FOTOT: Gomat e së ardhmes pa ajër?

Kontrollimi i presionit të gomave para nisjes për pushime së shpejti do të jetë një nostalgji.

”Michelin” dhe ”General Motors” (GM) kanë bashkuar forcat për të sjellë gomën e parë pa ajër në treg deri në vitin 2024.

Të quajtura “Unique Punctureproof Tire System” (UPTIS) ato do të kenë një strukturë të lehtë dhe të fuqishme që mund të përballojë vrima dhe relieve të vështira rruge.

GM dhe ”Michelin” gjithashtu kanë marrë parasysh aspektin ekologjik: një gomë që nuk shpërthehen dhe nuk dëmtohet nga ashpërsia e asfaltit, lejon të prodhojë më pak mbeturina.

Së fundmi, UPTIS, në versionin  përfundimtar, do të ketë edhe karakteristika të tjera si ”komunikimi” i kushteve të saj me sistemin elektronik të makinës në kohë reale.

2 komente në “FOTOT: Gomat e së ardhmes pa ajër?”

  1. MH says:

    Nji mrekulli!
    Goma si zingjire tankut ne pershtatje te relievit te tokes.Kjo ka mundesi te sfidoje dhe terent me bore ne evitimin e rreshqitjes.

  2. MH says:

    Nji mrekulli!
    Goma si zingjire tankut ne pershtatje te relievit te tokes.Kjo ka mundesi te sfidoje dhe terent me bore ne evitimin e rreshqitjes!

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *