Muli kërkon nga Lelo një fabulë për ringjalljen e Azemit 

12 Shtator 2022, 20:41Antena TEMA

Sot PD kishte organizuar një përkujtimore për Azemin, ku merrnin pjesë Ben Imami, Tritani dhe Genc Pollo.

Muli, i cili u bë entuziast për foltoren e sotme, thirri Lelon se si të shpërndanin sa më mirë mesazhin e kësaj mbrëmjeje.

-E kam menduar një fabulë të bukur, tha Lelo.

-Hë, i tha Muli.

-Kam krijuar një fabulë sikur Azemi ngrihet nga varri dhe shfaqet tek Foltorja.

Të parin që flet shikon Tritanin.

-Tritan, ti më ke përjashtuar nga PD, i thotë.

Mbaj mend që në janar të vitit 1997 si kryetar PD që ishe, mblodhe Këshillin Kombëtar dhe më largove.

Akoma qenke kryetar i PD ti plehër?

-Jo, i thotë Tritani, është Doktori kryetar.

Azemi shikon nga Doktori dhe e pyet.

-Akoma se keni marrë pushtetin nga 1998 që ika unë?

-E morëm një herë, po e humbëm prapë, thotë Doktori.

-Po ky Kuqua ça do në PD, pyet Saliun, duke parë nga Genc Pollo?

Se ti më the që ky është vegël e Fatos Nanos dhe punon pas krahëve.

-Ka reflektu, thotë Saliu. Nuk është më ai i asaj kohe.

Iku ca kohë, e provoi vetëm dhe erdhi prapë.

Pastaj Azemi shikon Ben Imamin.

-Po këtë gjeneralin e Komiteti të Shpëtimit, pse e mbani këtu?

Ky na kërcënoi se do vinte me tank nga Gjirokastra të na shtypte.

E bëri dhe ministër Fatos Nano sa isha unë.

-Edhe ky ka ndryshuar, thotë Doktori. Është njeri i balancuar.

Dy herë e ka bërë ministër Fatos Nano, dy herë e kam bërë unë. Tani është i balancuar.

-D.m.th. dhe ky qenka me PD, vetëm mua më paskeni përjashtuar.

-Jo, ty të respektojmë çdo 12 shtator, i thotë Doktori.

Vijnë të gjithë tek varri, vendosin lule. Nuk të shajmë më.

-Hë, si të duket, tha Lelo?

E bukur është, që të shpjegojmë dhe reformimin e PD.

-Jo, se mund të ngjallet vërtet ai, tha Muli, po të dëgjojë këto. Dhe ku të futemi pastaj.

Lini një Përgjigje