“30 arsye pse jetoj ende në Shqipëri”

Nga Eva Kushova

Se këtu kam prindërit, motrat, vellain, të afërmit e mi

Se flas kudo gjuhën time

Se kurrë nuk ndihem e vetmuar

Se kemi det, mal, natyrë të mrekullueshme dhe shumë ditë me diell

Se kemi histori të lashtë të admirueshme

Se kafenetë e lagjes i njoh me pëllëmbë, u di dhe çmimet dhe e pi kafen ku të dua

Se mund të vizitoj kurdo gjithë vendet, qytetet ku kam kujtime

Se mund të takoj miq të fëmijërisë e mësuesit e dikurshëm

Se njoh qindra variante e vende për të blerë dicka, lirë dhe mirë

Se njoh shumë njerëz te cilëve mund t’u drejtohem kur kam një hall

Se di gjithë numrat e urgjencës, ambulancës dhe në çast mund të telefonoj për ndihmë

Se shkoj në dasma, ditëlindje e evente, ku festojmë alla shqiptarce

Se çdo muaj kemi nga një ditëlindje në familjen e madhe dhe kjo është e mrekullueshme

Se nuk më duhet të bëj punëra të rëndomta, pasi shkolla e lartë më ka vlejtur.

Se s’kam ngelur asnjëherë pa punë, edhe pse të gjithë ankohen se s’ka punë.

Se edhe kur më kanë hequr pa të drejtë, kam gjetur dicka tjetër me më vlerë për të luftuar

Se asnjëherë s’jam përzier në afera të pista dhe i kam bërë prindërit krenarë.

Se nuk kam turp të kërkoj të drejtën, dhe s’guxon të ma hedhë kush

Se nuk e vras mendjen se ku do lë fëmijën, se gjyshërit të ndihmojnë me dëshirë

Se kopshti dhe shkolla janë falas, të paktën deri në universitet

Se kam përjetuar dy sisteme dhe shumë histori i kam me të jetuar, jo me të treguar

Se politikanët dhe bota VIP janë pjesë e humorit të kësaj shoqërie

Se këtu bota rrotullohet shumë shpejt, sheh si shfryhen ata që fryheshin dikur nga nje post pune

Se mosmirënjohësit dikur, shpesh kthehen dhe të luten

Se kam Kishën ku shkoj dhe atje i njoh të gjithë

Se ketu ka vendosur Zoti që unë të jetoj

Sepse nuk më ka dalë kurrë llotaria amerikane (edhe pse kam aplikuar)

Se nuk m’i ka hapur askush dyert për të ikur jashtë

Se të huajt po e preferojnë gjithnjë e më shumë vendin tone

Se nuk do doja ta gëzonin të huajt këtë vend, por fëmijët tanë.

Ps/ Ka dhe shumë arsye të tjera, por po e lë me kaq.

Sekreti është të gjesh lumturinë aty ku fati ka vendosur që të jetojmë.

Ndaj, mos u qani por jetoni të sotshmen aty ku ndodheni.

Dhe luftoni çdo ditë për të bërë diçka për këtë vend dhe për t’ua lënë brezave në vazhdim.

REMOTE_ADDR:[]
                 Loading...