajtshme e të paluajtëshme.Kohët e fundit i gjati i qeverrisë nuk po na e përmënd më këtë detyrë shtëpie që i kanë vënë BE dhe SHBA.Pse?Sepse i gjati është i përlyer,ka vjedhur dhe e di shumë mirë që nesër pasnesër do ti dalë dobiçi në shesh.Një fjalë e urtë thotë se qielli i pastër nuk ka frikë nga vetëtimat,por të gjatit tonë i ka hyrë frika në palcë sepse nuk është i pastër.Po i rrëshqet toka nën këmbë dhe ramua e ndjen këtë gjë.Dhe afërmëndsh,a mund të besohet se ish kryetari i bashkisë më të madhe që e drejtoi atë në kulmin e korrupsionit,kur korrupsioni dhe hajnia ishin ngritur në sistem të mund të mbetej i pastër?Vetëm një i marrë mund ta besojë.Nëse e kundërta do të ishte e vërtetë atëherë shumë lehtë ramua do të dilte përpara shqiptarëve të t’ju thoshte:Shqiptarë,ja ku jam zhvishem nga çdo lloj imuniteti dhe vihem në dispozicion të drejtësisë.Pse se bën këtë gjatoshi ynë?Vetëm një përgjigje ka;është i përlyer,është i zhvirgjëruar dhe si i tillë fundi i tij do të jetë si i gjithë hajdutëve të tjerë.Do të ishte në nderin e tij të jepte dorëheqjen e ti hapte rrugë vëndit të futej në EU.

 14. Loni qeni myzeqar i Edvinit says:

  Selim o tradhetar ,partia tone do te denoje o qen armik ,vertete komandanti yne nuk di se cflet.bile ka aftesi te kufizuara intelektuale dhe mendore, por nuk lejohet kundershtimi i mendimeve te tij

 15. Alban Dega says:

  ME ZEMER E MENDJE TE HAPUR

  – Krenari e ligjshme per cdo shqiptar e demokrat
  Nje kryeminister ndryshe

  E lexova dhe rilexova kete interviste mesim per cdo politikan e jo politikan shqiptar.
  Ne cdo fjale ne cdo fjali lexohet e flet qarte si kristali nje kryeminister ndryshe !
  Nje kryeminister mbi partite e mbi ideologjite!
  Nje kryeminister 24 karat shqiptar!
  Jo sot! Qysh ne hapat e pare te tij ne politike!
  Nje kryeminister burre shteti jo vetem shqiptar e evropian por edhe me shume.
  Nje kryminister 24 karat atdhetar qe ti thote te kater vertetat sy. Jo me pallavra e klishe te dala boje por me fakte konkrete, reale, te prekshme, te dhimbshme deri ne tragjedi te nxjerrja nga Golgota antishqiptare !
  Nje kryeminister qe per shtet fal pushtet, rrezikoi edhe karriken e vet jo per partine por per Shqiperine e Kombin e vet.
  Nje kryminister i shqiptareve ne sherbim te shqiptareve dhe shqiptarise.
  I vetmi shtet I Ballkanut qe kurre, asnjehere nuk sulmoi as pushtoi asnje pellembe toke ose pasuri te nje shteti tjeter.
  I vetmi shtet qe u perdor si nje placke tregu, si nje mall pa Zot, si nje monedhe shkembimi nga Berlini e Londra, Moskovi e Stambolli, Parisi per te plotesuar oreksin dhe deshirat shoviniste te Beogradit. e Athines, Podgorica e Shkupit te dreqit e te birit.
  Shqiptaret e Gjergj Kastriotit qe mbrojten me lumenj gjaku qyteterimit dhe krishterimin evropian per mbi cerek shekulli u copetuan e sakatuan si asnje shtet tjeter ne Evrope me pazare te pista ku vetem i zoti shqiptaret as u pyeten e as u degjuan kurre .
  Arshivat e Stambollit e Shen Peterburgut, Berlinit e Londres, te Parisit e Romes, te Vatikanit dhe Konstanopolit per te mos folur per ato te Beogradit e Athines jane te mbushura me gjak e lote, me padrejtesi e barbari antishqiptare kunder Shqiperise Natyrale dhe kancelarite e tyre akoma edhe sot tmerrohen nga “ Shqiperia e madhe” nje Gogol i krijuar nga makina shpifarake e Kishave- shtet dhe Shteteve -Kisha te Beogradit e Athines.
  Nje Gogol qe u ndihmua dhe perkrahe edhe nga bashkeautoret e golgotes shqiptare nga “ O Evrope u kurve e vjeter” sic u ka kenduar zemra e plasur e shpirti i sakatuar”
  i kombit dhe popullit me dasha- Evropian te kontinentit, shqiptareve.
  Pse Vatikani nuk hap arkivat e tij, ku me siguri jane dokumentat e provat se Manastiret Ortodokse serbe te Decanit dhe Gracanices …… jane ngritur mbi themelet e rrenojat e Kushave Katolike shqiptare !?
  Pse !? Pse !? Pse o Jezu Krisht qe u kryqezove per te miren e ne sherbim te Njerezimit e qyteterimit !?
  Pse…. !?
  Pse nuk u jepet fund me fakte e deshmi perrallave ruso- serbe per “ Kosoven si djep i qyteterimit serb” dhe si “ Jeruzalemi serb” te ngritura mbi bajonetat e gjakosura me gjakun e dlire te bebeve shqiptare ne djepat e tyre ne djepin e shqiptarise, ne Dardani- Shqiperine natyrale nga hordhite barbare serbo- sllave!?
  Pse hesht kjo Evrope per mbi nje milione shqiptare te cfare e sakatuar, syrgjynosur me zjarr e me hekur nga hordhite barbare te Pashicit e Rankovicit midis e fill pas Luftes se Dyte Boterore !?
  A nuk e di e nuk ka dokumente pa fund per masakrat e genocidin grek kunder cameve dhe Canerise !?
  E Golgota , racizmi antishqiptar vazhdon edhe sot! Kosova 1990- 1999 eshte teper e fresket per tu harruar!
  Gjaku I 52 Adem Jashareve, perfshire edhe ne djep brenda Kulles se tyre, mbi 11 000 te vrare e masakruar ne vatrat e veta, mbi 25 000 vajza ( edhe minorene ) te perdhunuara ne orgji militaresh e paramilitaresh te nje shteti terrorist, qindra miliona Euro dollare te plackitur e bere shkrumb e hi nga hordhite e cetnikeve te Milloshevicit, Dacicit, Vucicit !?
  E Serbia e Mali i Zi shpetblehen me asocim ne BE para Shqiperise e Kosoves 95 per qind proevropiane e proerendimore !?
  Kosova , drejtesia e se ciles eshte ne duart e BE-se dhe EULEX-it, pra vete shteti ligjor i Kosoves, komandohet nga Evrope e Bashkuar, mbahet ne karantinen e vizave dhe vazhdohet me kushte pas kushtesh per kandidaturen e saj per ne BE!?
  A ka absurditet ne te madh se shteti i vetem evropian jashte BE-se qe perdor tash e gati 17 vjet jo vetem nuk eshte pranuar ne BE por as pranuar si kandidat…. bile… bile as heqjen Vizat per te udhetuar ne Evrope !?
  Nderkohe Serbia eshte bere ortake e saj pa kaluar as 18 vjet kur NATO dhe BE – bombardonin me avion raketa faqet e zyrat e telallit, Ministrit te Informacionit Vucic dhe sekretarit Politik e keshtu te djathte te Kasapit te Ballkanit Sllobodan Milloshevic, Ivica Dacic, i pari ish- Kryeminister e tani President I Serbise, i dyti shef i diplomacise serbe!
  Pervecse racizem antishqiptar cfare emri tjeter mund ti jepet dy standarteve te BE-se ndaj Kosoves dhe Shqiperise nga njeri ane dhe Serbise nga ana tjeter !?
  Gjysma e se keqes …. E keqja e madhe eshte se ndersa BE- ja financon miliarda euro ne Serbi cdo vit dhe Vucici shpenzime miliarda dollare per te blere avione, raketa dhe armatim rus nga Vladimir Putin !?
  E kjo ndersa SHBA dhe BE kane vendosur sanksione dhe embargo ndaj Rusise …
  Cfare emri ti vendosim kesaj politike ala Mynih te BE-se !?
  Aleksander Vucic e Ivica Dacic, te perkedhelurit , telallet dhe krahet e djathte te Milloshevicit, dhe bashkekombasit e tyre, midis te cileve me qindra paramilitare dhe chelate te tyre edhe ne Kosove e Bosnje, perkedhelen nga BE- ja udhetojne lirshem si ne shtepine e vet anekend kontinentit te vjetet, ndersa viktimat e tyre shqiptaret e Kosoves, me shtet ligjor ala EULEX, ala BE presin ne muaj ndofta edhe vite per nje vize per ne Evrope dhe keqperdoren nga Mafia serbe e Human Trafikut per te shkuar si refugjate ne BE….
  Si duket BE-ne e ka lene kujtesa. Kane harruar se ishin shqiptaret e Kosoves dhe Shqiperise qysh ne shkurt- marsin e vitit 1981 dhe ne Dhjetorin 1990 qe dolen neper rruget e Prishtines, Tiranes, mbare trevave shqiptare me kushtrimin madhor “ E duam Kosoven e Lire ! “ “ Liri bara i me HOR ose pahir”, “ E duam Shqiperine si e gjithe Evropa “
  Po aq hipokrite, sic e tha me shume diplomaci e burreri, me fakte rrenuese ligjore kryeministri shqiptar Edi Rama ne intervisten me “ Der Standart “ te Vjenes ishte edhe shqetesimi ala Lulezim Basha e Sali Karaxhici per zgjedhjen me mbi shumice votash te Z. Gramoz Ruci si kryetar I Kuvendit Popullor te Shqiperise.
  “ Cdo njeri eshte i pafajshem derisa fajesia e tij te provohet nga Gjykata e Drejtesise” eshte i vetmi standart demokratik i shtetit ligjor dhe i drejtesise ne Boten demokratike.
  Cili oren politikaneve apo liderve evropiane ose mediave te tyre i ka bere nje pyetje te tille Aleksander Vucicit apo Ivica Dacicit si krah i djathte dhe altoparlanti i politikes dhe terrorit shteteror serb ne Kosove, Bosnje e me gjere !?
  Apo pse behet gjithe kjo potere per Cakorin qe vihet si kush Kosoves per heqjen e vizave per ne Evrope e nuk ju vendos si kusht Serbise e Qeverise se saj gjetja dhe zbulimi i varreve masive apo fati i mbi 2000 shqiptareve te Kosoves te zhdukur pa bam e pa nishan, pa nje Carr ku ti qanin e per kujtonin familjet e tyre…
  Apo BE-ja eshte infektuar nga virusi racist i Beogradit se “ I vetmi shqiptar i mire eshte shqiptari i vdekur” apo nga ajo kenga barbare e Fircave Speciale greke “ …. shqiptare o shqiptare,…. ne zorret tuaja do te bejme litare “
  E mos te harrojme se Greqia eshte nje nga kushtveneset e pranimit te Shqiperise ne BE sic qe edhe per anetaresimin e saj ne NATO.
  Ajo qe me ben te qaj por edhe te qesh eshte fakti se edhe nje gazete serioze e nje populli serioz e me kultures I ai austriak, me nje emer te nderuar si “ Der Standard” perdor dy standarte kur behet fjale per ne shqiptaret. I vetmi shpjegim qe me vjen ndermend ne kete rast eshte ai gjeografik meqe Vjena eshte me afar me Beogradin se sa ne Tiranen.
  Njerezisht, kombetarisht , historikisht dhe politikisht, Tirana, Prishtina, Kosova dhe Shqiperia kemi qene dhe do jemi gjithnje me afer me Vjenen, Austrine, Brukselin dhe BE-ne se sa me Beogradin, Athinen dhe Mosken !
  Me falni se i rashe pak gjate sepse nuk kisha kohe ti bija shkurt !
  Faleminderit Zoti Rama !
  Sic duket rruga me shkurter, me e sigurte, me e shpejte e Prishtines dhe Tiranes, Kosoves dhe Shqiperise, e Kombit dhe shqiptareve per ne BE kalon neper Uashington.
  Po te mos kishte qene Uashingtoni dhe Shtepia e Bardhe e Fatit tone te Bardhe Kosova sot do te ishte nje komune serbe, nje Vojvodine tjeter , nje …. me mire te mos ishte fare !
  Thank You USA !

  1. Fyrher says:

   E ke postuar kete koment 500 here o idiot.

   Boll mbrove ramen qe eshte sherbetor i cifuteve dhe klikave nderkombetare dhe kjo qe thote ai ketu eshte thjesht nje loje e madhe.

   Cfare USA o idiot??? Amerika eshte kryeqendra e zionimzit boeteror dhe ne te njejne voje me shtetet qe ndane kombin shqiptar ne 1913.

   Ishte kjo amerike qe mundi ne luften e pare boterore Rajhun II German dhe Austro-Hungarine duke demtuar rende interesat shqiptare ne ballkan. Servia do ishte shfaros nga faqja e dheut dhe Shqiperia do iste 4 here me madhe.

   E njejta gje ndodhi edhe ne luten e dyte boterore. Rajhu III Gjerman kishte respekt te jashtezakonsem per Shqiptaret dhe servet po shfarrosesin nga faqja e dheut. Amerika e mundi Rahun III dhe demtoi perseri intersat shqiptare.

   Amerika ishte ajo qe e njohu jugosllavine mbas luftes se pare botepe dhe ajo qe e rinjhu edhe mbas luftes se dyte dhe biles i krijoi gjithe industine ushtarake dhe ekonomine.

   Ne Kosove nuk ka pasu ndonjehere manastrie katolike, sepse te gjithe ishin ortodokse. Gjithe shqiptaret ishin otodokse ne kosove dhe kishat serve kane ngrit mbi kishta romako lindore bizantine.

   Dhe perdhunimet kane qene diku tek 2000 e jo 20000 sic thote OKB0ja qe ekzagjeron gjerat per interesat e veta.

 16. Alban Dega says:

  Fakte e mendime

  RRUGA E VETME SHQIPTAREVE PER NE BE…

  … kalon neper Uashington !
  – Nje kryeminister ndryshe …

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  E lexova dhe rilexova intervisten e Kryeministrit shqiptar Edi Rama ne gazeten austriake “ Der Standard “
  Nuk ishte nje interviste dosido. Ishte mesim per cdo politikan e jo politikan jo vetem shqiptar.
  Jo vetem mesim por edhe mesazh per shqiptaret dhe Evropen e ne tej .
  Sic e premtoi hapur ne fushate Edi Rama po mban premtimin. Politika e Shqiperise do te behet ne Tirane jo gjetke…
  Ne cdo fjale ne cdo fjali lexohet e flet qarte si kristali nje kryeminister ndryshe !
  Nje kryeminister mbi partite e mbi ideologjite!
  Nje kryeminister 24 karat shqiptar!
  Jo sot! Qysh ne hapat e pare te tij ne politike!
  Nje kryeminister burre shteti jo vetem shqiptar e evropian por edhe me shume.
  Nje kryminister 24 karat atdhetar qe ti thote te kater vertetat sy. Jo me pallavra e klishe te dala boje por me fakte konkrete, reale, te prekshme, te dhimbshme deri ne tragjedi te nxjerra nga Golgota antishqiptare !
  Nje kryeminister qe per shtet fal pushtet, rrezikoi edhe karriken e vet jo per partine por per Shqiperine e Kombin e vet.
  Nje kryminister i shqiptareve ne sherbim te shqiptareve dhe shqiptarise.
  I vetmi shtet I Ballkanit qe kurre, asnjehere nuk sulmoi as pushtoi asnje pellembe toke ose pasuri te nje shteti tjeter.
  I vetmi shtet qe u perdor si nje placke tregu, si nje mall pa Zot, si nje monedhe shkembimi nga Berlini e Londra, Moskovi e Stambolli, Parisi per te plotesuar oreksin dhe deshirat shoviniste te Beogradit. e Athines, Podgorices e Shkupit te dreqit e te birit.
  Shqiptaret e Gjergj Kastriotit qe mbrojten me lumenj gjaku qyteterimin dhe krishterimin evropian per mbi cerek shekulli u copetuan e sakatuan si asnje shtet tjeter ne Evrope me pazare te pista ku vetem i Zoti shqiptaret as u pyeten e as u degjuan kurre .
  Arshivat e Stambollit e Shen Peterburgut, Berlinit e Londres, te Parisit e Romes, te Vatikanit dhe Konstanopolit per te mos folur per ato te Beogradit e Athines jane te mbushura me gjak e lote, me padrejtesi e barbari antishqiptare kunder Shqiperise Natyrale dhe kancelarite e tyre akoma edhe sot tmerrohen nga “ Shqiperia e madhe” nje Gogol i krijuar nga makina shpifarake e Kishave- Shtete dhe Shteteve -Kisha te Beogradit e Athines.
  Nje Gogol qe u ndihmua dhe perkrahet edhe nga bashkeautoret e golgotes shqiptare nga “ O Evrope u kurve e vjeter” sic u ka kenduar zemra e plasur e shpirti i sakatuar”
  i kombit dhe popullit me dasha- Evropian te kontinentit, shqiptareve.
  Pse Vatikani nuk hap arkivat e tij, ku me siguri jane dokumentat e provat se Manastiret Ortodokse serbe te Decanit dhe Gracanices …… jane ngritur mbi themelet e rrenojat e Kushave Katolike shqiptare !?
  Pse !? Pse !? Pse o Jezu Krisht qe u kryqezove per te miren e ne sherbim te Njerezimit e qyteterimit !?
  Pse…. !?
  Pse nuk u jepet fund me fakte e deshmi perrallave ruso- serbe per “ Kosoven si djep i qyteterimit serb” dhe si “ Jeruzalemi serb” te ngritura me bajonetat e gjakosura me gjakun e dlire te bebeve shqiptare ne djepat e tyre ne djepin e shqiptarise, ne Dardani- Shqiperine natyrale nga hordhite barbare serbo- sllave!?
  Pse hesht kjo Evrope per mbi nje milione shqiptare te cfarosur e sakatuar, syrgjynosur me zjarr e me hekur nga hordhite barbare te Pashicit e Rankovicit midis e fill pas Luftes se Dyte Boterore !?
  A nuk e di e nuk ka dokumente pa fund per masakrat e genocidin grek kunder cameve dhe Camerise !?
  E Golgota , racizmi antishqiptar vazhdon edhe sot! Kosova 1990- 1999 eshte teper e fresket per tu harruar!
  Gjaku i 52 Adem Jashareve, perfshire edhe ne djep brenda Kulles se tyre, mbi 11 000 te vrare e masakruar ne vatrat e veta, mbi 25 000 vajza ( edhe minorene ) te perdhunuara ne orgji militaresh e paramilitaresh te nje shteti terrorist, miarda Euro dollare te plackitur e bere shkrumb e hi nga hordhite e cetnikeve te Milloshevicit, Dacicit, Vucicit !?
  E Serbia e Mali i Zi shperblehen me asocim ne BE para Shqiperise e Kosoves 95 per qind proevropiane e proerendimore !?
  Kosova , drejtesia e se ciles eshte ne duart e BE-se dhe EULEX-it, pra vete shteti ligjor i Kosoves, komandohet nga Evropa e Bashkuar, mbahet ne karantinen e vizave dhe vazhdohet me kushte pas kushtesh per kandidaturen e saj per ne BE!?
  A ka absurditet me te madh se shteti i vetem evropian jashte BE-se qe petdor Euron tash e gati 17 vjet jo vetem nuk eshte pranuar ne BE por as pranuar si kandidat…. bile… bile as i jane Vizat per te udhetuar ne Evrope !?
  Nderkohe Serbia eshte bere ortake e saj pa kaluar as 18 vjet kur NATO dhe BE – bombardonin me avione raketa faqet e zyrat e telallit, Ministrit te Informacionit Vucic dhe sekretarit Politik e keshtu te djathte te Kasapit te Ballkanit Sllobodan Milloshevic, Ivica Dacic, i pari ish- Kryeminister e tani President I Serbise, i dyti shef i diplomacise serbe!
  Pervecse racizem antishqiptar cfare emri tjeter mund ti jepet dy standarteve te BE-se ndaj Kosoves dhe Shqiperise nga njera ane dhe Serbise nga ana tjeter !?
  Gjysma e se keqes …. E keqja e madhe eshte se ndersa BE- ja financon miliarda euro ne Serbi cdo vit dhe Vucici shpenzon miliarda dollare per te blere avione, raketa dhe armatim rus nga Vladimir Putin !?
  E kjo ndersa SHBA dhe BE kane vendosur sanksione dhe embargo ndaj Rusise …
  Cfare emri ti vendosim kesaj politike ala Mynih te BE-se !?
  Aleksander Vucic e Ivica Dacic, te perkedhelurit , telallet dhe krahet e djathte te Milloshevicit, dhe bashkekombasit e tyre, midis te cileve me qindra paramilitare dhe xhelate te tyre edhe ne Kosove e Bosnje, perkedhelen nga BE- ja udhetojne lirshem si ne shtepine e vet anekend kontinentit te vjeter, ndersa viktimat e tyre shqiptaret e Kosoves, me shtet ligjor ala EULEX, ala BE presin me muaj ndofta edhe vite per nje vize per ne Evrope dhe keqperdoren nga Mafia serbe e Human Trafikut per te shkuar si refugjate ne BE….
  Si duket BE-ne e ka lene kujtesa. Kane harruar se ishin shqiptaret e Kosoves dhe Shqiperise qysh ne shkurt- marsin e vitit 1981 dhe ne Dhjetorin 1990 qe dolen neper rruget e Prishtines, Tiranes, mbare trevave shqiptare me kushtrimin madhor “ E duam Kosoven e Lire ! “ “ Liri bara i me HOR ose pahir”, “ E duam Shqiperine si e gjithe Evropa “
  Po aq hipokrite, sic e tha me shume diplomaci e burreri, me fakte rrenuese ligjore kryeministri shqiptar Edi Rama ne intervisten me “ Der Standart “ te Vjenes ishte edhe shqetesimi ala Lulezim Basha e Sali Karaxhici per zgjedhjen me mbi shumice votash te Z. Gramoz Ruci si kryetar I Kuvendit Popullor te Shqiperise.
  “ Cdo njeri eshte i pafajshem derisa fajesia e tij te provohet nga Gjykata e Drejtesise” eshte i vetmi standart demokratik i shtetit ligjor dhe i drejtesise ne Boten demokratike.
  Dhe ai vendin nuk u mor nga Gjykatat e Edi Rames por te Sali Berishes qe nuk lane mjet e rruge pa perdorur por nuk ia arriten te fajesonin Rucin per krimin cnjerezor te 2 prillit qe e kishin kryer ne bashkepunim me UDB-en serbe e co.
  Cili prej politikaneve apo liderve evropiane ose mediave te tyre i ka bere nje pyetje te tille Aleksander Vucicit apo Ivica Dacicit si krah i djathte dhe altoparlanti i politikes dhe terrorit shteteror serb ne Kosove, Bosnje e me gjere !?
  Apo pse behet gjithe kjo potere per Cakorin qe vihet si kusht Kosoves per heqjen e vizave per ne Evrope e nuk ju vendos si kusht Serbise e Qeverise se saj gjetja dhe zbulimi i varreve masive apo fati i mbi 2000 shqiptareve te Kosoves te zhdukur pa bam e pa nishan, pa nje varr ku ti qanin e perkujtoni familjet e tyre..
  Edhe hordhite barbare te Cincizkhanit ua kthenin kufomat familjeve te tyre! Jo hordhite barbare serbe !
  Apo BE-ja eshte infektuar nga virusi racist i Beogradit se “ I vetmi shqiptar i mire eshte shqiptari i vdekur” apo nga ajo kenga barbare e Fircave Speciale greke “ …. shqiptare o shqiptare,…. ne zorret tuaja do te bejme litare “
  E mos te harrojme se Greqia eshte nje nga kushtveneset e pranimit te Shqiperise ne BE sic qe edhe per anetaresimin e saj ne NATO.
  Ajo qe me ben te qaj por edhe te qesh eshte fakti se edhe nje gazete serioze e nje populli serioz e me kulture te larte si ai austriak, me nje emer te nderuar si “ Der Standard” perdor dy standarte kur behet fjale per ne shqiptaret. I vetmi shpjegim qe me vjen ndermend ne kete rast eshte ai gjeografik meqe Vjena eshte me afar me Beogradin se sa me Tiranen.
  Njerezisht, kombetarisht , historikisht dhe politikisht, Tirana, Prishtina, Kosova dhe Shqiperia kemi qene dhe do jemi gjithnje me afer me Vjenen, Austrine, Brukselin dhe BE-ne se sa me Beogradin, Athinen dhe Mosken !
  Me falni se i rashe pak gjate sepse nuk kisha kohe ti bija shkurt !
  Faleminderit Zoti Rama !
  Sic duket rruga me e shkurter, me e sigurte, me e shpejte e Prishtines dhe Tiranes, Kosoves dhe Shqiperise, e Kombit dhe shqiptareve per ne BE kalon neper Uashington.
  Jam I sigurte se po behet nje Referendum ne Shqiperi me e pakta 90 per qind e shqiptareve do te votonin per Shqiperine si pjese e bashkimit me SHBA- ne se sa me BE-ne. jemi populli me pro Amerikan ne Bote.
  Proamerikanizmi eshte jo vetem nje vlere e sprovuar ne dite te veshtira por edhe nje kult per shqiptaret.
  Kjo jo per fajin e Shqiperise dhe shqiptareve per shkak te dy standarteve dhe politikave te gabuara e padrejtesive te saj jo vetem ndaj ne shqiptareve dhe Shqiperise si komb, por edhe gabim eve fatale te liderve dhe vendimarresve te saj qe pollen krizen e BE-se qe po thellohet cdo dite e me shume dhe po shkon drejt shkermoqjes perfundimtare nese nuk fllon Reforma te menjehetshme.
  Po te mos kishte qene Uashingtoni dhe Shtepia e Bardhe e Fatit tone te Bardhe Kosova sot do te ishte nje komune serbe, nje Vojvodine tjeter , nje …. me mire te mos ishte fare !
  Thank You USA !

 17. sapa says:

  Ky mendon se duke bere disa bulevarde te bukura europa do i thote hajde se e bere punen.Jo more zoteri.Jane me mijera shqiptare qe kane humbur pronat nga i ashtuquajturi shtet i korruptuar,jane me qindra e mijera qe kane paguar 27 vjet pushtetaret e cdo dikasteri te te ashtuquqajturit shtet qofte edhe per nje firme,jane qindra e mijera qe kerkojne te ikin nga vendi i mallkuar nga qe nuk ka shtet,jane qindra e mijera qe kane vene cadrat neper rruget e evropes etj etj.Para 10 vjetesh evropa e beri gabimin duke futur vendet e korruptuara ne evrope si bullgaria rumania etj.Per here te dyte ata nuk e bejne kete gabim.Hajduteria qe ndodh ne shqiperi nga organet mafjoze te ashtuquajturit shtet shqiptar habit cdo evropjan qofte zyrtar qofte qytetar.Ka me mijera shqiptare qe jetojne jashte dhe ju tregojne historite qe kane perjetuar ne vendin me hajdut ne evrope!Kroacia nuk donte te hynte ne evrope por ju luten evropjanet.Bej edhe ti aq sa kroacia qe te luten vete.

 18. Dash says:

  👍👍👍👍

 19. Alban Dega says:

  28 APO 17 !?

  Ndersa ne titullin ne faqen kryesore shkruhet 28 coments tek shkrimi vete jane vetem 17.
  Cila shifer eshte e sakte !?
  My gonne gati gjysma e tyre… plot 11 perballe 17 komenteve te botuara!?

 20. Alban Dega says:

  28 APO 17 !?

  Ndersa ne titullin ne faqen kryesore shkruhet 28 coments tek shkrimi vete jane vetem 17.
  Cila shifer eshte e sakte !?
  Mungojne gati gjysma e tyre… plot 11 perballe 17 komenteve te botuara!?

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *