Mobindja civile, Mogherini mesazh opozitës: Merrni përgjegjësitë, bashkoni forcat për të ecur me integrimin

Shefja për Politikë të Jashtme në Bashkimin Evropian, Federica Mogherini ka përcjellë një mesazh për opozitën e vendit.

E pyetur lidhur me mosbindjen civile, diplomatja e lartë e BE-së shprehet se kur bëhet fjalë për interesat e vendit duhen bashkuar fuqitë dhe se përçarja mes palëve nuk është pozitive.

Mogherini i sugjeron deputetëve opozitarë që të marrin përgjegjësitë dhe të punojnë në rrugë institucionale për integrimin e vendit…

“Unë do të takohem me opozitën sot. Mesazhi im për ta do të jetë saktësisht si mesazhi për kryeministrin.

Ky nuk është rezultat i njërës apo tjetrës parti.

Nuk është rezultat për një institucion apo një tjetër, është për të gjithë ata që kanë punuar vendin kaq thellësisht gjatë dekadës së fundit.

Jo vetëm të marrin meritën për të, por edhe përgjegjësitë për të ardhmen.

Nuk ka ndodhur asnjëherë në BE që rrugëtimi të jetë përdorur nga njëra apo tjetra parti. Unë shoh mjaft unitet kur bëhet fjalë për aspiratën e anëtarësimit në BE.

Më duhet të them se nëse Shqipëria dha rezultate në reformën në drejtësi, në vetting, kjo ndodhi sepse forcat politike u bënë bashkë.

Aspirata e qytetarëve tuaj vjen e para dhe veçanërisht kur bëhet fjalë për një ëndërr që kalon brezat.

Kjo nuk është çështje e partive politike, e qeverisë apo e opozitës, është përpjekje kombëtare.

Sa i përket mbledhjes së Këshillit në qershor, Komisioni u shpreh se vlerësimi që ne bëjmë është që kushtet janë përmbushur.

Me një rekomandim qartësisht pozitiv për këshillin duke presupozuar që reformat do thellohen.

Ky është një rekomandim i pakushtëzuar në terma teknike. Më pas i takon Këshillit të marrë vendim.

Politika e zgjerimit mbështetet në vlerësimin e mbështetur në meritë dhe vlerësimin teknik që e bëmë dhe rezultati ishte pozitiv”– tha Federica Mogherini. (TemA)

Hapja e negociatave, Mogherini: Ne mbajtëm fjalën pasi ju realizuat Reformën në Drejtësi

REMOTE_ADDR:[]
                 Loading...