Home » Archives by category » Opinion (Page 292)

Muri ra, po pastaj?

6 komente
Muri ra, po pastaj?

Nga Ardian Klosi   Është thuajse e pamundur të shoqërosh një gazetar a një intelektual tjetër çfarëdo të huaj që mos të të bëjë pyetjen: Mendoni se ka ndryshime të mëdha midis kosovarëve e shqiptarëve të Shqipërisë, ka prirje bashkimi të tyre, mund të realizohet dikur një Shqipëri e madhe? Unë u përgjigjem të gjithave […]

Lexo me shume »
Rruga që i propozojmë qeverisë për zgjidhjen e problemit të pronave

Nga kryesia e Shoqatës “Bregdeti” Shqetësimet dhe protestat e Shoqatës Bregdeti për grabitjet e trojeve turistike janë trajtuar në shtypin e ditës si në gazetat Telegraf, Shqip, Tema, Shekulli, Metropol, Zëri Popullit që kanë botuar shkrimet tona për pronat. Bëjnë përjashtim të disa gazeta që janë totalisht nën tutelën e politikanëve dhe botojnë vetëm shkrimet […]

Lexo me shume »
Ne, jetimët e rrugës së tretë

Nga Edvin Kukunja   Është e enjte mbrëma dhe unë, si shumë nga bashkëqytetarët e mi, jam ulur përpara televizorit duke dëgjuar me ëndje intervistën e shumëpritur të Presidentit të Republikës së Shqipërisë. Një gjë duhet sqaruar; unë jam shtetas shqiptar i kthyer në atdhe pas pesëmbëdhjetë vjetësh dhe përmbushja e dimensionit civil të qënies […]

Lexo me shume »
Imazhi i Kosovës në Grykën e Valbonës

Nga Enver Robelli   Të harxhosh para kot së koti: si po e shkatërrojnë imazhin e Kosovës vetë anëtarët e kabinetit qeveritar me vizita të panevojshme, me takime sa për sy e faqe dhe nganjëherë edhe me gënjeshtra   Vërtet ishte bukur në Grykën e Valbonës. Natyrë impozante, shkëmbinj që t’i merrnin mendtë kur i […]

Lexo me shume »

Census dhe nonsens

3 komente
Census dhe nonsens

Nga Artan Xh. Duka Si rëndom tek ne, edhe censusi, një praktikë rutinë gjetiu, rrezikon të pështjellojë dhe fragmentizojë artificialisht një shoqëri që edhe pa të, boll ka halle të tjera. Ndonse presupozohet proçes konvergues, prania në të e pyetjeve jo të domosdoshme që provokojnë sensibilitete të caktuara, ngre natyrshëm ‘vetulla’ për vullnetin dhe sinqeritetin […]

Lexo me shume »
Plehrat do mbushin dhe helmojnë 68% të Shqipërisë

Nga Kledian Lula [email protected]   Në vend të investimeve, të premtuara me ulërima deri shtazarake për zhvillimin ekonomik e turistik të vendit, pushtet-familja mafioze “SALI”, hapi portat e Shqipërisë për importin e plehrave. Pas 4 vjet pazaresh të pista e kriminale anti-shqiptare me mafien rajonale italo-ruso-serbe të plehrave, kryeministri SALI BERISHA “vulosi” krimin e tij […]

Lexo me shume »
Dua të bëhem vrasës!

Nga Bledi Mane Zyrtarisht kjo republika jonë ka 53 universitete publike dhe private e asnjë prej tyre nuk ofron momentalisht studime bachelor, master apo doktorature në shkencat e kriminalitetit. Ka kohë që është profesioni më i lakmuar dhe më i paguar në vend, dhe trendi po shkon drejt rritjes. Pa dallim feje, krahine, gjinie dhe […]

Lexo me shume »
Jo politikan, më shumë se kaq

Nga Fiona Kruja Dekalogu i propozuar nga Edi Rama është analizuar fije për fije nga çdokush që mendon se i ngjit fjala në opinionin publik. E meqenëse me “publik” nënkuptojmë jo domosdoshmërisht miliona, por edhe pak më shumë se dy vetë, secili ka të drejtë të japë opinionin e tij. Ajo që të rezulton nga […]

Lexo me shume »

Nga Beqë Cufaj Meqë tashmë kanë filluar të kthehen, po i presim edhe ne. Natyrisht, me këtë takatin tonë të brishtë, i cili nuk e ka as shansin më të vogël të ndalë rrjedhën çmendurake të lokomotivës (së avullt!) propagandistike që pushtetarët tanë e kanë. Nëpër televizorët, gazetat, radiot, portalet e lajmeve. Një uri e […]

Lexo me shume »

Nga Edvin Kukunja   “Demokracia. Ajo nuk premton asgjë për askënd, dhe pretendon shumë nga të gjithë ne.” (G.Zagrebelsky)   Çështja nuk është aspak nëse mundemi apo jo të mësojmë “demokratikisht”, të sillemi në këtë mënyrë dhe të flasim këtë gjuhë, por cilat janë arsyet pse duhet të përqafojmë atë sistem vlerash dhe parimesh që […]

Lexo me shume »