Delirantët që shfaqen si gazetarë dhe e vërteta e 45 prej tyre, që kanë kërkuar azil politik

Pas sulmit të shtëpisë së prindërve të Klodiana Lalës, në media kanë shpërthyer një sërë denoncimesh nga gazetarë dhe delirantë që vetëquhen gazetarë, të cilët thonë se duan të ikin nga Shqipëria, pasi ndihen të kërcënuar.

Ka dhe nga ata që thonë se duan të ikin, se këtu nuk jetohet.

Një prej tyre, që në media e paraqesin si gazetar, Erion Kristo, ka thënë se do të iki nga Shqipëria, pasi i ka rënë djali nga lisharësja dhe këtu s’ka siguri.

“Dua të hipi fëmijët në avion dhe t’i çoj në botën e lirë me biletë një-drejtimshe”, thotë ai.

Dje ndërkohë, VOA raportoi se 45 gazetarë kanë kërkuar azil politik, për shkak të kërcënimeve në punë.

Në fakt, nuk është edhe aq e vërtetë.

Kreu i Unionit të Gazetarëve, Aleksandër Çipa, thotë për TemA, se shumica prej tyre kanë kërkuar azil social, pra duan një jetë më të mrië në vende të ndryshme, jo se janë kërcënuar.

Nga këto raste, vetëm 12 gazetarë kanë kërkuar azil politik për shkak të kërcënimeve në punë.

Sqarimi i plotë i Unionit të Gazetarëve

Saktesim per disa prej mediave qe fallsifikojne dhe keqservirin disa te dhena te publikuara ne intervisten e kryetarit te UGSH-se, gazetarit Aleksander Çipa

Tirane me 5 shtator 2018

Ne Intervisten per “Zerin e Amerikes”, kryetari i Unionit te Gazetareve Shqiptare , zoti Aleksander Çipa, deklaron me zerin e tij per 12 kerkesa per azil ne shtete te ndryshme te BE dhe per 34 gazetare dhe punonjes mediash qe emigrojne dhe jane ne procedurat per marrje shtetesie tjeter.

Nuk e kuptojme se kush e ndryshon shifren dhe e keqinterpreton ate?!!! UGSH eshte organizata qe ka pergjegjesine per çdo te dhene qe publikon dhe mban te dhena periodike per situaten dhe gjendjen e komunitetit te gazetareve ne vend.

Keqinterpretimet dhe ndryshimi i statistikave qe nuk perkojne me ato zyrtaret dhe aq me teper me te dhena te publikuara me zerin e perfaqesuesve te organizates sone, jane ne mos dashakeqesi, interpretime per interesa politike apo qellime te tjera qe s’kane te bejne aspak me UGSH.

Organizata jone vazhdon te mbetet nje strukture aktive dhe ne kurajo te perhershme per mbrojtjen e anetareve te saj dhe te komunitetit te gazetareve ne pergjithesi.

Zyra e shtypit
Unioni i Gazetareve Shqiptare(TemA)

REMOTE_ADDR:[]
                 Loading...