“Çështja Çame nuk ekziston”, Mesila Doda i përgjigjet kryeministrit grek: Para se të zhduket Çamëria, do zhdukeni ti dhe Rama

Nga Mesila Doda

Ekstremisti i majtë, Cipras, tashmë i garantuar nga Rama edhe si partner strategjik, sot ka deklaruar që Çështja Çame nuk ekziston, se do marrë detin, varrezat, të drejtat për të gjallët e të vdekurit e tyre në këtë vend.

Po sot, partneri strategjik i Edi Ramës deklaron se nuk njeh masakrat, dëbimet, rrëmbimet, vrasjet e vjedhjen e pronave në Çamëri, madje guxon e shkon deri aty sa thotë se do heqë emrin “Çamëri” nga tekstet shqiptare…

Rilindja si vazhdimësi e politikës së kuqe të diskriminimit dhe krimit mbi popullsinë çame po ridimensionohet bindshëm.

Bijtë e etërve që vranë popullsinë çame në Çamëri, së bashku me bijtë e etërve të kuq këtu, në Shqipëri që persekutuan për gjysëm shekulli popullsinë e martirizuar që erdhi të gjente strehë në shtetin amë, sot vendosin t’i zhdukin edhe emrin…

Por, sot duhet ta dinë mirë, e ta mësojë çdo pushtetar përgjegjës në këtë vend, që para se të zhdukni emrin, të drejtën e historinë e Çamërisë, do zhduket shumë më shpejt mbrapshtia, fara e urrejtjes dhe tradhëtisë që ata vetë mbollën e po rrisin përditë mbi kurrizin e Çamërisë martire.

Ne nuk harrojmë!!!

REMOTE_ADDR:[]
                 Loading...