Pjesa dërrmuese, të ardhura konsumi. 1% e shqiptarëve, me mbi 50 mijë euro

Shumica dërrmuese e familjeve shqiptare kanë të ardhura vetëm sa për konsum dhe nuk ia dalin dot të kursejnë para.

Top Channel publikon të dhënat zyrtare që tregojnë se sa para kanë shqiptarët të kursyera në banka dhe se si ndahen këto kursime.

Analiza e Agjencisë së Depozitave tregon se individët shqiptarë kanë në total 2.4 milionë llogari bankare.

Por, pjesa dërrmuese e tyre janë llogari pagash ose depozita të vogla. Vetëm 24 mijë shqiptarë, ose më pak se 1% e totalit të popullsisë, ka kursime bankare më të larta sesa 50 mijë euro.

Në depozitat bankare shihet 80% i totalit të kursimeve të familjeve shqiptare, ndërsa pjesa e mbetur janë fondet e investimeve dhe letrat me vlerë të qeverisë.

Sipas të dhënave zyrtare, në fund të vitit 2017, totali i depozitave që familjet kanë në banka arriti në 922 miliardë lekë, ose thënë ndryshe në 7.5 miliardë euro.

Numri i pakët e individëve që kanë më shumë se 50 mijë euro kursime tregon se pjesa dërrmuese e familjeve shqiptare kanë të ardhura vetëm sa për konsum e kësisoj, e kanë të pamundur të kursejnë mjaftueshëm para, në mënyrë që të mbrohen nga situatat e vështira ekonomike.

REMOTE_ADDR:[]
                 Loading...