Edhe Arbri bëhet me shtëpi në Vlorë

Arbri, nje inxhinier 27 vjeçar që banon në Vlorë, ka kohë që ëndërron të ketë shtëpinë e tij dhe tashmë që do të finalizojë raportin e tij të dashurisë në martesë, është pikërisht momenti të veprojë për të realizuar ëndrrën e tij.

Në mungesë të shumës së plotë të parave për shtëpine që Arbri kishte përzgjedhur të blinte, së bashku me familjen, qe ne fakt jane garantoret e kredise se tij, ata kërkuan në treg, për formën më të mirë të kredisë, me interesat më të përshtatshme!

Për ta ishte e rëndësishme që kësti mujor të ishte thuajse i njëjtë me qiranë mujore.

Nëna e Arbrit, Gerantina, ka këmbëngulur dhe ndihmuar që Arbri të investojë që tani për të patur banesën e tij. Ajo konfirmoi se:

· Kësti mujor , i përshtatshëm për të ardhurat e tyre

· Mirësjellja e stafit

· Përkushtimi dhe sqarimi me detaje i ofertës

I bindën të zgjedhin Tirana Bank mes shumë të tjerash.

o Si u informuat për kredinë që ofron TIRANA BANK?

– Të bindur se Arbri duhet të kishte banesën e tij, për të filluar jetën me familjen e re, kishim perzgjedhur një shtëpi të përshtatshme. Zona ishte e mirë, në qendër të qytetit. Ndërkohë që mendonim për kredinë, na tërhoqi vëmendjen reklama e “Benit”. Dukej sikur na dilte ngado Beni, në televizor, në rrugë, në Facebook, madje dhe në radio, e na e thonte : “Bëhu si unë, merr kredi në Tirana Bank” (qesh). Morëm dhe më shumë vrull nga reklama dhe vizituam gjithë bankat e qytetit dhe kërkuam ofertat për kredi për shtëpi. Por që në momentin që hymë në Tirana Bank, mirësjellja dhe gatishmëria i stafit na bindën. Kishte shumë përkushtim, diskutim në detaje dhe mbi të gjitha interesa fantastike. Ishte ajo çfarë kërkonim. Me kenaq esi dola garant per kredine e djalit!Jam e lumtur qe mund ta ndihmoj te krijoj ,me se miri , te ardhmen e tij.

o A është kësti mujor i përballueshëm për të ardhurat tuaja mujore?

– Paga mujore e Arbrit është e kënaqshme, me të cilën mund ta përballojë këstin mujor. Pagesa e këstit nuk shkon më shumë se 22.600 mijë në muaj dhe shtëpia është 2 dhoma gjumi, kuzhinë dhe dy ballkone që kanë pamje nga qyteti.

o Cilat janë përfitimet sipas jush, të të blerit një banesë nëpërmjet kredisë?

– Banesa është fillimi i mbarë e sigurt për çdo familje të re. Sigurisht, që për të blerë një shtëpi duhet të kursesh prej vitesh, por në mungesë të të pasurit të shumës së plotë, kredia është mënyra më e mirë për të pasur një banesë.

Ju jetoni në shtëpine tuaj, duke paguar thuajse sa qiraja mujore. Ju e arredoni

ashtu si dëshironi dhe ndiheni shumë më mirë, se në shtëpinë e tjetrit.Per te

gjitha keto arsye , kembengula qe Arbri te kishte shtepine e tij qe ne fillim te

jetes bashkeshortore!Per kedo, kjo do ishte zgjidhjka me e mire!Ua sugjeroj te

gjitheve!

o Mendoni se eshte marrë vendimi i duhur apo në ndonjë moment, Arbri ose ju si garantuese, keni hasur pendesë dhe keni menduar se do të ishte më mirë të vijonit të qëndronit në shtëpi me qira?

-Shtepia merr forme cdo dite nderkohe qe cifti po e arredon atë, sipas shijes dhe dëshirave te tyre.Sa me shume dite kalojne,aq me shume vleresohet nga djali dhe nusja, zgjidhja e sugjeruar. Kësti është i mirë dhe i përballueshëm. Ndaj investojmë sot, që kur Arbri të krijojë familje, ajo, të jetë mbi baza të sigurta. Shtepia eshte investim për të ardhmen.

o A mendoni se ishte kjo zgjedhja e duhur për nevojat tuaja financiare?

– Të shpenzosh 1/5 e pagës në muaj për të blerë shrëpi, është një kompromis i mirë!

o Çfarë do të këshillonit familjet e reja në kërkim të mundësive për blerjen e një banese?

– Unë jam nënë dhe këshilloj, jo vetëm të rinjtë por edhe të gjithë prindërit,që të investojnë në asete dhe t’i ndihmojnë fëmijët e tyre, të ndërtojnë të ardhmen. Çdo investim mujor sot, siguron bazat e së ardhmes nesër. Arbri edhe pse ka pak vite punë, tashmë ka nisur të investojë.

1 komente në “Edhe Arbri bëhet me shtëpi në Vlorë”

  1. Tonin says:

    1/5 E rroges qenka 22.600. Sigurisht qe do bleje shtepi se paguhet me shume se 1000 euro ne muaj.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *