mbyllet per 10 sekonda ose kliko X

Për UET, universitetet private dhe tregun e lirë

 Letër e hapur për kolegët gazetarë,  Fatos Lubonja, Blendi Fevziu, Arian Çani, Andi Bushati, Rudina Xhunga, Mustafa Nano, Armand Shkullaku, Skënder Minxhozi, Sokol Balla, Artur Zheji, Mero Baze, Alfred Peza.

 

 Nga Henri Çili

Në dy javët e fundit në median shqiptare dhe atë italiane ka shpërthyer një debat i gjerë rreth universiteteve private, duke marrë shkas nga ai që po njihet si skandali “Renzo Bossi”. Siç ka bërë të ditur media italiane, edhe djali i ish-liderit kontraversial të Lega Nord është pajisur me diplomë nga një universitet privat në Tiranë, pa shkelur kurrë në Shqipëri, duke i filluar studimet para se të merrte laurën, ose pa mbaruar shkollën e mesme në Itali. Hetimi administrativ i Ministrisë së Arsimit dhe ai i Prokurorisë Shqiptare vijojnë për të sqaruar të vërtetën e kësaj ngjarjeje dhe kjo tashmë i përket kronikës së të nesërmes, por ajo që ndodhi ishte një debat i madh ku u përfshinë të gjithë. Debati sillej rreth universiteteve private në Shqipëri dhe në tërësi sektorit të ri universitar joshtetëror që shënon vetëm 10 vjet jetë, që nga koha kur Profesor Pashko hapi më 2002 universitetin e parë privat në Shqipëri.

U përfshiva edhe vetë gjerësisht në këtë debat, duke qenë palë e interesuar, në pozitën  e administratorit dhe një prej themeluesve të Universitetit Europian të Tiranës, por edhe duke mbrojtur e përforcuar disa ide dhe shqetësime që, qoftë si sektor me kolegë të tjerë të Konsorciumit Universitar Shqiptar, qoftë si pedagog e qoftë si njeri me angazhim publik, kam po ashtu gati një dekadë që i mbroj e për të cilat luftoj në arenën publike apo nëpërmjet punës dheProjektit UET.

Por, kur duket se është qetësuar pak furtuna e këtij debati, kam mbetur thellësisht i zhgënjyer në fund të kësaj beteje publike, që nuk është sigurisht fundi i luftës për suksesin e sektorit jopublik të arsimit të lartë shqiptar dhe të reformimit të arsimit tonë kombëtar në tërësi. Nuk jam thjesht i zhgënjyer intelektualisht, por i shqetësuar intelektualisht dhe për interesin publik në vend.

U bëmë dëshmitarë të kryqëzimit të sektorit privat dhe joshtetëror në arsimin e lartë dhe aspak një dënim të akteve të prezumuara kryer nga universiteti “Kristal”. Të një histerie ndaj përpjekjes 10-vjeçare reformuese të sektorit privat dhe jopublik në vend për t’i dhënë shpresë dhe jetë reformimit të arsimit tonë të lartë dhe krijimit të ofertës alternative edukuese universitare pas një monopoli afër 50-vjeçar të Universitetit të Tiranës dhe të universitetit shtetëror në tërësi. Aspak një fokusim te fenomenet negative të këtij sektori si të çdo sektori tjetër në këtë shoqëri e në këtë rruzull. Shkurt, sektori privat dhe jo-publik në fund këtij debati dukej se duhet të ulte kokën dhe të fshihej.

Zhgënjimin e parë dhe më të madh e kam me ata dhjetëra e dhjetëra pedagogë, profesorë, pjesëtarë të brendshëm të universiteteve private e jopublike në këtë vend të cilët kanë qenë e janë mësimdhënësit në këto universitete, të cilët nuk dhanë, në dijeninë time, dhe qofsha i gabuar në këtë, të paktën, një dëshmi konkrete nga puna dhe përvoja e tyre në sektorin privat. Aty ku paguhen shumë mirë, ku nuk u bën askush presion për notën apo për të firmosur atë që shkon përkundër bindjes së tyre, ku u krijohen të gjitha kushtet materiale për një mësimdhënie e kërkim shkencor dinjitoz ashtu si kolegëve perëndimorë kudo në Europë. Por ndoshta në skenën mediatike, pedagogëve nuk u jep kush hapësirë të thonë fjalën e duhur atëherë kur duhet, ndaj dhe mund të shpresojmë që një koshiencë intelektuale do t’u vijë pak më vonë, pasi siç e dimë akademikët nuk janë imediatë.

Por zhgënjimin më të madh e kam nga mediat, e konkretisht nga një dorë kolegësh, që i kam listuar në krye të kësaj letre, që i njoh dhe respektoj, për shkak të një specifike personale: vetë vij nga media, jam pjesëmarrës dhe aktiv në media edhe sot e kësaj dite. Por sidomos për një arsye shtesë: Në një mënyrë apo tjetër, të gjithë këta kolegë kanë, në dijenë time, të paktën një provë, një shembull, një rast të kundërt për të dëshmuar në drejtim të asaj se sa pozitiv, të paktën sa normal, është sektori privat universitar në këtë vend. Kanë rastin e Universitetit Europian të Tiranës. Mund të kenë dhe shumë prova, njohje, dëshmi a bashkëpunime të tjera, por të paktën këtë që lidhet me UET-in unë e di. E megjithatë, askush gjatë gjithë këtij debati nuk foli asnjë fjalë të mirë për universitetet private, për sektorin jopublik universitar!

Unë për vetë di shumë më tepër raste apo kolegë të tjerë sipërmarrës a menaxherë, pedagogë apo drejtues akademikë që bëjnë një punë të shkëlqyer. Në radhë të parë universitetet e grupuara në Consorciumin Universitar Shqiptar, universiteti “Luarasi” i themeluar nga i nderuar prof. Aleks Luarasi dhe drejtuar sot nga juristi i njohur Kristaq Traja dhe i administruar nga pedagogia Dajena Kumbaro; universiteti “Polis” i drejtuar nga Besnik Aliaj, universiteti “Marubi” i drejtuar me shumë sakrifica nga regjisori i pasionuar Kujtim Çashku, Tirana Business University me rektor Spiro Brumbullin dhe president kolegun Artan Hoxha. Kontakte më periferike, por shumë konsiderata e vlerësime të besueshme më mbërrijnë për New York University-Tirana, universitetin “Epoka” apo universitetin “Zoja e Këshillit të Mirë” e universitetin “Marin Barleti”. Duhet të ketë edhe të tjerë, me siguri.

Si ka mundësi, për shembull, që Fatos Lubonja,  i cili pasi vreroset prej dekadash me çdo gjë private në këtë vend, nuk përmend të paktën një bashkëpunim me UET-in, në vitin 2007, kur nga Botimet Përpjekja, për të cilat ai kujdeset me shumë shije e pasion, tërhoqëm një sasi të madhe nga libri i Umberto Ekos “Si bëhet një punim diplome” dhe e vumë me të drejtë menjëherë në programet e kurseve të metodave të kërkimit për çdo student. Lubonja e kishte botuar prej vitesh por i kish’ mbetur stok, aq sa edhe e drejta e autorit pat skaduar! Si ka mundësi që Blendi Fevziu, me një kujdes artificial për t’u dukur i paanshëm “mes sektorit publik dhe privat” nuk dëshmon përvojën shumë të mirë dhe të suksesshme me botimet UET Press; me bashkëbisedimet entuziaste për librat e tij me studentët e UET-it? Si ka mundësi që Rudina Xhunga, Andi Bushati, Artur Zheji, etj., që kanë qenë ndër vite anëtarë të Bordit të Besimit të UET (Board of Trustees), që na kanë njohur nga afër në diskutime e materiale nga mbledhjet e Bordit mbi çështjet e Universitetit, nuk thonë të paktën diçka pozitive nga ato që kanë parë? Si ka mundësi, që Mustafa Nano nuk thotë, përveç të tjerash, në fjalën e vet publike ato që me siguri i ka thënë djali i tij, student i UET mbi seriozitetin, rigorozitetin e cilësinë në këtë institucion? E njëjta gjë për kolegun Armand Shkullaku, djali i të cilit është student rishtar në këtë shkollë të lartë. Si ka mundësi që Skënder Minxhozi, që e njeh besoj shumë mirë, nëpërmjet të afërmve të vet, funksionalitetin administrativ të UET, korrektësinë dhe saktësinë e funksionimit të kësaj shkolle të lartë, nuk e thotë këtë gjë gjatë këtij debati? Si ka mundësi që Arian Çani, që e di mirë prej sa vitesh që DJ Çerri, DJ i tij “tashmë i ndërkombëtarizuar”, është stërmunduar e vijon të stërmundohet për të marrë me meritë kreditet dhe notat gjatë studimeve të tij në UET, thotë vetëm një fjali tek MJD ‘në Shqipëri ka edhe universitete të mira”? Por të paktën Çani e thotë një fjali? Si ka mundësi që Mero Baze nuk e shpreh edhe publikisht besimin që ka patur te UET, pasi disa të afërm apo të njohur të tij m’i ka rekomanduar si studentë? Si ka mundësi që as Sokol Balla nuk e tregon edhe UET-in si top story, pas dy librave shumë të suksesshëm dhe eksperiencës ‘anglo-saksone’ me UET Press? Apo Alfred Peza që është mahnitur kur i kam dhuruar setin e botimeve të UET Press?

Ka diçka që nuk shkon! Ka diçka që nuk shkon lidhur me mentalitetin në këtë vend kundrejt tregut, privates, iniciativës së lirë dhe vetë lirisë. Dhe kjo vjen nga elita e shoqërisë, madje nga elita e një korporate të rëndësishme të këtij vendi, asaj të gazetarëve. Ky raport me të vërtetën dhe me lirinë ka rëndësi dyfishe në rastin e universiteteve private. Sektori privat dhe jo-shtetëror në arsimin e lartë, jo vetëm, siç do sektor tjetër, është fryt i natyrshëm i mrekullisë së lirisë në këtë vend (edhe pse fatkeqësisht erdhi vonë dhe ka vetëm një dekadë jetë), por ka edhe një rëndësi specifike.  Sektori universitar i lirë dhe i hapur në një shoqëri është shumë më i rëndësishëm se sektorë të tjerë. Po aq ndoshta sa dhe media e lirë private që, paradoksalisht, këta denoncues të sektorit privat në rastin më të keq, apo këta të heshtur e indiferentë në rastin më të mirë, vetë e përdorin; vetë punojnë në të prej vitesh e vitesh. Pse, kapitalizmi dhe liria duhet të kenë sukses vetëm në disa sektorë? Duke filluar nga Fatos Lubonja, pse nuk shkojnë të punojnë në median shtetërore me rrogat dhe standardet profesionale të medias shtetërore?

Universiteti privat në Shqipëri duhet të ndihet krenar për ç’ka bërë këto 10 vjet. Në radhë të parë ai zgjidhi një problem jetik për shoqërinë shqiptare: për herë të parë nuk kemi nevojë për të studiuar në universitet me vendimin e Komitetit të Partisë apo të Komitetit Ekzekutiv; nuk kemi nevojë për konkurset e korruptuara, dhe të dyshimta hera-herës, të universiteteve publike; apo për shtesat e Kryeministrit. Tani të gjithë mund të kenë akses në universitet.

Për herë të parë pedagogët shqiptarë në universitetet private mund të ndërtojnë kundrejt pagesës dinjitoze një karrierë akademike normale e konkurruese, pa qenë të detyruar të bëjnë punë të dyta e të treta, pa ia ‘varur mësimit’, sepse rroga në universitetin publik nuk mjafton kurrë. Për herë të parë kanë kushte dinjitoze: zyra, biblioteka, ambiente të bollshme, ajër të kondicionuar, banjo të pastra e pa erë, drita dhe ujë 24 orë. Për herë të parë në universitetet private mund të vijnë të debatojnë lirisht opozita dhe qeveria, ambientalistët dhe industrialistët, komunistët dhe fashistët, pa pasur kompleks se nuk janë në rregull me shtetin, qeverinë apo ministrin.

Universitetet private kanë sjellë konkurrencën në programe dhe botime, konferenca shkencore dhe botimet universitare, kanë sjellë rinovimin e shpejtë dhe të pandalshëm të ofertës edukative e formuese, kanë hapur dyert kundrejt tregut të punës.

Qeveria Berisha ka meritën historikë që të paktën e prishi përfundimisht monopolin universitar shtetëror, duke krijuar premisat reale të lirisë akademike që është një nga kushtet bazë të lirisë në një demokraci.

A ka ardhur koha për një fazë tjetër? Po, patjetër! Por jo për atë që spekulon kryetari i opozitës që, në përpjekje për të fituar kapital politik ndaj kundërshtarit, nxin në krye të të gjithëve universitetet private, duke kaluar me ndonjë “por” pjesën tjetër të së vërtetës së mirë rreth këtij sektori, pa të cilin as ai vetë nuk do të bënte dot nesër si kryeministër kur të përballej me nevojën e shkollimit serioz të të rinjve shqiptarë.

Kjo fazë e re, ajo e cilësisë, ka ardhur dhe ne po i kërkojmë këta elementë me kohë, si universitet apo si Consorcium Universitar Shqiptar. Ka ardhur koha për një monitorim të besueshëm, të drejtë dhe të paanshëm të cilësisë në të gjithë sistemin tonë universitar privat, shtetëror dhe jopublik, duke përdorur parimin “një kut, një masë”. Ka ardhur koha e një sistemi pikëzimi e renditjeje të qartë, që orienton publikun, por edhe u hap rrugën përmirësimeve që rrjedhin nga politikat publike. Ka ardhur koha për një konkurs real të administratës publike, pasi punësimet e pamerituara dhe politike në administratën shtetërore dhe sektorin publik janë shkaku kryesor i deformimit të tregut të edukimit (a nuk e donte Renzo Bossi diplomën për të filluar punë në Komunë?). Ka ardhur koha për profesionet e rregulluara dhe provimin e shtetit si filtrin final për profesionistët e nesërm, që përgatisin universitetet për tregun e punës. Ka ardhur koha për reformën e financimit të arsimit të lartë, për të vënë në kushte autonomie reale kolegët e universiteteve shtetërore që punojnë me kufizime të mëdha dhe kushte të vështira dhe për të sjellë në konkurrencë reale të gjithë aktorët e sistemit. Ndryshe nga sot, ku universiteti privat duhet të luftojë për mbijetesë e universiteti shtetëror ka gjithçka të subvencionuar. Studenti shqiptar duhet të vihet në qendër, paraja publike duhet të ndjekë studentin dhe të jetë ai zot për të zgjedhur se ku duhet të studiojë. Nëse për këtë duhet shndërruar statusi i universiteteve nga shoqëri tregtare, sepse kështu ndihet më mirë një shoqëri si e jona me mentalitet anti-treg, pse jo, ta bëjmë reformën e financimit dhe ta vëmë sistemin në konkurrencë reale, duke kushtëzuar edhe statusin jofitimprurës të këtyre institucioneve të reja. Ne si UET të paktën e kemi shpallur se jemi të gatshëm ta bëjmë këtë.

Tregu nuk mund të dështojë. As tek universitetet. Ai tashmë e ka treguar veten.

 

*Një prej themeluesve dhe Adminstrator i UET

107 komente në “Për UET, universitetet private dhe tregun e lirë”

 1. shefqeti says:

  Henri, ky nuk eshte treg privat universitar, kjo eshte nje katrahure licencash dhe sekseresh ligjesh per arsimin te bera si dorashke per mafian intelektuale te kryesuar nga genc kuqo. Ata qe dipplomohen tek ju nuk bejne asnje lek, jo vetem per dijenine intelektuale por as per sjelljen e tyre ne shoqeri.
  Shum nga rektoret e uiniversiteteve gdhihen neper kazino me sy te mavijosur dhe gogesima nga perzjerja e pijeve.

  1. opozita says:

   Kristali fabrikoi nje diplome fallco per Renzo Bosin, kurse UET e Cilit fabrikoi nje diplome fallco per Lulzim Bashen. Nuk e harrojne Shqiptaret Iniciativen per Pastertine e Lulzim Bashes kur u angazhua me shpirt e me miliona Henri Cili me nje tufe mercenaresh. Ashtu sic Kristali i dha nje diplome aftesie nje te paafti si Renzo Bosi, Henri Cili i dha nje diplome pastertie nje krimineli qe sapo kishte kryer krimin e rradhes.
   Ska faj Cili, i fut nje tra la la ne televizion dhe morri license per universitet, i fut nje tra la la dhe Tan Hoxha merr dhe ai license per universitet. Keto s’jane universitete, keto jane perversitete. Ne asnje vend te botes nuk fitojne universitetet miliona euro ne vit, nderkohe qe Cili i fiton ne nje vend te varfer si Shqiperia, dhe guxon te kerkoje edhe subvencione nga shteti se nuk i mjaftojne milionat.
   Dalin pastaj flasin edhe per klientelizem e korrupsion neper televizione. Cili eshte shembulli me i mire i klientelizmit. Prandaj nuk e kane mbrojtur as koleget analiste as ata akademike, se te gjithe e dine qe UET e Cilit mbase ka aktivitet paksa te ndryshem nga Kristali, por eshte ngritur dhe vepron me te njejtin imoralitet dhe klientelizem si Kristali i Renzos. Cilesia e diferencon, imoraliteti nuk ndryshon. Cili dhe Kristali te dy financuan fushaten e PD-se, duke harxhuar per Lulin leket e studenteve te varfer.

   1. xeni says:

    nuk ka nevoje Shqiperia per dhjetra universitete private ne 10 vjet si kerpudhat pas shiut.Nuk ka ne Europe kaq universitete private.Ata duhen mbyllur fare,duhet financuar dhe modernizuar arsimi publik si ne te gjithe Europen.Nqse me te vertete duan te bejne konkurnce privatet te lejohet vetem nje universitet privat.Te gjithe e dime cilesine e ketyre te ashtuquajtura unversitete.

    1. raimondi says:

     hahahahahahahahahaha –Ky qenka skandal fare –Te mbyllen universitet thote ..!!!???

     Universitet kane bere shume mire qe jane hapur

     Ju qe shani beni shume gabim, se ky Cili nuk po thote ndonje gje te keqe,
     Ky po kerkon qe gazetaret te thone dicka ne favor te universiteteve private tani qe jane vene nen shenjestren e te gjitheve per shkak te skandalit Bosi, dhe shume mire thote

     Universitet private jane nje risi e re —-Ato jane nje “here e pare ”
     ne vendin tone dhe gjithmone fillimi eshte i veshtire –ndaj kane nevoje per inkurajim por edhe per kritike Konstruktive , me dahsmiresi
     –Jo kritike qe ti shkaterosh , apo ti mbyllesh fare sic thone keta injorantet e ligj qe gelojne ketu

     Si per here te pare qe jane , une nga sa shof mendoj se universitet tona private paskan nivel shume te larte krahasuar edhe me keta ketu ne USA

     Keto universitet private ketu ne USA jane kot fare , Kuadrot qe nxjerin keta jane pyke ne diell , nuk marin vesh fare

     Ketu harrin dhe mer diplome nje grua plake 90 vjece –Helloo!!
     Po ku punon truri ne ate moshe ?

     Ndaj natyrisht qe do kete te meta edhe ne punen e ketyre profesoreve te universiteteve , sepse jo vetem qe jane ne fillim te kesaj experience por edhe vete shoqeria jone eshte ne nje experience te re ne kete jete demokratike —Ndaj duhet t a gjykojme kete Cilin me zemergjeresi, se edhe ky nuk po ju kerkon ndonje gje te pandershme

     –Porse ju thote ish kolegeve te tij
     te flasin dy fjale inkurajuese per kete fenomen te ri dhe pozitiv ne shoqerine tone qe eshte __Universiteti privat

     Edhe mos u merni ti thoni Cilit pse i sherben ndopak pushtetit, pushtetit i sherbejne edhe ketu ne USA, e jo me aty ne Shqiperi

     Ndaj ju qe e gjykoni Cilin bejeni zemren te hapur dhe gjykojeni me miresi qe edhe kritiken ta beni , por edhe njeriun ta ruani nga fyerjet e momentit

     SHkollimi eshte shume i shtrenjete kudo –Edhe ketu ne USA te shkosh ne Kolegj paguan mbi 30 mije dollare ne vit, ndja edhe aty do kushtoje

     Edhe cilesia e meisme-dhenies do ritet me kalimin e kohes , se ky eshte nje proces qe sapo ka filluar , ndaj mos u beni shunme kritizere

     Ne duns do thosha dicka q eme ka thene njehre nje pedagogu im ne Universitetin e Tiranes

     Qe si ai qe del me nota t e mira edhe ai qe del me nota te uleta , do i harojne te gjitha ,
     e rendesishme eshte qe ne shkolle te mesosh__ Si te Punosh me Librin—

     Dhe kjo ka rendesi

     Nqs ti di te punosh me librin, dmth di ta kutposh dhe interpretosh
     nje liber pasi e ke lexuar ajo eshte fitroja me emadhe-

     -Sepse ne kete menyre ti je i afte neser ne jete te punosh me cdo lloj libri
     –dhe natyrisht e kupton zanatin tend me mire dhe behesh kopetent

     Dhe natyrisht ne universitete do kete edhe nderhyrje ne kohe provimesh,
     se ashtu kemi bere te gjithe kur jemi gjendur keq –Porse prape universiteti duhet te vazhdoje te funksionoje …

     Sa me shume kalon koha aq me shume perfeksionhen edhe univesrietet tona , dhe eshte gje shume e mire qe te vene sa me shume ne universitete , sido qe te dalin .
     Mjafton fakti qe duke vajt ne universitet te rinjte do merren me librat –dhe libri eshte i magjishem,…

     Edhe mos u merni me Cilin si person sa fiton e pse fiton –Ato jane pune e tij, dhe bravo i qofte qe e ka nisur kete biznes duke fillaur nga hici dhe po i ecen shume mire –
     -E rendesishme eshte qe ky te p[ermiresoje punen ne te ardhmen , pa te meta dhe gabime do kete gjithmone –
     -Vetem ata qe rijne nuk bejne gabime

     I urej Suksese ne pune e tij fisnike …

     1. coku says:

      ti me duket je vete cili, ke ndryshuar emrin per here te dyte. nuk te shkon ky emer me mire raimonda

      1. fatmir says:

       Le se ka pjerdhur, ka kohe e di edhe vete, po kerkon te behet interesant nje here ne kaq kohe. Ka kohe qe si replikon me njeri, vete flet, vete degjon.

  2. Denada says:

   Kush nga te dy eshte me i mire, Henri apo Frroku?
   Henri Cili vs Frrok Qupi :p :p
   http://imazheshqip.blogspot.com/2012/04/zeri-i-pyllit-frrok-qupi.html
   P.S. Une per vete zgjedh Frrokun :p

   1. Albana says:

    Une zgjedh naimin.

  3. frederiku says:

   Te gjitha keto kritika nuk jane nga xhelozia per sukseset e tua Henri, jane nga keqardhja qe ndjejm per rrugen e gabuar qe ke marre dhe deshperimin qe do ndjesh kur te ballafaqohesh me kastravec-dipllomuarit e tu pas disa vitesh. As leket e xhepit nuk do te ta lehtesojn dhimbjen.

  4. xha Jaho (me diplome publike) says:

   Po ketij pse i djeg, kjo puna e diplomave fallco. Ne fallco i themi asaj qe eshte moderne. Te kesh nje diplome fallco sot eshte nje vlere. me diploma fallco njerzit tane jane bere master, e dr. politikane, jane bere profesore dr. neper ne 300 universitetet tona private ku mesojne 3 miljone shqiptaret qe jetojne ne shqiperi dhe 6 miljone te tjere ne emigracion.

   C’te thone profesoret e vertete per kete o çili, s’kane goje te flasin se jane vartes te profesoreve me diploma fallco dhe nuk duan te mbeten pa buke (ç’mund te beje nje prof i vertete po te mbett pa pune? te shese banane. Me mire zog i dhjere, sesa zog trim qe nxjerr koken nga bajga ku ka rene.)

  5. popolo di Tirana says:

   Pas hezitimi te lexoj apo mos lexoj shkrimin e ketij kopukut e vendosa : po lexoj komentet tuaja, pasi prej tyre mund te mesash dicka me shume s e prej kopukut Çili.
   Faleminderit per mirkuptimin.

  6. Sara says:

   shume dakort me Shefqetin!

   Te gjithe njerezit jane te shqetesuar per kete fenomen te shemtuar dhe duhet te flasin, pa hyre ne gracken e te berit reklame falas per nje universitet qe ndoshta qendron mbi te tjeret (sic e di Henri, e dine te gjithe qe ne universitetet e permendura nga vete Henri ne kete leter behet me shume mesim dhe me pak blerje diplomash)

   Por te permendesh ndere, emra femijesh, te afermish, etj etj, me duket gjeja me e shemtuar, me jo-qytetare dhe me e uleta qe mund te besh; ke rene shume poshte me kete Henri Cili, turp i dyte me i madh mbas asaj se te do tra….

  7. Toni says:

   A ka mundesi mos te publikoni pseudo shkrime te ketij ,I cili Jo vetem po merr ne qaf nje brez te tere por tani duhet te durojme dhe sofizmat dy lekshe te ketij

  8. feniks says:

   Fshatarit nga Librazhdi:
   Si nuk te vjen TURP ,qe na shkruan nje RROGOZ me mashtrime te ndyra!!!
   E ben si Tos Nasnoi,qe kerkon me zor ta bejne president111
   JAM BURRE I MIRE THOTE AI,por harron se kete duhet t’i a thone te tjeret!!!
   TI,HENRI CILI,JE NJE LOLO OBORRI,QE ME MASKEN TENDE TE SURRATIT,JE BERE I NEVERITSHEM PER NE,QE TE SHIKOJME NE TV!!!

  9. Henri (Hajri / Naim) Cili,
   Ti more katundar (vertete kokepalare) luan apo me qarte pastron parat e VEFA-Group te ricikluara nepermjet vellait te gruas se Lulzim Bashes (qe eshte edhe nje nder tre njerzit ne Shqiperi qe Fazllic ka mardhenie Mafioze). Po si keshtu do thoni:… Sepse gruaja e Lulzim Bashes ka halle gruan e Vebi Alimuces. A doni me shume… se kush eshte pas Henri Cilit dhe perse u gjet ky katudar per te pastruar me ane te Universitetit Privat, para te vjedhura ne 1997 nga VEFA-Group e derguar per tu fshehur ne Hollande, ku figuron Luli me gruan dhe kunatin shtetas Hollandez dhe Miljona ne dy Banka-Hollandeze (parate e VEFA-Group te vjedhura Popullit qe arriti Vebiu dhe Mafia e PD qe ai kishte lidhje qe ne 1994, ti largonin nga Shqiperia ne Shkurt e Mars 1997).
   Tek kjo linje z.BAZE duhet rinisr nga Opozita dhe Media qe nuk pajtohet me rregjimin e Malokeve; nje goditje PIRAMIDES se RE financiare te po PD-Berishes, qe po e fundos edhe me shume Shqiperine.

  10. dajana says:

   Cili ky posht me emrin coku e din kush eshte eshte vilma spahiu….qe e ,mban ti ne pune dhe qe ka qene tere 444444444444

 2. studenti says:

  Kam qene student ne nje prej universiteteve private.
  Per tre vjet rresht kam qene i kenaqur me kushtet dhe me mesimdhenien.
  Por isha i habitur ne diten e provimit te diplomes pasi une e dija se kursi im perbehej nga 60 studente,ne te vertete ate dite u diplomuan 600 studente.
  Nuk me erdhi keq per kohen e 3 viteve qe humba as per leket qe pagova por me mbeti ne mendje diferenca midis fakultetit qe une kisha bere ne fillim te viteve 90 dhe atij sot.

  Kur dikush nga miqte e mi thote se une kam 2 diploma ,une skuqem dhe u them jo te dyten e lashe per gjysme per arsye ekonomike dhe pastaj krenohem me diplomen time te pare .

 3. edlira says:

  Po pra Henri, rrofte Sali berisha qe hoqi monopolin. Gjithe kete shkrim per te thene kete e paske bere. Na kenaqe.

  1. fule says:

   Cili po na flet si sipermarres i biznesit te tij jo si pedagog. Edhe ne Universitetin e Cilit ka plot “Renzo” te natyrave te ndryshme. Hetimi po tregon se nuk jane aspak raste te vecuara.
   Eshte poshtersi te fabrikosh diploma dhe te kerkosh dhe subvencione nga taksat e qytetareve per te diplomuar me nota te shkelqyera edhe Renzot e Shqiperise.
   Sa per kerkimin shkencor, ne cilen konference jashte vendit jane perfaqsuar punimet e studenteve tuaj? Per hire te simpoziumeve dhe seminareve qe organizon ndonjehere Henri kerkon sot mirekuptimin dhe per rastet e Renzove. Dhe e gjen te Saliu.

 4. dori says:

  Jo z. Cili, ta kalosh ne statusin e jofitimprures, do te thot te fitosh edhe nga mos pagimi i tatimeve dhe taksave.
  TE vjedhesh nga dy krahest dhe nga prinderit dhe nga shteti, JU hoqe pagesen e TVSH, mund te me thuashe sa e ule cmimin per cdo studente????

 5. coku says:

  i nderuar zoteri. nuk te degjoj dhe te lexoj dot. nuk e lexova shkrimin tend por e di c ke shkruar sepse te kam degjuar kaq vjet dhe thua te njejtat gjera por ne versione te ndryshme. universitetet tuaj zoteri i nderuar jane piramida. di nje rast te nje personi te rregjistruar te ufo ose sot albania university qe ka qene ne zvicer ne burg dhe njekohesisht ka mare nje vit shkollor tek ky universitet. pra ndryshe fjalet dhe ndryshe veprat. universitetet jane investime per te ardhmen. jam i sigurt qe sa te largohet kjo qeveri juve do ikni ose do ndryshoni biznesin, pra ndryshe nga sa jane universitet ne bote, me te cilen ju keni qejf te krahasoheni bile te dilni dhe para saj, qe i ka shekullore universitetet keto tuajat jane si kioskat qe ishin te perkohshme. u erdhi koha dhe tani nuk gjen nje as per ne muze. uroj te jem komentuesi i vetem i ketij shkrimi.

 6. Arberor says:

  Je shume i ceket!

  E para, te pakten qe mbasi ra regjimi edhe arsimi publik eshte kthyer aty ne pacavure, jo vetem ai privat, dhe shpesh mediat opozitare te cilat jane te pakta, si e Meros, TopChannel, Fiks Fare kane nxjerre shume probleme dhe korrupsione te arsimit publik, jo vetem ato univerisitare, por qe fillon qe nga arsimi fillor, dhe ky fenomen ne te gjithe vendin, por ne Tirane tashme behet edhe me teper, mbasi popullsia e gjithe vendit eshte ngjeshur aty.

  E dyta, nuk e di si ke fytyre dhe del duke thene se UET(univeristet te cilin e administron, por edhe jep mesim vete) qenka model, kur ke treguar dhe tregon perdite servilizmin tend ndaj pushtetit ne cdo nivel. Qe ketu ti kontradikton veten si nje person qe ke marre persiper te edukosh te ardhmen e ketij vendi, por e perdor institucionin tend me teper si nje vazhdimesi e ketij regjimi i cili te ben ty favore, gje qe dihet nga te gjithe.

  E treta, Lubonja mund te kete shume gabime te tijat, sidomos kur futet ne temat e historise, por kur flet per menryen sesi korrupsioni eshte bere si nje piramide ne cdo sektor te atij vendi, eshte dicka qe sado te mbushesh faqet pa pike llogjike ti, nuk mund ta mbulosh dot me shoshe. Keto qe kane vene ne dukje te gjithe koleget e tu qe i ke rradhitur jane mese te verteta dhe rezultati i tyre duket qe tek studetet qe nxirrni pa nivel, vec me nivel militantesk sic jeni edhe vete. Te gjithe keta kolege qe ti mundohesh te vesh poshte jane po ashtu ne sektorin privat, ndersa ti je koke e kembe i lidhur me pushtetin, gje qe te ben ty nje person qe te pelqen Monopolizimi i perdorimit te qeverise, etj, etj.

 7. druvari says:

  Me shum se leter e hapur ky eshte nje kercenim i hapur deri ne kanosje drejtuar personave te permendur. Sekseri i qeverise permend fjali me kode, dergon mesazhe personave qe nese nuk bejne reklam okulte per piramid-universitetet e goditura rende nga skandalet do ndodhin per ta gjera te keqia qe vetem adresaret mund ti deshifrojn ne fjalit e hendrit.

 8. Vlora says:

  Fillimi i nje perpjekje per te rregulluar imazhin e ketyre kioskave.

  Zoti Cili, perse mendoni se ju keni aftesine apo arsimimin per te vleresuar keto universitete?

  A e kuptoni fjalen universitet?

  Me cilet qeveritare eshte i lidhur UET te cilin ju drejtoni?

  A eshte e vertete qe MASH punon per ju dhe jo per arsimin publik?

  A kane te drejte femijet tane qe te kene mundesine per te shkuar ne nje universitet te sakte publik dhe jo neper keto kioskat tuaja?

  Ju jeni per arsimin privat, por nuk keni as idene me te vogel se cfare eshte nje universitet privat. Ju jeni nje analist/opinionist qe ne cdo vend te botes do ta mbanin sa me larg universiteteve qe te ishte e mundur.

  Ju po merrni flamurin e mbrojtjes se ketyre kioskave jo sepse i kuptoni me mire gjerat nga te tjeret, por sepse jeni i lidhur si bytha me breken me pushtetaret tane te korruptuar.

  Ky model “universitar” ka deshtur zoti Cili, sepse eshte ngritur i bazuar mbi mediokritetin e njerezve si ty.

  Piramidat kane filluar te shkerrmoqen dhe as ti dhe asnje tjeter nuk mund ta ndalin me rrokullimen e tyre.

 9. martin says:

  …ka ardhur koha ta fillosh ndryshimin nga vetja profesor. Ti thuash ti i pari gjerat ashtu si jane ne debat me koleget e tu. Pa patur frike se po te thuash te verteten i prish qejfin Kryeministrit.

 10. delfini says:

  Z.Hajri Cili.
  Kjo qe ke shkruar nuk eshte leter e hapur sic pretendon ta quash,por nje reklame e paster qe do ti besh Universitetit Europian te Tiranes.Se sa mesohet aty dhe cfare njohuri perfitojne ata student i kemi pare dhe i shohim cdo dite.Nuk eshte faji yt por i qeverise qe i ka bere shkollat private me keq se kurset mesimore dy mujore per te drejtuar mjetin qe paraqiten vetem kur ka provim.Nese shkollat ne bote do te ishin si ne Shqiperi do ti kishte marre lumi.Nje gje te mire ka per hajdutet ne kete vende se askush nuk u bie me qafe qe po pasurohen cdo dite dhe nuk kane te ngopur.

 11. meri says:

  Zoti Fatos, apriori them se do kete dhe pak pune te mire ne universitetet private dhe natyrisht qe ka edhe pedagoge te mire, por ketu nuk diskutohen diplomat e pedagogeve dhe ndonjehere dhe te themeluesve, por diskutohet si punohet atje dhe me cfare punohet. Universitetet private jane akredituar pa kaluar ciklet e nevojshme, u jane miratuar masterat pa pare si ka qene niveli universitar dhe akreditimin e kane bere ata qe kane qene vazhdimisht ne konflikt interesi, sepse ne disa raste japin vete mesim ne ato universitete e ne disa te tjera japin te afermit e tyre.
  Mos na mbush mendjen qe nuk ka presione ne keto lloj shkollash se qe kur shkolla eshte e regjistruar si sh.p.k. dhe qe kur studenti quhet klient pasojat jane te qarta(“klienti ka gjithmone te drejte”).
  Presion me pushke s’ka, por ose pyetjet jane dy e dy bejne kater, sa bejne?, ose me te vertete ne flete te sekretuara ku profesori ka vene 0 pike dhe nje note 4, e merr pronari dhe ve noten deri edhe 9 dhe profesoret i kane firmosur qe c’ke me te proces verbalet, e ne rastet kur “profesori” (edhe politikan i nivelit te larte) eshte treguar ca “kokeforte” eshte larguar nga universiteti. E keto kane ndodhur dhe ne ata “emrat e nderuar” qe permend ti zoti Fatos.
  Mund te ece me kohe edhe kjo pjese e tregut te lire por deri atehere ca “budallenj me dipllome” e kane pushtuar administraten.
  E meqe thua se qeveria Berisha paska bere nje pune te mire ne kete drejtim, perkundrazi i ka vene shqelmin edukimit ne Shqiperi, qe eshte gjeja qe do ndjehet per breza te tere. kjo administrate nuk ka c’te thote per arsimin se vete ministri i arsimit e ka “shkolluar” vajzen e tij tek UFO dhe me ate “dipllome” i gjeti dhe punen menjehere.
  Verini gishtin kokes, se jane bere shkollat si kopshti pa dreke, “sa te rrine femijet andej ketej po e coj ne universitet, le te marre dhe nje dipllome ta kete”. Kur kemi bere shkollen une e ti nuk na falte njeri (kam bindjen as ty megjithese i takoje ca nomenklatures).
  Si perfundim keto jane shkolla qe duhen mbyllur urgjentisht, dhe Berisha ti t’i kushtoje kujdes arsimit publik.

  1. meri says:

   Kerkoj ndjese qe kam shkruar Zoti Fatos ne krye, pasi gabimisht mu krijua ideja se e kishte shkruar Fatosi, e prandaj eshte dhe shenimi “Kur kemi bere shkollen une e ti nuk na falte njeri (kam bindjen as ty megjithese i takoje ca nomenklatures)”, se per Cilin nuk e di si e ka bere shkollen e tij.
   Te gjitha te tjerat i drejtohen artikullshkruesit.

  2. Arberor says:

   Eshte Henri qe e ka shkruar, jo Fatosi, gjithesesi kuptohet per ke e ke. Pajtohem me repliken tuaj!

 12. Henri IV says:

  Te lexova me vemendje, por me ben pershtypje se si mund te shprehesh kaq trashe, ndersa duhet te pyesesh edhe te tjere se sa e drejte eshte qe UET-ja, edhe pse ende nuk kishte perfunduar kursi i pare, na doli “i akredituar”?! Po te kujtoj vec dicka: si mund te “akreditohet: nje shkolle e larte universitare, ndersa ende nuk e di se “produkti” i saj i reflekton njohurite e veta ne tregun e punes? Vetem kaq zoti Cili dhe merret vesh gjithcka rreth “cilesise” se Universitetit tuaj, “te akredituar” nga Ministria e Arsimit dhe Shkences??!

  Meqenese je edhe pedagog, nje keshille, studjoi me “themel” dokumentet e te famshmes “Bolonja” dhe do te veresh, me ne fund, gjithe mediokritetin tend, natyrisht ne se do ta pranosh ne vete nje gje te tille, ne “administrimin”, ne kete rast jo financiar, por pedagogjik e shkencor, te te famshmit UET!!?

 13. Henri says:

  Henri te lutem mos na hap barkun as me universitetin tend e me asnje tjeter nga ato qe ke permendur aty. Te me jepej mundesia nje dite te vetem te Isha me qeveri gjeja e pare qe do beja do ishte futja ne burg e te gjitheve atyre plerave qe dhenien e diplomave e kane bere si tregu I perimeve ne Divjake. Sa per djenine tende pa permendur emra nje miku im aty te universiteti yt ka hyre direkt ne vit te trete.

 14. MEMEDHETARI says:

  Marrja e diplomes nga Renzo Bossi,pa ardhur ne Shqiperi dhe ndofta pa ditur as shqip tregon se TE GJITHE PEDAGOGET E PROFESORET E KETIJ UNIVERSITETI JANE TE KORRUPTUAR!!!!! (Ne kete perfundim dal duke pasur parasysh qe te gjithe keta kane firmosur e vendosur nota fiktive,te me fali ndonjeri qe nuk ka lidhje me diplomimin e Renzo Bossit).
  Ne kete situate vertet alarmante do ishte me e ndershme dhe vertet e moraleshme qe ju z.Cili te na flisnit me shume per masat qe duhen marre ne te ardhmen per parandalimin e ketyre allishverisheve ne Universitetet private por edhe shteterore,me qellim qe t`i japim shoqerise,Kombit,njerez te kualifikuar ne emer te se ardhmes dhe jo profesioniste te emeruar sipas pageses nen dore…
  Pra,une mendoj se nuk eshte koha per “parade suksesesh” por per analiza te thella te sinqerta…
  Mos u “trishto” kaq shume z.Cili,se nuk te ben mire per shendetin…

 15. Elsa Pema says:

  Bete shume mire qe hoqet komentin se late nam,bote e genjeshtert ku dhe ju beni pjese

 16. Aqif korcari says:

  Akoma vazhdoni me hipokrizite Henri Cili?
  Pse duhet te dilte Kristali qe te merreshin vesh problemet qe keni? I shisni diplomat si te ishin cokollata. Na thuaj sa studente ngelin ne nje vit shkolle tek ju e sa kalojne. Notat mesatare te tyre etj etj. Sali Berisha po pati bere ndonje gje per ju,e ka bere se diku ne rrethin tuaj mund te kete edhe vete nje “dyqan diplomash”. Jemi vetem 3 milione banore,per te mos thene 2.8 nga I famshmi census,dhe kemi 56 universitete…llogarite po ti le ty

 17. Koli says:

  Debat interesant per fatkaeqsine me te madhe ne shqiperi pas asaje te pitramidave. Tani skam kohe por ndoshta me vone do bej nje koment duke qene se jam pjesmarres aktiv ne keto vite ne universitetet private.

 18. frasherlliu says:

  Per nje kohe te gjate ju kam ndjekur ne debatet televizive ,opinionet kryeneçe ne mediat,njoh pak a shume angazhimet tuaja nen rrogozin politik dhe kam arritur ne perfundimin se ju shume shpejt jeni fryre si nje tullumbace dhe pres fundin tuaj si nje kapadai e mistrec ne sherbim te politikes se perfitimit nga situata e rende morale e shoqerore e shoqerise.Ju zoti Henri u dergoni leter gazetareve qe kane ndikim ne publikun shqiptar dhe perse per ti perziere ata ne rremujen tende te perfitimit.Ju ngritur nje aktivitet privat si tere bizneset e tjera apo si tere shkollat e tjera por me ben pershtypje pse ju ngelet koridoreve te televizioneve dhe neper faqet e disa gazetave per te ndikuar idete e tua kur ato duhet tja u japesh studenteve te cilet te paguajne .Ju unversitetit tuaj i keni vene emrin unversiteti europian dhe qe ketu fillon ideja e korruptimit tuaj dhe kete mendesi nuk e gjen kudo ne bote dhe tregon fallcitetin tuaj.Ne vendin tone kemi shume pedagoge e intelektuale ,akademike te fushes se arsimit,shkences e kultures me nje pervoje te gjate e te verteuar si dhe nje armate tjeter te diplomuar jashte ne unversitetet prestigjoze ne bote te cileve ju u keni mbyllur gojen me mendjemadhesine dhe pordhacerine tuaj politike te pushtetit e te parase.Veprimtaria e juaj eshte tipike e sundimtareve ,hegjemoneve qe gjithmone kane fundin turpin e shoqerise.Ju duhet te hiqeni nga syte e publikut dhe shikoni jeten tuaj si te tjeret i barabarte dhe larg veseve te keqia ndersa per çeshtjen hetimore te nisur lere drejtesine e vertete te te jape perfundimin dhe mos u bej qurraman me letra pa vlere.

 19. ina says:

  per here te pare qe kur kam ndjek “temen” (ka disa vite) komentet jane te nje cilesie qe me bejne te ndihem e lumtur qe ka kaq shume Shqiptare qe e kane kuptuar skemen piramidale te universiteteve private. Faleminderit te gjitheve qe moret kohe per te na dhene pak shprese se trashja dhe korrupsioni qe ka kapluar politiken nuk i ka zene te tere…

 20. shpatar says:

  Per z. H.Cili. Ke shume te drejte te mbrosh autoritetin e shkollimit privat. Por gabohesh kur nuk degjone vrejtjet mbas skandaleve qe jane te prekshme per autoritetin e Universiteteve.Ne cdo sistem shkollimi eshte gjeja me paster qe dallohet dhe nga politika.Nje politikan mund te sillet dhe si “rrugac” por kurre nje Universitet si matrapazxhi.Zotrinjte qe ti permend dhe u drejtohesh kane te drejte. Ne se keto ndodhin, ne nje vend tjeter demokratik, studenten i vene zjarrin.Mos merr persiper te rruash nje autoritet te perdhosur.
  Te kam ndjekur ne shume takime me koleget e tu dhe ne ekranin e Tv cfaqes jo si intelektual por si nje zgjatim i politikanve ne pushtet.Te kam degjuar edhe kur kolegve u ke treguar koq.. dhe me eshte dukur sikur me ra tavani i shtepise edhe pse nuk kam asnje lidhje me ty. Eshte parim i pa diskutushem te ruash autoritetin e vendit qe perfaqson ndryshe kemboren do te vrin.

 21. beso says:

  Z.Cili,une kam nipin ne universitetin tuaj.Kushton universiteti juaj per xhepat e familjareve te mi,biles kam qene kunder qe nipi im te futej ne UET,sepse kam besuar ne seriozitetin e UT(universiteti shteteror i Tiranes).Po e shpjegoj jo per ju,se padyshim e dini,po per ata si puna ime qe jemi ne emigrim dhe nuk e dime se deri ne c’pike te hallit ka rene UT.Po,familjaret e mi me kane shpjeguar qe nje student ne UT kushton po aq sa UET,pasi ne UT cdo provim eshte pazar midis pedagogut dhe studentit.Me nje fjale”zotesia”dhe fati i universitetit tuaj nuk eshte aq shume per merite te stafit tuaj,qe per hir te se vertetes eshte cilesor,sesa per merite te degradimit katastrofik te arsimit te larte shteteror.Ju ne letren tuaj kerkoni te justifikoni arsimin e larte privat,e natyrisht ne pozicionin qe keni,eshte e derjta juaj ta beni kete,e dicka pjeserisht eshte e vertete.Por nuk presumohet(dyshohet)qe Kristal te kete dhene diplome falso,por eshte shume e sigurte,super e sigurte,cmendurisht e sigurte qe ky universitet ka dhene nje diplome sikur nje abone autobusi,mso thuaj jo,se faktet jane kokeforta.Studenti i shkelqyer Bossi nuk di mire italishten zyrtare,e si mund te dije mire shqipen,e si paska marre 21 provime pa ardhur asnjehere ne Shqiperi,e pastaj pa pasur diplomen e shkolles se mesme si mund te shkruhet ne universitet etj,si keto.Ne vendin tuaj une do kerkoja me te madhe arrestimin urgjent te pronarit te Kristal dhe mbylljen urgjente te Kristal.Ne vendin tuaj une do merrja tere stafin e UET dhe do beja greve urie para ministrise se arsimit,qe te kerkohet dhe te kryhet nje inspektim urgjent ne te gjitha universitetet,edhe ato shteterore,sepse vetem ne kete menyre ju mund te shpetoni reputacionin e shkollimit privat dhe specifikisht te UET.E cfare i shkruan ca publicisteve dhe gazetareve?Pret qe ata te bejne ate inspektim,kur kjo eshte ne doren e ministerise se arsimit?Pastaj ndonjerit i kujton se i ke blere librat stok,e lezetshme kjo;une bej shaka me nipin,se edhe pa ju njohur e kuptoj qe keni dhunti te mahnitshme tregtari…Mos u merrni me personat e mesiperm z.Cili,por merrni stafin dhe beni greven e urise qe ju thashe,nese doni te shpetoni seriozisht reputacionin qe pretendoni.Per mua Kristal duhet sekuestruar urgjentisht dhe tu konfiskohet paraja e tu rikthehet studenteve,se skema Bossi eshte super e qarte;ky universitet shet diploma me kollajllekun e aboneve te urbaneve;cfare doni me te zbuloni?Dhe shikoni,z Cili,e adhuroj pa mase kurajon tuaj intelektuale;sepse me kujtoni Che Guavaren,kaq i guximshem jeni ne raport me te verteten,por kjo eshte ne sensin e anekdodes.Ju mendoni se sa here do riktheheni ne jete(cikli i samsara)do jeni gazetar vitrine dhe drejtor universiteti,por kjo mbetet per tu provuar.Megjithate,edhe sikur per bilanc ekonomik dhe ceshtje konkurrence,do ishte ne interesin tuaj dhe tonin qe Shqiperia te mos kishte me teper se 2-3 universitete private cilesore dhe super te kualifikuara.Kaq vend i vogel jemi,kaq e ha arsyeja,kaq mund te arrijme,kaq nevoje reale ka vendi,madje e kalon mundesine e tij.Nese keni marre persiper te mos lini asnje fryme shqiptari pa tre diploma,vazhdoni,por pas dhjete vjetesh do na marre malli te gjejme nje shqiptar me te mesme,madje kjo specie do kerkohet me qiri.

 22. loshi says:

  Pershendetje Z Naim Cili.Perpara se te flasesh per universitetet private me trego po pate mundesi si u bere profesor.Jam 1 shok klase i gjimnazit”Ahmet Dakli” viti 1992-1994 se vetem 2 vitet e pare ishim bashke.Kjo jo per fajin tim se ti u ktheve prap ne fshat pasi nuk e caje dot ne qytet.Pash zotin si u bane profesor me thuaj se me zor merrje 7 e 8 ne gjimnaz.Ah se harrova po pate mundesi na e shfaq 1 here diplomen e shkolles se mesme po munde se po vras mendjen si e mbarove para nesh ate te uruar.Pres pergjigje me respekt ish shoku i klases ne vitin 1 e te 2.

 23. loshi says:

  po pate mundesi ma posto mesazhin se dua pergjigje te sinqerte nga Naim (Henri) Cili

 24. shqiptari says:

  Me vjen mire Henri qe e solli rasti te zhgenjehesh edhe ti njehere me mjedisin dhe median, pasi ne kemi 20 vite qe zhgenjehemi cdo dite dhe ti nuk pushon duke na thene e keni gabim!

  Me vjen mire qe je zhgenjyer nga te gjithe ata qe nuk ta kthyen investimin mbrapsht diten qe pate nevoje, por mos harro se kete investim e bere per te mbyllur goje, per te dominuar opinionet ne favor te saliut dhe lulkes, per te penguar ata qe i shpalle armiq te interesave te tua, jane investime qe i bere per ti sherbyer maksimalisht rregjimit te hajduterise dhe krimit te sali berishes!

  Tani ke rene vete brenda ne carkun qe ngrite ti vete!!!! Keshtu ndodh! Duhet ta dije! I ndertuat universitetet si biznese te mirfillta me te cilat benit biznes politik, jo si alternativa me te mira te dijes.I ndertuat me oreksin per te patur pushtet dhe per te mbajtur pushtet, me keq do te te gjeje, nese nuk kupton qe ke vite te tera qe ke mbrojtur me fanatizem instalimin e te keqes dhe krimit ne shqiperi,Sali Berishen dhe Lulzim Bashen.

 25. Kondrapedali says:

  Perse nuk tregon Cili se qysh perzuri ortaket e tjere. Shiko me poshte http://ekonomisti.blog.com/?p=65

 26. Alpac says:

  Ky artikull tregon nje te vertete shume te dhimbshme.
  Ky Henri i ka bere leter te hapur atyre qe ka mbajt me lek dhe me favore. Ka ardh dita me ia kujtu se kujt i ka botu librin, kujt i ka dhan rroge qyl ne borde, kujt i ka ulje cmimi per rregjistrim ne universitet etj.
  Gjendur ne nje pozite te njejet gati me universitetin “Kristal” duke mos pasur force e mundeis te ngreje zerin, me ane te kesaj letre do qe te mbaje gjalle debatin, e te prese nga “ekipi qe ka mbajt me lek e favore” tekrijojne distancim mes UET dhe Kristalit. Dhe kete po e kerkon me force dhe publikisht.
  Kjo eshte gjeja me e ulet ne bote qe tregon se sa poshte ka shkuar ky sistem arsimimi privat ku ne thelb nuk ka mesimdhenien por shitjen e letres.

 27. anticensurë says:

  përveç fjalëve të huaja të panevojshe që ti ke përdorur në shkrimin tënd
  “se të merrte laurën
  të akteve të prezumuara”
  dhe gjithë dëshmive “të pa provuara”të komentuesve të sotëm o të djeshëm,do të desha të të kujtoja një fakt jo të “prezumuar”si thua ti o cili!
  universiteti kristal botoi një shkrim ku vërtetonte se enzo trap bosi kishte ndjekur studimet për një vit rresh në atë universitet dhe se kishte marrë dipllomën me rezultate të shkëlqyera!
  dy ditë më pas i njëjti student fiktiv enzo trap bosi,mohon që të ketë qënë ndonjëherë në shqipëri dhe të ketë ndjekur ndonjë universitet shqiptar!
  ju zoti cili keni shkruar e shkruar por nuk keni thënë asnjë fjalë për këtë rrast më se të turpshëm!asnjë fjalë të vetme për këtë fakt!e vetmja fjalë është”prezumuara”!ju dhe këtë fakt tashmë të vërtetuar nga vet personi i “diplomuar”,ju e lini akoma në fazën e dyshimit!
  si e theksojnë dhe komentuesit më sipër,nuk është problemstafi i pedagogëve!nuk është problem mësimdhënja dhe niveli i saj!nuk janë problem kushtet!nuk është problem pjesmarrja!
  problem është dhënja e dipllomave!
  nuk ka asnjë kontroll për dhënjen e dipllomave!asnjë kontroll të frekuentimit të universitetit dhe marrjes së diplomës!nuk ka një kontroll të besueshëm!!!
  si e thotë dhe komentuesi “studenti”problem janë ata të tepërmit që vijnë për të marrë “dipllomën” ditën e fundit!
  një rast të përafërt kam pasur dhe unë!pyeta një kushëririn tim për vajzën e një shoku e cila për “rastësi”kishte ndjekur të njëjtin universitet,të njëjtën degë,në të njëjtit vite si dhe ai!çuditërisht kushua nuk e njhte atë vajzë!pas një hetimi më të thellë e mora vesh se shoku tim i kishte paguar”dipllomën”,thjesht për të pasur diçka në “xhep”!
  cilësia e universiteteve publike e private është një çështje që oshilon,ndryshon nga viti në vit!!varet zgjedhja e pedagogëve dhe nga kërkesa si e tyre dhe e drejtuesve ndaj pedagogëve!cilësia mund të përmirsohet me kalimin e kohës!fallcifikimet e diplomave mund të ndodhin!ndodhin dhe në vënde me kontroll shumë më të rreptë se toni,por jo në sasinë e shqipërisë!tek ne duken si të fallcifikuara dipllomat e marra ndershmërisht!ka më pak të dipllomuar të ndershëm se fallcifikator!
  pa një mënyrë kontrolli nga një organ i pavarur,si politikisht dhe ekonomikisht,universitet shqiptare do të jenë prodhues dipllomash dhe jo prodhues dijesh!

 28. AY says:

  I gjithe ky shkrim mu duk si nje kercenim per te gjithe ata qe nuk e mendojne si Cili dhe qe guxojne ta shprehin kete mendim. Kam patur fatkeqesine te punoj ne nje nga keta universitete private dhe e pashe me syte e mi se sa e lehte eshte te diplomohesh. Nxenes medioker dhe te dobet diplomoheshin me 9 dhe 10. Te gjithe universitetet private jane njesoj. Ato jane piramidat e shekullit te ri. Kjo ceshtje duhet te zgjidhet sa me shpejt. Personat qe diplomohen nga keta universitete nuk mund ti hyjne ne pune as dreqit, sepse jane mesuar qe cdo gje arrihet pa u lodhur dhe pa u menduar shume, mjafton te paguash tarifen vjetore prej disa mijera eurosh dhe cdo gje shkon mire.
  Mos i gezofshin ato para keta admin.e universiteteve private. Me Renzo Bossi na bene gazin e Evropes. Po te doni hyni ne internet dhe kerkoni ” Bossi laurea albanese ” dhe do ta shikoni me syte tuaja.

 29. nigo says:

  PO pse mor Henri ne vend qe te heshtesh kerkon zjarrin me dashje. Shume nga komentuesit i quajne kioska dhe vertet ashtu jane. Per tjeter qellim u krijuan dhe tjeter drejtim moren. Qellimi ishte i larte, i drejte dhe i sherbente vendit, ndersa ju ndertuat Universitete qe nuk i njef njeri, universitet qe kalojne te gjithe, universitete qe mund te mos vish fare ne shkolle dhe ne fund mer provimin e natyrisht sa me teper nuk vjen ne shkolle aq me e mire eshte nota. Ju nuk zbatoni kriteret e Bolonjes, as te pakten qellimin minimal per te cilat ato u krijuan. E pse kerkon mbeshtetje nga koleget e tu. Ke te mbeshtesin me pare, ty apo te gjithe ata menaxhere ne krye te universitetve kioska private? E pse duhet te mbeshtesi Lubonja. Pse duhet te mbeshtesi Fevziu. Ata jane kush jane, qe i duam apo si duam, por edhe kur i shajme sidomos Fevziun, ata bejne dicka per vendin sipas opinionit te tyre; mire apo keq. Por ju me keto universitet vetem keq dhe dem po i sillni vendit.Prandaj fajin kerkojeni ne veten tuaj e jo te koleget, shteti, opozita apo ndonje tjeter. Se fundi kam nje pyetje per ju. Kush eshte qellimi i krijimit te ketyre Universitetve , fitimi apo shkollimi?
  Nje ish pedagog qe e kam lene mesim dhenien per arsyet, qe te permendin gjithe komentuesit.

 30. anticensurë says:

  fraza që fillon:
  “Si ka mundësi, për shembull, që Fatos Lubonja, i cili pasi vreroset prej dekadash me çdo gjë private në këtë ………………pas dy librave shumë të suksesshëm dhe eksperiencës ‘anglo-saksone’ me UET Press? Apo Alfred Peza që është mahnitur kur i kam dhuruar setin e botimeve të UET Press?”
  nuk është gjë tjetër vetëm një shantazh që i bëhet këtyre njërëzve për atë që kanë përfituar ose përfitojnë nga universiteti i cilit!

 31. arsen says:

  Pronaret dhe posesoret e fshehur ne qeveri te ketyre universiteteve kane kuptuar qe ato (universitetet) jane “lope te mira”, bisnese qe shfrytezojne nevojen e te rinjve sot per diploma dhe jo per dijeni, sepse ju duhen vendet e punes ne shtet ose per karriere politike… Eshte si hajduti qe vjedh hajdutin.

  Ku i keni figurat e pedagogeve ne universitete ? NUk i keni kultivuar. I keni zhdukur. Ju thoni qe e kane fajin mediat qe nuk i pasqyrojne ata dhe mendimet e tyre? Une them qe nuk keni. Keni rrogetare qe kane “rregulluar” letrat, por mungojne “”gjenite” e katedrave. Kjo ndodh, jo sepse nuk ka njerez te afte por eshte prishur mekanizmi dhe nuk eshte aftesia qe ju kerkohet nga punedhenesit.

  Megjithate une nuk shtroj kete si ceshtje jetike sepse imagjinoj qe mund te me pergjigjeni ” Na jepni kohe te formohemi ” , por ajo qe akuzon sot opinioni publik eshte qellimi jo i ndershem i themeluesve te universiteteve, qellim vetem per fitimin qe ka sjelle me pas pasojat : kualiteti i dobet i produktit, diplomat falso, notat dhe vleresimet qe nuk korrespondojne me realitetin, shkurt inflancion te diplomave.

  Vazhdon akoma flet ( bile nuk le rast ) per meritat e qeverise Berisha? Mos eshte kjo prova qe politikat e llumit ju vijne per shtat ? Apo thjesht mundni friken ? Une them te presim vetem pak vjet per te dhene mendime. Ka mundesi qe dhe ju vete me siguri do te flisni ndryshe.

 32. de-laura says:

  Fjalet jane magji ti mesosh te pasuron mendjen ,por ju inderuar zot-cili, ne fjale ,ne logjike dhe ne perfundimin e nje mendimi logjik jeni 0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
  pershendetje

 33. arsen says:

  He me te lumte mo Loshi. Thuaja edhe ate shprehjen;
  Kush lind gomar nuk mund te ngordhe kale.

 34. andreas says:

  Qe jeni i pafytyre dhe i paskrupullt ka kohe qe e degjojme neper televizione, zoti Cili,( qe edhe emrin e verete e keni ndryshuar cka tregon sa frike keni te jeni i vertete)por tani po e tregoni edhe me gjuhen e shkruar.E lexova artikullin jo nga interesi per te mesuar dicka me shume per Universitet private ne Shqiperi, sepse kete tashme e dime, por per te vertetuar opinionin tim mbi bythelepiresine tuaj ndaj atyre te cileve po u sherbeni me perkushtim per momentin dhe bukeshkalesine tuaj ndaj atyre qe ju sollen deri ketu ku jeni sot.Ju jeni nje turp i Gazetarise shqiptare dhe akoma me shume i Arsimit shqiptar.Nese nuk keni dicka te vertete per te thene, me mire HESHT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 35. Edor says:

  z. Henri Çili,

  Letër e hapur për kolegët gazetarë…?!?!?! wow

  –> binomische lehrsatz (Binomial theorem)

  … –> Binomialkoeffizient (Binomial coefficient)

  shpjegimi i kesaj formule matematike “behet” i thjeshte dhe i kuptueshem ne nje moment ne formen e “{Piramides}”.

  me teper nuk vlen te komentosh kete njeri.

 36. ina says:

  Une ‘shpresoja’ qe keta kodoshë pronar te Universiteteve te mblidheshin bashke ne nje qendrim dhe te benin autokritike per gjithe ketë dëm te madh qe po i bejne shoqerise sone, por na viktimizohen edhe na bejne sikur qenka opinioni publik qe po i paragjykon.

  Kundersulmi juaj zoti Çili eshte mjaft tipik dhe i njohur per mentalitetin shoqeror-politik te ketij vendi, qe menjehere sa i merret vesh paçavurja e rradhës del ne konderenca shtypi ose shkruan ne gazeta, dhe kthehet nga i akuzuar ne akuzues.

  TURP PER JU të gjithë Çilianë!

  Nuk ju behet vone ju jooo, se kjo pune ca dite do zgjase edhe ju prape do vazhdoni te hani djersen e njerezve te thjeshte.

 37. kundermafjes says:

  Me Firmen e vete Cilit, jane paisur qindra Kosovar me diploma fallso, Kroate, e malazias, maqedonas, te cilat u jane shitur nga 10 mije euro diploma fallso. Mbaje ta kesh mafjoz hajdut, servil i berishes qe shperlan parane e mafjes me shitje diplomash fallso…….

 38. coku says:

  shkruajta me lart qe nuk e lexova shkrimin. dhe vertet nuk e kam lexuar as tani. deshiroja te mos kishte komentues te tjere vec meje me qellim qe te kuptoje sa vlen. kur lexova komentet kuptova edhe shkrimin tuaj megjithate ju pyes a e merni vesh sa vleni. ju mendoni flisni flisni o kokepalare se une u mar parate. jam i sigurt qe ju pergjigjen e keni te njejten qe i dhate erion veliajt ne shqip. po e pate haruar shiko ketu. http://www.youtube.com/watch?v=g_wV5hQqG0k

 39. Petro says:

  Cili s eshte gje tjeter vecse sherbetor i pushtetit. Por sherbetori i tille ne fushen e arsimit perkthehet si kriminel i se ardhmes se vendit.
  Nuk e kuptoj perse MASH nuk vendos provimin e shtetit per te gjitha Universitetet private?Kaluan kaq vjete dhe po e zvarrit, sa te marrin nga nje pacavure femijte e bosave dhe pushtetareve.Ah sa shoku Zylo kemi dhe do te kemi ne te ardhmen.Dhe ata do te shkelqejne, nuk do bien kurre.Do bjere gjethnje e me poshte ky vendi yne i gjore.

 40. lira says:

  Kam punuar rreth 10 vjet ne arsimin privat perfshire dhe universitete(kristal). Jam lodhur se kam punuar sa per 30 vjet ne shtet,se mendoja qe arsimi do te ecte dhe te ne si ne boten e qyteteruar. Ne universitet kemi mbushur me qindra diploma per studente qe si kishim pare kurre e qe ishin mbi 55 vjec, po ishin drejtore drejtorie neper mini9strira, stefe elektorale te PD-se, miq e te aferm te politikaneve. Lodhja jone dhe e disa studenteve qe ishin ne shkolle per te mesuar ne fund te vitit ishte e shumezuar me zero, kur shihnim c’ndodhte e kush merrte diplome. Ne kursin e pare per farmaci te ky universitet ishin disa police me moshe 40 – 55 vjec, nga puka e malesia e madhe, qe i kishte prure Ndoka vetem per te marre diplomen qe te marrim licenca per te hapur farmacira. Keni mundesi ju Cili dhe organet kompetente ti verifikoni e te kerkoni faleje per masakren qe keni bere ne arsimin ne pergjithesi e te arsimi i larte ne vecanti. Ju z. cili a e dini numrin e sakte te seksereve qe ka universiteti juaj dhe te tjeret me shume qe paguani per te sjelle studente nga Kosova te universiteti juaj? Po keta studente vetem marrin diplomat se dyert e universitetit tuaj e te universiteteve te tjera si kane pare kurre si ai italiani. Verifikoni femijet e ministrave zv ministave, deputeteve etj sa diploma marrin ne te njejten periudhe. Nje ne shtet , nje jashte shtetit e 2-3 te universitetet private. Eshte e lehte ti gjeni e pastaj dilni e shkruani ne gazeta. Sot nuk punoj me, por kur shikoj lajme te tilla me vjen te qaj per djersen time e te shokeve e shoqeve te mia qe punonim me pasion.

 41. Landi says:

  Sinqerisht ndihem i habitur nga zhgenjimi i z. Çili! pse ndihem i habitur?
  Ndihem sepse ky zoteri shqetesohet pse nuk i jane mirenjohes Z. Lubonja dhe koleget e tjere analiste, per favoret e botimeve a te konferencave qe UET ka organizuar me pjesemarrjen e tyre, duke i renditur me rradhe te gjithe koleget me listat e “ndereve” qe i ka bere.
  Po pse more Zoteri kaq mungese e theksuar profesionalizmi? Ata kane ardhur ti bejne publicitet UET me prezencen e tyre, kane ardhur te tregojne qe si profesioniste te fushes, mbeshtetin Universitetin tend, duke e konsideruar si partner te rendesishem, kane ardhur ti tregojne studenteve qe formohen aty qe jane kolege, miq e partneret e tu personale! Kjo eshte mirenjohje! Megjithate, vazhdoj ndihem i habitur sepse ne menyre paradoksale ben panaire pune por vete si punedhenes nuk jep shperblimin per punen? Pedagoge te brendeshem e te jashtem kane 6 muaj pa u paguar, dhe per kete duhet te jesh indinjuar zoti Çili! E megjithate hipokrizia nuk ka fund!

 42. Skela says:

  Nese me te vertete juve zoti Cili ju intereson arsimi dhe e ardhmja e ketij vendi do te ishit pike se pari ne oponence te vazhdueshme me qeverine.. Ne pergjithesi kjo eshte sjellja e akademikeve ne Perendim. Nese sot juve po shqetesoheni se po iu kercenohen interesat komerciale te UET atehere gjeja e pare eshte qe te jeni me te interesuar qe te gjeni aresyet se si ndodhi qe Bossi mori ate diplome. Dhe pavaresisht qe kete e kaloni me 2-3 fjali ne fillim (te tipit te hetohet etj..), juve e dini me mire se kushdo qe ajo erdhi si pasoje se nuk ka shtet, as prokurori, as ministri dhe as ndergjegjje akademike ne cdo cep te vendit. E mbani mend sesi Fazllici hyri ne Tirane me mbrojtje speciale aq sa prokuroria s’mundi ta pyeste? Juve kete e dini kete qe aty shteti eshte thjesht nje bande.. dhe ne vend qe te kerkonit hapjen e kutive te 2009 qe te vendoste ca baza te shtetit ne Shqiperi ku nuk behen zgjedhje qysh nga 1990 kerkoni mbeshtetje nga koleget gazetare (qe mua me duket me shume shantazh.). Mos ndoshta kerkoni aleancen e tyre qe te na e shisni neser si opinion publik? Jo zoti Cili kjo bote keshtu e ka nese mbeshtet padrejtesine eshte ceshtje kohe qe do ta ndjesh tek e pasmja jote..Nese u sollet kurverisht me te miren e publikut duke e mbuluar turpin e 21 Janarit, apo zgjdhjeve ne Tirane tani hani te gjithe ate qe keni gatuar dhe mos kerkoni ta ndani ate me ca kolege qe kane rezistuar me sa kane mundur ne ate xhungel.
  Diku permendni edhe arritjet e UET dhe si me kryesorja publikimin e ca librave, mesa di une Universitetet nuk jane kryesisht shtepi botuese. Kerkimi shkencor po ai eshte prioritar, ate mund te na e konkretizonit me mire ne kete shkrim, megjithese edhe aty nuk besoj se keni ndonej gje per tu mburrur.
  Po si ka mundesi qe nje rektor universiteti te jete aq i lire ne kohe sa te dale pothuaj cdo dite ne TV? Une nuk kam pare nje akademik kaq te ngeshem per TV pervec atyre qe biznesin e tyre e lidhim me televizorin dmth lepirjen ndaj politikaneve dhe per kete aresye ti Cili je nje produkt i tyre sepse nuk ke asnje fije akademike ne qenien tende. Akademiku i mirefillte ka integritet ndersa ti nuk e ke ate dhe nuk ka se si te jesh rektor i nje universiteti model. Mjere ajo shoqeri qe krijon te tille rektore dhe perze njerez si Klosi ne ate bote. Bile jo vetem kaq por edhe ne ate gazeten tende ne diten e varrimit te Klosit merr kurajon dhe publikon edhe shkrimin e Ypit.

 43. coku says:

  nqs se keni lexuar ju lutem lexojeni dhe beni komentet tuaja ketu. edhe pak edhe ky shkrim behet me i komentuari http://www.gazetatema.net/web/2012/05/09/shqiperia-e-ndyre-e-blendi-fevziut/

 44. dritani says:

  Cili ose te ka djegur ose po ndjen qe te rrezikohet pushteti. Po e vazhdoj me 3 shprehje te tuat :
  « pas një monopoli afër 50-vjeçar të Universitetit të Tiranës »
  Ju Cili dhe shume te tjere keni krijuar monopolin e se « vertetes ». Ti personalisht Administron nje Universitet privat, frekuenton mediat dhe jep mend pa asnje kufizim dhe shoqeron Kryeministrin ne cdo vizite te tij jashte vendit.
  Monopol kane krijuar edhe pedagoget e Universiteteve te cilet punojne edhe ne publik edhe ne Privat.
  « Ka dicka qe nuk shkon ! » thua.
  Ajo qe nuk shkon eshte konflikti I paster I interesave duke nisur nga ty I pari qe ke uzurpuar jo pak hapesiren e te tjereve dhe qe e theve rekordin me artikullin e djeshem tek MAPO jote “Brassini 1928, Basha 2012” – nje orgazem gazetareske per pasardhesin e “Mbretit”.
  “A ka ardhur koha për një fazë tjetër?”
  Patjeter. Ndoshta edhe ky shkrim eshte refleksioni yt por te pakten mos na bej moralistin per tregje, liri tregjesh etj nderkohe qe tentakulat e tua jane shtrire gjithandej.

  Njerezit e oborrit nuk kane qene ndonjehere te besueshem ne asnje vend dhe asnje sistem.

 45. hekurani says:

  Nuke behesh i besueshem! po nuke tregove perse e ke nderruar emrin , nga HEKURAN ne HENRI. Po te bej nje sugjerim qe kur te iki ky shpellari nga pushteti, ta besh emrin Hel-Mut, do te shkonte se dhe njerzit te rrine larg nga era qe mban.

 46. xh.xh says:

  Mos te ngaterojme narin me dollarin, flitet per nje sistem, jo per raste te izoluara, hiq rastin kur ti kerkon ti besh publicitet universitetit qe administron vet. Nuk e kuptoj ku e ke cuar dinjitetin, qe ulesh kaq poshte e ju shkruan kolegeve te tu se djemte e tyre studjojne ne universitetin tend?
  Me duket me shume si nje nga ato grate e liga, qe kerkojne te menjanohen nga grate e tjera te lagjes me pretekstin se e ka burrin me te ri. Llafet e teperta jane fukarallek.

 47. Sinan says:

  I nderuar zoti Cili,
  Qe ti japesh fund gjithe kesaj historie, do t’ju lutesha qe te publikonit emrat e te gjithe studenteve qe ju keni diplomuar me te dhenat perkatese.

 48. viktori says:

  Z,Cili a jeni i bindur qe te gjitha dipllomat fallco kane dale nga universitet private 1, a jeni i bindue se nje pjese e ketyre jane pastrim parash 2.a jeni i bindur se nuk ka ngelur asnje student ne universitet private 3. dhe prova me e mire ishin studentet e farmacise lexova dje 4. po jam pro universitetve private por te fillojne nga e mbara te verefikohen pasuria e aksionereve dhe prejardhja e tyre te verefikohet stafi akademik dhe te vazhdoje .

 49. Jorgji says:

  Te gjithe atyre emerave qe ju kundervihesh,jane per presidente.N.Q.Se presidenti do zgjidhej nga populli,secili prej ketyre sot ishte president i gjithe kombit Shqiptar.Kam patur rastin te punoj me disa nga keto pena therese te çdo pushteti.
  Kundervenia juaj ndaj tyre me kujton personazhin me te ulet te pershkruar nga letersia boterore; YRJA HIPIN.

 50. shezo says:

  Nje artikull i peshtire, i ndyre dhe indinjues. Po sa i poshter qe qenke mor Henri Cili ! Sa dredharak, mashtrues, hipokrit dhe i pacipe qe je! Po sa prostitute e ndyre qe paske lindur! Nuk ja vlen te dikutosh per sa ke shkruar ne ate letren tende te hapur!

 51. apus says:

  Tani të gjithë mund të kenë akses në universitet.- thote Cili, por fjalia eshte e paplote. Fjalia e plote do te ishte : tani te gjithe ata qe kane ne xhepat e tyre 6 – 10 mije euro mund te kene akses ne universitet. Me kaq para, mbase do te ishte me e lehte te hapje nje universitet se te beje nje universitet…

 52. Leka says:

  Por cfare te shkoje mor Cili: Te gjithe e dine qe ti je nje maxhordom i rendomte ne kullen e Saliut dhe qe mbas kesaj vijne perfitimit e mbrapeshta drejt universitetit tend.

 53. nada says:

  C’te thone pedagoget more Henri, atyre u nxihet faqja nga notat qe vene. Vertet ti nuk ben presion per noten; as te Ufo p.sh nuk behet asnje presion per noten, por si i behet me ata qe ke perzgjedhur per t’i futur ne fak tend??? Ata jane per mbetur te gjithe! Eshte njesoj sikur ben mesim me derrasat e bankave; ja ne kete nivel i ke studentet Henri. Nuk ke asgje me mire se te tjeret, ta kesh te qarte kete.
  Nuk ke dhene diploma si Kristali vertet, por ke manipuluar nje opinion te tere me “univ” qe ke krijuar.
  Cte te mbrojne koleget, per cfare? Per botimet??? Po sikur po flasim per shkolle e jo botime. Te te perkrahin se iu ke bere ulje per studentet qe kane rekomanduar???
  Sa qesharake kjo thirja jote. Po ik ore mos flisni fare se eshte turp i madh. Ne jemi popull i vogel, s’mund tu hedhesh hi syve njeresve ti.
  Ketu jetojme e shikojme se si nxenes qe mezi kane mbaruar gjimnazin, na shkelqejne aty tek ty.
  Po ku i ke keta studentet e tu Henri, kane mundur te fitojne ndonje konkurs me merite; magjistrature apo ndonje master jashte me forcat e tyre????

  perse te te mbrojne koleget e pedagoget?? Per shkelin qe po perpiqesh me lidhjet politike qe ke, per t’i vene shkelmin shtetrorit. Ta shkaterrosh ate qe te mbetesh ti?? Te paguaje shteti per te ardhur et ty studentet e mire???
  Jo mor zoteri, per sa kohe paguhet dhe eshte biznes nuk eshte me shkolle ajo. Eshte pacavure!

  p.s Nuk e arrin dot Shteterorin ti Henri, megjithe problemet e medha qe ka ai. Eshte ceshtje besimi dhe cilesie studentesh.
  Nuk do ta realizosh kurre ate qe mendon edhe per shjkak te emrit tend qe po e felliq dita dites. Nuk krijon ti besim, jo kupona te te jape qeveria, por edhe te te ktrheje ne monopol.
  Universitet palaco ke qe ta dish dhe kete e peshperisin te paret ata qe japin mesim aty. Qe jane te detyruar te bejne teatro cdo dite.

  1. anticensurë says:

   pas”PS”fillon kometi tënd i vërtetë nada!i shkëlqyeshëm!
   nuë do të thosha më mirë me mbaru punë në hale të pista se kokën bosh te ramadan,naim a si e ka emrin ky henri cili!

 54. Moza says:

  Ne UET nje pedagog udheheq 8 doktorata pernjeheresh! Si mund te udheheqe nje njeri i vetem kaq shume doktorata, Z. Cili? Maksimalisht dy mund te udhehiqen, absolutisht jo me shume. Per nje doktorate studenti paguan 8 mije Euro. Llogarite bejini vete.

 55. Profi i deshiruar says:

  Profi i deshiruar te udheheqe “doktorante” nga te Cilit

  Kam disa pyetje per Cilin. A mund te na thote se:
  1. sa ka te rregjistruar ne shkollen e doktorates;
  2. sa prej tyre vijne nga Kosova;
  3. sa paguajne per kete “shkolle”;
  4. sa profesora ka per t’i udhehequr keta “doktorante”
  5. sa “doktorante” udheheq 1 profesor???

 56. Artan says:

  Te gjitha keto te ashtuquajturat “universitete private”perfshire dhe ate tendin Cili,nuk jane gje tjeter vecse fabrika diplomash pa asnje vlere ose thene ndryshe piramida arsimore mashtruese.Madje te pavlera jane edhe shumica e universiteteve shteterore ne rrethe qe u emertuan te tilla nga shnderrimi i ish instituteve pedagogjike te monizmit.Nje universitet eshte nje ndermarrje e madhe,eshte nje institucion dijesh qe shpreh vlerat intelektuale te nje kombi.Prandaj status universiteti edhe ne vendet me te zhvilluara te globit si SHBA,Britani,Kanada,Gjermani,France etj mund te marrin vetem nje numer shume i kufizuar institucionesh publike ose private qe arrijne standarte te caktuara,me nje numer nje ne 1-3 milion banore.Si qenka e mundur qe ne nje vend si i yni me tre milion banore,i cili deri para 80 vitesh kishte 90% analfabetizem,me nje tradite universitare vetem 60 vjecare(edhe fqinjet tane kane tradite 5-7 shekullore),qe edhe te vetmin universitet shteteror e kishte me mangesi te medha ne kuadro specialiste ne shume fusha,me vlera intelektuale mjaft inferiore krahasuar me perendimin,sot te rezultoje me 20-30 “universitete”shteterore apo private.Kjo maskarade e turpshme eshte pasoje ekskluzive e dy akteve te politikes,e para paaftesise dhe indiferentizmit per te modernizuar dhe zgjeruar kapacitetet e universitetit publik te Tiranes dhe e dyta mpleksjes korruptive te drejtuesve politike me pronaret e kioskave”universitare”si puna e Cilit,Metit te Kristalit etj per te nxjerre perfitime abuzive duke mashtruar rinine e etur per dije e arsimim.Ketu ka ndikuar negativisht edhe kerkesa masive,artificiale dhe tejet e fryre per diploma universitare jashte ofertave te tregut te punes si nje semundje qe po e vuan shoqeria jone sot.

  1. Profi qe flet gjermanisht says:

   Artan,

   Ke harruar edhe UFO-AU e Titit. Nje prof. gjerman kur pa para disa vitesh ne mes te Tiranes naten “UFO” na pyeti se cfare eshte. Kur i thame se eshte universitet, qeshi me ironi dhe e fjalezoi-Underground Fixed University. Kuptimin nxireni vete.

   Profi qe flet gjermanisht

 57. Koli says:

  Debati eshte teper akademik z. Cili dhe duhen sjelle ne debat akademike qe skane konflikte interesi (se ndryshe cfare akademikesh do te qene). Ju si nje cun me prejardhje nga provinca, megjithse pragmatist dhe i shkathet, nuk mund te perfitoni nga gativarrosja e Kristalit, per te hapur nje “debaT” gjoja qe do rrezonte he shume te tjere, qe te jeni nder pak Sudet dhe Xhaferret e mbijetuar te tregut te asimit.

  A keni nje mesatre pranimi ne universitetin tuaj cili?
  A jene verifikuar diplomat e shkollave te mesme cili?
  Cbeni kur mungojne me shume se 20% te semestrit “studentet” tuaj cili?
  Pse regjistrat ribehen dhe shpesh plotesohen ne fund te semestrit cili?
  A ka regjistrime ne fund te sezoneve arsimore cili?
  A jane perzene pedagoge se nuk kane pranuar te firmosin procesverbale te me emra qe skane ardhur kur ose jane shtuar ne fund cili?
  A rezulton qe procesverbalet e norave ribehen nga e para pa dijeni te pedagogut te lendes dhe firmosen nga pedagoge bedele dhe besnike cili?

  Cfare beni me parate e oreve qe nuk realizohen per shkaqe te ndruyshme cili? (jemi ne bisnees dhe ti cili e di se cdo ore studentet e kane te paguar cili)

  Kjo sihte vetem nje pjese Cili. Dhe nuk eshte vetem per ty. Eshte per te tjere si ti. Per Astrit veline dhe te tjere.

  Nje pyetje te fundit cili. A eshte e vertete se ju po loboni per te varrosur Kristalin (edhe financiarisht Cili) E kam fjalen per ty dhe Astrit veline qe se fundmi i ka telat shkelqyeshem me fevziun saqe nje shefe departamenti e kane dashnore te dy… Cili.
  Si thua Cili?

 58. Teta says:

  Po ti o Cili servil i perjetshem ngele.Po me kthe nje pergjigje perse ne France univ. private numerohen me gishtat e nje dore?E ketu tek ne u be deti kos te gjithe te rinjte ne universitet se keshtu shmangim papunesine dhe me diplloma fallco mbushim administraten.Dhe kemi nje administrate qe te kerkosh sqarim per nje problem nuk gjen njeri te ta jape.Do te vije dita qe edhe “tregu” juaj i universiteteve do te tkurret e do te zbrese ne shifra reale te nevojes per arsimim,te plotesimit te kerkeses te tregut te punes , pasi tu mbushet mendja te rinjve per te pretenduar jo nje diplome por nje kompletim njohurish dhe dijesh sa me te qendrueshme, me vlere e reale.Sa per miqte e tu qe nuk thane nje fjale te mire per univ.private ata e dine shume mire se si jane punet, kush e fillon e mbaron e ska kthim pas se jane paguar leket.

 59. Emër says:

  Haaajde Mastera! Mastera te UET! Hajde se mbaruan! 2 mije euro, Haaaajde!

 60. Marin says:

  Per nje muaj merr diplomen, per dy merr master shkencash. Ne fund te sezonit del doktor Allamulli.

 61. Sevo Rroshi says:

  Bravoooooooooo,”Labi Vlores”(megjithese do te me pelqente te komentoje me emrin e vertete.

 62. ori says:

  te nderuar qytetare, ju pergezoj per te gjitha komentet tuaja.
  Z.Cili uroj ti lexoni komentet nje nga nje dhe me kujdesin me te madh sic bejme te gjithe ne kur ju degjojme juve, dhe te kuptoni qe nuk ka nevoje per diplome te mesme apo te larte, per nje apo kater fakultete qe te kuptoni mire te gjithe komentuesit dine me shume sesa ju dhe kane me shume vizion per te ardhmen e ketij vendi.
  Uroj te kuptoni mire, qe nuk kemi nevoje per diplomat tuaja te punojme, thjesht jemi qenie njerezore qe e duam punen dhe kemi nevoje per nje jetese me te mire per vete dhe femijet tane. Jeni ju dhe sistemi ku beni pjese dhe ju te cilet dita-dites gjeni menyra nga me te ndryshmet per te varferuar popullin, per te na shtypur me kerkesat tuaja. Dje piramidat dhe pronat, sot univeristet. Keni lene te vdesin prinderit tane duke u munduar per nje jetese me te mire per brezin qe po rrisin, duke kursyer edhe monedhat me te vogla per te na dhene nje jetese me te mire. Te njejten gje po bejme edhe ne me femijet tane, POR ‘ju’ dhe te gjithe ata si ‘ju’ mendoni te mbushni xhepat e te pasuroheni me keto monedhat e kursimet tona e bashke me qelbesirat qe mbani me buke.
  Uroj te kuptoni mire, keta njerez qe po komentojne sot dhe qe kane vite qe do vazhdojne te flasin per te njejten gje per te ardhmen e vendit, jo per perdhunimin e saj.
  Uroj ta kuptoni mire, qe shkojme ne universitete (publike apo private) jo per tju pasuruar juve dhe qelbesirat si ju, por per te punuar per te ardhmen, per te ndertuar nje shtepi, per te pasur mundesi te shplodhemi ne fund te jetes me kursimet tona, pavaresish kontributeve qe japim cdo muaj
  Ju lutem MJAFT me me mbushje xhepash keni filluar prej 20 vitesh me sistemet tuaja te ndyra e po na hiqni buken e gojes, po na merrni shpirtin ne pune, I keni lene njerezit pa nene e baba, pa moter e vella, po ju them juve sepse jeni pjese e keti sistemi qe e vazhdoni dhe nuk beni as perpjekjen me te vogel per te bere me te miren per te ardhmen e brezave qe po vijne.
  Uroj ta kuptoni mire, brezat qe jane dhe ato qe do vijne kane nevoje per ndihme. Shpresoj te gjeni pak kohe nga koha juaj shume e çmuar dhe e kushtueshme ti lexoni te gjitha komentet. Si dhe, nese keni edhe 5 MINUTA degjoni brezin e ri si flet perpara te gjithe diplomateve per TE ARDHMEN http://www.youtube.com/watch?v=TQmz6Rbpnu0&feature=related

 63. +10 says:

  …dmth per qokat qe u paska bere Naim Cili gjithe atyre personave te siperpermendur, u dashka ta lene rehat ne dydanuniversitetllekun e tij. O TEMPORA, O MORES.

 64. xha Jaho says:

  Ah mor Cili.

  Ti do te behesh si Vehbi Alimuca. Kur te te versulen studentet nga mbrapa per te te kerkuar parate kush e di nga do ja mbathesh.

 65. sindikalisti says:

  Kesaj radhe ky ka mare ate qe ka merituar.

 66. valter says:

  O çili, te kam degjuar disa here neper opinione dhe mund te them me bindje qe jeni nje intelektual i nivelit teper te ulet (medioker). Perveç kesaj ju shtohet edhe ana tjeter negative qe eshte pikerisht servilizmi, shtirja, hipokrizia . Koleget tuaj ata qe ju citoni aty me te drejt nuk mund te mbeshtetin pasi smund te shkelin mbi principet e moralit, e drejtesise, dhe te mbrojne nje sistem qe me te drejte te gjithe komentuesit e thone piramidale. Ata smund te behen pjese e shkaterrimit te shoqerise shqiptare qe ju dhe politikanet keni kohe qe e beni. Me vjen gjithashtu mire qe ndaj te njejtin mendim me te gjithe komentuesit dhe do ti lutesha temes qe keto komente tja dergonte çilit nese ai nuk i lexon.

 67. Edi says:

  O henri shko dhe paguaj energjine tek CEZ se ta kane prere

 68. pronari says:

  Hapja e universiteteve private eshte nje aspekt pozitiv ne shoqeri por menyre se si funksionon eshte e papranueshme.Ne te gjithe boten te gjitha kategorite e shkollave private kane cilesi kurse tek ne ndodh e kunderta.Me e shemtuara eshte se studentet qe diplomohen me leke ne to gjejne pune me shpejt se ata qe kane derdhur djerse.Mjafton qe keta medioker te ngrene dy gishtat lart dhe me baba Saliun te ndertojme Shqiperine e ta bejme si Afrika.Ne mos qofsha gabim degjova se edhe Muslim Murrizi (limo katunari nga fshatrat e Lushnjes nje gomar me veshe te shkurter ka hapur nje Universitet privat dhe kuadrot e dale do te jene shume te afte per ne kopesht zologjik.Turp per shoqerine tone.

 69. Pavaresia says:

  Z. Cili! Mendoj se je ngutur ca ne shkrimin dhe adresimin e kesaj letre. Ky nxitim i yti, te jep pershtypjen e atij qe i ,,djeg miza nden kesule”. Do te ishte me e udhes per ty te vazhdosh ne Udhen e Sukseseve ne U.E.T. Publiciteti qe ua kerkon si me pahir kolegeve e miqeve tuaj, gjithashtu, me duket i nxituar. Aktualisht, jemi ne valen e diskutimeve te skandalit absurd ,,KRISTAL”. Ky skandal njollos edhe te tjeret sepse doli ,,nami i keq”. Si i thone, ,,me mire te dali syu se nami”. Po, ti mos u merzit bre Cili! Vetem ne opinionet politike qe jepni ne T.V.-ne, rregulloje nje cike ,,shenjestren” se nuk je me ai qe ke qene(?). Se ku e ke strehuar lepurin, ti e di…. Respekt, Pavaresia.

 70. Denis says:

  Z Cili si do ta shpjegonte valle qe nje studente e Fakultetit te Ekonomise, Universiteti i Tiranes me mesatare te 4 viteve te studimit 6.73 ka mbaruar me rezultate te shkelqyera nje nga programet Master te UET??? Mos valle kjo vajze u be gjeni gjate viteve te punes? Jo, dhe kete jua them me bindje sepse e kam vartese. U habita kur mora vesh qe bente master tek UET nje person me ate mesatare dhe mbi te gjitha me nje nivel anglishteje qe nuk i lejon as te shkruaje nje memo te thjeshte sepse ngaterron kohet e foljeve. Prandaj ky treg eshte mbushur me te masterizuar dhe nuk i vlereson me njeri masterat sot. Por e bukura eshte qe ka plasur sheshit edhe doktoratura. E keni shkerdhyer fare sistemin e larte arsimor duke nxjerre ekonomiste qe nuk dine cfare do te thote PBB, financiere qe nuk kane konceptin e vleres ne kohe te parase dhe menaxhere qe nuk dine te shkruajne e te flasin shqip.

  Nuk po ju shkruaj respekte sepse ju dhe sivellezerit tuaj siameze te shkollave biznesmene te biznesit nuk e meritoni respektin e njerezve si une te cilet nuk kane paguar per te marre nje diplome!

 71. ismet says:

  nuk e kuptoj pse nuk u publikua nje koment imi per fshatarin CILI

 72. lasgush says:

  Lexo komentet dhe kupto qe personave normale dhe me dinjitet,nuk mund t’ua hedhesh.Ne te gjithe e dime qe ti nuk ke as turp e as ndergjegje,sepse je tipiku i provincialit djallezor.Ke dale me kete shkrim per te mbrojtur dhe vazhduar negativitetin qe te karakterizon.Por e ke kot se te gjithe komentuesit te kane dhene te njejten pergjigje:”P….,p… se lirohedh”.

 73. kosi says:

  Henri (Naim Lbinoti, zhvat sa te mundesh me ata qe ke ngritur kete lloj mjeti zhvates se te tjerat i dine vete edhe ata qe japin mesim tek ty.
  Si e merr guximin e shkruan leter te hapur. Po gazetaret e tjere vec Bazes pse nuk po te pervishen mire edhe ty, se nuk duhet te dallosh shume nga te tjere universitete te llojit tend, pavaresisht se nuk te ka dale krisma edhe ty.

 74. Andrea says:

  Une qe po komentoj jap mesim ne nje shkolle private. Po te isha ne vend te Çilit as qe do ta merrja mundimin per te hapur nje debat te tille per universitetet private, pasi aty vene (nese vene) pikerisht ata studente ( me perjashtime te vogla)qe nuk duhet ta benin fare universitetin, pasi edhe te mesmen e kane marre per meshire. Çili del per te mbrojtur UET-ne e tij, por edhe vete e di se ç’thone nen ze pedagoget per nivelin e studenteve. me thoni pak, a ka ngelur ndonje student? JO!!!!! E njejta gje ndodh edhe te ne, ku nuk na “lejohet” te ngelim, pasi nxenesit paguajne leket. Ky eshte nje turp per menyren se si ne kemi zgjedhur per te shkolluar te rinjte tane, nese do ta quajme shkollim. Ndaj i dashur Çil, mos u perpiq t’iu mbushesh mendjen njerezve, sepse tashme dine te gjithe ç’prodhojne universitetet private, edhe yti, qe, megjithe perpjekjet e tua, nuk del dot jashte falsitetit te “Renzove”.

 75. ENRIK says:

  enri cili, ky by..lepires i regjimit diktarial te sali mu..t,qe i del krah bandes ne qeveri vend e pa vend.

 76. enrik says:

  Enri çili nuk eshte gje tjeter vecse vegel ne duart e ketij pushteti klientelist e te korruptuar deri ne palce.tek uet me 5000 euro ta garantojne dipllomen edhe nqs je brryll per shkolle,ky qimja kujton se po na hedh hi syve,po ben si meta me videon duke thene qe eshte e montuar.po si nuk ju vjen turp kur mendoni se jeni me te afte se te tjeret dhe kujtoni se cdo gje qe thoni ne mund ta besojme.hyyyyy çil.

 77. maliq says:

  H. Cili, permes Letres se Hapur, kerkon mbeshtetje nga koleget e miqte e tij gazetare, te cilet i citon nje e nga nje. Me beri shume pershtypje rasti i Lubonjes, te cilit ia ka marre te gjithe stokun e mbetur te revistes Perpjekja dhe e ka futur ne lende mesimore??? Natyrisht qe ky eshte nje favor qe i behet Lubonjes, por nderkohe eshte nje veprim abuziv ne disfavor te studenteve te cilet detyrohen te blejne nje liber ekstra kurrikular, thjesht me nje vendim te Henri Cilit.

 78. dymi says:

  Cili si mafioz qe eshte i “beri pis” te gjithe gazetaret qe permend.Me pak fjale ju thote:Ju kam bere ndere, dmth ju kam futur ne thes,mos me cani bythen, duhet te me mbroni!

 79. coku says:

  o cili. qe te mbarosh universitetin duhet qe te marre bytha formen e karrikes. nuk e kane studentet e tu qe sipas teje edhe punojne edhe bejne universitet te forte.

 80. dori says:

  Per Denisin , ne lidhje me ate punonjesn e tij , qe ka mbaruar 6.4 dhe ne master shkelqyert tek UET.
  Zoteri, ke shume te drejte, por ka edhe nje varian tjeter,kush ka ndryshuar Studentja apo petagoget, se keta petagoge kane qene tek publiku keta jane edhe tek privati??????????????????

  Mos valle ja kane ngene noten tek publiku?????
  Mos valle ka paguar me shume tek privati???????
  Kush?????

 81. Lab says:

  Para dy javesh doli tek ASHOW qy plera dhe ishte shume ofensiv ndaj te gjithe atyre qe ‘se kishin mare seriozisht’ sja harroj thoshte, fshatar komplet ne psikologji

 82. coku says:

  akoma nuk e kam lexuar shkrimin tend dhe nuk kam per ta lexuar, por nga komentet mora vesh c kishe shkruar. ti do te thuash me ate ironine tende qe shume i zgjuar qenke derisa ke lexuar komentet do e kishe me kollaj dhe me racional te lexoje shkrimin dhe te shkruaje sa te doje. po c te bej. nuk te lexoj dhe degjoj dot. tani me vjen edhe me ndot nga ty, sepse kerkesa jote eshte e vjeter qe ne kohen e pushtimit italian, ndoshta italia nuk na ka pushtuar dhe e kam une gabim. nqs e ke pare filmin gjeneral gramafoni, momenti ne fund te demostrates kur italiani i drejtohet shqiptareve dhe kerkon te zbuse situaten i thote
  ja edhe zoti berati mund tu flese per ndjenjat eitalise ndaj shqiptareve.
  nuk jam zoteri pergjigjet halit berati.
  por veshja juaj tregon te kunderten i thote italiani.
  e keni parasysh reagimin e halit beratit.
  e pra kete reagim pres une nga te lartepermendurit sekur te isha ne vendin e tyre. megjithate ata bejne zgjedhjen e tyre, sic e kane bere kur kane bashkepunuar me ty per interesat e tyre. mbetet te shohium ne kohe. po nuk u ndien atehere juve ja keni zene mire koken me dere, sepse do jene me mendimin qe kjo tre dite zgjat. kam pershtypjen se do ndodhe e kunderta. i pari reagoi shume shpejt z. Baze. te shohim
  fn. me ndje per gabimet ortografike por nuk me perputhet tastiera me kompjuterin. jo per gje po nuk dua te mendosh qe u be dhe nje qe nuk di te zbatoje shenjat e pikesimit te me shkruaj. kur te me ngelen leke po melate ju, ti dhe qeveria, do ble nje kompjuter tjeter, ndryshe derisa te behen zgjedhjet me kete jam dhe keshtu do shkruaj pa shenja pikesimi.

 83. albani says:

  Problemi eshte se Z. Henri Cili as nuk skuqet dhe as nuk zverdhet, qe do te thote, ai nuk ka as turp dhe as frike, sikunder edhe Perendia e tij Sali Berisha. Ky, jo vetem qe nuk eshte menaxher, por eshte nje njeri ikorruptuar qe pastron parate e Argites dhe te Shkelzenit, sepse universiteti ku punon ai eshte prone e Argites, sikurse eshte edhe Vitrina. Por persa kohe nuk do te kete popull, do te kete mashtrues, vjedhes, te neveritshem si Z. Cili.

 84. beni says:

  Per universitetet private tregohet kjo histori.
  Nje ish Skenderbegas i dale ne lirim ne demokraci por qe ishte skraparlli dhe i shkonte prapa Ilir Koktulit fillon pune ne ministrine METE te LSI si shef kabineti i Ministrit.M.q.s ishte me shkollen ushtarake Ministri i kerkon qe te rregjistrohet te pakten ne 1 shkolle ekonomik ose juridik qe te mund te mbante vendin e punes.Kuptohet qe si vend pune+Korrupsioni me tenderat i ishin fryre mire xhepat dhe se kishte problem te mbaronte 1 universit.privat.Ne biseda mes miqsh i rekomandojne 1 njeri qe ishte sekser e merrje me diplomat e shkolles se larte.E takon dhe pijne 1 kafe dhe hidhet drejt e ne teme.Kerkoj 1 diplome ekonomiku se ma kerkon vendi i punes, si i behet.Sot eshte e premte thot sekseri neser e pasneser eshte pushim te henen takohemi ketu me oren 9 dhe kjo pune eshte e mbyllur per 3 000 euro.Pa problem thote shefi i kabinetit por vetem mbaroje.Pasi sekseri merr gjeneralitetet largohen dhe e lejne te takohen te henen.Te henen me 9 te mengjesit takohen dhe ne kafe e siper bejne kembimin e pakove(njeri i jep diplomen kurse tjetri 3 000 euro)Bisedojne sa bisedojne dhe ne fund para se te iknin shefi i kabinetit hap diplomen e re dhe sheh se ishte diplomuar per Juridik dhe jo ekonomik.Ore po kjo thot per juridik kurse une e dua per ekonomik.Pse s’je ti ai i juridikut thot sekseri,Me fal po kisha shume porosi dhe e kam ngaterruar.Por e di cke ti,je qe je jep dhe 2 000 euro te tjera e merr edhe ate te ekonomikut e ti kesh te dyja.

 85. Vlonjati Leonard says:

  Zoti Cili jam nje student i cili studioj ne universitet shteteror por jam gjithashtu nje njeri me shume dinjitet dhe nuk me pelqen te genjej prandaj pergjigja ime nuk varet aspak nga lidhja ime me universitetin shteteror (publik)…
  Perpjekjet tuaja jane perpjekje te kota qe nuk i beson askush. Personalisht njoh 3 persona te cilet me kane folur shume per universitetet private ku studiojne, njerin prej te cileve e njoh qe ne gjimnaz dhe vazhdoj ti mbaj lidhjet me te. Ky djali i cili eshte diplomuar tek UET me nje mesatare shume te mire, kur ne gjimnaz mezi merte noten kaluese, per me teper e ka pranuar se tek UET notat 9, 10 meren shume shume thjesht madje aq thjesht sa te jepen edhe pyetjet bashke me prgj. disa dite para provimit. Kjo gje nuk ndodh vetem tek UET por edhe ne dy prej universiteteve te tjera qe nuk dua te jap detaje te metejshme. Gjithashtu ka shume gjeste te tjera te pamoralshme ne institucionet edukative qe ju mbroni. Prandaj, te lutem hiq dore nga keto perfitime te pamoralshme te cilat vazhdimisht helmojne dhe paralizojne jetet tona shume e shume her.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *

Array
(
  [0] => WP_Term Object
    (
      [term_id] => 3
      [name] => Aktualitet
      [slug] => aktualitet
      [term_group] => 0
      [term_taxonomy_id] => 3
      [taxonomy] => category
      [description] => 
      [parent] => 0
      [count] => 81882
      [filter] => raw
      [cat_ID] => 3
      [category_count] => 81882
      [category_description] => 
      [cat_name] => Aktualitet
      [category_nicename] => aktualitet
      [category_parent] => 0
    )

  [1] => WP_Term Object
    (
      [term_id] => 11
      [name] => Blogu TemA
      [slug] => blogu-tema
      [term_group] => 0
      [term_taxonomy_id] => 11
      [taxonomy] => category
      [description] => 
      [parent] => 0
      [count] => 8161
      [filter] => raw
      [cat_ID] => 11
      [category_count] => 8161
      [category_description] => 
      [cat_name] => Blogu TemA
      [category_nicename] => blogu-tema
      [category_parent] => 0
    )

  [2] => WP_Term Object
    (
      [term_id] => 1
      [name] => Kryesore
      [slug] => kryesore
      [term_group] => 0
      [term_taxonomy_id] => 1
      [taxonomy] => category
      [description] => 
      [parent] => 0
      [count] => 34780
      [filter] => raw
      [cat_ID] => 1
      [category_count] => 34780
      [category_description] => 
      [cat_name] => Kryesore
      [category_nicename] => kryesore
      [category_parent] => 0
    )

)
Top
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
X