Netflix “dominon” tregun: Më shumë se 150 milionë abonentë në mbarë botën

Netflix do të kalojë numrin e 150 milionë abonentëve globalë, pasi projektet e reja  të tilla si Grittier fare, përfshirë The Punisher të Marvelit, joshën shikuesit që të regjistroheshin.

Netflix ka udhëzuar se pret ketë 9 milionë abonentë të rinj në rezultatet e tremujorit të parë, duke kaluar bazën e  përdoruesve të saj të rregullt me pagesë në 148 milionë.

Sidoqoftë, Netflix gjithashtu ka rreth 8 milionë abonentë globalë në ‘free-trial’ 30 ditësh, që do të thotë se rezultatet do të shënojnë herën e parë që gjiganti streaming ka tejkaluar shifrën e 150 milionë abonentëve.

Kompania pritet të ketë një rritje të madhe të ardhurave nxitur nga rritja në tregjet ndërkombëtare. Rreth 80% e abonentëve të rinj vijnë nga tregje jashtë SHBA.

Wall Street do të shikojë nga afër nëse numrat e klientëve të rinj janë prekur nga rritja e çmimeve, megjithëse deri më sot rritjet e mëparshme të tarifave nuk kanë arritur të rriten.

Testi i vërtetë ka gjasa të shihet në rezultatet e tremujorit të dytë të kompanisë, pasi rritja e çmimeve është tërësisht e shtrirë në të gjithë bazën e saj prej 60 milionë dollarësh amerikanë.

Mjetet shtesë të gjeneruara nga rritja e çmimeve, të cilat pritet të shtrihen në tregjet si Europa në një moment, do të ndihmojnë në financimin e buxhetit gjithnjë në rritje të programimit dhe të licencimit të Netflix.

Javën e kaluar, Disney njoftoi detaje të mëtejshme për shërbimin e saj të ri, Disney +, i cili do të nisë në SHBA në nëntor, mbështetur nga përmbajtja që përfshin Star Wars, Marvel superhero Universe dhe Pixar, Finding Nemo dhe Toy Story.

REMOTE_ADDR:[]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *