“Blu Panorama”, kompania më legene në botë, që tallet me shqiptarët

Nga Klodian Tomorri

Kush eshte kompania me legene ne bote?

Blu Panorama.

Pse eshte legene?

1- Sepse e ka emrin low cost, por bileten per Milano ta shet 350 euro.

2- Sepse ta shtyn fluturimin 16 ore pa lajmeruar.

3- Sepse nuk i behet vone fare se ne 5 mije njerezit qe ka lene rrugeve sot ne Rinas ka te semure, te paralizuar apo te tjere qe kane patur halle apo pune qe nuk i shtyjne dot.

Tani, ne kushte normale kete pune e zgjidh tregu.

Por kur ti ble nje produkt apo sherbim qe nuk te dorezohet sipas kushteve te rena dakord ne kontrate (bilete) atehere ky quhet mashtrim.

Kjo eshte arsyeja se pse ka shtet qe forcon zbatimin e kontratave dhe ne rast moszbatimi te kontratave vendos penalitete te pala qe e shkel ate.

Si e bene shteti kete?

Permes rregullatorit.

Ketu ka asimetri informacioni (Kur dikush ble nje bilete nga BP ai nuk e di qe kompania do e mashtroje, kurse BP-ja e di mire qe po e mashtron).

Cfare ben rregullatori ne kete rast?

I bie kokes kompanise dhe kompeson palen e demtuar.

Ja keshtu funksionon shteti normal. Kaq e thjeshte eshte.

REMOTE_ADDR:[]
                 Loading...