Spitali që përfshin teknologjinë hapësinore: Deri në 5 milion financim janë në dispozicion për iniciativën

Agjencia Hapësinore e MB ka njoftuar një makinë shumë milionëshe për të hartuar një spital që përfshin teknologjinë hapësinore, në një përpjekje për të rritur kujdesin ndaj pacientit dhe për të lehtësuar presionin mbi stafin.

Agjencia, në bashkëpunim me Agjencinë Evropiane të Hapësirës (ESA), ka sfiduar kompanitë britanike të teknologjisë që të krijojnë zgjidhje inovative për spitalin e ri të propozuar i cili do t’u shërbejë njerëzve të Hampshire në Anglinë juglindore duke u kthyer kështu në një seri të Spitaleve “të mundësuara nga hapësira”.

Sipas agjencive, spitali paraqet mundësinë për të treguar se si zgjidhjet e mundësuara nga hapësira mund të rrisin kujdesin shëndetësor. Aplikimet e mundshme mund të përfshijnë mjete të reja diagnostikuese për të shpejtuar diagnozën dhe trajtimin, zgjidhje logjistike për të mbajtur nën kontroll furnizimet mjekësore dhe pajisje të telemjekësisë që u mundësojnë mjekëve të kujdesen për pacientët në distancë. Objekti mund të përfshinte teknologji të iniciuara në misionet në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës.

“Mbretëria e Bashkuar është një udhëheqëse botërore në përdorimin e teknologjisë dhe të dhënave hapësinore për të trajtuar sfidat me të cilat përballemi në Tokë dhe kjo iniciativë është një shembull tjetër se si një nga sektorët tanë më të lulëzuar po çon përmirësime në jetën e përditshme”, tha ministrja e shkencës Amanda Solloway.

Me mbështetjen e të dy agjencive hapësinore, kompanitë britanike tashmë kanë zhvilluar aplikacione të shumta mjekësore të mundësuara nga hapësira që mund të ndihmojnë në frymëzimin e teknologjive të spitalit. Këto përfshijnë disa projekte të dizajnuara për të mbështetur një NHS të goditur nga koronavirusi, të tilla si një flotë dronësh që do të transportojnë furnizime mjekësore midis spitaleve, duke liruar stafin dhe duke zvogëluar kontaktet e panevojshme fizike .

Agjencitë thanë se një panel ekspertësh do të vlerësojë propozimet e lidhura me hapësirën bazuar në potencialin e tyre për të përfituar shërbime spitalore dhe komunitetin përreth. Aplikantët e përzgjedhur do të marrin mbështetjen e biznesit dhe teknik të nevojshëm për të zhvilluar idetë e tyre para se të përdorin teknologjitë. (IET)

REMOTE_ADDR:[]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen *