“Miliarderët në një mendje”, ja çfarë i bën bashkë Bill Gates dhe Jeff Bezos

Bill Gates po synon të punojë më ngushtë me Shefin Ekzekutiv të Amazon.com Jeff Bezos për të luftuar një krizë klimatike për të cilën bashkëthemeluesi i Microsoft tha se mund të zvogëlojë ndikimin e  pandemisë aktuale në fatkeqësi dhe ndikim global.

“Vdekjet thjesht do të rriten me kalimin e kohës kur ju do të merrni më shumë valë të nxehtësisë, zjarre në pyje dhe, më e rëndësishmja, do të humbni aftësinë për të dalë jashtë dhe të bëni bujqësi diku afër ekuatorit”, tha Gates në një intervistë për Bloomberg.

Ndryshe nga pandemia, është e vështirë t’i bësh njerëzit të përqendrohen në katastrofa që mund të jenë dekada larg në kohë të mjaftueshme për t’i shmangur ato. “Është një provë e vërtetë e njerëzimit për të investuar paraprakisht për problemet që vijnë më vonë”, tha Gates.

Kjo është pjesa ku hyn puna me Bezos, ai është zotuar edhe më shumë për të luftuar ndryshimin e klimës sesa Gates, dhe Gates shpreson se ata mund të bashkëpunojnë për të mbështetur alternativat e kushtueshme të fazave të hershme të gjelbërta ndaj teknologjive aktuale.

Kur çmimi i teknologjive të reja është shumë i lartë për konsumatorët e rregullt ose qeveritë, njerëz si Gates dhe Bezos mund të përdorin kapitalin e tyre për të nxitur kërkesën dhe për t’i ulur çmimet në një nivel të përshtatshëm për të gjithë të tjerët.

“Ideja se si krijoni një anë të kërkesës për këto produkte të gjelbërta, madje edhe në fazën e hershme ku primi i tyre i gjelbër është shumë i lartë, kjo është diçka që unë e kam kuptuar se është një nga pjesët që mungojnë”, tha Gates. “Ne duam të sjellim ndërmarrje dhe qeveri në këtë, por të kesh një bazë të fortë të kapitalit filantropik për të filluar atë do të ishte fantastike.”

REMOTE_ADDR:[]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *