STUDIMI: Kush bën shumë selfie ka… çregullime mendore

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Whatsapp

Sipas një studimi të zhvilluar në SHBA, selfie-t nuk janë vetëm një manifestim i epokës digjitale, por një manifestim i mirëfilltë i problemeve mendore.

Bërja e selfie-ve tregon mungesë të vetë vlerësimit dhe boshllëqe në jetën intime. Le të shohim se si mund të masim nivelin e këtij shqetësimi mendor.

Selfie-t, apo vetë fotografimet të cilat realizohen për t’u publikuar më pas në rrjetet sociale, janë një fenomen shumë i vëzhguar nga shumë kërkues dhe studiues.

Nga Amerika vjen lajmi se selfie-t janë një manifestim i problemeve mendore, të paktën sipas ‘American Psychiatric Association’. Lloji i sëmundjes ka marrë emrin ‘Selfite’.

Sipas studiuesve, kush vuan nga selfite, është i goditur nga një nevojë e fortë për të publikuar në rrjetet sociale foto e vetvetes të realizuara po vetë, por kjo praktikë realizohet si pasojë e mungesës së vetëvlerësimit dhe për të kulmuar më tej, me mbushjen e boshllëqeve në jetën intime.

‘American Psychiatric Association ka nxjerrë edhe një shkallë të vlefshme për të vlerësuar nivelin e ‘sëmundjes.

Quhet ‘Selfitis borderline’ niveli i sëmundjes dhe e ka personi që shkrep të paktën 3 selfie në ditë, por pa i publikuar në rrjet.

Më rëndë është kush i publikon të tria fotot, ndërsa ‘rastet e dëshpëruara’ janë ‘selfitis kronikë’, apo më saktë, ata që publikojnë më shumë se gjashtë selife në rrjet.

Aktualisht nuk ekzistojnë kura për këtë çrregullim, por duket se është e mundur të ketë përmirësim, falë një terapie në grup.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Whatsapp
REMOTE_ADDR:[]
        
        Loading...
        

1 komente në “STUDIMI: Kush bën shumë selfie ka… çregullime mendore”

  1. Selfist i merruarr says:

    Domethene qe………… Edi Rama qe ben selfi-je nuk qenkerka ne rregull !!!!!!!!!! Studim amerikan ky ??? Edi eshte me i mençuri ne ate xhungel ballkanike ……. studime leshi .

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *