E RRALLË/ Ortodoksë dhe bektashinj rihapin Kishën e Fjetjes së Shën Mërisë në Peshtan (FOTOT)

Kisha e Fjetjes së Shënmërisë në Peshtan hapi sot dyertë pas pesëdhjetë vitesh. Kisha, e cila ishte rrënuar dhe po shkonte drejt zhdukjes së shenjave të saj, u rindërtua nga banorët dhe sot u mbajt mesha e parë.

At Romanoi që shërben në zonën e Këlcyrës, hapi meshën së bashku me zonjën Jolanda. Për rreth 2 orë ata meshuan para besimtarëve që kishin mbushur Kishën dhe zonën rrotull saj.

Është interesant fakti se në meshë nuk morën pjesë vetëm ortodoksët, por dhe banorët e besimit bektashi të fshatit.

Së bashku ata festuan pastaj edhe pas meshës në sheshin e fshatit dhe lokalet përrreth.

Sonte ne mbremje Kisha u hap per pagezimin e pare. Dy djem te rinj, u pagezuan ne Kishe ne diten e saj te pare.

REMOTE_ADDR:[{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39051751_2162398890693752_4628401464207736832_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39051751_2162398890693752_4628401464207736832_o.jpg","attachment_id":"934164"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39200178_2162405410693100_3135049517301235712_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39200178_2162405410693100_3135049517301235712_o.jpg","attachment_id":"934171"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39200800_2162405014026473_8277960305196138496_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39200800_2162405014026473_8277960305196138496_o.jpg","attachment_id":"934172"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39266622_2162405094026465_6326302663105314816_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39266622_2162405094026465_6326302663105314816_o.jpg","attachment_id":"934181"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39257280_2162405317359776_6718196760755306496_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39257280_2162405317359776_6718196760755306496_o.jpg","attachment_id":"934180"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39253386_2162405840693057_7823297708646465536_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39253386_2162405840693057_7823297708646465536_o.jpg","attachment_id":"934179"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39248907_1022262237952907_8816102879703072768_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39248907_1022262237952907_8816102879703072768_o.jpg","attachment_id":"934178"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39239710_2162404847359823_3919478891088969728_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39239710_2162404847359823_3919478891088969728_o.jpg","attachment_id":"934177"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39210725_2162404730693168_6958578667198873600_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39210725_2162404730693168_6958578667198873600_o.jpg","attachment_id":"934176"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39210706_2162404487359859_4934304587105435648_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39210706_2162404487359859_4934304587105435648_o.jpg","attachment_id":"934175"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39210679_2162405557359752_6429375332679155712_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39210679_2162405557359752_6429375332679155712_o.jpg","attachment_id":"934174"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39206354_1022262307952900_8969952954752696320_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39206354_1022262307952900_8969952954752696320_o.jpg","attachment_id":"934173"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39196725_2162405647359743_391568066682552320_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39196725_2162405647359743_391568066682552320_o.jpg","attachment_id":"934170"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39169680_1022262131286251_7345480720065757184_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39169680_1022262131286251_7345480720065757184_o.jpg","attachment_id":"934168"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39177607_2162405207359787_6138901647864102912_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39177607_2162405207359787_6138901647864102912_o.jpg","attachment_id":"934169"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/38907157_2162404627359845_9070112631477501952_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/38907157_2162404627359845_9070112631477501952_o.jpg","attachment_id":"934163"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/37562857_1022262071286257_7586553158466273280_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/37562857_1022262071286257_7586553158466273280_o.jpg","attachment_id":"934162"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39071416_2162398984027076_4688521531653881856_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/39071416_2162398984027076_4688521531653881856_o.jpg","attachment_id":"934165"},{"thumb":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/38907157_2162404627359845_9070112631477501952_o-150x150.jpg","full":"http:\/\/www.gazetatema.net\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/38907157_2162404627359845_9070112631477501952_o.jpg","attachment_id":"934163"}]
                 Loading...