Jo larg Shqipërisë: Qindra harabela të ngordhur në rrugë nga stuhia

Një numër i madh i harabelave të ngordhur mund të shiheshin këtë mëngjes në Bllokun Pesë në Podgoricë, kryeqytet i Malit të Zi.

Zogjtë e vdekur janë në trotuare, zona të gjelbërta, në shtrirje nga Pazari deri në Qendrën Shëndetësore në atë vendbanim. Një numër i madh zogjsh gjithashtu ngordhën në Fakultetin Ekonomik, në Zabjelo, në Tuzi, shkruan Vijesti.me.

Ornitologu i Qendrës për Mbrojtjen dhe Studimin e Zogjve (CZIP) Bojan Zekoviç tha se stuhia ishte shkaku i ngordhjes së zogjve.

“Stuhia, e sigurt. Tani harabelët kanë mbaruar foletë dhe po mblidheshin në tendë natën në kopetë e mëdha. Kjo u jep atyre mbrojtje nga grabitqarët dhe i bën ata më të sigurt, por jo nga fatkeqësi të tilla. Duke pasur parasysh ndryshimin e klimës dhe rritjen e ngrohjes globale kështu, me më shumë energji në ajër, stuhitë do të jenë më të forta dhe më shkatërruese, dhe këto skena do të jenë më të shpeshta”, tha Zekoviç.

REMOTE_ADDR:[]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *