Shmangia nga Vettingu, ONM paralajmëron rastin “Llalla”: Dosja mund të rivlerësohet nëse…

Për Operacionin Ndërkombëtar të Monitorimit ndërprerja e vettingut për ish-prokurorin e përgjithshëm, Adriatik Llalla është i pa arsyetuar.

Është e saktë që një anëtar i Gjykatës Kushtetuese dhe ish-Prokurori i Përgjithshëm kanë dhënë dorëheqjen. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ende nuk ka dhënë një vendim të arsyetuar sipas Aneksit B, neni G i Kushtetutës dhe Ligjit të Vettingut për rastin e tyre.

Qëllimi i vettingut nuk është që të zhvillojë procedura penale, por, siç parashikohet në nenin 1 të ligjit të verifikimit, është garantimi i funksionimit të duhur të sundimit të ligjit dhe pavarësisë së vërtetë të sistemit gjyqësor.

Prandaj procesi synon të pastrojë sistemin nga magjistratët që nuk i përmbushin standardet e funksioneve të tyre.

Nëse sjellja e një subjekti apo (ish)subjekti të rivlerësimit sjell dyshime për vepra penale, dosjet e tyre përkatëse mund të përcillen përmes kanaleve të përshtatshme, siç parashikohet në legjislacionin shqiptar”,  u përgjigjën nga OMN pyetur nga Report TV përmes email-it.

REMOTE_ADDR:[]
                 Loading...