FOTOT/ Njihuni me tribunë indoneziane “Dani”

Këto fotografi japin një paraqitje të shkurtër të jetës me tribunë indoneziane ‘Dani’, praktikat e të cilit përfshijnë gruan që i pret majat e gishtave, për të simbolizuar vdekjen e një anëtari të familjes.

Njerëzit e largët nga Lugina e Baliem, Highlands of West Papau, në Indonezi, u zbuluan vetëm në vitin 1938, në mënyrë krejt rastësore.

Fotografi Markus Roth kaloi një javë me ta duke zbuluar kuzhinën e tyre, aftësitë bazë jetësore dhe ritualet.

Markus gjithashtu ishte dëshmitar i festivalit të tyre të derrit, ku fisi vrau kafshën dhe me krenari e tregoi atë. (TemA)

REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/q11510990813-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/q11510990813.jpg","attachment_id":"800760"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/01-41510990666-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/01-41510990666.jpg","attachment_id":"800759"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/02-41510990678-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/02-41510990678.jpg","attachment_id":"800758"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/03-41510990689-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/03-41510990689.jpg","attachment_id":"800757"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/05-41510990699-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/05-41510990699.jpg","attachment_id":"800756"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/06-41510990716-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/06-41510990716.jpg","attachment_id":"800755"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/07-41510990727-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/07-41510990727.jpg","attachment_id":"800754"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/08-41510990735-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/08-41510990735.jpg","attachment_id":"800753"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/10-551510990753-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/10-551510990753.jpg","attachment_id":"800751"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/09-41510990746-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/09-41510990746.jpg","attachment_id":"800752"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/13-391510990785-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/13-391510990785.jpg","attachment_id":"800750"}]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *