“Goditje” para negociatave apo vendosja e ligjit? Si e komentojnë Agron Gjekmarkaj dhe Skëndër Minxhozi, aksionin e PD-së

Opozita e ka vendosur fokusin e saj këto kohe ne dy emra Saimir Tahiri dhe Fatmir Xhafaj. Per Agron Gjekmarkajn dhe Skënder Minxhozin, mbetet per t’u provuar roli i ministrit te Brendshëm ne ketë çështje dhe akuzat e ngritura nga ana e Partisë Demokratike.

Agron Gjekmarkaj: Nëse vërtetohet qe Xhafaj ka gënjyer ne ketë histori, çdo minute qe rri ne ketë post është nje kosto per vendin dhe opozita është ne te drejtën e vet qe ta shndërroje ketë ne një kalë beteje,  siç e ka shndërruar dhe mos te ulet prej këtij kali derisa ta fitoj ketë beteje.

Skënder Minxhozi: Mbetet te shihet. Akuzat e opozitës janë te renda. Ata akuzojnë qe zoti Xhafaj po shërben si koperture e vëllait te tij. Nese kjo do te vërtetohej, eventualisht pastaj do te ishim përballe nje situate te ndryshme.

Ndërsa per rastin e Tahirit, shihet me shume si nje aksion ne prag te vendimit per nisjen e negociatave se sa nje vullnet i vërtete per te bere drejtësi, por padyshim qe per vendet anëtare te BE kërkojnë qe ne Shqipëri te mbizotëroje shteti i se drejtës.

Agron Gjekmarkaj: Ne ndërmarrim fushata propagande kur behet fjale per drejtësinë apo plagët tona sociale, nuk i ndiejmë ato si nevoje per katarsis, si nevoje per te bere drejtësi te vërtete, por kur kemi fushata politike siç është kjo e hapjes se negociatave. Ne turremi te gjithë dhe përpiqemi qe ato qe kemi lëne me mangët per 27 vjet t’i plotësojmë ne 2 muaj.

Skender Minxhozi: Nuk e di nëse Macron mendon dite e nate per Saimir Tahirin, por unë di qe Macron dhe Mercel kërkojnë Shqipëria te hyje ne listën e vendeve normale ku zyrtare te cilët kane abuzuar me detyrën, te mund te dënohen.

Por si Gjekmarkaj dhe Minxhozi kërkojnë qe politika te rri larg drejtësisë. 

Agron Gjekmarkaj: Një gje është fakt, qe ne nuk mund t’i ikim qe ne kohen e Saimir Tahirit, Shqipëria u kthye ne republike kanabisi, qe nje bande është kapur ne Itali dhe ka përfshire emrin e tij  dhe ky është fakt, por ne jemi opinioniste dhe vendim i jepet gjykata. Ajo çka me bën përshtypje eshte qe duket sikur te gjithë fajtoret ne Shqipëri qe nuk jane pak, përpiqen te lajnë vetveten duke sulmuar Saimir Tahirin.

Skender Minxhozi: Me shume behet politik sesa po behet ligj. Ky është nje fenomen ku bërtet politika, e vërteta struket dhe nuk shihet qarte se cfare ndodh ne realitet. Le te shpresojmë qe Prokuroria do te ketë vetëdijen profesionale, guximin dhe integritetin qe t’i shkoj deri ne fund.

REMOTE_ADDR:[]
                 Loading...