10 UNIVERSITETET më cilësorë të Shqipërisë

17 Shtator 2011, 17:34Politika TEMA

TemA e nxehtë e së shtunës

nga Bledi Mane

facebook.com/bledi.mane

 

Më 1887 përpjekjet sublime të iluministëve të Rilindjes Kombëtare u finalizuan me çeljen e shkollës së parë fillore në gjuhën shqipe e njohur me emrin Mësonjëtorja e Korçës. Përpjekjet ishin kolosale duke menduar se nën Perandorinë Osmane ky vend po plakej duke u dembelosur, duke pirë kafe turke e duke u mpirë deri në tjetërsim. Me përjashtime të vogla duke si Formulën e Pagëzimit dhe Mesharin e Gjon Buzukut rreth 1555-ës, në këto tokat e në këto brigjet tona çuditshëm flitej por nuk shkruhej dhe as lexohej gjuha e bekuar shqipe.

799 vjet para Korçës së bekuar, Bolonja e Italisë qysh më 1088 a Oksfordi i Anglisë më 1096 kishin çelur jo dyer çerdhesh, kopshtesh a shkollash fillore, por si largpamës ata popuj, ata politikanë a monarkë, ato institucione fetare kishin proklamuar Lirinë e Shenjtë Akademike dhe nisën diplomimin e brezave të tërë duke themeluar Universitetet legjendarë. Thuhet se edhe gjatë shkëlqimit të saj 3 shekuj më parë Voskopoja kishte akademinë e saj, por deri tani kjo vërtetohet vetëm nga gojëdhënat folklorike, militantizmi historikës i Moikom Zeqos dhe në ndonjë nga librat bestseller të Ben Blushit.

Diktatori Enver Hoxha establishoi jo me llafe, por me ndihmën sovjetike universitetin e parë në këtë vend, ndërsa qeverisja socialiste e post 2000-ës dhe demokratët post 2005 establishuan shpartallimin e arsimimit universitar shqiptar. Po ashtu si në xhungël ku mes kaosit rriten dhe ferra dhe ekualipte të bukura, kjo xhungla jonë shqiptare me 53 universitete publike dhe private po avancon dhimbshëm në sitjen e më të mirëve. Pas 2 muajsh vëzhgimesh, vizitash, kontaktesh, ekspertizash, sondazhesh campusALBANIA, gazeta TemA dhe unë personalisht po u sjellim të listuar për herë të parë 10 institucionet e arsimit të lartë më kualitativë të Republikës së Shqipërisë.

Revista amerikane Forbes e bën çdo vit, gazeta angleze e së dielës Sunday Times gjithashtu…doni s’doni të dashur lexues edhe ne jemi të parët në këtë vend që po e praktikojmë. Lexojeni me kujdes dhe më pas zgjidhni se ku do të studioni muajin që vjen. Historikisht për rankim universitetesh, arsyeja më e fortë janë çmimet Nobel që këto institucione a ish studentët e tyre fitojnë pa përmendur infrastrukturën,stafin akademik, kampuset… Ne si kusht bazë morëm CV-të e pronarëve dhe fatmirësisht këtu më poshtë nuk keni administratorë ish taksixhinj apo të fortë lagjesh. Suksese për iniciativën tonë, suksese për ju gjithashtu!

 

1-Universiteti Publik i Tiranës

Universiteti i Tiranës u themelua në vitin 1957 dhe kishte në përbërje të tij 6 fakultete. Në vitin 1991, nga ky universitet, asokohe me 11 fakultete, u shkëputën fakultetet inxhinierike, që krijuan Universitetin Politeknik të Tiranës. Me një infrastrukturë në përmirësim, me staf akademik ndër më të mirët në vend, mbetet universiteti më i lakmuar dhe më i kërkuar në hapësirën mbarëshqiptare. Me tarifa shkollimi mjaft konkurruese, ky universitet ka diplomuar vit pas viti atë elitë që sot bën ligjin në çdo sektor të jetës sonë të përditshme. Drejtohet momentalisht nga rektori militant i djathtë, ish socialdemokrati Dhori Kule, të cilit i ka mbaruar mandati, por me bekimin e qeverisë drejton ilegalisht universitetin më të madh. Ka venë bast se do të ndërtojë kampusin universitar më të madh në vend dhe për këtë sipërmarrje lejon të përdoret në çdo kohë nga partia qeverisëse. Pavarësisht se është shtat shkurtër, ekonomisti Kule mbetet një nga akademikët dhe titullarët më të mirë të universiteteve shqiptare. Universiteti i Tiranës pritet të akreditohet së shpejti nga agjencitë e specializuara ndërkombëtare të akreditimit & vlerësimit dhe si ish student i UT-së unë jam tepër optimist, ky universitet do të udhëheqë Top listën.

 

2-Fatkeqësisht nuk mund të listojmë ndonjë universitet tjetër që i afrohet atij të Tiranës

 

3-Edhe vendi i tretë mbetet bosh për këtë vit akademik

 

4-University New York of Tirana

Universiteti i New York-ut në Tiranë themeluar ne vitin 2002, e para sipërmarrje e arsimit privat në vend. UNYT u themelua si një universitet që ofron nje nivel te larte edukimi te njejte me ate te shkollave prestigjoze perendimore. UNYT ka një nivel të lakmueshëm arsimimi qe i pergjigjet kerkesave te tregut Europian dhe atij Perendimor,duke bere qe studentet pas diplomimit ne kete universitet te mos kene veshtiresi ne gjetjen e tregut te punes.

Pas mbarimit UNYT ofron dhe mastera ne shkollat perend?more, per studentet me te mire. Gjithashtu universiteti eshte i pajisur me te gjitha abjentet mesimore si dhe bazen materiale per te gj?tha fakultetet,duke i dhene mundesi studimi ne menyre sa me komode dhe ndihmese. Themeluesi i këtij universiteti në Shqipëri është akademiku, ekonomisti dhe politikani liberal i ndjeri profesor Gramoz Pashko.

 

5-Universiteti Evropian i Tiranës

UET u themelua prej nj? grupi individ?sh q? p?rb?het nga akademik?, pedagog? (shqiptar? e t? huaj), gazetar? dhe menaxher? me eksperienc?, si n? sektorin publik ashtu edhe n? at? privat t? arsimit t? lart?. Kjo nism? s’u nxit vet?m prej k?rkes?s s? tregut, por edhe prej d?shir?s p?r t? nd?rtuar nj? institucion arsimor cil?sor, q? ofron nj? model edukimi alternativ e bashk?kohor, ndryshe nga modelet tradicionale ekzistuese, q? nuk u p?rgjigjen aspak k?rkesave t? tregut e t? koh?s ku jetojm?.

I etiketuar më tepër si Universiteti i Çilit, emrit të pronarit të tij Henri Çili i cili ka kohë që ka dështuar si gazetar,analist dhe polemist servil, por me menaxhimin që i ka bërë UET-së ka treguar se sipërmarrja në arsimin privat shqiptar mund të rezultojë e suksesshme. Pas vlerësimit dhe rankimit që bëri gjatë verës kompania gjermane CHE, shpalli këtë universitet si një nga më të mirët duke i dhënë hakun punës serioze kolosale që UET bën në arsimimin e shqiptarëve.

 

5-Universiteti Marin Barleti

Marin Barleti është një institucion privat i arsimit të lartë në vend i cili mban emrin e historianit dhe humanistit të shekullit të XV, Marin Barleti. U themelua si universitet në 2005 nga Grupi “Dudaj”, synon të jetë një pikë referimi kulturore në arsimin e lartë shqiptar; një institucion ku mësimdhënia, përveçse ofron një kontribut për edukimin dhe përgatitjen e profesionistëve të ardhshëm, por mundëson përmirësimin e cilësisë së programeve formuese dhe përditësimin e përmbajtjes së tyre. Fakultetet kanë personel akademik cilësor që zhvillon veprimtari të rregullt akademike, brenda dhe jashtë vendit, si dhe me pedagogë të ftuar vendas dhe të huaj që zhvillojnë cikle leksionesh ose pjesë të programeve të studimit. Teknologjia bashkëkohore dhe bota e internetit janë elementë të mëtejshëm që pasurojnë cilësinë e studimit. UMB ofron infrastrukturë moderne dhe mbështetje me teknikat më të reja mësimore: biblioteka, laboratorë, salla kompjuterësh, Web-i, intraneti. Studentët e diplomuar në UMB, bashkë me diplomën, bëjnë të tyret edhe softe profesionale të domosdoshme për punësimin e shpejtë dhe ndërtimin e një karriere të suksesshme.

 

6-Universiteti Epoka

Xhonturqit e Tiranës  biznesmenët që kanë “pushtuar” këtë vend nuk ofrojnë vetëm bakllava, riniring, çelik… Me një rrjet fantastik arsimimi privat që nis me kopshtet e fëmijëve dhe përfundon me Universitetin Epoka. Një universitet privat jo-fitimprurës i themeluar në Tiranë në vitin 2008.

Universiteti është licencuar me vendim të Këshillit të Ministrave nr. 281, datë 12/03/2008 dhe është akredituar me vendim të Këshillit të Ministrave, Nr. 260, dt. 07.06.2011. Universiteti Epoka është vazhdimësi e grupit të shkollave fillore dhe të mesme turke (Kolegjet Turke), të cilat operojnë në Shqipëri që nga viti 1992.

Gjuha e mësimdhenies ne Universitetin Epoka eshte anglisht.

Universiteti Epoka ka rreth 850 studentë, përfshirë 200 studentë Master. Studentët vijnë nga shtatë vende të ndryshme të rajonit dhe 70% e pedagogeve vijnë nga vende te tjera. Universiteti Epoka ka lidhje ndërkombëtare me universitete në SHBA, Britani e Madhe, Itali, Poloni, Turqi, Mal i Zi.

Universiteti Epoka ka shtatë departamente akademike, të ndare ne dy fakultete: Fakulteti i Arkitekturës dhe Inxhinierisë dhe Fakulteti i Ekonomisë dhe Shkencave Administrative. Programet akademike janë në përputhje me sistemin e Bolonjës.

 

7-Universiteti Zoja e Këshillit të Mirë

UNIZKM, themeluar në vitin 2004 është një nga nismat e para të arsimit privat në vend. Natyra jo fitim prurëse e Entit Themelues përbën një risi në panoramën universitare shqiptare, gjë që mundëson vendime dhe zgjedhje transparente nga ana organizative dhe e drejtimit. Ky dimension etik është edhe pikënisja e projektit formues, i orientuar drejt përgatitjes së të diplomuarve, që me njohuritë dhe aftësitë e fituara do të mund të vihen në shërbim të vendit dhe mbarë njerëzimit.

Universiteti vendoset kështu në kontekstin shqiptar si një faktor zhvillimi, me një këndvështrim ndërkombëtar, duke respektuar plotësisht traditat fetare vendase. Aktiviteti i mësimdhënies mundësohet sipas marrëveshjeve me Universitete shtetërore italiane (Bari, Roma Tor Vergata, Milano, Bologna), që bashkëpunojnë me përvojën e tyre për rritjen e këtij Universiteti në tokën shqiptare. Sot, rreth njëmijë studentë në selitë e Tiranës dhe të Elbasanit, frekuentojnë tre fakultete me shtatë kurse studimi dhe një master. Japin mësim njëqind pedagogë shqiptarë dhe katërqind italianë. Një pjesëmarrje e tillë e botës kulturore italiane e bën të vetme nga kjo pikëpamje këtë eksperiencë, që zhvillohet kryesisht në gjuhën e Dantes. Ndër të rrallët universitete ku nuk tolerohet asnjë student pavarësisht pagesës së kripur.

 

8-Universiteti Amerikan i Tiranës

UAT (Universiteti Amerikan i Tiranës) është një institucion i arsimit të lartë privat i themeluar në fillim të vitit 2008. UAT është pjesë e “Albanian-American Educational Group”. Gjithashtu, pjesë të këtij grupi janë:

MEDICOM – një rrjet kolegjesh profesionale mjekësore të shpërndara në gjithë Shqipërinë

ACT (American College of Tirana) – një institucion arsimor ku ofrohet arsim fillor, 9-vjeçar, dhe i mesëm

MEDIC ONE – Rrjet klinikash mjekësore, të shtrira në pjesën më te madhe të territorit shqiptar, të cilat shërbejnë si bazë praktike për studentët. Gjithashtu, klinikat mbështesin shërbimet tona nëpërmjet bashkëpunimeve ndërkombëtare dhe aktiviteteve në fushën e farmacisë sipas programeve të planifikuara.

Sipas një studimi të zhvilluar nga AAEG në vitet 2004-2005 në lidhje me nevojat që shfaqen për personel të kualifikuar për sa i përket shërbimeve shëndetësore dhe mjekësore, Shqipëria kishte dy deri në tre herë më pak mjekë, stomatologë, infermierë dhe farmacistë për 100,000 banorë krahasuar me vendet e tjera Evropiane. Për më tepër, nevoja për personel mjekësor u rrit edhe më shumë për shkak të periudhës së tranzicionit që kaloi Shqipëria pas viteve ’90-të, si dhe lëvizjeve të mëdha demografike të popullsisë.

Në vitin 2005, pas një studimi të hollësishëm, AAEG filloi aktivitetin e tij me MEDICOM, një shkollë dy-vjeçare që përgatit profesionistë të specializuar. Që prej asaj kohe, specialistët e trajnuar nga MEDICOM janë angazhuar jo vetëm në nivel lokal por kanë plotësuar edhe nevojat për personel në nivel rajonal dhe ndërkombëtar. Ka rreth dy vjet që ky universitet kombinon studimet në të me programe të veçanta akademike në bashkëpunim me Universitetin prestigjoz të Shefilldit në Angli.

 

9-Akademia e filmit dhe multimedias Marubi

Një konkurrente e denjë e Akademisë së Arteve, e themeluar nga regjisori i njohur Kujtim Çashku. Një shkollë e vogël, simpatike me infrastrukturë të përsosur dhe më e shtrenjta e tregut të arsimit privat. Përgatit regjisorë, skenaristë dhe specialistë të filmit dhe televizionit. Anëtare e rrjetit botëror të kolegjeve me të njëjtin subjekt studimi. Marubi ka hasur mjaft vështirësi dhe telashe me qeverinë aktuale për probleme pronësie por duket se miqësia e themeluesit Çashku me kryebashkiakun dorëthyer Basha i ka fashitur disi problemet. Nuk ka faj, pa suport politik në këtë vend edhe banane nuk shet dot te trotuari i lagjes…

 

10-Universiteti Justiniani I-rë

Skraparllinjtë sipas meje kanë një lloj egoje dhe fodullëku të trashëguar që i bën unik në Jugun e Shqipërisë. Të paragjykuar herë-herë më tepër se tropojanët e kanë nxjerrë konkluzionin se militantizmi krahinist jo gjithmonë është produktiv. Ndryshe nga aradha e asaj treve që jetojnë në Tiranë, juristi Adnor Shameti ka treguar se skraparllinjtë nuk shkëlqejnë vetëm në polici,ushtri,sigurim shteti a LSI. Zoti Shameti ka arsye të ndjehet krenar se ka themeluar dhe drejton një nga universitetet e vegjël,modestë por më cilësorët në fushën e jurisprudencës.

Justiniani i parë, është miratuar me vendim te Keshillit te Ministrave, Nr. 156, Dt. 15.03.2006. Me VKM Nr.174 Dt. 19.02.2009 miratohet Fakulteti i Diplomacise, Diplome e Nivelit te Dyte (ndryshuar ne “Master i Shkencave”). Me VKM Nr.652 Dt. 28.05.2009 miratohet hapja e Master i Nivelit te Dyte ne Shkencat Juridiko-Penale, me VKM Nr.319 Dt. 05.05.2010, miratohet hapja e Master i Nivelit te Dyte ne te Drejten Publike dhe ne te Drejten Civile, te cilat me ndryshimet ne ligj, shndërrohen ne Mastera Profesionalë.

 

11-Universiteti Mesdhetar i Tiranës

Për të fituar një diplomë të vlefshme, një student nuk ka më nevojë të shkojë jashtë vendit për Arsimin e Lartë dhe nuk ka nevojë të jetë larg familjes dhe të afërmve, Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë është një mundësi e shkëlqyer.

UMSH nuk kujdeset vetëm për qëndrueshmërinë e njohurive të transmetuara, por edhe në lidhje me formimin e anëtarëve të ardhshëm kryesorë të shoqërisë shqiptare. Ai i bën thirrje progresivitetit dhe forcës inteligjente, të cilët janë në kërkim të një mënyre më të mirë për tu përgatitur për tregun konkurues global, t’i bashkohen kësaj rruge.

“UMSH nuk i është kushtuar vetëm fakultetit dhe personelit, pasuria kryesore e UMSH janë studentët tanë të talentuar dhe kërkues ndaj vetes. UMSH kërkon t’i vijë në ndihmë sektorëve privatë dhe publikë të Shqipërisë nëpërmjet përsosmërisë dhe kërkimit shkencor-“ kështu shkruan Profesor Anastas Angjeli për Universitetin e tij Mesdhetar që ka çelur në Tiranë. Unë i besoj zotërisë sepse si një ujk i vjetër i financave,akademizmit dhe politikës shqiptare diti të mbijetojë e të pasurohet si jo më mirë.

 

12-Universiteti Luarasi

Universiteti “LUARASI” u themelua në vitin 2003 me VKM  nr. 611, datë 11.09.2003, si një shkollë e lartë universitare me një fakultet të vetëm, Fakultetin e Drejtësisë. Ky fakultet përbënte fillesën e një universiteti, me prioritet të vetëm përgatitjen cilësore të studentëve.

Vizioni për të ardhmen ishte krijimi i një universiteti jo të madh, me dy –  tri dege gjithsej: 1.Fakulteti i Drejtësisë; 2. Fakulteti i Administrimit Publik; 3.Fakulteti i Marrëdhënieve Ndërkombëtare; më tepër një shkollë e lartë universitare për Drejtësi dhe Administrim Publik (School of Law and Public Administration).Këto degë të shkencës u zgjodhën sepse Shqipëria ka nevoja të ngutshme për një gjyqësor të përgatitur mirë dhe një administrate publike në nivele bashkëkohore. Në fund të fundit këto janë disa nga reformat prioritare që duhet të kryejë vendi në kuadër të integrimit Euro – Atlantik (NATO, BE) dhe të zhvillimit të mëtejshëm të demokracisë. Fakulteti i Drejtësisë është akredituar nga Ministria e Arsimit dhe e Shkencës (MASH) në vitin 2007 dhe ka diplomuar deri tani katër gjenerata studentësh (2007, 2008, 2009, 2010) me programin 4 vjecar, diploma DIND, të cilët janë punësuar në masën 75 – 80 për qind qysh në vitin e parë pas diplomimit në institucionet kushtetuese qendrore dhe vendore, në profesione të lira (avokati, noteri) dhe në kompani private. Punësimi i studentëve përbën një nga pikat më të forta të Universitetit “LUARASI” dhe një nga treguesit thelbësorë të cilësisë së tij.

Themeluar nga legjenda e jurisprudencës shqiptare Profesor Aleks Luarasi, vetëm disa muaj më parë ky universitet iu shit një grupi të fuqishëm financiar, i cili pa pike dyshimi do të përpiqet ta rankojë në vitet pasardhëse drejt arsimimit universitar elitar.

125 komente në “10 UNIVERSITETET më cilësorë të Shqipërisë”

 1. Annaliza says:

  Jam e lumtur qe ne krye qendron Universiteti i Tiranes, por njekohesisht e trishtuar qe te gjithe pjestaret e tjere ne liste jane universitete private…..
  Ku jane universitetet e tjere te rretheve? Realitet i hidhur…..

  1. vinny says:

   Harroni te shtoni se thuajse ne te gjitha keto universitete, jane dhene me dhjetra apo qindra diplloma me para..

   1. romina says:

    Jam shume dakort me ju

    1. Zonja Gracie McCray says:

     Emri im është znj. Gracie McCray, menaxher i degës së kredive të garancisë. A keni nevojë për kredi urgjente për të paguar borxhet tuaja, a keni nevojë për një hua për të përmirësuar biznesin tuaj, a keni nevojë për një hua konsolidimi, peng apo për qëllime të tjera? A jeni refuzuar nga bankat dhe institucionet e tjera financiare? Mos kërkoni më shumë, sepse ne jemi këtu për t’i bërë të gjitha problemet tuaja financiare një gjë të së kaluarës! ne u japim kredi kompanive, subjekteve private dhe individëve të besueshëm me një normë interesi të ulët dhe të përballueshëm për një periudhë të caktuar prej 1-30 vjetësh dhe një periudhe gjashtë mujore para fillimit të këstit mujor. Ju mund të na kontaktoni përmes e-mailit nëpërmjet: ([email protected])

     ZBATIMI I TË DHËNAVE

     1) Emri:
     2) Shteti:
     3) Adresa:
     4) Gjinia:
     5) Statusi martesor:
     6) Profesioni:
     7) Numri i telefonit:
     8) pozicioni në vendin e punës:
     9) Të ardhurat mujore:
     10) Shuma e huasë:
     11) kohëzgjatja e huasë:
     12) Qëllimi i huasë:
     13) Data e lindjes:
     Faleminderit

     Menaxher i degës: Zonja Gracie McCray
     Adresa e emailit: [email protected]

  2. toni says:

   Po a e dini se si jane katandisur universitetet e rretheve. Universitetit te Korces i thone cerdhja FAN NOLI, sepse pedagoget qe janpin mesim aty jane me shkolle me korespodence, ka me note mestare 7.00, pale qe nuk dine te flasin me shume se 50 fjale anglisht, e keta jane me tirull doktor ose profesor si GJergji Mero, Gjergji Pendavinji etj. Mjer ne cilat duar kemi lene brezin e ri.

   1. asg says:

    kujdes me korcen ti qe flet ashtu me ate gjuhen

  3. suela says:

   Ja paskeni fut kot fare….. ose me mire ju pasken paguar universitetet private shpenzimet e kerkimeve qe keni bere

  4. JONA says:

   PO NORMAL QE UNIVERSITETE PRIVATE DO TE JENE NE KRYELISTE SE ATA JANE UNIVERSITETET QE KANE STUDENTE AN ALFABETE QE BLEJNE DIPLOMAT E QE JANE PRONE E MINISTRAVE

 2. jorgo kacani says:

  a do mblidhet senati i ut kete vit per te protestuar rankimet e webometrics?
  http://www.webometrics.info/rank_by_country.asp?country=al

  1. Johnny says:

   Si rektor i unviersitetit politeknik, si mund te na e sqaroni faktin qe universiteti jone nuk eshte rreshtuar as ne 10 me te miret por as ne 11000 ne bote sipas linkut qe ju vete keni postuar?

  2. BP says:

   “The list is organized alphabetically by the name of the organization.” Renditja nuk eshte bere sipas ndonje kriteri vlersimi, por sipas rendit alfabetik. Keshtu qe nuk besoj se ka ndonje arsye per kaq shqetesim te madh. ?

   1. Johnny says:

    Si fillim, diplomen duhet ta kesh marre te korpusi . . . sepse vetem njeri nga korpusi mund te thoje qe germa “U” eshte per papra germes “E” ne alfabetin shqiptar. duke qene se keni dhene dhe pershkrimin ne anglisht ju lutem te beni nje kerkim ne google dhe te alfabetit anglez.
    Zoti Kacani ben mire te shohi fillimish institucionin qe ai vete drejton, pastaj te hedhi syte nga komshinjte
    Ne shqiperi thuhet se me te miret jane studentet e korpusit . . por sikur sna figuron keshtu nga kerkimet qe vete zoti Kacani ka bere.

   2. Dorina says:

    pjesa em e madjhe jane private si universitete.

 3. Pelikani says:

  Per mendimin time (Kam frekuentuar UFO-ne, UET dhe Marin Barletin), pas universitetit publik, autori duhet te kishte vene New York University dhe Zojen e Keshillit te Mire! Vetem keto te dy permbushin standartet. Te tjerat jane kot fare.

  1. dorela says:

   Dru me pre, hajde dru me pre…..

 4. besa says:

  Bledi,
  Jam nje pedagoge qe po shkruaj dhe mendoj se ke bere nje listim te mire. Universiteti i Tiranes eshte me i miri te perpiqemi ta mbajme si te tille. Tek rrethet duhet vene dore. Ke te drejte.

 5. brazili says:

  Bledo,ke harruar universitetin Kristal,eshte famoz fare,me tre diploma te nxjerr.

 6. julius says:

  besa, sa vjece je? 20 apo 25? neper univ. e botes te jesh pedagog duhet te kesh te pakten doktoraturen dhe te jesh 30 e pirdhu vjec..kete ta kujtova se ne kete fucking vend cdo gje eshte e mundur..pa fyerje, julian!

  1. njeri says:

   haha ore julian une kam kushuririn tim te pare qe eshte bere pedegog pasi mbaroi universitetin me medalje te arte.Dhe beri specializimin ne amerike.

   1. nardi says:

    e ke gabim o julius,une studioj Politika te BE ne Itali,dhe dy nga pedagoget e mi jane nen 30 vjeç.

    1. Arberor says:

     Jane ndihmes profesora, profesorat qe te kene nje bagazh te mire ne akademik behen profesora mbas moshes 30 e ca vjec u merr vite ta marrin ate titull, kjo eshte per ato universitete qe kane nivel.

    2. Latif Dreqi says:

     Nardo ti vete e thua se ca studion..dmth “politika te BE” Wtf is that? pa fyerje, por eshte shkolle vari trapin!

     1. nardi says:

      O latif po ti ca studion o vlla qe kjo e imja qenka vari trapin,me fal qe shkurtova,por une studioj “Shkenca Politike,Disiplina te Bashikimit Europian,Mardhenie Nderkombtare dhe Bashkpunim”Pervec kesaj kam mbaruar edhe per “Psikologji Klinike”.??????!!!!!!!!

      1. Ana says:

       Çdo shkollim është mundësi për ata që nuk mundën dikur. Jeta të mban ose të redukton sipas aftësisë. Mendoj se të gjithë ata që e duan vërtet arsimin e gjejnë mënyrën për të arritur tek dija. Të dini që tarifat më të larta i ka UT, dhe i ka të padukshme. Para e zezë…

  2. arti NY says:

   ))))))))))))))))))))))))))) bravo per komentin.. nuk e di? mbase e kam gabim une kam cunin e xhajes qe eshte 27 vjec ka tre diplloma te ndryshme neper universitet private ne tirane fut ketu edhe UNYT por ky cuni xhajes do ti qe asnjehere nuk mbaroi shkollen e mesme se ishte ketu ne NY dhe para 4 vjeteve u kthye ne shqiperi pasi fitoi nenshtetesine amerikane dhe as emrin e vet e shkruante me veshtiresi dhe me doli nje gjeni i vertete mbrenda 4 viteve 3 diplloma .. prandaj o zoti MERO kjo lista e juaj duhet te ishte boshhhhhhhhhhh nuk ia vlen per zotin

 7. mira says:

  Edhe une mendoj se listimi eshte i drejte por me hidherim them se pervec UT universitetet e tjere jane nen nivel .A shet ndonje diplome juridike paguaj cash(jo per vete)

 8. denkoka says:

  po Universiteti Politektik i Tiranes…cfare vendi ze?se ai eshte nda nga UT ne 91?
  respekte

 9. Botanisti says:

  Një koment i shpejtë: nuk thuhet “ekualipt” i nderuari Z. Mane, porse “eukalipt” / i mirëmbuluari/, e ajo metafora “Po ashtu si në xhungël ku mes kaosit rriten dhe ferra dhe ekualipte të bukura…” nuk është e qëlluar; kjo pemë është me origjinë Australiane e Papua-Guineane e nuk jam i sigurt se në “xhunglat e atjeshme, ferrat (apo manaferrat) harlisen së bashku me këtë dru “të bukur” që në fakt është më së shumti “shtat-lartë” se sa i bukur.” Mbase, si specie invazive (pushtuese) ne “xhungla” në anë të tjera të botës. I ke dhënë pendës më shumë gaz kesaj rradhe për efekt, porse nuk ke qëlluar ne shënjestër. Gazetari apo shkrimtari nuk duhet të anashkaloj hollësitë e faktet e natyrës, përndryshe rrezikon të japë nje diarre me fjalë, e jo një shkrim bindës e tërheqes.

  Me respekt,

  1. pse? says:

   po ca lidhje ka ky bledi qe shkruan artikullin me gabimet drejteshkrimore o botanist. cdo redaksi gazetash ka dhe duhet te kete korektoret. merr me thelbin dhe jo lekuren e ketij fruti (artikulli)….

 10. vlora -uji i ftohte says:

  Kam pershtypjen se ne keto universitetet private, hyn per tu bere ekonomist ta zeme dhe perfundon Demokrat……te qenit Demokrat eshte ekuivalent me shkollen e Partise qe behej dikur…….

 11. libera dagllas says:

  kjo renditje eshte po aq pa lidhje sa dhe ajo e publikuar muaj me pare nga agjencite ‘pavarura’ qe vune ca pluse e minuse ne baze te sasise se parase te hedhur apo mbeshtetjes me te forte politike.pale pastaj te krahasosh renditjen e temes me forbes eshte njesoj si te krahasosh blendi manen me Bruno Vespen. Ndjese blendit se qenka lodh duke bere vezhgime ne terren.

 12. Arberor says:

  Bledi, i lexojme shpesh artikujt tuaj, sepse jane teper interesant dhe informativ, por kam pare qe shpesh fut fjale te huaja, te cilat mundet te rinjte ti kuptojne, por jo moshat me te medhaja! Sidoqofte, nqs marrim mundimin ti shkruajme publikut shqiptar le ti flasim ne gjuhen tone, edhe pse gjuha jone eshte rrenja e gjuheve Indo-Europiane dhe shume fjale kane ngjashmeri. Vetem doja te vija ne dukje nje fjale qe me kapi syri qe ne fillim, “establishmet”, qe mund te perdoret fare thjeshte nje nga fjalet, “themeloj,krijoi, vendosi, ngriti”.

  Ndersa sa per universitetet ne Shqiperi do te citoja nje koment teper te goditur nga nje komentues i po kesaj gazete, “Ne Shqiperi cdo gje eshte e fallsifikuar, mendoj se edhe njerzit jane FALLCO. Kam punuar NJI jete mesues, kur degjoj per disa ish nxenes te MITE qe kane mbaruar UNIVERSITETIN them: E mori djalli edhe shkollen”.

  Faleminderit, dhe presim artikujt e ardhshem.

 13. nikida says:

  Ne te Universitetit Amerikan kete vit 1. Perfunduam me sukses procesin e akreditimit shqiptar.
  2. U renditem ne krye te listes ne procesin e rankimit (UAT eshte ne TOP LIST ne 2 nga 3 programet ku morrem pjese).
  3. Perfunduam me sukses auditin nga TUV NORD, cka do te thote certifikim per implementimin e standardit nderkombetar te menaxhimit te cilesise (jemi i vetmi universitet qe e kemi realizuar).
  4. Certifikate e arte nderkombetare per cilesi.
  5. Perfudnuam me sukses procesin e paraakreditimit nga nje agjensi amerikane, cka do te thote qe plotesojme kushtet per akreditim nderkombetar.

  e shume e shume te tjera dhe duke marre parasyshe qe jemi me te rinjt me moshe ( 4 vite q nga hapja) dhe renditemi te 8 ???

 14. Gjirokastriti says:

  dhe renditja e universiteteve behet politikisht! si nuk mund te jete Albanian University (UFO) ne Top Liste. Arkitektura, Stomatologjia, Farmacia jane te pa konkurueshme me asnje universitet tjeter per nga cilesia, mesimdhenia dhe llogjistika laboratorike.

  1. nikda says:

   Me fal por nga e moren vleresimin si te pakonkurueshme nga cilesia etj etj ?

   1. Arber says:

    Jane te pakonkurueshem per nga cmimi,se per te tjerat….!!!

  2. Arber says:

   UFO,sic ka emrin eshte dhe vete, objekt fluturues i paidentifikuar,mund te keni laboratore dhe klasat,po perberesi kryesore,nxenesit,jane mbeturinat e konkurseve ne universitetet shteterore….!!!!

 15. PEDAGOGU says:

  Bledo, pervec Universitetit te Tiranes, te gjitha vleresimet e tjera jane REKLAMA QE UNIVERSITETET PRIVATE I BEJNE VEHTES SE TYRE…

 16. albiqete says:

  po ai vlores ku eshte more

 17. albiqete says:

  Po ai i vlores ku eshte more

  1. stalinsali says:

   C’eshte ki i vlores mo ?

 18. danny says:

  Ore,ti spurdhjak qe ke bere kete shkrim,nuk ke ndonje fjale ne shqip ne vend te “establishoi”????!!!!!! ne Shqiptareve nuk i shesim dot pordhe njeri-tjetrit,dhe ti e di mire,por,je shume injorant.

  1. patrik says:

   o bled, ta kam bere njehere verrejtjen per perdorimin e fjales angleze ” establishoi” ne vend te fjales shqip ‘themeloi, krojoi”.nuk te ben interesant perdorimi fjaleve te huaja kur shume mire mund te perdoresh fjalen ekuivalente ne shqip.

 19. Idriz Tafa says:

  Universiteti i Çili-t (jo Çil-jetes, por Naimit katundar / alias Henriit tiranás) eshte njefaresoj Shkolla e Larte e Partise Demokratike “S.R. Berisha”.
  Per shembull, Çili dhe Fuga (çuni i Myqeremit, ministrit te Enverit), si dhe Tarifa (çuni i Sevos, sekretarit te Enverit) te japin titull doktor shkencash per dizertacion kunder liderit te opozites, si fjala vjen, zonjwzws Lulushe alias Belina Budini , ose per tema ku glorifikohet KOP-i (Komiteti i Orientimit te Politikave te PD-se) dhe GOP-et (njesite e KOP-it, Grupet e Orientimit te Politikave te PD-se per ekonomine, mediat, transportin, doganat, ushtrine, SHISH-in etj.)

  1. durrsaku i vjeter says:

   UET eshte universitet me shume vlera dhe Cili apo Fuga, Tarifa apo prof i nderuar Civici, luli Minxhozi, apo Aleksander Dhima jane njerez me reputacion, profesionalizem dhe qe kane kriju nje shkolle model.
   Me PD apo PS keta njerez nuk ka rendesi, Pyesni studentet, ata ju thone

 20. jo! says:

  jam gjuhetar,mos e komentoni komentin tim. gjuhet japin dhe marrin nga njera-tjetra ndaj nuk vdesin…jetojme ne nje bote te vogel…u shqetesuat per fjalen etablishment?po fjalen internet ose seks do ma shqiperoje ndokush?

  1. patrik says:

   nuk e di cfare gjuhetari je ti, por fjalet qe ti permend nuk shqiperohen ashtu sic nuk mund te shqiperohen me qindra fjale te tjera, qofte dhe fjala ‘establishment’, si emer.por te thuash ‘establishoi” ne vend te ‘themeloi apo krijoi’, do te thote vetem te shesesh pordhe, asgje me teper.sigurisht nuk mund te behemi qesharake si kosovaret qe perdorin fjalen ‘fluturake’ per ‘rakete’.

  2. Idriz Tafa says:

   I nderuar gjuhëtar, nëse vërtet jeni i tillë. Duhet sqaroni, po të keni dhënë provim Çabejn në lëndën e kulturës së gjuhës, se ka huazime të përkthyeshme, si dhe ndërkombëtarizma, si fjala vjen anglicizmi “internet”, që nuk përkthehet në asnjë gjuhë. Kurse veç e veç, latinizmi “inter” përkthehet me “ndër”, p.sh. “inter(nacional)” me “ndër(kombëtar) dhe anglicizmi “net” me “rrjet”.
   Kurse anglicizmi “establishment”, i futur si fjalë librore vitet e fundit në politologji, mund të përkthehet sipas rastit me “themelim”, “vendosje”, “krijim”, “vendim”, “rregull”, “shtëpi”, “ligj”, “normë”, “institucion”, “ndërmarrje”, “kishë shtetërore”, “ekonomi” dhe në ndonjë rast të veçantë mund të mos përkthehet kur dëshiron të jesh snob (në thjeshtligjërim “të shesësh pordhë”), duke e shkruar sipas rregullave të shqipes si “isteblishment”.
   Për fjalën “sex”, si ndërkombëtarizëm e lë “seks”, por është përkthyer nga të parët tanë si “gjini” (mashkull/femër). “Sex” ka dhe kuptimin e “pornografisë”, si dhe “marrëdhënie seks /-uale/- ore”. Si folje “sex” ka kuptimin “përcaktoj gjininë” (e një foshnje, njeriu, kufome etj.); “nxis tërheqje për marrëdhënie seks /-uale/- ore”; “bëj tërheqës/e” (nga pamja e jashtme). Si mbiemër ka kuptimin “seks/-ual/-or” (ndërkombëtarizëm me parashtesë të përshatur në shqip) apo “gjinor”.

  3. Idriz Tafa says:

   I nderuar gjuhëtar, nëse vërtet jeni i tillë. Duhet sqaroni, po të keni dhënë provim Çabejn në lëndën e kulturës së gjuhës, se ka huazime të përkthyeshme, si dhe ndërkombëtarizma, si fjala vjen anglicizmi “internet”, që nuk përkthehet në asnjë gjuhë. Kurse veç e veç, latinizmi “inter” përkthehet me “ndër”, p.sh. “inter(nacional)” me “ndër(kombëtar) dhe anglicizmi “net” me “rrjet”.
   Kurse anglicizmi “establishment”, i futur si fjalë librore vitet e fundit në politologji, mund të përkthehet sipas rastit me “themelim”, “vendosje”, “krijim”, “vendim”, “rregull”, “shtëpi”, “ligj”, “normë”, “institucion”, “ndërmarrje”, “kishë shtetërore”, “ekonomi” dhe në ndonjë rast të veçantë mund të mos përkthehet kur dëshiron të jesh snob (në thjeshtligjërim “të shesësh pordhë”), por duke e shkruar sipas rregullave të shqipes si “isteblishment”.
   Për fjalën “sex”, si ndërkombëtarizëm e lë “seks”, por është përkthyer nga të parët tanë si “gjini” (mashkull/femër). “Sex” ka dhe kuptimin e “pornografisë”, si dhe “marrëdhënie seks /-uale/- ore”. Si folje “sex” ka kuptimin “përcaktoj gjininë” (e një foshnje, njeriu, kufome etj.); “nxis tërheqje për marrëdhënie seks /-uale/- ore”; “bëj tërheqës/e” (nga pamja e jashtme). Si mbiemër ka kuptimin “seks/-ual/-or” (ndërkombëtarizëm me parashtesë të përshatur në shqip) apo “gjinor”.

  4. APOKALYPSIS says:

   Gjuhetar mund te jesh, po duket qarte qe do kesh mbaruar ne ndonje nga keto universitetet si UFO, apo Kristal ?

 21. paraziti says:

  po UNT ( universiteti nish tulles), nxjerr kengetar tallavaje, dhe kercimtar aengu. DEKANE esht CILJETA CILHAGA. ahahahahperfundimisht te gjith universitetet ne shqipri jan bo futja ne po.dh.

 22. studenti says:

  Ore po UPT Universiteti Politeknik i Tiranes ku eshte.Po ca klasifikimi eshte ky more nota 5 e inxhinierise eshte e barabarte me noten 7 te ekonomikut per nga shkalla e veshtiresise. Qenka kot ky klasifikimi……….

  1. gjini says:

   eshte per te ardhur keq qe qofte shkruesi i artikullit qofte redaktoret apo “stafi” qe ka punuar per kete renditje nuk jane ne dijeni qe UT (universiteti i Tiranes) dhe UPT (universiteti Politeknik i Tiranes) jane dy universitetete te ndryshme publike dhe nuk kane asnje varesi mes tyre. per informacion rektori i UT eshte z. Dh. Kule dhe i UPT eshte z. J. Kacani

 23. Pergjigje says:

  Do te me kishte pelqyer artikulli nqs ne vend te sarkazmes te kishit shpjeguar kriteret e vleresimit,
  ndoshta jini gazeta e pare por me siguri nuk jini institucioni i pare qe ben renditjen (dhe jo rankim ju lutem) e universiteteve ne Shqiperi:
  http://www.4icu.org/al/

 24. star says:

  More Bledi . Asnjeri nuk mund te beje vleresim per cilesine dhe nivelin qe kane universitetet ne Shqiperi.Ben perjashtim vetem Universitete i Tiranes qe eshte shume me lart se te tjeret.Ketu je i sakte.Derisa ne Shqiperi vete historia eshte akoma e fallsifikuar, ose me sakte nuk thuhet e verteta as per vete krijimin e shtetit te pare shqiptar si mund te pretendojme se ne Shqiperi behet shkence. Dhe ne kete kontekst shkenca e historise eshte ajo qe duhet te prije.Nuk eshte aspak e vertete se shkolla e pare shqipe eshte hapur ne vitin 1887 ne Korce. Ai qe shkruan per fakte historike ne media duhet te hulumtoje gjate dhe te dale me fakte historike, dhe jo me ato qe na jane dhene nga historiagrafia komuniste per interesa politike te asaj kohe. Meqenese merr mundimin te shkruash per kete pune ,duhet ta dini zoteri se shkolla e pare shqipe eshte hapur shume kohe me pare se ne vitin 1887 -te. Eshte hapur ne zonat e Shqiperise se Veriut nga kleriket Katolike qe gjithe jeten kane qene ne avanguarde te ceshtjes shqiptare dhe te gjuhes shqipe.E permende shkarazi Formulen e Pagezimit dhe Mesharin e Gjon Buzukut. Duhet te shkruash ne menyre shkencore per kete problem madhor te kombit.

 25. UPT says:

  Po Universitetin Politeknik ku e ke mo kurabie Permetit?

 26. shqiptar guximtar says:

  Krahasimi i bere nga Mane eshte shume patetik, pa folur per mitizimin e disam njerezve boshe si A.Luarasi, Universiteti i te cilit nuk u shit apo u ble por u sekuestrua mga Banka Credins pasi Mr.Alez nuk pagoi kestet e kredise se marre dhe kishte lene peng Universitetin (licensen). Te nderuar njerez dhe pse ketu jemi anonime nje keshille pranojeni nga une “Mos vrisni te ardhmen e femijeve tuaj ne universitetet private qe jane piramidat akademike te cilat do ta cojne ne shkaterrim te perjetshem shoqerine shqiptare”

  1. e.... says:

   Deri te komentet me lart buzeqesha, po te ky komenti juaj eshte te shkrihesh gazit. Sa injorance mund te jete kur flet me fjale kafenesh, po ku e di ti mo idiot gjendjen financiare te ketij universiteti ne kohen e prof.Aleksit, kur e ke degjuar vetem ne reklame ne televizor. Nuk besoj se ka patur ndonjehere njeri me skrupuloz se profesori per financat dhe kete e kane vertetuar per 9 vjet institucionet tatimore. Shko pyet atje nqs ke ndonje mik, se sa ishte me fitim dhe si nuk shperdoronte asnje cent te pastudiuar nga ato fonde. Pfff e keqja me e madhe ne shqiperi eshte qe behen te gjithe eksperte te “midhjes e te peshkut”…

 27. IH1992 says:

  Renditja më duket fare e kotë. Universitet private që janë në Republikën e Shqipërisë nuk kanë asnjë vlerë akademike për mua. I bashkohem mendimit të disa komentuesve të mësipërm.
  Unë bëjë renditjen time në bazë se çfarë vërtet studentët duan në bazë të maturës 2011 me formularin A2. sipas qytetve universitare.

  1. Universiteti i Tiranës (Përfshirë këtu Universitetin Politeknik, Universitetin Bujqësor, Universiteti i Arteve, Akademia Vojo Kushi, Akademia Ushtarake Skëndërbeu).
  2. Universiteti i Durrësit Aleksandër Moisiu (Përfshirë FASTIP)
  3. Universiteti i Shkdrës Ligj Gurakuqi
  4. Universiteti i Elbasanit Aleksandër Xhuvani
  5. Universiteti i Vlorës Isamil Qemali
  6. Universiteti i Korçës Fan Noli
  7. Universiteti i Gjirokastrës Eqerem Çabej

  Këtë listë e bëjë sipas preferencave të maturantve të (http://www.mash.gov.al/njoftim.php?id1=12&id=211)

  1. tro says:

   Po cfare thua ore, vere ore ne krye universitetin F.Noli Korce se e shkateroi arsimin me studentet e mesuesise qe po nxjerr ne keto 20 vjet. Analfabete qe po mesojne femijet tane. Shih pedagoget shih “200 euro” qe japin ata per cdo provim dhe do kuptosh se ky universitet ja vuri miat arsimit ne korce. Nese do te shkaterosh nje komb shkateroi arsimin sic po bejne ne universitetin e Korces dhe te tjere ne rrethe qe mund te flasin me mire per to.

  2. ajla says:

   hiq univ e tiranes te gjitha te tjerat qe ke listuarjane outttttttttttttttttttttttttt dhe kete e thone jo vetm studentet e jashtem por edhe studentet e vete universiteteve

  3. Cimi Durmishi says:

   Ke shume te drejte! Universitetet private nuk ven mire, genjejne e vjedhin!!!
   Me i keq ishte UAT!

 28. skener palla says:

  l universitetet e leshit..askush nuk njeh keto diploma qe blihen me pare… imagjino te te firmosi dipomen Naim Cili apo Enerjeta sic e quajne ne Tirane,nje katunar idiot ngamalsite e Librazhdit apo elbasanit qe akoma nuk di te eci ne asfalt

 29. gjin pulti says:

  universitete koti qe shesin “diploma” per nenpunes te pa afte e te korruptuem te administrates shqiptare

 30. Leka says:

  Une do te propozoje nje sistem me pragmatik vleresimi, per keto mesonjetoret e larta shqiptare:

  1.Sa eshte raporti i dipllomave te blera nga vemjet(pllejat) e katundarise sunduese te llojit sali-meta me ato gjithsejt dhe si jane sistemuar keto bacile , ne organizmin shteteror.

  2.Sa fakir-fukarenj student te afte dhe te pa afte ju ikin parate dhe vitet kot, mbasi marrin dipllomen(kur jane te afte dhe punen ja kane marre saluce-metucet).Te paaftet(qe nuk i perkasin species homo vicidolis-cepanis) mund ta kishin rregulluar jeten gjate kesaj kohe duke kapur ndonje profesion

  .3.Sa eshte nevoja per specialiste te larte dhe eshte raporti i drejte midis specialiteteve,kundrejt nevojave.

  4.Sa xhon-turq(turq te rinj) tani si element i kualifikuar toksik aziatik, injektohen cdo vit ne trupin e telikosur shqiptar.

  5.Kur me ne fund universitetet e panumerta qe kemi, nuk do te ngjajne me vatha bagetish, ku nuk ndihet asnje blegerime kundrejt baterdise qe katundaret primitiv dhe te eger sali-meta, bejne brenda vathes dhe jashte saj.Kur dihet qe studentet ne bote jane pjesa me e ndjeshme e shoqerise.Apo qytetet dhe Tirana jone asht kthy krejt vicidol e cepan.Vicidolistet dhe cepanistet shkuan dhe me tej se haxhiqmilistet dhe maocedunistet, jo vetem e rrethuan qytetin, por e pushtuan dhe e rrafshuan ate.

  Bledi je teper i vecante sidomos ahere,kur vetem me nje penel humoristiko-sarkastik e jep teper te ndjere boten e nje krahine te tera dhe zgjatimet rapsodike te saj ne kryeqendren e Arnautistanit, si ata qe sundojne ashtu dhe ata qe shkarravisin neper gazeta, qe mendojne se mund te fshihen mbas ndonje fjale anglisht.Ne kohet e <> nje jevg kthehesh nga Italia dhe trokiste ne porten e tij: Hape la porta la mama, jam Titi, tit-jevgu.

 31. +10 says:

  Po kristali qe do hetoje videon e kokelopes ca vendi ze?

 32. K.Sero says:

  Aleks Luarasi ishte dhe eshte tipik njeri qe komunizmi e planifikoi,e ndihmoi,e studioi per jurist. e thote populli:Qengji i mire pi dy nena,ky eshte Aleksi me pak fjale.Politika e kuadrit keta lloj shqiptaresh i bente per vete,sepse ata s’dine kundershtim, jane peqe-lepe ndaj kokave politike.Analoge me Aleksin jane te gjithe ata qe diktatures i duheshin.Vecan ne per gjykatat dele te tilla benin c’thesh ustai.Korcaret e njohin njeri tjetrin shume sakte,ashtu ishte Korca nje burg,nje province brenda burgut Shqiperi.Edhe djemte e tjere te ngritur ne pozite nga Koca i ngjasin Aleksit.
  Ai e deklaroi pse s’meret me politike,kjo fushe ne Tirane eshte si arena e gladiatoreve tha Aleksi.Shqipot e urte na duhen,por edhe urtesia ka nje kufi,me tej ajo behet pengese per progres.Keshtu i tha koka politike peqelepes qe mbante prane:Aman o derezi,kundershtome nje here se nuk ndjej qe jemi dy njeres.Ndersa drejtusi hakmares ndaj atij qe e kritikon,duhet te largohet nga drejtimi,ndryshe semundja gangrenizohet.Diktatura beri shqera edhe ulqrit jo pasrtaj delet qe e kane ne gjak jeten gjysme gjumi. Por atdheu s’ka nevoje vetem per delet,keta e marin ne qafe drejtuesin me mekate.

 33. Kastrioti says:

  Juve ja fusni pordhes kot , c jane keto brrockulla , keto universitetet private jane v k sa per te marre leket . Vetem ne Tirane na paska universitete keshtu ?

 34. saleshja says:

  Sa me vjen keq per Universitetin e Shkodres,si e kane katandise,ne vitin 1979 une jam diplomuar aty,ishte shembull. Sa keq juridiku i Shkodres me ate bajzjanin gasper koken qe po ja pijne gjakun studentave,e ka ba dyqan fakultetin e drejtesise. E njohin te gjithe per maskara dhe shteti jone i degjeneruar e mban ne detyre,nuk kena cka me i ba pergjigjen te gjithe drejtuesit e Universitetit.
  Sa poshte ke ra moj Shkoder.

 35. noni says:

  sa kot po ja fusni te gjithe…..nuk ngeli Bledi Mane te mar mend nga ju,ketu ka petagoge qe kane bere komente dhe i kane thene hallall per klasifikimin,dolet ju qe jeni kush nga sauku dhe kush nga babruja me na shit mend….Bledi vazhdo vella mos e ruaj fare cfare thone barbonat….

  1. dorela says:

   Pedagoget jane ne hall per vete, se kane mbaruar doktoratura e nuk gjejne pune, ndaj u duhet te punojne per punedhenes injorante qe kane pasur leke te bejne universitet e punesojne ata qe kane tru.
   Pastaj ka pedagoge qe me zor flasin anglisht edhe japin mesim ne universitete anglishtfolese, qe gjoja japin diploma me standarte europeiane….. bullshit albanian stories… late name late nam.. ata qe diplomohen neper universitetet private ne shqiperi ,nuk kane kellqe te fitojne ne shtetror e shkojne atje ku e marrin shkollen me detyra te plagjarizuara, ose kane nivel te dobet. Te shkojne te shkojne te konkurojne jashte se as per pastrues nuk i marrin qe te fshine auditoret, jo me te vazhdojne me tej shkollen.

 36. paskuqani says:

  Falimderit per foton tek universiteti TIRANESme te vertet shum e bukur,por edhe njerzit athere duken me simpatik,ndoshta na duket se na kujton rinin.

 37. paskuqani says:

  Per derisa ne SHQIPERI te zotroj,mashtrimi dhe korrupsioni asnje dipllom e universiteteve tona nuk do te njifet ne arenen nderkombetare,nje shtet me disiplin ngre universitete dinjitoz,se çfar regjimi ishte para 90 dhjetes gjykoeni ju,por nje gjo dua te them ;qe qetegjith studentet shqiptar qe vazhdonin doktorraturat jasht shtetit ne ate koh,dilnin shkelqyshem,dhe te gjitha dipllomat e asaj kohe njiheshin ne europ,Sot u be vebi alimuça nje kapter ordiner ne kohen e PPSH,doktor profesor i shkencave,dhe ju prisni ti njifen dipllomat universitetit te prof çilit, qe sa her del ne televizor, asnjeher nuk ka then te verteten,kur genjen rektori, çfar prisni ju tju njofin dipllomat,kur mbarojn te tjeret shkollen e lart dhe shkruajn me gabime ortografike,pote shofesh gazetaret etelevizioneve si lexojn te vjen te qash,se shum iblejn dipllomat me lek por edhe me mberthecka i ndrrojn nga nje her,dhe prisni ju te na njofin dipllomat,asiher edhe un nuk jom dakort qe te njifen,perpara ishte shtet i diktatures por njerzit ifuti ne universitete te shkelquer dhe dinjitoz,nga dolen njerez te shkelqyer,ne te gjitha llojet e shkencave,dhe pikerisht jan ata njerzit me te ditur qe mbajn ne kemb me sakrific,kulturen dhe dijen qe perhapin sot kudo,ne art nekultur shkenca egzakte e kudo.

 38. arsen says:

  Ne mendjen e pronareve te Universiteteve ( private ) te hapur ne Shqiperi, ka vetem nje qellim; ai i lekut. Filigrana e perbashket e tyre eshte bisnesi. Ndersa ata ( universitetet ) shteterore jane korruptuar nga mitmarrjet koke e kembe. Pra eshte bere paraja motorri kryesor. Shkollimi eshte nje proces qe nuk mund te blihet. Sado qe KATUNDI yne i madh te hape universitete ato duan eksperienca dhe zhvillime qe ecin paralel me zhvillimin shoqeror. Ne hale ( zakonisht ) nuk rriten tulipane.

  1. Tironci Lugano says:

   Ceno
   ka kishe humbur gjith ket kohe?

 39. tradita says:

  o zot sa racist qenke. Ne çdo vend te botes dhe ne çdo grup shoqeror do te shperfilleshe,

 40. oni says:

  jam kurioz te di se ne baze te kujt kritereve i keni renditur keto universitete ? te UNIZKM permendet qe eshte ndër të rrallët universitete ku nuk tolerohet asnjë student pavarësisht pagesës së kripur. nuk do e bente kjo universitetin me te mire privat ?

 41. geno says:

  Kam degjuar qe do hap universitet edhe agron kulici te quajtur “Universiteti Sali Krimi”

 42. Ilir says:

  Natyrisht qe per cilesine e mesimdhenies, stafin pedagogjik, kerkimin shkencor, infrastrukture, pergatitjen e studenteve akademikisht dhe per tregun e punes, vetem nje universitet ben diferencen ne vend: ai i New Yorkut Tirane

 43. UNISUMA says:

  O shqipo, mir e kishte njoni iken piramidat erdhen pira-unet. Ku ka shtet ne bote, jo vetem ne Europe me 56 uni-hale si tek ne, Nuk ka faj Cili i vili po koka e peshkut qe eshte qelbur e po terbon gjith ballkanin e Europen.Shihni vetem fqinjet tane modeste cfare univ. kane pak por sakte, jo si tek ne barbaret qe bejme llahtare planetare e nuk ka rob qe te na marre vesh ca race e truri kemi. Hajde se gallata do kete, prandaj po zhvillohet turizmi gallator ne albani, e vetem ca te huaj aventuriere e kureshtare vijne te shohin llahtarine e rradhes.

 44. Raul says:

  Pse mo njerez i nenvlehtesoni universitetet private, vyjn edhe ato se na duhen per administraden e parlamentit ,sallen e kuvendit ,administraden e bashkive e komunave perfshire ketu dhe lideret e tyre drejtues ,kishillave te qarkut ,prefekturave ndoshta dhe vete prefekteve deri tek administrada e ujsjelles kanalizimeve,elektrike ,postave,drejtorive te rrugeve,arshivave,etj,etj., pra menjefjal i duhen administrades shtetrore,se dosjet personale duhet te ploteson.

 45. Besso says:

  Personi qe riparoi universitetin e Çilit ska shkoll te mesme , dhe çili I dha te larten.Kjo eshte shume e lehte per tu verifikuar sepse shikohet diftesa fallco e shkolles se mesme.Universitetet private Jane plehra , dhe po shkaterrojne perfundimishte arsimin ne Shqiperi.

 46. Alket Saliasi says:

  Urime autorit te shkrimit,renditja eshte shume e sakte..Urime Urime dhe keshtu vazhdo.

 47. robert says:

  Kush i njeh diplomat e universiteteve shqiptare? Gjeja e pare per nje universitet eshte reputacioni Universitetet shqiptare e kane zero reputacionin qe do te thote se nuk gjen as nje pune mbas mbas mbarimit!

 48. un says:

  Tema: Sistemi Universitar ne Shqiperi 2011.Nen tema: Certifikimi i Paftesise ,vazhdimin e dini vete!!!!

 49. Gimi says:

  Te me falni per gjuhen por me vjen neveri kur degjoj te flitet per nje numer kaq te madh “UNIVERSITETESH ” ne Shqiperi.
  Keto per mua nu jane Universitete por thjesht kioska qe shesin diploma, te cilat siç po shihet puna,shume shpejt do te kushtojne me pak se bananja.
  I them keto pasi ne Shqiperi degjove qe : sekretarja e nje bashkie kishte aplikuar per “DOKTORATUUUURE” ne KIMI.(Ndoshta bashkia ka ndonje departament per zberthimin e formulave te komponeneteve)
  Mjere ai vend ku do te katandiset,ne brezin pasardhes,duke e pasur parasysh kush po e pergatit.
  Nje keshille per Universitetet: Te pranojne kerkesat per pranim per nxenesit qe mbarojne 9-vjeçaren,ne menyre qe shumica e stafit pedagogjik qe kane te ndjehen mire,pasi kete nivel ka.
  Nuk tregon zhvillim numri i “DOKTOOOREVE” por niveli i tyre.
  Me vjen keq per ate grup Petagogesh me tituj e grada rreale qe sot jane te detyruar te punojne apo te firmosin thjesht tituj per arsyet politike apo per ato qe me titullin do te marrin pozicione te larta drejtuese per rroga me te larta e per me shume perfitime.

 50. loni says:

  Ky vend per mendimin tim, perderisa nuk njihet asnje diplome jashte, nuk ka asnje universitet.

 51. arbana says:

  Me vjen keq per te gjitha keto qe shkruhen sepse jane te verteta. Shteteroret si ekonomiku apo ndonje tjeter edhe mund te quhen, por kur thoni New Yorku, qe japin mesim edhe kalamanj, bij pedagogesh, qe dihet si i marin notat, nuk e di c’te them.
  Sa per shkollen e pare shqipe, kujt te mos i pelqeje historia le te pranoje shkollen katolike ne Veri. Eksperianca tregon se shqiperia injorantet i ka patur nga veriu.

 52. Krisulla says:

  O Bledi nuk te pelqen Akademia e Voskopojes, por duhet te dish se profesoret e Liceut Francez te Korces jane nga kjo akademi. Mos harro se Voskopoja u rrethua me mure sikurse dhe Dardha apo ndonje tjeter se atje lulezonte arsimi dhe qyteterimi, qe u sulmua nga turqeria. Keshtu kur te flasesh per keto fakte histrike, lexo njehere. Kane qene koka edhe ne Amerike, djale i mbare. Ne fakt nuk i njeh s’ke faj, je larg qyteterimit korcar te asaj kohe. Po nuk te pelqeu pi uthull. Universitetet tona duke perfshire edhe ate te Korces kane rene fare nga niveli, kete nuk ta kunedshton njeri, por duhet te jesh objektiv. Nuk ka as Kacan dhe as Cili, te gjithe jane te mbaruar.

 53. elsa says:

  nuk ka fjale establishoj ne fjalorin shqip– ka THEMELOJ

 54. romi says:

  Perse eshte me i miri UT per korrupsion apo per politik,do te ishte me i miri atehere kur rektori te mos ishte pjese e poltikes,po ai tanime eshte pjese aktive dhe e verber e politikes keshtu qe nuk e ka UT ate fat per mendimin tim edhe pse e respektoi shume UT

 55. sirena says:

  Si si…. ishte ai komenti per shkollen katolike te veriut??????????????
  Po per injorantet nga vinin??????????

  Sa breza njihni dhe dini ju qe shkruani, mbi c’KOMPETENCA DIJESH DHE NJOHURISH I KENI NXJERRE KETO PERFUNDIME?

  apo e keni mendimin per rezervat e mbetura shtetit komunist dhe corben ce po na ben te vjellim , breza pas brezi???? mbase tradita e venies ne poste drejtuese te njerzve qe vinin nga ….. dhe shkollimit te perzggjedhur vetem te njerzve qe “neser” do te ishin ushtar te bindur te mundesise qe u dha per tu shkolluar (kuptohemi: jo se s’jane shkolluar mire dhe se nuk jane apo nuk e reflektuan dijen e tyre, apo nuk jane te dukshme ne krahasim me mbytjen e shume te tjereve qe ishin po aq te zot dhe mbase me shume, me kulture dhe mentalitet me te hapur dhe te trasheguar,pikerisht nga ai VERIU, por qe keta s’iu deshen ketij sistemi, e qe na rrenjosi kete lloj mentaliteti pervers per te denigruar dhe mos dashur te shohe… POR te “llomotise” ndaj atyre qe heshtën duke punuar,
  dhe te shohe vetem ate qe i leverdis ta kete kelysh te vetin” Ne ditet e sotme, ne keto mishmashe te kuptimit dhe “aplikimit” te demokracise, secili sipas “mendjes se vet” eshte kthyer ne mode tashme, flisni , jeni te lire, edhe nese s’keni te drejte…. do ishte mire te mendoheni me pare, me pas….

  PO! SHKOLLAT E PARA SHQIPE U HAPEN NE VERI & dhe nga KATOLIKET, NE VERI.”MBAS TE BJERRUNIT T’AUTONOMIS NE sHQYPNI,KJENë, PëR SA DIJMë NA, TRI SHKOLLA E PDHANWS, E bLINISHTIT, E EsHKODRES”. NE VERI, NE PLLANE, 1638, NW KATOLIKET E VERIUT!

  PO ASHTU, EDHE PARA SHKOLLAVE TE KOMUNIZMIT, KISHTE SHKOLLA, JO NE TIRANE… MUND TE LEXONI…. TE PAKTEN MOS HIDHNI BALTE, MOS E SHTYNI KOHEN DHE JETEN E FEMIJEVE TUAJ, ME TEJ ME INJORANCEN QE PO MBYT, AKOMA, DHE NGA E CILA PO DUAM TE DALIM, POR NUK MUND TE DILET PERMES DESHIRES SE KULTIVUAR KEQ, GJER NE IND NGA NJE SISTEM, PER TE VAZHDUAR TE MOS DIME, TE MOS NJOHIM , TE MOS PRANOJME, SEPSE KESHTU ” U VJEN PER MBARE” POR VAZHDOJE TE NA SJELLE VEC FATKEQESI DHE MBRAPSHTI NDAJ JO VETEM DIJESUNIVERSITARE, POR ME E KEQJA NDAJ METALITETIT TE SHKRETE, QE S’PO KA MEND TE NDRYSHOJE, ME KETE “BRUM” QE PAVETEDIJE E REFLEKTONI, KUR FLISNI NJELLOJ, ME TE NJEJTAT KARTA.

  PO! HISTORIA NUK ESHTE E SHKRUAR AKOMA, SEPSE U SHKRUA NGA “SHKOLLAT E LARTA” TE NJE SISTEMI, NUK GJYKOJ, TE DETYRUAR APO JO!
  PO! KATOLIKET E VERIUT PO TE LEXOSH ME SHUME MBI TO, VUNE BAZAT E SITEMIT ARSIMOR, MODEL – KULTURE DHE ZHVILLIMI,( DHE I KEPUTEN KOKEN DHE IA HOQEN PALCEN”, SHKOLLA ATO, QE ZOR SE MUND TE ARRIJNE SOT EDHE GJITHE SHKOLLAT E LARTA SE BASHKU, ME RANKIM DHE PA RANKIM… AS ME MENTALITET APO DHE ME KULTUREN E “MADHE” QE PO SJELLIN.TE GJITHE JEMI BRENDA ATIJ GATIMI QE VAZHDON T KETE PASOJAT, KUSH U SHKOLLUA MBI KARAKTERET DHE MENTALITETIN MOSDASHES DHE MOHUES, NDAJ VERIUT DHE KATOLIKEVE TE VERIUT DHE KUSH NUK MUNDI TE SHKOLLOHET DHE PO SHKOLLOHET TANI, AKOMA NUK DI TE VERTETAT, DHE AS I KERKON, SEPSE NUK ESHTE DHE PER SHUME PREJ JUSH KETU QE LEXOVA, NUK I KA PASUR NE PROGRAM MESIMOR, PIKERISHT VERIUN DHE KATOLIKET E VERIUT, PER TE CILET VAZHDON “VRERI DHE NEVERIA” ME SAKTE FRIKA, QE MBOLLI NJE ISH SISTEM, DHE QE NJE SISTEM QE PO JETOJME, NUK PO DI TA GJEJE AS ANEN E MBARE TE PUNEVE, VETEM PER “FALEMINDERIT” PASOJAVE QE PO ZGJASIN, SE MENTALITETI NJEREZOR ESHTE SHKATERRUAR, NDAJ, NE BARTIM MBI SUPE DHE FATIN TONE DHE FEMIJEVE TANE, CFARE PJESA E HISTORISE DHE MENTALITETIT TE PAZHVILLUAR NA KA LENE!

  NUK IA VLEN TE MERREMI ME FJALET E NJERI TJETRIT APO ME RANKIMET E UNIVERSITETEVE PER INAT APO XHELOZI TE FJALEVE TE NJERI TJETRIT… NE JEMI KETO QE JEMI, SIKUR, ASKUSH NUK ESHTE I GJITHEDIJSHEM DHE AS I “PASTER” NGA NJE PASOJE APO TJETER NGA NJE ISH SISTEM, DHE JO NGA VERIU!

 56. Fati says:

  Nuk ka me te verber se ai qe nuk do te shohe…
  Po si more njerez sistemi privat i arsimit ne Shqiperi qenka per turp e faqe te zeze dhe ai shteteror qenka shume i suksesshem??? Ende nuk e dini ju se si fitohen konkurset per te hyre ne UT??? Ende nuk e dini se si merren provimet nga studente te cilet nuk jane as bij e as niper e mbesa te pedagogeve apo njerezve te pushtetit? Nuk njihni ju me qindra studente te cilet kane zene vendet e para ne olimpiadat e konkurset gjate viteve te gjimnazit, kane dale me rezultate shume te larta ne provimin per shkollen e larte dhe pavaresisht kesaj kane zgjedhur te studiojne ne nje universitet privat??? Ja pra te jeni te bindur qe te tille ka plot, ashtu sic ka edhe nga ata qe kane erdhur per ta “blere” diplomen, por si keta te fundit ka kudo, jo vetem ne universitetet private…ka pafund studente qe mezi kane kaluar klasen ne shkolle te mesme dhe si per cudi kane fituar dege shume te veshtira per t’u arritur, kane mbaruar çale-çale dhe shkollen e larte dhe sot pretendojne pozicionet me te mira drejtuese…
  Une nuk di te them se cili nga universitetet private renditet i pari dhe cili i fundit, por dicka e them me siguri te plote, universiteti privat i fundit per nga cilesia eshte me mire sesa cdo dege e universitetit te Tiranes, kjo per disa arsye:
  1. Pedagoget qe japin mesim jane te njejtet si ne shtet si ne privat, por ai qe ben diferencen eshte perkushtimi…duke qene se ne privat paguhen disa here me shume, neglizhojne mesimdhenien tek shteterori pasi pjesa me e madhe e oreve kane perplasje ( rrjedhimisht duke mos zhvilluar mesim nuk e di se si studentet e dale nga shteti kane me teper njohuri dhe aftesi se sa ata te dale nga universitete private)
  2. Gjithsecili prej nesh eshte i ndergjegjshem se nje student qe do te mesoje dhe i perkushtohet kesaj, do ta beje kudo qe te jete, shtet apo privat ( ne privat ka avantazhin qe merr me shume njohuri dhe informacion, dhe gjithashtu pedagoget jane me te gatshem per te dhene ndihme, kjo nuk ndodh e shtet ku njohim te gjithe pedagoge qe u thone studenteve nuk dua te ulet asnje njeri ne bankat e para sepse nuk dua asnje kontakt te afert me ju, apo edhe te tille qe thone se pa pare njehere tavanin e shtepise apo zyres time nuk e merrni provimin…)
  3. Eshte e vertete se ka studente te cilet kalojne pa merite, por te pakten studentit te 10 apo 9 nuk i hiqet merita dhe i jepet haku, gje qe nuk ndodh ne universitetin shteteror, i cili diplomon me mesatare shume te larte femijet e mjekeve te cilet kane ne dore jetet tona, duke qene krejt te paafte dhe duke mos frekuentuar asnje ore klasat apo praktikat, por si cdo gje ne Shqiperi, ne fund te fudit rendesi ka mbiemri, ata te tjeret qe robtohen e gedhijne netet pa gjume mbi libra e nuk kane prinder te njohur, maksimumi rogetare te thjeshte do te behen…)

  Mund te listoja argumenta pa fund per tju treguar nga ekperienca ime, qe kam mbaruar 2 faklutete, nje ne shtet dhe nje ne privat, pothuajse paralelisht, dhe e njoh shume mire funksionimin e te dyve…E vetmja gje per te cilen me vjen keq, eshte se akoma sot, edhe kur universiteti i Tiranes ka braktisur cdo forme dhe cdo interes te mundshem per akreditim dhe rankim, dhe anashkalon cdo vendim, udhezim apo rregullore te ministrise se arsimit, serisht ai vleresohet si me i miri dhe sa me shume kalon koha universitetet private ( biznese, kete nuk e hedh kurrkush poshte) paragjykohen ne menyren me te keqe te mundshme… A thua se nuk e di askush se si universiteti i Tiranes eshte bere po aq biznes nga dekanet dhe rektoret e fakulteteve te ndryshme te cilet nuk po ngopen, madje jo, po u shtohet nepsi dhe uria sa me shume kalojne vitet…

  Do t’i rikthehemi te gjithe ketij debati serisht, atehere kur UT t’i bjere cdo “vlere” per te cilen njihet sot, dhe kur ashtu si ligji e kerkon te behen vleresimi total i gjithe universiteteve ne Shqiperi, por jo nga shqipetare dhe anetare te UT…por nga te huaj te cilet gjykojne me qetesi dhe ashpresi…atehere do shohim nese UT do ua mbylle serisht dyert te derguarve nga banka boterore per procesin e akreditimit, duke mos u lene asnje hapesire kontrolli neper zyra dhe protokolle…normale s’mund t’u dilnin ne shesh kaq shpejt te palarat…duhet te vjedhin akoma…e ata, studentet, duhet te vuajne akoma ( se bashku me ata fatlume ekonomikisht qe paragjykohen vetem sepse u eshte dhene mundesia te vuajne me pak e te dine me shume….)

 57. Behar says:

  UNE JAM I BINDUR SE SHTETI DUHET TE MARRE MASA TE RREPTA PER ARSIMIN E LARTE NE VEND SI NE ATO PRIVATE ASHTU EDHE NE ATO SHTETERORE,NE DUHET TE JEMI KOISHIENT SE SI FUNKSIONOJNE UNIVERSITETET NE SHQIPERI. MINISTRIA E ARSIMIT SI DHE MINISTRIA E DREJTESISE DUHET TE BASHKEPUNOJNE PER HETIMIN DHE MBIKQYERJEN E STAFEVE DREJTUESE TE UNIVESITETEVE SIDOMOS PEDAGOGET E THEKSOJ KETE SEPSE JAM VETE STUDENT DHE NUK E MARRIN VLERESIMIN ATA QE E MERITOJNE POR PUSHTETARET DHE BIZNESMENET.SHTETI GJITHASHTU DUHET TE NGREJ NJE KOMISION TE CAKTUAR TE PAVARUAR POLITIK PER AKREDITIMIN DHE VLERESIMIN E UNIVERSITETEVE. POR MASAT DUHET TE JENE KAQ TE ASHPRA SAQE TE MBYLLEN EDHE UNIVERSITETE QE SI PLOTESOJNE KRITERET SI PRIVATE ASHTU EDHE PUBLIKE. ATA QE PERMBUSHIN KUSHTET TE AKREDITOHEN DHE DIPLOMAT TE NJIHEN NE SHQIPERI,SEPSE NE SHQIPERI PO NDODH NJE KAOS TE GJITHE PO DIPLOMOHEN PO HARXHOJNE NGA 20 MILJON DERI NE PERFUNDIM TE MASTERIT + KOHEN PREJ 5 VITESH DHE KJO ESHTE NJE HUMBJE E MADHE QE DO TE SJELLE PASOJA TE MEDHA PER KOMBIN SHQIPETARE. KY VIT TE JETE VITI I KETYRE SFIDAVE DHE VITI I MBYLLJES SE UNIVERSITETEVE QE SE MERITOJNE PRIVATE APO PUBLIKE JU FALIMINDERIT. PERGJIGJUNI:

 58. Behar says:

  UNE JAM I BINDUR SE SHTETI DUHET TE MARRE MASA TE RREPTA PER ARSIMIN E LARTE NE VEND SI NE ATO PRIVATE ASHTU EDHE NE ATO SHTETERORE,NE DUHET TE JEMI KOISHIENT SE SI FUNKSIONOJNE UNIVERSITETET NE SHQIPERI. MINISTRIA E ARSIMIT SI DHE MINISTRIA E DREJTESISE DUHET TE BASHKEPUNOJNE PER HETIMIN DHE MBIKQYERJEN E STAFEVE DREJTUESE TE UNIVESITETEVE SIDOMOS PEDAGOGET E THEKSOJ KETE SEPSE JAM VETE STUDENT DHE NUK E MARRIN VLERESIMIN ATA QE E MERITOJNE POR PUSHTETARET DHE BIZNESMENET.SHTETI GJITHASHTU DUHET TE NGREJ NJE KOMISION TE CAKTUAR TE PAVARUAR POLITIK PER AKREDITIMIN DHE VLERESIMIN E UNIVERSITETEVE. POR MASAT DUHET TE JENE KAQ TE ASHPRA SAQE TE MBYLLEN EDHE UNIVERSITETE QE SI PLOTESOJNE KRITERET SI PRIVATE ASHTU EDHE PUBLIKE. ATA QE PERMBUSHIN KUSHTET TE AKREDITOHEN DHE DIPLOMAT TE NJIHEN NE SHQIPERI,SEPSE NE SHQIPERI PO NDODH NJE KAOS TE GJITHE PO DIPLOMOHEN PO HARXHOJNE NGA 20 MILJON DERI NE PERFUNDIM TE MASTERIT + KOHEN PREJ 5 VITESH DHE KJO ESHTE NJE HUMBJE E MADHE QE DO TE SJELLE PASOJA TE MEDHA PER KOMBIN SHQIPETARE. KY VIT TE JETE VITI I KETYRE SFIDAVE DHE VITI I MBYLLJES SE UNIVERSITETEVE QE SE MERITOJNE PRIVATE APO PUBLIKE

 59. Gerta says:

  Shqiperia eshte bere per turp, qe kur linden: te ashtuquajturat “Universitete private” qe ne realitet nuk eshte asgje tjeter vec se nje biznes qe nxjerr kunguj.
  Futen njerezit ne privat pa mbararuar ende gjimnazin , dhe kur dalin thone: “ta dinim qe ishte kaq i thjeshte universiteti ,e kisha bere dhe gjimnazin…” Shteti duhet te marre masa urgjente per kete pisllek qe po behet ketu. Gjithsesi koha i skualifikon njerezit.

  1. ajla says:

   e ke gabim..ka universitete ku punohet dhe jane vertet te vlefshme si univ zoja e keshillit te mire apo univ amerikan i tiranes..une jam ne univ e tirans por edhe univeresiteteve qe e meritojne,nuk u duhet hedhur vlera poshte

 60. ori says:

  Ja keni futur pak kot me keto renditje ,aq me teper qe keni harruar te vendosni UPT…qe sipas mendimit tim duhej te listohej i pari

 61. lehandra says:

  me vjen keq te them qe jeni bere qesharak,per mendimin tim asnje nuk duhej renditur ne ate liste ose nqs do te ishte nje renditje e denje duhej te ishin te gjithe universitetet si ato publike ose jo publike.te gjitha universitet qe jane renditur me siper nje nje zero me xhufke ose me shume 0000 ose si te doni ju me shume xhufka,shkollat tona jane njera me skandal se tjetra dhe keto qe keni vendosur ju ketu qe kuptohet shume qarte se kush i ka edhe se kush i ka vendosur qe jane shkollat me te degraduara te tr edhe per mendimin tim na ruajt zoti femijet tane qe do ndjekin keto shkolla se vetem dije nuk marrim por gjithe te keqijat edhe veset e ketij vendi edhe te ketyre batakcijnve qe kane bere leke kushedi se ku edhe me cfare edhe akreditojne shkolla hahahaha eshte shume qesharake dhe per te na ardhur keq nga vetja se nuk do behemi kurre njerez po patem te tille njerez qe na perfaqesojne si keta ne renditjen tuaj hahahaha kush eshte intelektual edhe tirans i vjeter edhe njeri i drejte i njeh shume mire se cfare soji edhe se cfare kane qene edhe cfare jane bere pupupupu na ruajt zoti vetem ne duart e tyre mos te biem se pervecse keq ndonje te mire nuk do presim kurreee.e fundit nqs do kem mundesi ekonomike me te madhe sec mund ta kem tani nuk do dyshoja fare per vendimarrjen time qe femijet do ti dergoja me shkollim jashte se ketu lindim njerz edhe jetojme edhe vdesim si kafshe ?

 62. haxhi baltaci says:

  po shkolla vitrina pse nuk eshte me emira ata thone qe jemi te licencuar dhe akredituar

 63. anjeza says:

  shum me pelqej e lexova te teren faleminderit qe ekeni qiter ketu

 64. Natyrisht qe per cilesine e mesimdhenies, stafin pedagogjik, kerkimin shkencor, infrastrukture, pergatitjen e studenteve akademikisht dhe per tregun e punes, vetem nje universitet ben diferencen ne vend: ai i New Yorkut Tirane

 65. Shayari says:

  me vjen keq te them qe jeni bere qesharak,per mendimin tim asnje nuk duhej renditur ne ate liste ose nqs do te ishte nje renditje e denje duhej te ishin te gjithe universitetet si ato publike ose jo publike.te gjitha universitet qe jane renditur me siper nje nje zero me xhufke ose me shume 0000 ose si te doni ju me shume xhufka,shkollat tona jane njera me skandal se tjetra dhe keto qe keni vendosur ju ketu qe kuptohet shume qarte se kush i ka edhe se kush i ka vendosur qe jane shkollat me te degraduara te tr edhe per mendimin tim na ruajt zoti femijet tane qe do ndjekin keto shkolla se vetem dije nuk marrim por gjithe te keqijat edhe veset e ketij vendi edhe te ketyre batakcijnve qe kane bere leke kushedi se ku edhe me cfare edhe akreditojne shkolla hahahaha eshte shume qesharake dhe per te na ardhur keq nga vetja se nuk do behemi kurre njerez po patem te tille njerez qe na perfaqesojne si keta ne renditjen tuaj hahahaha kush eshte intelektual edhe tirans i vjeter edhe njeri i drejte i njeh shume mire se cfare soji edhe se cfare kane qene edhe cfare jane bere pupupupu na ruajt zoti vetem ne duart e tyre mos te biem se pervecse keq ndonje te mire nuk do presim kurreee.e fundit nqs do kem mundesi ekonomike me te madhe sec mund ta kem tani nuk do dyshoja fare per vendimarrjen time qe femijet do ti dergoja me shkollim jashte se ketu lindim njerz edhe jetojme edhe vdesim si kafshe

 66. WorldEnow says:

  intelektual edhe tirans i vjeter edhe njeri i drejte i njeh shume mire se cfare soji edhe se cfare kane qene edhe cfare jane bere pupupupu na ruajt zoti vetem ne duart e tyre mos te biem se pervecse keq ndonje te mire nuk do presim kurreee.e fundit nqs do kem mundesi ekonomike me te madhe sec mund ta kem tani nuk do dyshoja fare per vendimarrjen time qe femijet do ti dergoja me shkollim jashte se ketu lindim njerz edhe jetojme edhe vdesim si kafshe

 67. Kot says:

  Nje artikull shume i dobet, dhe nje vleresim shume i ceket!
  Zoteri qe e keni publikuar a mund te me thoni nese revista Forbs praktikon metoden e vendve bosh?
  1. X universitet
  2. bosh se nuk afrohet asnje
  3. bosh se nuk afrohet po asnje
  Keto lloj vleresimesh vetem adoleshenta i bejn.
  Ne 10 universitetet tuaja (8 fatikisht)nuk gjendet Universiteti Politeknik i Tiranes. Eshte universiteti qe nxier inxhinieret e ketij vendi. Te gjitha bizneset e medha shqiptare nuk mund te bejne dot pa inxhinieret te cilet kane dale nga UPT.

 68. KELI says:

  kam provuar te bej mesim ne fakultet privat 3 -in dhe kam patur fatin te beje masterin shkencor universitetin e tiranes .Ishte si nata me diten edhe me te gjithe fakultetet publike te tjera ne vend sidomos shkodra kishte nivelin me te ulet ato vetem pas petagogeve per rycfete shkonin ky eshte nje realitet i gjalle tani jam diplomuar infermieri e pergjithshme

 69. ledana gjoka says:

  me pelqen shume UT por a eshte e mundur ta heqim korrupsionin qe gjendet sot ne shqiperi,,,,,nuk duhet mohuar se te gjime e dime kete realitet te hidhur por mendoj se nese studentet shqipetare do gjenin guximin e duhur ndonje dite dhe te shpallte ankesat e korripsionit ne arsimin e larte,,,,shume gjera do ndryshonin,,,,shpresoj shume qe ndonje dite kjo gje te behet realitet!!!!!!

 70. gjergji says:

  Si nuk keni turp kur beni vleresime te tilla per universitetet private, qe e shikojne mbijetesen veten tek pagesa, pasi jane ne fillimete e tyre dhe pa snje kontrol.
  Jo vetem kjo por qytetaret e konsiderojne diplomen si dokumente me rendesi dhe qe siguron pune te kualifikuar si ne kohen para viteve 90.
  Shume shpejt do te kuptojne se nuk vlejne diplomat e mara nga universitete qe nuk bejne mesim dhe as testojne dijet e studenteve nga frika mos nuk vijne te tjeret ne vitin qe vjen.

  Kjo historia e diplomave shume shpejt do te habisi te gjithe dhe nuk eshte cudi qe edhe kamarjer apo shites ne supermarket te kerkohet kualifikim master me mesatare te larte mbi 9.

  Edhe diploma ne kapitalizem eshte kthyer ne mall tregu dhe kur ka me shumice vlera e saj percaktohet prej tij dhe me sigurei shume prej tyre do mbeten “stok” e nuk do hyne ne pune per asgje.
  Kjo do jete nje pervoje e re e shekullit te 21-te e pa jetuar me pare.
  Njerezit duhet ti kthehen punes e prodhimit te vlerave, pasi e gjithe shoqeria nuk mund te behen administratore e vetem te firmosin per rogen e tyre.

 71. mira says:

  Jam dakort UT eshte universitetti me i mire, por edhe uty duhet pare niveli i pedagogeve.

 72. muneratti says:

  Përshëndetje Unë kam një dëshmi ju sjell: Nëse ju doni të bëni një kredi në mes të veçantë me normë interesi 3% thank ju bëjnë kontakt me znj ELENA RODIONOVA dhe Veronique Fortune dy zonjat e bukur që në fakt dhënë mua një kredi prej Gjashtëdhjetë dhjetë mijë Euro (€ 70,000), fillimisht unë nuk e besoj për një moment, si kredi e keqe qëllimmirë në internet kishte mua krejtësisht bosh, por kurioziteti im më shtyu për të provoni përsëri. Së fundi unë kam qenë në gjendje për të marrë këtë kredi që kam marrë nga rrugë pa krye në të cilën kam jetuar. Unë kam disa kolegë të cilët kanë marrë edhe kredi për nivelin e tij pa probleme në vend të që të ju nga individë me qëllim të keq që janë duke punuar për të gënjej i pafajshëm, unë publikoj këtë post për shkak se ajo e bëri më të mirë me këtë kredi dhe nuk merrni dekurajohen, sepse kam marrë dehur por kam takuar këto zonjat të ndershëm dhe bujare kështu që të marrë kontakt me të;
  Ja Email: ([email protected])
  A jeni gati për kërkime ose të rifilluar aktivitetet tuaja ose për realizimin e një projekti, ose për të blerë një apartament, por ju janë të ndaluara bankare ose dosje u hodh poshtë në bankë këto zonjat jeni i vetmi që do të ndihmojë. Ju lutemi te kontaktoni
  Faleminderit për të si mua dhe për të dërguar kërkesën tuaj për të marrë kredi tuaj në 48 orë ose më pak. JU LUTEM ndajnë këtë informacion për t’ju ndihmuar vëllanë tonë miqtë tanë dhe tjera

 73. Paqja juve, kam marrë email-it tuaj dhe përmbajtje është vërejtur edhe. Unë do të ju ofrojnë kredi si ju kërkohet, të jetë i informuar se duke marrë një kredi nga ne është 100% të sigurt, kështu që të gjithë ne kërkojmë nga ju si një Huamarrësi legjitime është lloj bashkëpunimi juaj dhe ndershmëria. Ne ofrojmë të gjitha llojet e kredive për individët, nga organet dhe bashkëpunojnë në një shumë të ulët normë interesi 3%, kushtet e kredisë përcaktues, bazën e kapitalit ndërmjet shumës së 1,000.00 për 10,000,000.00. Para se të vazhdojmë më tej në këtë transaksion të kredisë. Unë do të duan që ju të marrë një pamje të duhur mbi kualifikimet e kredisë më poshtë dhe plotësoni-out formularin e aplikimit të Huamarrësit, ne do të duan që ju të na japin me kërkesat e nevojshme që është e nevojshme.

  Nëse Po na kontaktoni në këtë email: [email protected] sot

  Huamarrësit INFORMACION

  Emri i parë: __________
  Mbiemri: __________
  Vendi: __________
  Moshë: __________
  Seks: __________
  Numri i telefonit: __________
  Shuma e kredisë: __________
  Kredi Duration: __________

  Email me shpejt dhe Zoti ju bekoftë.
  Ne pritur përgjigjen tuaj urgjente.
  Z. Jonathan Tribbett

 74. alvarez says:

  shërbimet financiare të personit

  Specializuar në fushën e financave, investimeve dhe kreditimit në mes të individëve, ne ofrojmë shërbimet tona për të gjithë individët me karakter të mirë dhe mbi të gjitha në gjendje të respektojë angazhimet e saj. Ne operojnë në fushat e mëposhtme:
  Stafi, Konsolidimi, Renovimi, komerciale, Student, Auto, Tjetër / Miscellaneous, Biznes, Bujqësi, Teknologjia e informacionit, e Pronës Intelektuale, Company Services, Industrial, Artists, Fashion, Medical, Media, Mortgage, Real Estate.
  Për çdo informacion tjetër shtesë, ju lutem na kontaktoni.
  Email: [email protected]
  falemnderit

 75. mireille says:

  Përshëndetje,

  A jeni punonjës, i vetëpunësuar apo i papunë? . Ju keni nevojë për financim për të filluar ose përfunduar një projekt. Bankat kanë hedhur poshtë të gjitha kërkesat tuaja për kredi dhe ju pyes veten se si?
  Kjo është një strukturë ndërkombëtare që mund t’ju ndihmojë.
  Jemi të specializuar në të gjitha llojet e financimit dhe punojmë në të gjithë Evropën.
  Na kontaktoni për më shumë informacione …

  Email: [email protected]
  Whatsapp: +33 756 85 4641

  NB: Një kredi ju kryen dhe duhet të paguhet. Kontrolloni aftësitë tuaja të ripagimit përpara se të kryeni.

  Jo serioz, abstenoj.

  Faleminderit

 76. kennod Loan says:

  KREDI! …. KREDI !! ….. KREDI !!! ….. KREDI !!!!

  Ky është Kennod Loan Plc, një kompani private e kredisë që jep një mundësi për mundësi të jetës. A keni nevojë për një hua urgjentisht për të paguar borxhet tuaja, ose keni nevojë për një hua për të përmirësuar biznesin tuaj? Ju jeni refuzuar nga bankat dhe institucionet e tjera financiare. A keni nevojë për një hua konsolidimi ose një hipotekë? duke kërkuar për Morea, sepse ne jemi këtu për t’i bërë të gjitha problemet tuaja financiare një gjë të së kaluarës. Ne u japim hua individëve që kanë nevojë për ndihmë financiare, që kanë një kredi të keqe ose kanë nevojë për para për të paguar faturat, për të investuar në biznes me një normë prej 2% në vit deri në 50 vjet periudhë të ripagimit kudo në botë. Ne bëjmë ndihmë të besueshme dhe përfituese dhe do të jemi të gatshëm të ofrojmë kredi. Ne ofrojmë kredi që variojnë nga $ 5,000 deri në 20 milionë dollarë amerikanë. Kreditë tona afatgjata pa dënime të hershme të fitimit kanë ndihmuar shumë nga klientët tanë në të gjithë botën. Për pyetje dhe aplikim,

  Emri i plote: ……….
  Shuma …………
  Numri i telefonit:…….
  Të ardhurat mujore: ………….
  vendi ………………………….
  Qëllimi i Lona ………
  Kohëzgjatja ………

  na kontaktoni sot me e-mail: ([email protected])

 77. pelagie says:

  Merrni kohën për të lexuar: Merrni kreditë tuaja në ndonjë siguri

  email: [email protected]
  email: [email protected]

  Jam shumë i lumtur sepse fati vetëm buzëqeshi tek unë. Pas disa muajsh kërkimi të ndihmës financiare, më në fund mora një hua prej 150,800 funta. I dhashë detajet dhe informatat e kërkuara atëherë unë pajtohem lehtësimin e kredisë së ndërsjellë.
  Aktualisht jam në fazën e ripagimit të kredisë së marrë.
  Unë dua të dëshmoj për këtë huadhënës që më ndihmoi, sepse nuk e di si ta falënderoj atë.
  Këtu është adresa e atij që më ndihmoi: …..

  email: [email protected]
  email: [email protected]

 78. Aply për kredi urgjente brenda 24 orëve says:

  Dita e mirë, a keni nevojë për një hua? të tilla si hua për të paguar departamentin tuaj, për të paguar qiranë tuaj dhe për të zgjidhur problemet financiare, këtu është një mundësi për ju, ne ofrojmë kredi për shtëpi, hua biznesi dhe kredi të këqija, kredi komerciale, hua për fillimin e kapitalit, ndërtim Kreditë, huatë e automjeteve, kreditë e hoteleve, kreditë e xmasit, gjithashtu sigurojmë hua të sigurta dhe të pasigurta, kreditë për kredi etj., me një normë prej 3% të interesit për rimbursim vjetor, kredia jonë merr maksimumin 24 orë, . kontaktoni ata nëpërmjet (h e a r t l a n d f i n a n c i a l @ b k. r u) ose WhatsApp numri + 1-5185-435-023

 79. Melissa says:

  Përshëndetni të gjithë atje, unë shpresoj se ju të gjithë jeni në rregull? Emrat e mi janë znj. Melissa Nicholas, kam ardhur nga Kansas, disa muaj më parë isha thithur në një situatë të keqe financiare dhe kisha nevojë për një hua urgjente për të paguar faturat e mia dhe për t’u kthyer në këmbët e mia financiarisht për shkak të gjendjes time të tanishme financiare që banka ime refuzoi për të më dhënë një hua kështu që unë u la pa ndonjë mundësi tjetër sesa të kërkoja një hua të pasiguruar online, në procesin e hulumtimit tim unë isha viktimë e mashtrimit dhe kam humbur gati 750 dollarë dhe isha në telashe më shumë dhe pothuajse i dhashë up shpresat e gjetjes së një kredie derisa gjeta një postim online post ishte një dëshmi e përbashkët e Z. Frank nga Shtetet e Charleston që dëshmon se si ai mori $ 50,000 nga Kathy Finance Inc pas leximit të postit unë vendosa të kontaktoni Kathy Finance Inc nëpërmjet email: ([email protected]) kontakt të përbashkët në këtë post, kërkesa ime e pasiguruar e kredisë prej $ 350,000 u miratua brenda 72 orëve nga kërkesa ime dhe kredia ime u pagua në llogarinë time bankare pa asnjë lëshim.

  Unë dua të shpreh mirënjohjen time të thellë dhe gjithashtu të këshilloj kërkuesit e kredisë që të jenë shumë vigjilente, sepse ka shumë përhershme atje me qëllimin e vetëm të mashtrimit të huamarrësve të pafajshëm, kështu që ju djema duhet të jeni të kujdesshëm dhe vigjilentë .. për ata të cilët kanë nevojë për një hua që ju rekomandoj Kathy Finance Inc, ju mund të kontaktoni kompaninë me e-mail: ([email protected])

  Faleminderit që lexova dëshminë time, ju uroj fat.

  juaj
  Melissa Nicholas.

 80. expert says:

  Konsumatorët e nderuar,
   
  Ne jemi te specializuar ne sigurimin e kapitalit per fillimin e biznesit, financimin e projekteve, kapitalin punues, financimin e automjeteve, financimin e financave te pajisjeve financiare etj. Nga € 20,000.00 ne 5.000.000 ose me shume se ne varesi te natyres se biznesit / projektit. Me normën e ulët të interesit prej 2% dhe periudhën e gjatë të shpagimit me kohëzgjatje prej 25 vjetësh.

  Ne gjithashtu ofrojmë kredi për Krishtlindje dhe pushime duke filluar nga 4.000 në 100.000) maksimum 5 vjet. 24 orë miratim,
  (Shërbim i shpejtë dhe garanci)

  kjo ofertë ju lejon të gëzoni normën e ulët të interesit, për miratim sot
  Na kontaktoni për më shumë detaje nëpërmjet Email: [email protected]

 81. estella says:

  Merrni kohën për të lexuar: Merrni kreditë tuaja në ndonjë siguri

  email: [email protected]
  email: [email protected]

  Jam shumë i lumtur sepse fati vetëm buzëqeshi tek unë. Pas disa muajsh kërkimi i ndihmës financiare, më në fund mora një hua prej 150,800 funta. I dhashë detajet dhe informatat e kërkuara atëherë unë pajtohem lehtësimin e kredisë së ndërsjellë të sigurimit.
  Aktualisht jam në fazën e ripagimit të kredisë së marrë.
  Unë dua të dëshmoj për këtë huadhënës që më ndihmoi, sepse nuk e di si ta falënderoj atë.
  Këtu është adresa e atij që më ndihmoi: …..

  email: [email protected]

 82. valerie says:

  Merrni kohën për të lexuar: Merrni kreditë tuaja në ndonjë siguri

  email: [email protected]
  email: [email protected]

  Jam shumë i lumtur sepse fati vetëm buzëqeshi tek unë. Pas disa muajsh kërkimi i ndihmës financiare, më në fund mora një hua prej 150,800 funta. I dhashë detajet dhe informatat e kërkuara atëherë unë pajtohem lehtësimin e kredisë së ndërsjellë të sigurimit.
  Aktualisht jam në fazën e ripagimit të kredisë së marrë.
  Unë dua të dëshmoj për këtë huadhënës që më ndihmoi, sepse nuk e di si ta falënderoj atë.
  Këtu është adresa e atij që më ndihmoi: …..

  email: [email protected]
  email: [email protected]

 83. pelagie says:

  Merrni kohën për të lexuar: Merrni kreditë tuaja në ndonjë siguri

  email: [email protected]
  email: [email protected]

  Jam shumë i lumtur sepse fati vetëm buzëqeshi tek unë. Pas disa muajsh kërkimi i ndihmës financiare, më në fund mora një hua prej 150,800 funta. I dhashë detajet dhe informatat e kërkuara atëherë unë pajtohem lehtësimin e kredisë së ndërsjellë të sigurimit.
  Aktualisht jam në fazën e ripagimit të kredisë së marrë.
  Unë dua të dëshmoj për këtë huadhënës që më ndihmoi, sepse nuk e di si ta falënderoj atë.
  Këtu është adresa e atij që më ndihmoi: …..

  email: [email protected]
  email: [email protected]

 84. tomasfiala says:

  Căutați un împrumut autentic? Vestea bună este aici! Oferim împrumut la o rată scăzută a dobânzii. Împrumuturi pentru dezvoltarea afacerilor, împrumuturi personale, împrumuturi educaționale etc., de tip ay etc. Suntem certificate, demne de încredere ,? fiabile, eficiente, rapide și dinamice. Contactați-ne E-mail: [email protected]

 85. gfe says:

  Wow, that’s what I was searching for, what a stuff!

  present here at this weblog, thanks admin of this website.

 86. A jeni financiarisht poshtë? Grab këtë kohë ofertë kredie financiare dhe të japin
  biznesi, arsimi, shtëpitë dhe ndërtimi i një ngritjeje. $ 10,000.00 në
  $ 40,000,000.00 me një maksimum prej 50 vjetësh në 2.0%. Na kontaktoni me
  informacione më poshtë në mënyrë që të mund të vazhdojmë .. Na kontaktoni sot në: https
  1. Emrat e Plotë: ______
  2. Adresa e Kontaktit: __________
  3.Kontrolli __________
  4. Shuma e huasë e nevojshme: _________
  5. Kohëzgjatja e kredisë: _________
  6. Numri i drejtpërdrejtë i telefonit: ________
  7. Qëllimi i huasë: ________
  8.Age .__________________
  9.Sex .__________________
  10.Occupation .___________
  11. Të ardhurat mujore ._________

  Të fala.

  George Williams

  KONTAKTONI ME K THT E EMAIL: [email protected]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *

Lini një Përgjigje