Gjykata e Strazburgut sqaron audio-përgjimin: Jemi informuar, por nuk jemi ndikuar!

Ne një sqarim për nje tv shqiptar Gjykata e Strazburgut, shpjegon natyrën e kërkesës së nënkryetarit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, sipas pretendimeve të gjyqtarit Bianku.

“Në vitin 2014, një zyrtar i afërt me Qeverinë Shqiptare (z. Denar Biba) kontaktoi z. Ledi Bianku, gjyqtar për Shqipërinë, duke kërkuar që Gjykata të shtyjë shqyrtimin e çështjeve në lidhje me kthimin e pronës. Gjykatësi Bianku i tregoi këtij personi se një qëndrim i tillë ishte i papërshtatshëm dhe menjëherë informoi Dean Spielmann, President i Gjykatës Evropiane në atë kohë. Ai më pas e njoftoi Presidentin aktual të Gjykatës, Guido Raimondi, sapo ai u zgjodh në detyrë” – thuhet në reagimin e gjykatës.

Megjithatë, Gjykata e Strasburgut thotë se ky episod nuk ndikoi ne vendimin përfundimtar për ta pranuar kërkesën e delegacionit shqiptar për të shtyrë shqyrtimin e çështjeve për kthimin dhe kompensimin e pronave.

Në vitin 2014, në të njëjtën ditë të takimit Bianku – Biba, kërkesa u refuzua për arsye se vendimin s’mund ta merrte presidenti i gjykatës, por u pranua në vitin 2016 nga Dhoma relevante e saj.

“Kërkesa zyrtare për shtyrjen e rasteve në lidhje me kthimin e pronës është bërë në të njëjtën datë në një takim midis autoriteteve të Gjykatës Evropiane dhe autoriteteve shqiptare. Kjo kërkesë mori të njëjtin refuzim të plotë. Në veçanti, çdo vendim i tillë ka qenë në kompetencë e Dhomës, tek e cila rastet ishin në pritje të shqyrtimit dhe nuk mund të merreshin nga Presidenti i Gjykatës. Për më tepër një kërkesë e tillë mund të shqyrtohej vetëm në përputhje me rregullat normale procedurale.

Më pas, në vitin 2016, Dhoma relevante e Gjykatës vendosi të shtyjë shqyrtimin e këtyre rasteve. Megjithatë, kjo shtyrje nuk ka lidhje me ngjarjet e vitit 2014. Gjykatësi Bianku nuk mori pjesë në këtë vendim, sepse ai ishte tërhequr nga këto raste” – thuhet në reagimin e gjykatës së STrazburgut.

Teksa thekson se takimi Bianku – Biba nuk pati lidhje me vendimet e saj, gjykata e Strasburgu sqaron gjithashtu se të gjitha vendimet për rastet merren në një formë gjyqësore dhe në përputhje me procedurën e përcaktuar në Rregulloren e Gjykatës.

REMOTE_ADDR:[]

2 komente në “Gjykata e Strazburgut sqaron audio-përgjimin: Jemi informuar, por nuk jemi ndikuar!”

 1. Berti says:

  Deshtoi dhe Babale 2.
  Tani jemi ne pritje te serialit Babale 3.
  Çifte ne darke mbyllni dritaret e dhomave te gjumit.
  PD pergjon !

 2. Aliu says:

  Gujdua eshte nje napolitan mik i Ledios. Se cfare e lidh ate miqesi mund te thuash cfare te duash, por nje gje eshte e sigurt se ky gjykates (kryetar) u vizitua nga Bujar Nishani dhe po ky gjyqtare mori vendim kunder shtetasit shqiptar A. Arapi pasi Lediua kishte futur ne dosjen e Arapit nje vendim te gjykates te Fierit qe kishte denuar nje A. Arap nga Fieri per vrasje. Ajo qe duhet te sqaroj Lediu eshte e vuri ne dijeni Gujdon per falsifikimin qe beri ne dosje. Keta mafjoze duhen cuar ne te semes.

Lini një Përgjigje te Aliu Anuloje përgjigjen

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *