http://www.gazetatema.net/wp-content/uploads/2020/03/Llambi-Peçini-ne-gjyqin-e-Kadri-Hazbiut.tif-1024x641.jpg

Llambi-Peçini-ne-gjyqin-e-Kadri-Hazbiut.tif.jpg

“Në Francë u vura në shërbim të agjenturave që donin të rekrutoja Peçinin, njeriun e Zbulimit te Ambasda në Paris”/ Dëshmia e të riatdhesuarit që vuajti 20 vjet

Memorie.al publikon historinë e panjohur të Ahmet Beqo Nivicës me origjinë nga fshati i Kurveleshit prej nga ai ka trshëguar mbiemërin, i cili pasi u …

http://www.gazetatema.net/wp-content/uploads/2020/03/20200325_160823.jpg

20200325_160823.jpg

“Nxënës i ruses Puzanova dhe i mjeshtrit Simon Rota, diplomohet shkëlqyer në Leningrad, por në Shkodër u la në një shkollë 8-vjeçare”/ Dëshmia e të vëllait, për mjeshtrin e madh të portretit

Nga Dashnor Kaloçi Memorie.al publikon historinë e panjohur të Jakup Kerajt nga qyteti i Shkodrës me nënën boshnjake, i cili pasi mori mësimet e para …

http://www.gazetatema.net/wp-content/uploads/2020/03/img115-687x1024.jpg

img115.jpg

DOSSIER/ Me ndihmën e Aleksandër Moisiut, u regjistrua në Konservatorin “Giuseppe Verdi” dhe “Klaudio Monte Verdi” e Kluzh të Rumanisë: Historia e panjohur e Cikos, themeluesit të Operas…

Nga Dashnor Kaloçi Memorie.al publikon historinë e panjohur të Mihal Cikos me origjinë nga qyteti i Korçës, që në vitet e para të shekullit të …

http://www.gazetatema.net/wp-content/uploads/2020/03/zoja-1-1024x605.jpg

zoja-1.jpg

Letra e Ipeshkvit të Shkodrës, në ’66-ën: Shoku Enver, po na e prishin kishën ku asht Shenjtnorja e Zojës së Këshillit të Mirë (ndërkohë besimtarët e Elbasanit kërcënuan Enver Hoxhën)

Memorie.al publikon disa dokumenta arkivore që i përkasin viteve 1965-‘66 kur regjimi komunist i Enver Hoxhës filloi aksionin për goditjen dhe prishjen …